Aston & Lukas

Alla inlägg under december 2008

Av AnnCatrin - 20 december 2008 08:45

Godmorgon!

4 dagar kvar på den femte smäller det!

jag och den här bloggen är inte riktigt i fas med varandra, jag blir galen när det inte går som jag tänkt, nu är det typ fjärde gången som jag skriver om, först hade jag glömt ladda upp bilderna vilket innebär att texten försvinner som jag skrivit, men om jag sparar så innebär det att det visas, och jag kan väl för böveln inte sitta och publicera halvskrivna inlägg stup i kvarten?
Skulle lite snabbt bara lägga upp bilder från gårdagen som Anneli fotat.
Och när jag väl hade lagt upp alla bilder och skulle spara....då kunde inte sidan visas och alltihop gick upp i tomma intet i cyberrymden....puh
nytt försök:

Maxen tar spektaklet med ro

få se nu, undrar om det funkar från sidan?

med tanke på längden på den här tungan på "Toker" så är det inte så konstigt att han sov som en klubbad oxe hela kvällen!

mattes snygging!





vältvättade öron fick hon iallafall!

i love you!

till och med katterna var gästvänliga! inte som grannens katt som springer och retas utanför staketet.

frustrerad tonåring med hormonrusning eller?

Av AnnCatrin - 19 december 2008 19:49

Hallå!
Vi åkte 10 och var hemma strax efter 18......hur långt är det till Järvsö egentligen?!
Hastade in hos Anneli på nedvägen, hon var så snäll och erbjöd sig att Aston fick vara där istället för att kuska runt med oss i bilen.

Han hade tränat frenetiskt på mjukisbernern innan så han kastade sig genast över Olga för att träna ytterligare, han verkar tro att han ska bli häradsbetäckare när han blir stor ! ;0)
På väg till Hassela så var han väldigt orolig vilket han aldrig brukar vara i bilen så vi var tvungen att stanna om han var akut nödig, det var han inte, däremot så kom jag på att den som åkte sist därbak var Olga, så det var nog hennes underbara lukt han kände, inte lätt att vara mitt i puberteten med hormoner som går bärsärkargång i bernerkroppen!
Vi åkte vidare mot Järvsö, stannade i Ljusdal för lunch på hembygsgården, naturligtvis så var det julbuffélunch a´180 spänn vilket vi inte var sugen på så det var bara att åka vidare, nästa stopp blev på Stenegård...julbuffélunch a´ 280 riksdaler....hmmm, det bidde pizzerian i Järvsö, dagens lunch, stekt fläsk & pärer, kulinariskt så det förslår!
Sen en runda på Järvsö cykel och motor, jag har ju redan en moppe som jag är mer än nöjd med så det är väl inte döspännande ur mitt perspektiv, men han jag delar tidningen med blir ju aldrig riktigt nöjd så han kastade längtande blickar både efter den ena och den andra hojen......köpe, och köpe, prova att sälj nåt istället....vanvettsaffärer !......husvagn, någon?
Jag har inte samma behov att byta ut fungerande grejor som han har, ok, visst skulle det bli snyggare med en annan luftburk, men hallåå! 3000 spänn, glöm det!
Sen tillbaka mot Hassela, surdimma och sandbil mitt i vägen gjorde resan vääldigt lång!
Allt hade gått bra, huset stod kvar och alla såg lugna och harmoniska ut så inga större katastrofer!
Vilket paradis för Aston pastorn, en Olga som tillåter det mesta, nästan, och till och med katterna fick han bekanta sig med, undra varför han svimmade av i hallen efter maten när vi var hemma igen?

En halvdag i Hasselaskogarna kan oxå matta av duracellen så nu har vi två grejor som laddar ur batterierna, Jyckarna i Timrå och Jyckarna i Hassela!
Vi fick med oss ett gäng med världens sötaste ägg hem, Tack Anneli !
Jag öppnade en kartong och utbrast "men gud vilka gulliga! ".......ägg kan väl inte vara gulliga fnös min man, ja´men kom och kolla då!....ja´dom var faktiskt gullig var han tvungen att hålla med ;0)

Köpeägg till höger

Indra, Aragon & Nellie
I brevlådan lågt ett tjusigt kort från Lena med familj, var tvungen att fota av det, sen hade hon även skickat med juletiketter till Aston som han kan sätta på sina paket.......hmmm, då behöver vi inte skriva vem det är ifrån för bilden talar för sig själv!  ;0) Aston bockar ( bää´ar) och tackar!

Det har varit plusgrader några dagar nu så det skulle sitta fint med lite ny snö och minusgrader, trottoarerna är inte längre framkomliga om man inte har dubbel uppsättning broddar på sig.

Jag har inte bara tomtar i min samling, faktiskt en hel del snögubbar oxå, jag tycker om formen på dom......ni kommer ihåg va´? "rund är oxå en form"
NU närmar sig julen med stormsteg och här är det ett organiserat eller oorganiserat, beror på hur man ser det, kaos som vanligt.......jag jobbar bara effektivt när det är absolut deadline, point of no return.......så om tisdag faller dom sista bitarna på plats...hoppas jag!
Trevlig helg / AC
Ja just ja....vi var förbi veterinären oxå innan vi drog iväg på dagens utflykt.... 43,8 kg visade vågen en dag före 10 månadersdagen. 

Av AnnCatrin - 18 december 2008 11:33

Hallå!
ja´här har jag inte tid att sitta och tvångsblogga om ingenting......men det är ändå roligare än att städa, tomtarna är fortfarande inte ställda på plats, bara framställda överallt, hunden röck ( ser konstigt ut, ska vara ryckte kanske? ) tag i en trätomte som stod på öppna spisen, precis i lagom "hugga tag och förse sig" höjd, jag låg i sängen och läste när min man ropade : nu käkar han en tomte det var ju det ja´sa!... men herregud säg åt han och ta av han den då!!??
Då talade hussen till hunden och sa: låt bli det där för matten skäller på mej när du gör hyss......
sen yrade han nåt om att det var lika bra att ta undan alla tomtar för det kommer aldrig att gå, eller hur, glöm det!
Och som grädde på moset så försökte han vara rolig och säga att jag fick välja mellan honom och tomtarna...!? ja´du vet ju vart ytterdörren är sa jag då...;0)
Tärande att ha en semesterledig make hemma när jag ska julpyssla !
Och inte nog med det så fick han plötsligt för sig att vi måste GÖRA nåt....men hallåå! titta dej omkring, ser det ut som det är brist på göromål eller?
Så för den stora julfridens skull så blir det en liten nöjestripp till Järvsö imorgon, en liten glutt i HD-butiken kanske kan mildra hans tomtefobier!
Och på hemvägen så ska vi titta in hos Anneli och hundarna i Hassela, trevligt!

Ja så idag gäller det att ligga i som ett skållat troll......eller ett någorlunda uppvärmt iallafall......hunden har fått sitt julklappsben i förskott ( vilket innebär att jag måste köpa en ny julklapp) så att han håller sig i sitt eget skinn tuggandes på ett rullat rökt grisskinn...mmmm jammi !
nä, nu dj-vlar.......nu ska det sista fixas.......kanske ;0)
avslutar med en julkulebild så att vi håller julstämmningen på topp! / AC

Av AnnCatrin - 17 december 2008 09:02


Hallå!
ja´här händer inte så mycket, dom flesta julklapparna är iallafall inhandlade ( Igår) det blev mest platta paket så det har sällan sett så futtigt ut i julklappshögen men det är väl tidens gång, små barn enorma mängder paket, stora barn färre paket men med ett högre värde i......kanske! ;0) tro nu inte att jag tänker avslöja vad jag köpt!
Laxen blev oxå gravad under gårdagskvällen så det går framåt, en liten ilning av julpanik kan anas, här har jag polymasat omkring och tyckt att jag har all tid i världen......hmmm, glömde den lilla detaljen att jag jobbar dygn både lördag och måndag......så när jag går av arbetspasset på tisdagmorgon så är det plötsligt dagen före julafton......hoppsan!
Så nu måste jag helt plötsligt försöka planera lite, få se nu, skinkan, nepp, kan icke göras nu om det ska finnas en endaste liten skiva kvar på julafton, har ju iofs köpt två stycken så kanske jag gör en på fredag....nja, det blir nog båda på söndag, kommer ju hem strax efter 10 så den dagen får det hända saker!
jaha, knäcken då? kan göras idag men känns ganska bortkastat eftersom en ny sats då måste göras före julafton....undra varför?
jag gör knäcken i micron: 1 dl grädde 1dl socker 1 dl sirap ca 8 minuter på full effekt, snabbt enkelt och oliiidligt gott!
...eller snabbt och snabbt, det måste ju göras några omgångar om det ska bli några stycken!
Idag ska jag baka Gundas goda sirapslimpa som är ett måste till julskinkan, med mammas musiga starka hemgjorda senap till blir det sååå oslagbart gott!
Recept:
4,5 hg rågsikt
2 tsk bikarbonat

3,5 dl filmjölk
2,5 - 3 dl sirap
Blanda och rör allt nån minut i maskin, blir en väldigt kladdig smet.
grädda i smorda avlånga formar, jag brukar dubbla ingredienserna flera gånger och grädda flera samtidigt
175 grader 50-65 minuter
jag lägger brödet i plastpåse medans det fortfarande är ganska varmt annars blir det en väldigt hård skorpa.
Skall skäras i tunna skivor då är det godast!
Nu ska ni inte för ett ögonblick tro att jag lagt fettkriget på hyllan, jag TÄNKER på bantning hela tiden........;0)
Uteliggaren forsätter att fördriva tiden på altanen, det är bara då han sover riktigt djupt!

Vi får väcka honom för att han ska komma och tillbringa natten inomhus!
tjuvtaget kort genom altanen utan blixt, men jag var tvungen för han ser ut att ha det så skönt därute, och nu är det plusgrader ute igen...suck
På fredag ska vi lunka förbi veterinären för en vägning inför 10- månadersdagen på lördag.
ha de´ bra AC

Av AnnCatrin - 15 december 2008 19:39

Hallå!
Nu gjorde jag nåt konstigt igen så att hela inlägget försvann, fråga mig inte vad men det är dj-vligt irriterande!
Jag har inte förstått hur man ska kunna spara inlägget utan att publicera det eller så går det inte.
Idag frångick jag min senaste strategi att först skriva bloggen i word och sen kopiera in den...dumt!
Börja om från början.......
Idag har vi varit till Timrå och träffat lite vuxna kloka berner som kan tala om för min virrpanna vart skåpet skall stå!
Gissvallens Chippen, Doremis Herkules och Gissvallens Bonita var dagens lärare i hur man beter sig!
Vi träffades vid en tjärn och det vart nog lite mycket för Aston på en gång när dom stora grabbarna kom ångande så han sökte stöd hos mig, vilket han inte hade något för så det gick fort över.
Och tänk att på eftermiddagen så har han varit väldigt loj så det går att trötta ut den här duracellkaninen, trodde inte det!
Vi ska åka ut med jämna mellanrum så att han får umgås med vuxna hundar, det här med att möta andra främmande hundar på promenad lägger vi ner för tillfället, har fått tips av "hundcoatchen" Berit att vika av och gå åt ett annat håll och inte utsätta oss för dessa hysteriska situationer.
Har även fått lite tips på hur jag ska förhålla mig till honom för att han skall lugna ner sig lite och inte söka/kräva uppmärksammhet hela tiden, jag tycker att jag ignorerar honom när han tex skall "hjälpa till" med matlagningen, men eftersom han sällan ger sig så är jag tydligen inte tydlig nog, träna, träna träna......!
Det kanske blir en kurs i lydnad oxå innan detta är klart, vem vet? Aston skulle nog älska det och tycka att det är hur roligt som helst, det är väl min egen förmåga jag tvivlar på, men det är väl därför man går kurs för att lära sig och få tips och råd?
Kameran var med idag men med plusgrader, mulet och småduggande ( grrrr, vill ha minusgrader och snö) så blev inte kvalitén den bästa, och att objekten som skulle fotas for runt som galningar gjorde inte saken bättre!
Men att vi har haft en rolig dag kan man snappa upp iallafall!
Det var bara Herkules som höll sig nära mig och satt fint, allt för en godis!
Ha de´bra / AC

















Va´re nån som sa godis?  ;0) Doremis Herkules

Av AnnCatrin - 14 december 2008 08:40

Hallå!
Ja nu är den hutlöst dyra kungsgranen intagen i värmen och klädd med guldglitter & röda kulor , ja ja vet att det är tidigt....men tidigt för vem? inte för mej uppenbarligen eftersom jag envisas med att göra så här år efter år......!
Och jag har ju inte precis tvingat mig in i nån annas hem och tvångsklätt en gran 10 dagar före jul eller?

inse varför jag var tvungen att flytta på matbordet......
Det blir nog fortsatt kungsgran i detta hus om jag inte ramlar på en extremt fin tall nåt år, försäljaren bedyrade att denna gran inte ska barra alls....f-n trot´ återstår att se, tallarna har iallfall inte barrat nämnvärt fast dom stått inne ganska länge.
Idag ska alla tomtar hitta en plats i tillvaron sen så är det nog färdigpyntat, i min värld så blir det så ombonat och trivsamt när granen lyser och alla tomtar står och plirar under lugg!
Tog till en säkerhetsåtgärd igår kväll innan jag gick och la mej......hunden har visat ett visst intresse för kulor och glitter så jag tog helt sonika fram kompostgallret och ställde för, allt för att skydda den dyra julattrialjen!
Och jag måste lite självbelåtet säga att den blev precis som jag önskade, rund och knubbig till formatet, och jag släpade in den alldeles sjäv, duktig kicka!
Inte kom vi iväg nånstans igår kväll som befarat, mycket enklare att sitta kvar uppkrupen i soffhörnet än att brottas med för små kläder i garderoben......jag lovar dyrt och heligt att starta det nya året på HELEX, kommunen bjussar på träningskort i år oxå och nu har jag ingen liten valp att skylla på....nu är det bara att masa sig iväg!
Men jag är ju som ni vet i en ganska bra form ändå........rund är oxå en form.......!
En vecka kvar på ledigheten, kanske ska försöka få till några julklappsinköp då?
har tagit en kort på utegranen oxå som blev hyfsat, måste passa på innan nån del slocknar, eller kan vi ha sån tur att den håller i år när det har kommit snö istället för regn?

ha en skön tredje advent / AC

Av AnnCatrin - 13 december 2008 10:47


Ja´ha då var det lucia då, och det går ju som vanligt obemärkt förbi, när barnen vuxit förbi dagis och skoltider.
jag kan faktiskt skryta med att jag varit lucia i skolan, årskurs 6, vi lussade för hela låg- och mellan stadiet.....men det var då det!
Idag fortsätter det stora julstöket i sakta mak, tänkte faktiskt ta in granen, om jag híttar julgransfoten !
Ikväll är det party på Ada´s klubbkåk, som det känns just nu så blir jag nog kvar hemma i soffhörnet, vi får väl se, jag kan ju alltid ombestämma mig.
Det är - 8 grader ute och allting tyder på att snön är här för att stanna, det enda negativa med det är den där detaljen som kallas skottning.....igår gick plogbilen en vända så det skulle behövas skottas några spadtag.....sonen!...mamma har mera godis ! ;0)
Pratade nyss med Camilla, allt var bara bra med Tuffa, det var ett mindre ingrepp denna gång så prognosen ser ju väldigt lovande ut ur ett lekmannaperspektiv!

mysstund på hallgolvet

Måste ju fira snön med en cigarr i mungipan........

Nu kom hunden inhaltande efter en promenad med hussen, som tur var så var det bara en isklump modell större under ena tassen så den hältan var lätt att fixa!
Det blir en skogssväng lite senare, idag skiner solen från en ljusblå himmel så det kan nog bli fina kort.
Nu när jag tittar tillbaka på korten som jag knäppte i somras så tycker jag att flera är riktig bra, men det tyckte jag inte då, jakten på det perfekta korten kommer nog aldrig att ta slut!
Nä nu ska jag gå ut i frigge och leta julgransfoten och en såg behöver jag oxå för ett nytt snitt i stammen....det tar sig sakta men säkert!
ha de´bra / AC
                          

Av AnnCatrin - 12 december 2008 18:30

Hallå!

Här har det snöat konstant sen igår kväll, härligt! Det är vi verkligen inte bortskämda med att ha så här mycket snö före jul, hoppas, hoppas att den den ligger kvar!

undrar om matten håller upp en godis?
Vi har plumsat runt i skogen en stund idag, med så här mycket snö behöver vi inte gå så långt, det är fullt sjå att bara vara på en liten plätt i skogen, hunden yrar runt av lycka och det hängde drösvis med snöbollar i baken och på benen på honom.

och vart tog benen vägen då? ganska mycke´snö!



Tjoho !

Tror ni han är nöjd då när han varit ute och rasat runt i snön? icke, raka spåret på altandörren för att bli  utsläppt, han älskar att sova i biabädden, det har blivit nån sorts "Siberian sennen husky" av honom, fortsätter det så här så får han väl så tjock päls att han aldrig vill vara inne!
Klicka här för lite snöfilmer!

Idag har jag vänt upp och ner på halva huset, varför inte möblera om nu när jag ändå ska upp med allt pynt?.....ja undra, hade varit smidigare att låta allt vara som det är, men men, nu har jag äntligen fått med mej maken på idén att kasta ut det gräsliga ärvda slagbordet som vi haft som köksbord, det gäller att smida medans järnet är varmt, det brinner i knutarna innan han ändrar sig!
matplatsen och vardagsrummet går i ett och det räcker med ett matbord, "matrumsbordet" har nu degraderats till ett simpelt köksbord.
( jag smider lömska planer på att även detta bord skall ersättas med nåt snyggare och modernare men vi tar det "step by step" ! )
Och som vanligt när jag får mina idéer om en rockard i möbelemanget så hänger lampan helt plötsligt på trekvart i förhållande till bordet....hallå! skulle behöva nån händig här, elektriker någon?
........Den tilltänkta för jobbet pep just iväg ut genom ytterdörren, julfest på firman....han kan behöva lugna nerverna så tar vi lampan imorgon ;0)
Han håller för övrigt på att mäta in nya laminattrappsteg till källartrappen a´la Martin Timell...snyggt blir det men tyvärr väldigt hala trappsteg så nu får vi börja om från ruta ett och lära hunden gå i trappen!
Har nyss pratat med Camilla dom är på hemväg, i Uppsala spöregnade det, allt hade gått bra med Tuffa, ni får säkert en rapport på hennes blogg.
Nu ska jag gå ner och vifta med en paradisask som muta framför sonen så kanske han kan offra sig att hämta hem faderskapet fram på småtimmarna....då kan jag få ta ett glas vin!
Ha en skön helg och hoppas att alla får en snöfylld sådan! / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards