Aston & Lukas

Alla inlägg under januari 2009

Av AnnCatrin - 13 januari 2009 20:16

Hallå!
herregud det börjar bli ett stressmoment det här med bloggandet! Jag har absolut inget av vikt att skriva om men känner ändå en press att plita ned några rader.......
Dagen började med migrän men släpade mig ändå ut på baksidan för att plocka skit....tinad hundskit nersjunken i skare.....går inte att plocka med bajspåsen i handen, näpp, den måste karvas upp med sked.....ja jag säger ju att jag inte har nåt att skriva om så då blir det skitsnack!
Sen kröp jag ner under täcket och försökte förtränga huvudbanket, vid halvtolv tyckte hunden att det var hög tid att gå ut, och eftersom tomten var nysanerad så var det inget alternativ att släppa ut honom där utan det vara bara att klä på sig och masa sig iväg.
Och när huvudet värker så fungerar inte tanken.......var det inte jag som gnällde igår om att tövädret gjorde att jag sjönk igenom på stigarna i skogen?

frivilligt avsteg från stigen!

Tungt när man måste gå i andras fotspår och inte får sätta sina egna.....
Kom just på det när vi gått en bra bit och var typ mitt i, lika långt att vända som att fortsätta runt......till slut fick jag försöka pricka i fotspåren på den som gått före mig då gick det någorlunda men jag var helt slut innan vi var framme, även om man bara sjunker ner nån decimeter så blir det så oerhört jobbigt när man inte är beredd på att bli låghalt stup i minuten.

Hunden har som vanligt fantastiskt roligt och rusar fram och tillbaka och hemskt gärna rakt på mej oxå......finns ingen graciös gen i den kroppen!
Tur för honom att han inte kånkar runt på lika många kilo som mej, han sjunker inte igenom....
Och sen måste jag få gnälla lite om hur blöt jag blev......fick en flashback hur det kändes när man var liten och lekte i snön och det blev skilsmässa mellan jackärm och vante.....blött, kallt och svidande......

Fullständigt plaskblöt om fötterna, och dom blöta byxorna är inte varma.....
Det var en befrielse när vi var tillbaka i civilisationen och fick gå på en nysandad väg, utan att snubbla fram!

igår var det inte sandat här!

Hallå alla älgar och rådjur!

En annan sak man måste tänka på när det är töväder är takras....det låter som ett reaplan när snön brakar ner, det har landat en stor hög precis där vi går ut på baksidan, tur att inte hunden var ute då!

Den nya mobilen blev ingen större hit, kameramässigt...men den funkar att ringa på, det var ju tur det iallafall!
Men den duger till att ta några skräpkort till bloggen med, och det blir ju lite roligare med bilder !
Imorgon är det jobb igen, troligen med migrän för det brukar sitta i i 2 dagar, men det är bara att bita ihop!
Det hände faktiskt en oväntad och positiv sak oxå idag, som en blixt från klar himmel, om detta berättar jag kanske mer en annan dag....måste ju ha nåt att skriva om framöver oxå ;0)
Nu ska jag ladda inför kvällens nya avsnitt med House, min favoritdoktor, tänk att bli sjuk hos honom....hua!
ja det var dagens rader så nu kan jag koppla av med gott samvete, kanske man ska börja blogga i fantasiform istället, då kan man hitta på och fabulera varje dag ;0)
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 12 januari 2009 12:55

hallå!
Nu blev det mindre kul att vara hundägare igen, och vanlig människa oxå för den delen!
6,7 plusgrader ute är inte gynnsamt för vår snötäckta landsdel, det töar och tinar med en hiskelig fart, vi har precis kommit hem ifrån en skogsstrapats min hund och jag, vartannat steg sjunker man igenom, det blev värsta träningspasset att ta sig runt!
Sista biten på skogsvägen gav jag upp, det var bara isgata så vi genade ner genom skogen och upptäckte att bäcken porlade som aldrig förr, men hallå! var det inte fruset här igår???

Men man får väl vara tacksam för den snö som varat, dom senaste vintrarna har det ju varit is HELA tiden så att vi har haft snö ett längre tag får man tacka allra ödmjukast för.

Nu får vi hålla tummarna att det dalar ner stora härliga "lappvantar" inom det snaraste!
Nu ska jag lägga omkull mig och ta en stödvila, jag sover som en "kratta" på jobbet i perioder, och nu är jag inne i en "ligga och glo på klockan hela natten" svacka.
Jag sover iofs aldrig lika bra som hemma, det är ju sovande jour så ett kattöga har man alltid öppet känns det som!
Och hunden tar inte hänsyn till att matte är mindre alert....tjohoo vad kul det är att vara i skogen och göra oberäkneliga påhopp på matte när hon minst anar det!

Jag är inte lika road som han verkar vara när han kommer och hoppar upp och boxar till med frambenen......det gör ju ont ju!
Kommer han framifrån hinner jag ryta NEEJ och förhindra att han "anfaller" men det verkar minst lika roligt att hoppa upp från sidan och bakifrån när jag inte är beredd...hmmm
Nåja, dom flesta hyss som jag gnällt om tidigare har ju styrt till sig så det blir väl nån ordning med det här oxå, för ryta, det är jag bra på!
Nä, nu ska jag som sagt sussa lite, sen tror jag att det är dax för en sanering på baksidan, hua vad många högar som kom fram när snön sjönk undan......eller ska man avvakta till våren och rulla ut en ny gräsmatta så att man slipper se skiten?
Som tur är så gör han inte lika ofta på hemmaplan längre utan han spar det till promenaden....så det finns hopp att gräsmattan kan beträdas till sommaren!
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 10 januari 2009 19:40

hallå och god kväll !
Nån som vill ställa upp som stödfamilj och avlastare och ta hand om en bernerkille i sina jobbigaste dagar???

hmmm...sniff, sniff...det luktar tjejer!

tycker du att jag är jobbig matte?

Ljuvliga dofter i luften....
I dag har han sprungit ut och in typ 800 gånger, det måste vara nån löptik på G, när han kommer in så är det den senaste hysset han hittat på som skall utföras....att sno strumpor....när dom sitter fast på en fot......det är ju inte alltid som han bara får tag i strumpan......

Hussen har nyss varit på promenad med honom för tanken fanns att han kanske var orolig i magen som han går an......eller hur, det var bara bus hela vägen och kom tillbaka lika osketen som när han gick! :0)

Hockeymatch har det varit på programmet på eftermiddagen , Timrå vann men det är svårt att klättra i tabellen när det är så jämnt, synd det!
Nästa lördag ska vi gå, då är det våran tur, det lottas på Björns jobb vilka som ska få gå och vilken gång, nu är det så många som är intresserade så det börjar bli dax att skramla fram två platser till!

Nästa helg ska vi även träffa Fabbe och Tuffa, inte för att busa utan för att träna att vara i närheten av varandra, Sala närmar sig med stormsteg så det är ju bra om dom kan vara tillsammans utan att måsta tokbusa hela tiden.Vi får nog lägga in några fler träffar innan avfärd!
Även om Aston inte har behövt avhålla sig pga skada att träffa andra hundar så har det inte blivit så många möten, och dom gånger vi träffar andra hundar så är det för att leka i löst tillstånd så koppelträning med andra är välbehövligt!
Vi kanske ska försöka skramla ihop lite folk för en sennenträff längre fram i vår, det behöver inte vara så avancerat lite korvgrillning och en promenad räcker länge!
Sala ja´.......har ni sett reklamen där det är en tjur istället för en häst i dressyrtävlingen.........så ser min hund ut när han går fint för en godis.....nu har jag slutat berömma honom när han går fint...han får beröm när han travar som "folk" istället.......får se om det hjälper!
Nu ska jag kasta mig i soffan och göra ingenting, imorgon är det jobb igen.
Ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 8 januari 2009 14:06

Hallå, måste klämma in en bildkavalkad på dagens promenad oxå, vi drog iväg rakt ut i skogen, pulsa, pulsa......och försökte faktiskt få dom två vildbasarna att sitta fint för ett kompisfoto....eller hur! Idag var det kamp hela tiden om vem som är herre på täppan, Aston kanske borde vika ner sig efter som han är 8 månader yngre...det tycker inte han!
snöfallet upphörde iallafall när vi gått en bit så det blev en skön stärkande promenad för både folk och fä!
och nu hade jag naturligtvis inte laddat upp några bilder som ni kanske märker, ska fixa det nu men måste under tiden publicera inlägget annars försvinner det, dumt upplägg!
ja´då var den lilla detaljen ordnad här kommer nu dagens bilder på Aston & Natus....den ena vildare än den andra!
Det första kortet är på en liten tomtenisse som kikade fram i en stubbe!

















Och hoppsan, dom sitter still...samtidigt! / AC

Av AnnCatrin - 8 januari 2009 10:14

Hallå!
Olyckliga bloggare var rubriken på en insändare i tidningen idag, texten därefter löd: lyckliga människor bloggar aldrig. det gör mest de som vill få ut sin ångest och ilska.
Ja så är det och så får det bli tydligen! men ursäkta att jag skrev lite i vredesmod om en äldre gentleman med felvända mungipor i gårdagens blogg, tänkte inte på att den gubben ska naturligtvis vändas upp och ner, då ser han ju riktigt tokglad ut!
Undrar hur det är att vara en sån där lycklig människa som aldrig bloggar? ;0)
Äh, jag är ju som jag vart och speciellt olycklig känner jag mig inte, har inte förstånd att inse att det finns ett happy life utanför cybervärlden!
Och jag tycker att jag är riktigt duktig på att hålla inne på sånt som irriterar mig, det tar jag verbalt i stället så slipper det hänga med i skrift för all evighet.
Idag blir det förhoppningsvis en skogstur med grannen, hon är oxå en sån där olycklig bloggare så då kan vi trösta varann!
Hundarna däremot verkar inte lida av några ledsamheter när dom träffas det brukar vara glad miner från början till slut.
Vi får väl se, just nu toksnöar det ute men det finns ju kläder för sådant väder oxå.

Sonen gjorde en rockard på min dator igår kväll....men hallå, han är ju typ 25 år yngre än mej och MYCKET smartare så jag gick ju vilse i tangentbordet direkt!
Han tycker att det här är mycket bättre, kanske det, jag ger det en chans annars får han styra tillbaka till original!
Nu är det Firefox och Mozilla som styr mej dit jag ska, varje gång jag gick in på en annans hemsida så skulle en "insticksmodul" hämtas !?? det fick jag hjälp med så nu funkar det hjälpligt.

Igår var det stora hundkexbaket, helt olikt mej så nöjde jag mig med en enkel sats,tur det, för den som nån gång bakat tex pepparkakor vet ju att degen aldrig tar slut, så sista svängen skar jag rutor istället och drog en sväng med kruskaveln så då såg det ut som små knäckebröd ( som om hunden är intresserad av utseendet!)

Väldigt trevligt att baka utan att känna behovet att provsmaka både deg och färdigbakat, blää vad det luktade lever!

Ser goda ut va´?
Det var ett recept till som inte innehöll lever så det ska jag testa nästa gång.
Vet inte om det blir så stor skillnad ekonomiskt att göra egna men det var ganska kul faktiskt och man vet ju vad dom innehåller, och tydligen så smakade dom himmelskt!
receptet för den som inte har hundsport:
1 kg kokt lever
500 g rumstempererat smör ( äkta var inte margarin)
3 dl socker 
3-4 msk honung
1,5 kg vetemjöl
2 dl vetegroddar
2 dl vatten
kör den kokta levern och smöret i en matberedare till en slät puré.koka upp vetegroddarna med vatten, häll alla ingredienser i en bunke och blanda allt till en fast konsistens.
kavla ut och forma med diverse roliga bakformar ( jag använde glas i olika storlekar)
Grädda i mitten av ugnen 250 grader ca 8-10 minuter
Låt kexen ligga på galler och torka till sig minst ett dygn ( jag gjorde ganska tunna )

Tyckte att det lät som mycket socker men det blev väldigt många kex så det blir väl fördelat över lång tid.
recept från Vipegården/ Victoria Sjöberg www.vipegarden.se

Det blir ingen dragsele inköpt här i första taget, det lät som lite överkurs så nu har jag fått tips om att fortsätta med det vi redan gör, dvs gå i skogen, gärna på sidan av stigarna så hela kroppen får jobba för att ta sig fram ( min oxå) upp och ner i backar några gånger är oxå bra och sen om det vill sig så blir det en bra sommar så att vi kan simma.
i helgen är det jobba ,jobba.....
Ha en trevlig helg ! / AC

Av AnnCatrin - 7 januari 2009 13:20

hallå!

Nu börjar vi komma in i "normala" rutiner igen, hussen tillbringar sina dagar på jobbet och Aston och jag går långa skogspromenader.

Idag på väg till skogen så mötte vi Bosvedjans grinigaste gubbe, han var helt tokig när jag hade Wictor och skrek att jag skulle hålla ordning på hunden....har än idag inte kopplat var problemet låg, Wictor sprang aldrig fram till hans hund utan lät sig kopplas när han var lös, sen att han gruffade lite när vi passerade är väl inte så mycket att irritera sig på, hans hund ( troligen en hanhund) är ju inte guds bästa barn heller.
och idag var det dax igen, vi har mött honom flera gånger, och den gode Aston har farit runt som en proppeller i kopplet och gubben har gett mig det onda ögat, typ den där får du aldrig ordning på...... och idag var Aston lös.....inse triumfens ögonblick när Aston stannar på kommando och låter sig kopplas trots en potentiell kompis inom räckhåll! Och då var han ganska nära för han dök upp där gångvägarna korsar varann så jag såg honom inte förän han var kanske 10 meter bort.
Sen vek jag helt sonika av på en stig så jag slapp se hans sura tryne, jag förstår att han var laddad för att ge mig en avhyvling att jag inte har nån koll på denna hund heller ( vilket jag uppenbarligen har)........
jag skulle ha full förståelse om nån av mina hundar kommit flygande fram till hans hund och det hade blivit kalabalik....men det har aldrig hänt, så vad   f-n är problemet?
Usch, nu ska jag inte ödsla nån mer energi på på den gringubben.
Jag försöker hålla mig från att kasta skit och gå på personangrepp i min blogg, men sannolikheten för att han läser min blogg är lika med noll.......jag hade skrivit ut rasen på hans hund oxå men tog bort det......så då kan det ju gälla en hel del gubbar ;0) men skulle han läsa så vet han vad jag tycker nu! ( och känner säkert igen sig om han har någon som helst självinsikt)
Och egentligen hände ingenting idag, förutom att vi möttes på håll, men det sitter i hur han gått an förut så därför arbetade jag upp en smärre irritation!


På hemvägen mötte vi även en kvinna men trots att Aston var ganska långt före mig så vände han på stört och kom rusande på " Aston hit".....han kan ju inte riskera att missa en godisknul ;0)
Och på tal om godis så ska jag baka hundkex idag, det var ett recept i senaste Hundsport, så nu ska jag koka lever.......ja jag vet, om lever tycker jag inte, men jag hoppas att hunden uppskattar mina uppoffringar!
Så nu ska jag ställa mig i köket och låta det onda humöret gå ut över en leverdeg istället!
Dagens positiva nyhet är att vågen är på min planhalva nu.....1,5 kg mindre kroppshydda....YES, fettkriget har kommit igång på allvar!
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 6 januari 2009 16:47

Hallå!
Det bidde ingen vinst för småkronorna, tur för mej som bara orkade med två perioder, vid tretiden gick ögonen i kors och det var bara att krypa ner under täcket.

Men icke att förglömma ,det blev faktiskt SILVERMEDALJ!!!!!!, lätt att det kommer i skymundan kan man märka idag på alla förståsigpåare´s kommentarer i nättidningarna.
Den som hängt med i skitsnacket på min blogg vet att jag haft lite funderingar runt hundens bajseri, ofantligt stora illaluktande ( ja´jag vet att hundskit INTE luktar gott men detta har varit extremt) högar som avslutats på toppen med en "nykokt grötkonsistentklick", provade med avmaskning men det blev ingen skillnad så då bytte jag foder.
Från Nutra till Best in show, ungefär samma innehållsförteckning, skillnaden att Best in show innehåller lamm och ris, Nutran är det kyckling i.
Blev det nån skillnad då?
Som natt och dag skulle jag vilja påstå, nu sover han plötsligt på morgonen, förut var det som ett brev på posten att jag blev väckt mellan 5 och 6 på morgonen av en hund som rusade raka spåret ut och sket, hyfsat bajsnödig!
Nu är det fina normala korvar, som inte sprider odör över hela Bosvedjan!
( och hunden sover utan problem till halv nio - nio och är inte intresserad av att gå ut innan frukosten serverats)
Men det känns som ett sniket lågprisalternativ måste jag faktiskt erkänna, det är liksom inte fint nog att köpa ett foder som finns både på ICA, COOP och Willys.....och som dessutom bara kostar hälften så mycket......vad är haken?
Men men, det är ett svenskt foder med 22% protein och 12 % fett, likvärdigt med Nutra som har 21% protein och 12% fett vilket är det foder jag blev rekomenderad att han skulle växa upp på, så då fortsätter jag på den linjen.
Nu är jag bara inne på andra säcken men tycker att det är en betydlig skillnad, han verkar tillgodogöra sig detta foder bättre.
Nu tror jag ju fortfarande på att Nutra nuggets är ett bra foder men det passar inte Aston helt sonika! ( Wictor åt oxå det)
Sen får vi väl se efter röntgen när han skall börja växa muskelmässigt om det kanske är läge att byta igen men den dagen den sorgen.
Fick tips av Anki på hundsimmet att hänga på honom en nomisele och låta honom dra 10% av sin vikt nån kilometer ( efter uppvärming), detta skulle tydligen vara ett effektivt sätt att träna lösa bakställ, någon som har erfarenhet av det?
Själv ser jag bara scenariot framför mig med honom i sele, gående framåt utan att tugga i sig det som dinglar i repet där bak!.....kommer inte att hända! känns som att inköp av en sån sele är en bortkastad investering!
Men samtidigt så är han väldigt lyhörd och mån om att göra mej till lags, allt för en godisknul, så det kanske går att lära honom. ;0)
Det liksom stor skillnad nu när jag har intresserat mig mer för det här med hunderiet, träna kroppsdelar var liksom inte på agendan på en 6-årig omplacering och tex det här med att klippa tassarna, Wictor klippte jag runtom och under av praktiska orsaker, samma gäller nu med Aston, men nu ska det vara snyggt oxå! A´puh !
En till utställning i Februari står på schemat, inoff i Timrå 22 sept, synd att den inte var före Sala, men skit samma, vi behöver all träning vi kan få och en utställning på hemmaplan kan vi inte tacka nej till!
Ja det var dagens inlägg, är man inte intresserad av en berners liv och lustar så var det nog ooolidligt tråkigt, sorry!
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 5 januari 2009 22:58

hallå och godkväll!
Ikväll har jag och Camilla varit på hockey, derby mellan Timrå och Modo.....Modo gör sitt första mål efter 27 sekunder...hmmm...men sen blev det inga fler mål för deras del, det tackar vi för! Timrå vann med 4-1.
fantastisk stämning i en fullsatt arena!

Simmar duktigt!

Blåsen var ingen större favorit!
Tidigare på dagen var jag ut och kollade på Tuffa när hon simmade, fler kort och en filmsnutt har jag laddat upp i Camillas galleri.
Sen slank jag in på en kaffe hos Berit när jag ändå var i krokarna, Aston blev alldeles till sig i trasorna när jag kom hem och luktade både Tuffa & Bonita.
Han fortsätter annars oförtrutet att "roa" sin omgivning med allehanda hyss......som av en händelse så lyckas det alltid fastna diverse prylar och pinaler i munnen på honom, strumpor och bh är en favorit....han ser helt oförstående ut när han blir stoppad när han diskret försöker smyga iväg med sitt byte " hoppsan,jag har ingen aaaning om hur mattes bh kan dingla ur mungipan på mig...."
Huvudet går som en sonar över rumsbordet med jämna mellanrum...."se där, hussen har lagt ifrån sig ett aftereightpapper.....hur ska jag lyckas snika åt mig det"

måste vila huvudet en stund........

hur var det nu vi tänkte nu igen när vi skaffade en till hund i modell king zise ?
Nu tänker förstås vän av ordning att vi borde nog säga NEJ när han lägger sitt söta "lilla" huvud på bordet....det är ju det vi göör! men som en smygande fis så finns han helt plötsligt där igen utan att någon anat nåt på förhand ;0)
Och till slut måste jag ju bara ta ett kort på tokigheterna!
han har liksom inga skrupler den här hunden, vi lever lite kvar i Wictors anda, han skulle aldrig ha rört nåt på bordet....så resonerar INTE Aston !
Men den här söta nunan kan komma undan med mycket, han lägger huvudet på sne´ och då smälter matte!

" nu förstår inte jag riktigt varför du hetsar upp dej matte ?"
Igår gjorde jag iallafall en besparing vad det gäller hundutgifter....går det undrar nån säkert ?
ja om man som i mitt fall åkt på djurbutiken för att klippa klorna och nu fixar det själv så har man tjänat in några riksdaler!
I Butiken står han som ett lamm men hemma vill han gärna slippa, men nu fick hussen stränga direktiv att avleda honom med godis så då gick det bra!
Ja´nu har klockan sprungit iväg, skall man lägga sig och ställa klockan på 01.38 eller ska man hålla sig vaken och somna ifrån alltihop?
Jag har visst blivit värsta sportfantasten, helt olikt mej, men förra matchen var så himla rolig och spännade så nu hoppas jag och tror att småkronorna tar guld mot Kanada inatt! ( men vilken okristlig tid, gammalt folk sover ju då)
ha de bra / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards