Aston & Lukas

Alla inlägg under februari 2009

Av AnnCatrin - 5 februari 2009 16:42

hallå!
För den som undrar så gick mötet på skolan igår över förväntat...jag var laddad till tänderna men rektorn var riktigt resonabel.......kanske insåg att hon måste bjuda till när herr & fru Uppfeldt tänkte ta till arga rösten.....;0)
Igår kväll fick hunden en svacka i hjärnkontoret igen, inte första gången det händer, han går ut på baksidan och sen får han för sig att trappen är HUUR läskig som helst så han kan inte gå in igen !?
Till slut fick jag gå ut och ta på honom kopplet och lotsa honom in, eller rättare sagt till slut fick jag nog, och nästan bar in honom, ja, jag vet,inte så smart ur en hundpsykologs synvinkel men iklädd platstofflor och t-shirt i x antal minusgrader kändes det som en bra idé just då ;0)

samma visa imorse, hussen släppte ut honom och sen stod han och gnällde ynkligt och kunde inte komma in igen......vis av gårdagen så klädde jag på mig kläder efter väder och rustade mig med en ängels tålamod......
men se hunden förstod vad som var på gång när han såg kopplet, och kopplas, det hade han inga planer på!

Du får skotta fram en grind för det där går aldrig sa min man när hunden hoppade jämfotahopp som en galning framför mig...du kan inte ta mig, du kan inte ta mig........
Skulle inte tro det, förrn står jag ute hela dan´, för han ska gå in samma väg han gick ut, och det med basta!
Till slut lyckades jag få på honom kopplet och med enorma mängder beröm och lock och pock så gick han till slut in.....a´puh!
Sen har han varit ut en gång till nu på em, och det slutade oxå med att jag fick ta på kopplet, det inger tydligen en viss form av säkerhet för då kan den onda hemska trappen forceras.
Vi tog en tidig promenad idag eftersom bad stod på schemat kl 11.
gick förbi veterinären för att se om nåt hänt på en halv månad, han äter ju nästan inget......46 kg visade vågen, han har alltså gått upp 2 kg på 15 dagar trots att han mer eller mindre matvägrar.....konstig jycke!
badet var det lite knorr i duschen, men eftersom det är ett stort duschrum så har han ett koppel på sig så han kommer inte så långt!
Hade inte varit utställning så hade han nog inte behövt badas för så smutsig är han inte, det tackar vi snön för!
Den stora fönen gick bra, han är ju van att jag blåser med hårblåsen och som vanligt så gör han det mesta för en godis!

Nybadad

Efter dessa strapatser med trappträning, promenad och bad så somnade hunden och sov som en klubbad oxe en bra stund!
Jag önskar alla en trevlig helg för nu blir det inget skrivet förrän tidigast lördag kväll, avslutar med en talande bild om hur tokigt det kan bli........

näe, jag tar INTE åt mig......;0) / AC

Av AnnCatrin - 4 februari 2009 08:14

Godmorgon!
Kan man börja en dag bättre än att åka till skolan och ha möte med rektorn?
Hon har tydligen ombestämt sig vad det gäller dotterns kurser och påstår nu att hon inte beviljat att vissa kurser plockas bort........vad förvånad jag blir, det är inte första gången hon gör så här, ska bli intressant att höra hur hon resonerat, förra gången skulle dom plocka studiebidraget för att det var så hög frånvaro......nämen vad konstigt att det är 100 % frånvaro i en kurs som hon inte läser !?
Sitter man på en sån position så får man nog ha lite bättre koll på sina papper, jag anser att jag kan kräva av henne att hon visar upp något som styrker de beslut hon tagit....hur f-n ska hon annars kunna hålla koll på flera 100-tals elever om hon inte för anteckningar när det blir ett beslut tagit runt en enskild elev?
Björn var och pratade med henne igår så ingångsläget för dagens samtal är kanske inte det bästa....han sa väl ett sanningens ord om hur hon sköter sitt jobb, så jag förväntar mig idag att hon kan tala om och visa ett beslut på hur hon tänkt denna gång......igår sa hon till Björn att hon inte kom ihåg hur hon informerat Angelica.....men du har väl antecknat nåt hoppas jag?????
Förra svängen slutade det med att hon ringde hem och bad om ursäkt, hade hon inte gjort det hade jag nog anmält människan till högre instans för maken till arrogant kvinna har jag sällan skådat!
Då snäste hon i telefonen att har lärarna antecknat frånvaro så litade hon på det......ja, men du har ju beviljat att denna kurs plockas bort??????
Inom vården förs allting in i ett program som heter procapita, allt som kan vara av vikt för vårdtagaren dokumenteras, så att man kan gå tillbaka och kolla vad som hänt och vilka beslut som tagits och vårdinsatser som satts in.....kan väl inte tänka mig att inte skolan har ett liknande system?
Det är bara denna termin kvar nu sen slipper man bry sig i detta....jag kommer nog att fira extra för det blir som att hela familjen tar studenten!!!!
....A´puh nu har jag skrivit av mig lite ilska, så då kanske jag kan förhålla mig lugn och sansad på mötet ;0)
Hunden har jag lyckats lura så att det bara sjunger om det......fick ju en provpåse Pedigree "better by nature" på STHLM- utställningen , den har jag använt som godis, köpte en ny påse för samma ändamål......kom på den geniala idén igår att ge honom det till middag.....snacka om salig hund! Men matte! får jag äta så här mycket godis på samma gång!!??
1% mer protein & 1 % mer fett så det är ganska likvärdigt det han ätit...eller INTE ätit den senaste tiden.
Frukosten var lika trevlig tyckte han.....det måste han snurrat runt totalt för matten ser han ut att tänka ;0)
Så nu kör jag det några dagar och blandar sen i lite av den gamla maten eftersom så kanske han är inne på rätt spår igen, och nej, jag är inte orolig för att han inte äter så mycket men det hindrar väl inte att jag försöker få i honom mat ändå eller?

avslutar med mina vanliga snöbilder, klarblå himmel och gnistrande snö, det var runt -8 igår, jättehärligt!


Vi började i ett upptrampat spår som bara tog slut...trampade vidare själv men insåg vår begränsning och vände.......risken var överhängande att vi inte lyckades träffa på en upptrampad stig så småningom och det finns gränser hur långt man orkar plumsa i snö upp till knäna!
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 3 februari 2009 10:15

Hallå!
Ja då har jag avverkat ett dygn på jobbet igen, hunden hade inte alls varit på samma våglinje som hussen imorse, hussen tyckte att han skulle både äta och gå ut och kissa.......det tyckte inte Aston alls var nödvändigt så han hade knatat in i sovrummet, upp i sängen och vänt rumpan  mot hussen.....du, jag tar sovmorgon! ;0)
Så han gick ut första gången strax före tio idag!
Det var ju tur att hussen ringde och informerade mig så att jag inte drog iväg på en shoppingrunda innan jag for hem!
Jag har tagit en funderare runt det här att tillhöra en klubb och har kommit fram till att det är inte min grej, inte just nu iallafall.
Det innebär ju ett visst engagemang annars är det ingen mening, skapar bara stress och dåligt samvete när man inte kan vara med på olika grejor, jag föredrar våra spontana hojturer, så därför är jag inte längre medlem i TPC, jag har hittills aldrig åkt en meter med dom för det har aldrig passat och det lär knappast bli annorlunda denna sommar.
Och hojen lär ju rulla ändå när det finns tillfälle, jag behöver inte vara med i en klubb för det......jag säger som Ella...."kan själv" ;0)
Ja´så då har jag prioriterat bort ett moment som inte passar in i mitt liv, känns bra!
Annars händer det som vanligt inte så mycket, kanske tur det, det är väl som bäst när allt bara flyter på eller?
Imorgon är det jobb igen, mitt över dagen sen är jag ledig till måndag.
och om det mot förmodan är nån som missat mitt tjat om Sala så är det dit jag ska till helgen!

Vi åker vid lunchtid på fredag, skönt att komma fram i tid och varva ner innan middagen.

Anneli, Camilla, jag och Björn...skönt med chaufför! Aston och Olga. bilen full med andra ord!
 Nu har jag lagt ner oron för att hunden inte äter, det verkar vara ett vanligt problem i den här åldern så det är bara att vänta ut honom....och godis går alltid ner!...han matvägrar ju inte helt utan han får väl i sig en halv ranson iallafall och kräkningarna har upphört helt så man får vara glad för det lilla!

full fart mot en spännande helg!
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 1 februari 2009 14:05

hallå!
ja då var det ny månad igen, tyckte vi nyss påtade på med julbestyren, men fortare än kvickt rinner tiden iväg och februari är ju en kort månad så vi kan börja räkna in mars redan nu ;0)

Imorse vaknade jag till -16 grader utanför knuten, det var väl lite väl kan tyckas, synd om dom som måste plåga sig i spåren på skid- SM som går av stapeln här.
Det blev några grader mildare framåt dagen.

Själv klarade jag mig ifrån promenaden eftersom jag jobbat och hussen är ledig...trevlig kombination när det är kallt om nästippen!

Hussen har varit ute på baksidan och hjälpligt förstärkt inhägnaden med staketbitar och kompostgaller....igår hade jycken varit mer på utsidan än på insidan......

Så där rök en del av attrialjerna som skulle med till Sala, slängde iväg ett samtal till Hassela och det var inga problem, Anneli har antecknat att hon skall ha med sig kompostgaller så då litar vi på det ;0)
Hunden har legat ute och myst på altanen, hur mysigt det nu kan vara i minus 10 ?

men solen värmer lite om nosen verkar det som och han sover så skönt så jag betvivlat att han tycker att det är kallt och ruggigt.......brrrr, i min tanke skulle det inte vara skönt att ligga ute men nu är ju inte jag en hund....! ( inte förmänskliga vovven säger alla som vet )
Sen så har vi varit på en snabbvisit till Fabbe och hämtat hundmat, eftersom min hund blir magrare och magrare och äter jättedåligt, helt olikt honom så byter jag tillbaka till Nutra så får vi se, Fabbe hade en säck som var oöppnad som dom inte skulle använda så då köpte vi den.
Aston & Fabbe fick busa lite, jag begriper inte varför min hund måste vråla som ett utsvultet lejon när han ska leka?
Inte för att Fabbe verkar bry sig, han har ju legat på rygg med den här galningen rytandes över sig ända sen dom träffades första gången ;0)

Jag var tvungen att känna över ryggen på Fabbe och han har helt klart bättre hull än min hund så nu är det dags att han sätter igång att äta igen !
Idag blir det nog inte många knop gjorda, imorgon är det jobb igen.
ha en fortsatt skön söndag! / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards