Aston & Lukas

Alla inlägg under november 2008

Av AnnCatrin - 17 november 2008 16:21

Hallå!
Ja´vad ska man säga...annat än stort GRATTIS !!!!!!! till Aragon och Magic som kammat hem BIR varsin dag i helgen, Magic blev BIG 3 oxå.......och jag som precis bokat rum på Sala stadshotell i februari....det kanske är lika bra att man stannar hemma?

Genein´s Aragon av Inchi

"Magic"   Genein´s Adler av Inchi
Nåja, samla rosetter ni, min kille är iallafall snyggast i min värld ! ;0)
Vi ska jobba hårt för en liten lila rosett på Söndag, det har varit lite snålt på den fronten trots bra kritik tycker jag!
Annars inget nytt under solen, min lediga vecka startade jag imorse med att ligga kvar i sängen till 11.30, har plöjt igenom bok nr 2 som kom på posten, DÖDERGÖK/ Katarina Wennstam, läsvärd men inte speciellt spännande.

En lång skogsprommis vart det sen, nu lyfter han på benet lite här och där, inte så noga alla gånger, man kan gå och kissa samtidigt oxå tycks han tänka.
Vet inte varför jag gått och väntat på att han skulle börja med detta, det var ju enklare när han bara kissade en gång, och stod still, nu verkar det vara ok att kissa på sig själv.....stå still hundskrälle!( nää, så säger man inte till mattes hjärtebarn....)
Vi har letat löss i två dagar men peppar peppar inte hittat några kryp, det var Fabbe som skaffat sig "husdjur", men det var ju några veckor sen dom träffades så vi hoppas att det är lugnt.
Igår var vi upp till garaget och startade hojarna, mest för att låta oljorna snurra runt lite, men hua vad sugen man blir på en tur när man hör det goa mullret!

Jag, Pia & Anki på Åland
Jag tycker att det är härligt med vintern men man vill ha sommar oxå, svårt fall!

Jag och Pia , gubbarna i bakgrunden
Till sommaren blir det förhoppningsvis lite mer åka av, hur ska tiden räcka till?

Jag, Hasse & Pia, glasspaus
Har lagt ner planerna på att byta in husvagnen för vi har så tung bil så om jag ska kunna köra så blir det till att hänga på en pyttevagn för att klara viktgränsen, och då får det vara, jag får släpa med mig maken istället!
Imorgon ska vi hämta hem vagnen från firman den stått på för där har det inte hänt nåt, har raggat upp en plats att ställa den på så får vi se hur landet ligger mot sommaren.
Nu blir jag iallafall sugen på att åka en tur, andra i familjen är inte lika glada vid tanken men jag ser fram emot det faktiskt!
( bara för det så kommer det väl nån och vill köpa den nu när jag bestämt mig för att ingen vill ha den)
resten av dagen tänker jag göra ingenting, skön start på veckan, vi får hoppas att det blir nåt vettigt gjort nån dag.........
ha de bra AC

Av AnnCatrin - 15 november 2008 08:43

Hallå!
Vilket dj-vla skitväder det har varit! Igår spöregnade det och var nollgradigt så allt täcktes av en ishinna.
Så hundens och mina planer på att valla runt hussen i skogen sprack, inte så kul att halka runt på isiga stenar.
Igår höll jag på fara på ändan när vi mötte en hund och mitt vilddjur blev "galen" av lycka och bara skulle över vägen till den andra jycken, fotfäste lika med noll på en isig trottoar.
Senaste dagarna har jag haft ett tygstryp efter Wictor på honom eftersom han växer ur halsbanden fortare än jag hinner köpa nya, men det här halsbandet är för stort i stället, vilket jag trodde att jag skulle kunna leva med tills han växt i det, men icke!
Så igår kväll bar det iväg på affären för att prova ut ett nytt, det blev en "vanlig" strypkedja i metall, jag tycker inte om dom men tills Vildebill lugnat ner sig så måste jag ha ett halsband som hjälper mig lite.
Tog en koll på klorna oxå som inte behövdes klippas, tydligen så sliter han dom naturligt i skogen, det är ju mer stenhällar där vi går nu.
Vikten ca 41,4 kg - jag la inte så mycket energi på att han skulle sitta helt still för jag tänkte ändå väga honom den 20:de när han blir 9 månader.
Idag är det jobbardag igen, imorse fick jag faktiskt sova lite längre, hunden har ju för vana att komma och "puffa" på mig nån gång mellan 5 och 6, och eftersom han ibland har varit ordentilgt nödig när jag släppt ut honom så brukar jag alltid masa mig upp, men samtidigt så är det väl inte han som ska bestämma när jag ska kliva upp?
På helgerna väcker han aldrig Björn när jag är på jobbet, så i morse när han kom vid 6.30 så låtsades jag sova och då gick han och la sig igen.
jag klev upp 7.45 innan han hann komma och väcka mig, så då var det inte han som fick mig ur sängen ;0)
Idag snöar det, det kan det få göra några dagar så att vi slipper isiga gator, bättre med packad snö på dom!

Wictor utanför husvagnen i Hassela
Ja´och så var det den här historien med husvagnen, vi skulle ju sluta campa och sälja den...eller hur, det går inte, ingen vill ha våran pärla, och knappast nu i dessa tider!
Ja´ha så då var vi campare igen då!
Jag bara vägrar dumpa priset för att nån annan skall göra sin livs affär, då får den vara kvar.

Wictor i den nerbäddade dinetten som blev hans säng
Lite synd bara att Aston inte blivit "inskolad" som valp i den, Wictor trivdes aldrig i husvagnen trots att han hade en egen säng, men samtidigt hade han ju ont i bogen och besvärligt efter operationen så det kanske gjorde sitt till.
Men att ställa upp den sommartid är inte intressant men kanske vintercamping nästa säsong, "ungarna" saknar snowboardåkningen.
Dom kan ju åka till backar här i stan men det blir sällan av.

Magnus & Angelica förra vintern när vi var i Vemdalen

Visst blir man sugen på riktig vinter när man ser dessa bilder?
Det som är nackdel med våran husvagn är att den är så stor och dubbelaxlad, dels krävs det körkort för tungt släp, sen ska man kunna backa åbäket oxå.......synd, annars skulle vi i "utställningsgänget" hänga på den på bilen och åka land och rike runt med huset på släp!
Nån som känner sig manad att köra?
Om vi kan hitta camingplatser med "drive in, drive out" utan att behöva backa så kan vi nog klara av det!
Jag fick en snilleblixt idé att vi kan ju byta in den mot en enkelaxlad......hmmm....har inte fått igenom den tanken än......
Fortsättning följer i denna följetong......
Nu ska jag stoppa i mig nån form av frukost, längtar till nästa vecka då jag är helt ledig.
Ha det bra AC

Av AnnCatrin - 12 november 2008 19:09

Hallå!
Ja´så är det, att i väntan på att Tuffa & Fabbe skall kurera sig så får vi nosa upp en ny kamrat.
Iofs så har han funnits hela tiden, vår granne Natus, en rottiskille på 16 månader som bara bor några hus bort.
Men storleksskillnaden har varit för stor, men nu har Aston växt ikapp så dom kan få träffas.

Dom fick bekanta sig på vår gård först innan vi gick till skogen.
Det var kul att se att Aston kände av att Natus var äldre, han brukar ta kommandot direkt annars.....men det tog inte länge innan han kopplade att Natus inte hade tillräckligt med skinn på näsan för att hålla på sin rätt som äldsta grabben......Natus såg lite snopen ut när Aston tog över rodret!
Jag tror inte dom fick riktigt kläm på vem som var herren på täppan, inte för att det verkade bekymra någon av dom!

Men det funkade jättebra och dom sprang och härjade i skogen, Aston drog med Natus långt före på stigen, han som aldrig brukar lämna mig utom synhåll, nu kaxade han upp sig när han skulle visa Natus runt på "sina" stigar.





Jättekul att dom får träffas och lära känna varann eftersom vi bor så nära, så att man inte behöver gå omvägar för att slippa möta grannens hanhund!
I Natus familj bor även Jezzie, hon var Wictors stora kärlek, han stannade alltid utanför deras hus och gnydde, nu måste hon ta det lugnt för hon har opererat bogen men vi får hoppas att hon kan hänga med så småningom, henne kan nog inte Aston sätta sig på!
Som vanligt var kameran med, och som lika vanligt så gick det inte att få några bra "kompisbilder", ja´ rumpbilder hade jag kunna knäppt hur många som helst men det är trevligare med framsidan!
Det är lite synd när man går i skogen för det blir så mörkt att blixten går igång vilket gör att hundarna får oranga ögon.

Men bilderna förmedlar iallafall att vi har haft en härlig dag i skogen trots varierande kvalité!
imorgon är det jobbardygn igen och sen även på lördag men hela nästa vecka är jag ledig, SKÖNT! sen jobbar jag en vecka igen innan jag är ledig 2,5 veckor......LÄNGTAR!
Har sett i kennelklubbens kalender att dom bokat datum för anatomikursen "hands on" till den 24-25 jan 2009 med Yvonne Brink, det verkar inte gå att anmäla sig än så jag får väl bevaka det.
17 februari ska jag hänga med Anneli & Olga till Lars Audells Gudby Gård veterinärklinik för röntgen. Jag har nog bestämt mig för att åka dit jag oxå när vår tid är inne, så ett studiebesök före är ju inte fel!
Ja det var nog allt för idag, ha de´bra / AC
Natus hemsida

Av AnnCatrin - 11 november 2008 20:39

Hallå!
idag blir det mer en bilddagbok, jag måste bara dela med mig av vår senaste upptäckt, en superduper stig i en underbar trollskog, jag blir helt lyrisk när jag upptäcker såna här skatter!









Helt klart är att vi tassat omkring i helt fel del av Bosvedjeskogarna, vi har lyckats nosa upp varenda myr och surdiken......men nu ni......nu går vi åt ett annat håll...uppåt! gedigen berggrund och torrt och fint......och helt plötsligt bakom en "knix" så ligger hela Sundsvall framför våra fötter, kanske inte "top of the world" men väldigt högt över havet iallafall!

Ja´jag vet att jag skrev att vi skulle träna stadsmiljö......men vem vill gå på asfalt när man kan spatsera runt i skogen?
.....och sen är det den där lilla detaljen med kläder och sånt.....det går ju inte att se ut som man kom direkt från lagårn´om man ska spankulera runt på stadens torg och gator, och ögat måste målas om man ska va´ bland folk...hmmm.....skogen...det är grejor det!



Måste träna hårt på "stanna kvar"...dit jag går , går hunden.....blir lite trixit när man vill "arrangera" ett snyggt kort med havet i bakgrunden, sen blev det ett hiskeligt motljus oxå, men ibland har det sin charm faktiskt!
Hunden var som vanligt i sitt esse, jag skulle nog kunna vara ute en hel dag i skogen, han verkar outtröttlig, han flyger och far över stock och sten, hittar nåt spännande att nosa på.....som tex en hög med päls, tror jag, det kanske är fjädrar oxå, som ligger vid stigen, mycket stora fågelskitar är det där oxå, så det troliga scenariot är att en större fågel mumsat på ett bytesdjur......men han nöjer sig med att nosa, vi får vara glada att allt är uppätet!
Sen blev det spännande......när jag stod och kollade på utsikten över staden så började hunden morra !? första gången jag har hört det, han har ju "gruffat" och mopsat upp sig förut men aldrig morrat, men historien om hur han fick sitt namn är ju som sådan att han var den första i kullen som morrade, han lät som en liten sportbil...en fin en...en Aston Martin....
Ja´och vad morrade han åt?......IQ ?...sin egen skugga! eftersom han stod på en bergknalle med solen i ryggen så blev hans skugga en bit bort, och när han rörde sig så gjorde skuggan detsamma....konstigt!
Och ju mer han viftade på svansen desto mer rörde sig "spöket"....vad blir det för poäng på det på en MH - test ??
Se spektaklet här i en liten filmsnutt!
Ja´det var väl allt för idag, mycket hund och skog vart det!
Avslutar med en bild på "hundnapparen" som helt oskyldigt ligger i hallen och inte har en aaaning om hur mjukisbernern som låg på sängen helt plötsligt ligger i hallen ?!

ha´re´bra / AC
sänder en tanke till min farmor Nanny som skulle fyllt 97 år idag om hon hade funnits med oss, hon var född 1911.11.11

Av AnnCatrin - 10 november 2008 10:00

Hallå!
ja´då har jag avverkat en jobbarhelg igen, belöningen kommer om nån vecka i form av långledighet.
Det hinner inte hända så mycket i tillvaron när jag tillbringar 24 timmar på jobbet både fredag och söndag.
Men samtidigt så är det ganska skönt att jobba helg för det är lite lugnare, ingen stress på morgonen för att alla ska till jobbet och god mat brukar det bli också.

På fredag var jag duktig och köpte med en sallad när övriga åt fläskfilé med kroketter och beasås……men sen spårade det ur….hmmm…på lördag blev det american pan pizza till middag och sen en stor bulle till kaffet när kamraterna kom på besök…FY på sig!
Igår gjorde jag helstekt vitlöksspäckad fläskkarré med pot.gratäng och Carro som jag jobbade med snodde ihop en blåbärspaj med vaniljsås till kvällsfikat…….hur onödigt var inte det….men gott!!!!

Hunden har definitivt blivit FÖR stor……hur var det jag tänkte nu igen när jag vill ha en till hund modell king size?....kan man undra, men tydligt är att det där med att ignorera honom när vi sitter och äter funkar INTE…..och nu kan han dessutom behändigt lägga huvudet på bordet när han ska försöka smila åt sig en pizzabit eller två !

Snälla Magnus…du äter ju inte kanterna ändå…..( vem kan ana att detta utsvultna monster nyss tryckt i sig 6 dl uppblött torfoder, det verkar inte finnas nån botten i den magen)

Du´rå hussen, kolla på mej, du och jag är ju kompisar, det säger du jämt….en liten kant oss vänner emellan?
Till slut gav han iallafall upp, så den snåla familjen fick frossa färdigt.

En liten gosstund på maten blev det i alla fall!


Det funkar mycket bättre på promenaderna nu för hunden och hussen, det gäller att fånga uppmärksamheten och få kontakt så blir omvärlden mindre intressant……hussen har lärt sig det nu, man behöver inte gapa och skrika ( vilket hussen är helt emot och därför så har det varit hunden som rastat hussen) det går ju faktiskt att få kontakt med "monstret" utan att gapa lungorna ur sig, jag har förklarat hur han ska göra och det funkar bra!
En stor utgiftspost i detta hus är hundgodis!


Tuffa´s op gick också bra, läs mer på hennes sida, så nu hoppas vi att rehab lyckas för båda kompisarna så får vi ta nya tag till våren med våra träffar.
2 veckor kvar till detta årets sista utställning för våran del, det blir nog en badning ändå, survädret ute gör inte hunden renare precis och nu är han inne i en "Byggare Bob bygger en grop" period igen, inte så kul tycker vi , men han har desto roligare när han gräver än här och än där.

Vi har ju detta året skapat oss en trevlig relation med några av staden Norrköpings invånare eftersom vi hämtade vår myspropp till bernerbebis i utkanten där, och det var ju odelat positivt……..nu har GIF Sundsvall också skapat sig en gemensam nämnare med IFK Norrköping……dom tar varann i hand och lämnar allsvenskan för att spela vidare i superettan……det var väl inte alls positivt!

Och Timrå spelar som krattor hela högen, vem ska man nu heja på?


Ja´och måndag betyder att ta sig i kragen och styra in på den viktminskande rätta vägen igen…..( otroligt tråkig men nödvändig väg )
Vi satt och spånade lite på sommarsemester med kamraterna, det är det som är målet att slippa makens 100-kilos skinnjacka som höll på att att knäcken på mina axlar. Nästa sommar skall jag glida runt i min egen jacka!
Har ni några tips på fina ställen för övernattning så mottages dom tacksamt, vi har lite löst prata om Mälaren runt, det verkar vara ett bra mål för mc-semester eller?
Idag har Martin namnsdag, så grattis Aston Martin !

Fick två böcker på posten förra veckan som jag inte hade beställt mej veterligt men har plöjt igenom den ena och den får fullt godkänt.
Åsa Larsson/  till dess din vrede upphör/deckare
Hoppas det blir en bra vecka!  AC

Av AnnCatrin - 6 november 2008 16:43

Hallå!
Fy, va´tråkigt det blev nu igen när den lilla snön som kom regnade bort.
Mörkt och kallt och tråkigt, skall det ändå bli vinter så kan det lika gärna ligga snö på backen tycker jag.
Igår var jag ner på stan och det händer inte ofta kan jag säga, men nu skulle jag ha utvecklingssamtal med min chef och hon sitter där nere så då var det bara att pallra sig dit, jag blev lite tidig så jag hann gå en liten runda, nyfiken som jag är så var jag tvungen att gå in på Åhléns och kolla vad jackan som Aston rev sönder kostade ( hon sa att hon köpt den där )......och nu kan man pusta ut för det fanns många kvar och priset var 599:-....så då kan hon köpa en ny jacka eftersom hon fick 600 eller laga den trasiga och köpa nåt annat för slanten.
Vilken himla tur att han inte mötte nån med dyrare smak!
Idag i skogen så fick han plötsligt för sig att prova på att vara storkille....2 gånger lyfte han på benet och pressade fram några droppar.....eftersom han kissat rejält första gången så fanns det inte så mycket att klämma fram
men han är på gång in i vuxenlivet.....jag började tvivla.......
Idag vart det en ganska lång promenad men vi stannade och vilade och tränade på "ligg" flera gånger......vet inte om det gick in i huvudknoppen men vi får träna på så kopplar han väl till slut.
Idag har vi tankarna hos Tuffa som är på Strömsholms djursjukhus, undersökning idag och ev. operation imorgon.
Vi håller alla tummar och tassar!

Ja´så mycket mer händer inte här, imorgon är det jobbardygn för mig igen så det känns som att jag bara är hemma och gästspelar idag.
För ovanlighetens skull så är dottern hemma så nu ska jag gå och göra slingor på henne.
fick en favorit i repris i mejlen, det piggar upp och påminner om att det finns en lösning på allt!
Är du husmor eller riktig kvinna???   
Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips :
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????  

Ha en trevlig helg! / AC

Av AnnCatrin - 4 november 2008 09:31

Hallå!
Ja´den där femhundringen som vi spenderade på hockey kunde vi lika gärna gett åt hunden att tugga i sig, nu får ni skärpa er Timrå!

Dom verkar ju rädd för pucken, lite terapi kanske skulle hjälpa, eller en gammal hederlig spark i aschlet kanske är den rätta medicinen?
......och ta och byt ut gummiklubborna mot riktigta så kanske pucken går åt rätt håll nån gång....?
Nä, Rögle verkar vara ett trevligt gäng, lite långt att åka för hemmamatch, men man får väl stå i ensamt majestät på bortalagets läktare när dom kommer hit och spelar.......Linköping hade EN supporter igår...och det räckte!
Hade spelat in hundcoatchen på tv4+ eftersom det var en bernerkille vid namn Leo med.

Hunden och jag kollade noga, han tar oxå allvarligt på sin uppfostran och följde intresserat det som pågick i tv-rutan.
Han har bara visat intresse för tv:n när det har varit hockey....men det intresset har nog svalnat nu!
Igår funkade det bra när vi mötte en man på promenaden, han fick sätta sig, och var till 100 % fokuserad på mig och godis så att det kom en person och gick förbi var helt ointressant.
Kul att se sen på hundcoatchen att han gjorde ungefär likadant.
Sen mötte vi en annan man med hund i skogen, även fast Aston såg dom en bit längre fram så stannar han på kommando och låter sig kopplas.....skulle han rusa fram varje gång han ser nåt skulle läget vara besvärligare.
Nu blev han iof sig helt till sig och snurrar som en proppeller i kopplet, men vi stod ca 2 meter ifrån varandra och pratade och då lugnar han sig snabbt och sätter sig, får naturligtvis jättemycket beröm då.
Så det finns absolut en stor tilltro till att vi kommer att få till det här, det är väl bara så att Wictor var vuxen ( 6 år) när han flyttade in och hyfsat väldresserad, när man gick på promenad med honom så "bara gick man" nu har man ett "råämne" i andra änden på kopplet som ska formas, och det är bara vi som kan fixa det!
Sen hoppas och tror jag att mycket är valptag som kommer att lägga sig med tiden men under tiden så lägger vi in lite "vett & etikett" på varje promenad.

Idag är hunden 8,5 månader , väntar med vägning till 9 månaders dagen, han lär ju inte ha minskat i vikt!
Idag ska vi kratta klart och det blir naturligtvis en härlig skogstur för solen skiner från en klarblå himmel.

"snyggLars" 8,5 månader
Imorgon är det jobb och Aston skall vara hos mamma, hon studerade oxå tv:n igårkväll så att hon vet hur hon ska hantera det "lilla" monstret!
Att kunna gå i sakta mak och följa sin matte eller den som håller i kopplet är inte nåt medfött hos en duracellkanin......han är programmerad för humpedumpeskutt och glada utfall mot alla som kommer i hans väg......och det är vi som måste nöta in det beteendet vi vill ha med en STOR portion tålamod !
A`puh....tänk när han är vuxen och lunkar fram helt ointresserad av sin omgivning.....LÄNGTAR!!!
Ha´de bra / AC

Av AnnCatrin - 3 november 2008 11:29

Hallå!
Ja då var den här jobbarhelgen avverkad, skall jobba helgen som kommer oxå, lite vilda byten som gör att jag kan vara ledig dygn mitt i veckan, på helgen är ju hussen hemma.
Igår var dom på promenad innan jag åkte på jobbet.
Hunden var som vanligt i sitt esse när dom mötte folk, måste verkligen lägga ner lite energi på detta.
Dom hade mött ett par, vi har haft barn i samma klass så dom var inte helt okända, Björn höll in hunden i mötet, när dom passerat så släpper han på kopplet och det lilla livet gör ett kast bakåt, upp på ryggen på kvinnan och river upp ett jack i den nya jackan.........
Ibland har man tur och stöter på förstående personer som inser att det är en valp, en stark sådan som gör oberäkneliga saker när man minst anar det!
Björn erbjöd sig naturligtvis att ersätta en ny jacka, dom skulle gå och handla och komma förbi på hemvägen.......jag såg tusenlapparna virvla förbi framför ögonen, säkert hade hon den dyraste jackan i staden.....
Men puh, hon tyckte att det räckte med 500 kr för hålet var inte så stort ( på Björn lät det som att jackan var strimlad i molekyler), hon sa att hon visste hur det var att ha hund.....Tack!
Har googlat runt på nätet och det verkar vara ett vanligt problem i den här åldern att dom är helt skogstokig....inte så stor tröst när hunden far runt som en duracellkanin och är helt omöjlig.
Av detta kommer det förhoppningsvis nåt gott, att hussen inser att man ibland måste ta till arga rösten och sätta foten i backen och visa vem som bestämmer!
Eftersom jag är ett huvud och hals kortare än min man och betydligt klenare så tränar vi kontakt varje promenad, och jag har verkligen rivit i när han gjort utfall mot folk och bilar, inte för att han är arg utan därför att han är uppskruvad och taggad till tänderna och inte vet vart han skall göra av all energi.
Så den här veckan blir det nog till att leta upp lite befolkade gator och träna på att inte hälsa på alla man möter, det är klart att det är svårt för honom att haja att alla inte tycker att han är så där tuttinuttig som han var när han var bebis!
Min nyfunna energi håller i sig, när kroppshyddan inte konstant är i sockerkoma så är jag mycket piggare.
Här och häpna men idag när jag kom hem från jobbet så la jag mig inte i soffan för en stödvila, nännemännsan......ut och krattade bort alla löv från syrenhäcken minsann!...ja´jag vet....helt olikt mej!
Vi ( min man) brukar kratta på våren så att en del av löven blir ny näring till gräsmattan, men det är nytt nu!
Har tänkt älga runt med hunden i lite ringträning och det är omöjligt att urskilja dom gigantiska skithögarna bland alla löv......så nu är det krattat och sanerat, så nu kan vi springa runt, runt, runt.....duktig kille SPRIING FIINT...STÅÅÅÅ.......ja ni vet......

Det är samma där när krattan kommer fram, hunden blir lyrisk och hoppar jämnfota och försöker fånga/anfalla krattan.......jag la av ett avgrundsvrål och tog tag i nacken på honom, han skrek till i rena förskräckelsen ( djurskyddet är säkert här när som helst för hela Bosvedjan hör nog när jag vrålar) sen fick han jättemycket beröm och godis när han inte rörde krattan......och säga vad man vill, men det är ingen dumskalle, han gör vad som helst för en godisknul, till och med uppför sig normalt!

Så sen kunde jag faktiskt kratta på, han hoppade lite runt om, men det är ok, det är inte ok att anfalla krattan!
Det är klart att han ska få vara glad och springa runt, men det ska vara på mina villkor.....annars kommer vi aldrig att kunna få bort ett endaste löv på denna gård.
Ikväll ska vi gå på hockey, nu är det drastiska tag som gäller, i lördags var dom så dålig att man skämdes, så för att rycka upp dom så blir jag tvungen att gå på matchen ikväll, sist jag var där vann dom......500 spänn för två sittplatser.....dom skulle bara våga förlora........!
Det är tur att jag känner mig piggare för den här veckan har jag tre dygnspass, ons, fre och sön...men om nån vecka har jag lång ledigt så det är bara att jobba på!
Kan skvallra att Fabbes op gick bra, Johanna drar säkert detaljerna själv på sin blogg, prognosen är god att han skall bli helt återställd, SKÖNT!
Ha en trevlig vecka! / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards