Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 27 november 2008

julen är i fara.....27/11

Av AnnCatrin - 27 november 2008 21:21

Hallå!
Här händer inte mycket så motivationen med bloggeriet är ju inte på topp kan jag påstå!
Största orosmolnet är för dagen att julen är i STOR i fara, det är snudd på panik faktiskt!
var idag förbi på ett ställe där dom säljer julgranar...var har ni tallarna sa jag....vi har inga fick jag till svar.....fel svar !!!!!
VA´DÅ HAR INGA????...allvarligt, det blir väl ingen jul utan tall eller?...nä´hä....sa den stackars oförstående unga pojk som var försäljare för dagen....

Wictor & Tomten
Jag kände hur den stora julstressen kom krypande, jag måste ha en tall, helst den största i hela staden, när jag flyttade in hos min blivande man så fick han kasta ut halva bohaget för att tallen skulle få plats....kanske därför han tycker att julen är lite jobbig?

från golv till tak är min melodi! ( Var inte så populär när jag glömt såga av stammen, upptäckte det när den inte drack vatten, det blev till att lyfta rakt upp, påklädd och klar som den var, medans maken sågade ett nytt snitt.....;0)

Många år har vi åkt runt till alla julgransförsäljare för att jag ska hitta det perfekta trädet, sen när vi tagit in tallen i värmen så har den plötsligt blivit dubbelt så stor......tänkte inte på det att den viker ut sig när den tinar...... ;0)

Aston önskar sig tjursnorrar i paketen om någon undrar!
Och nån spretig gran är inte aktuellt, som tur vad så håller dom på och fixar vid Tuffa´s husse´s arbetsplats som ligger alldeles nedanför oss, idag när jag for hem så låg det granar där och dom höll på att rigga upp en husvagn, så det finns hopp, dom senaste åren har jag handlat där och släpat hem megaträdet på egen hand....så nu står hoppet dit, Aston och jag skall hänga på låset imorgon!
Bara tallen är inhandlad och står i tryggt förvar på baksidan så blir det jul i vårat hus i år igen! Jag älskar julen, har tomtar och julpynt så att det skulle räcka till några fler och bli över, ok, kanske lite överdrivet, men jag har hållit jultraditionerna vid liv för mina barn och nu när dom är stora så får brorsbarnen stå ut med fasters julhysteri!
Finns väl ingen lag som säger att man inte får gilla julen eller?
Min idé om julafton är att man ska få en känsla av att kliva in hos självaste jultomten ( men det där med en mysig brasa i öppna spisen fick jag lägga ner för alla höll på dåna av pga värmechock) ja´ja man kan inte få allt....! men det finns dignande frukt och godisskålar, mycket god mat ( vi har knytkalas) och alla rullar ut härifrån när kvällen är över....det är jul det!
Visst kan man kanske strunta i alltihop och blåsa iväg till varmare breddgrader....får väl bli när alla ungar växt upp isåfall!
Tänk bara vilken vild jakt det har varit varje år på att hitta tomten ! både den ena och den andra har varit inblandad i den historien, ett år var det en arbetskamrat till mej och hennes sambo som var tomte och tomtemor, jag har sytt en tomtedräkt och inhandlat en trovärdig tomtemask till.......vad hjälper det när det är bistra minusgrader ute och masken förvreds till oigenkännlighet och tomtarnas glasögon immade igen så dom kunde inte läsa på paketen.....men barnen med dom tindrande ögonen såg naturligtvis inte dessa detaljer utan var helt fokuserade på paketen som tur var!
ja´och innan vi hinner blinka så kommer även denna jul att vara över och förbi så jag kommer iallafall att njuta av den korta tid det varar. Sitter och kollar på Timrå samtidigt som jag skriver detta, min man är i närheten av en hjärtinfarkt......Timrå får precis en utvisning mot sig, leder med 4-3 och det är 3,5 minuter kvar.....jag skriver lite till så hinner jag klämma in slutresultatet!
I min värld är det viktigare att lösa tallfrågan just nu!
Ja´kan man tänka att hunden har inte fått så mycket utrymme varken i detta eller i den förgående bloggen, men han ångar på i samma tempo, det finns inga tecken på att batterierna är på upphällningen.....hur kommer han att reagera när matte släpar in halva skogen i vardagsrummet....hmmm....vill inte tänka så långt just nu! ( Timrå vann) nu har jag ett pass kvar att jobba på lördag sen är jag ledig till 20 dec ( latmasken slog till så jag tog semester ett pass till)
Nästa vecka blir hektisk, Ålandsresa med jobbet ons-tors och bussresa till STHLM på lördag, sen är jag nog nöjd på att åka buss ett tag!
Har varit och letat kläder idag.....finns det nåt bättre bantningstrix än att ställa sig i en provhytt....jag bara undrar......
Avslutar med ett gulligt kort på Aston, hur söt är inte denna nacke på en skala ? Fabbes matte är fotograf.
Ha de´ bra AC

 
 
Camilla

Camilla

27 november 2008 21:59

Ja du...jag höll också på att få en hjärtinfarkt i slutet av matchen.. så jäkla skönt att dom lyckas ta en trea..
Håller fullständigt med dig om julen...är riktigt barnsligt förtjust i julen.. Att göra julgrupper och påta med julgodis det finns inget bättre...sen så är det så himla mysigt med alla ljus och ljusstakar...
Jasså durracellen har inte mattas något. hihi.. Jag har börjat med att ge Tuffa en vante att bära på när vi är ute och hon har faktiskt lugnat ner sig då..
Ja den där nacken ser precis lika busig ut som jag vet att han är...*s*
Lycka till i jakten på den perfekta tallen... Tuffa tyckte dom var mycket läskiga idag berättade Johan hon hade skällt ut dom.. mammas tuffing..hihi.
Jo förresten har du problem med att komma in på min sida.. och att se den. Annelie har haft bekymmer nu i några dagar.. vet fasiken inte vad det är.
Ha det så bra// Camilla

http://www.mills.zommin.se

 
Anneli

Anneli

27 november 2008 22:59

Hello !

Här har du ett till julfreak :) Jag älskar julen med allt pyssel ,julmusik,godistillverkning och allt annat :D
Du får väl åka ut till skogen och plocka dig en tall om du inte hittar nån ;-) Finns mycket tall i Hassela :D
Jag håller tummarna för att inte Aston pinkar in eran gran (förlåt...tall ) ;-)

Kramkram Anneli

http://www.maximilian.panatet.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards