Aston & Lukas

Alla inlägg under mars 2009

Av AnnCatrin - 23 mars 2009 10:22

Hallå!
ja då vaknade man till kraftigt snöfall igen....stor SUCK!!! enda fördelen med detta är att det genast ser trevligare ut ute än all halvtinad skitig snö som ligger som ett täcke vart man än vänder blicken.
igår gick hussen på en längre promenad, jag förstod ju att det skulle vara mindre rena tassar när dom kom tillbaka så jag stod beredd men lillvattenkannan och en handduk för att skölja/torka tassarna.......SHIT....kan man lugnt säga om den syn som mötte mej....det var väl bara ryggen som inte var skitig/ lerig.....blomkannan hade möjligtvis kunnat göra EN tass hyfsat ren......det var bara att gå raka spåret in i duschen, alltså hur skitigt kan det bli efter en promenad?????
jag har ju inte det problemet som tur är efter våra promenader i skogen för där är det rent fortfarande....och ofta så har det frusit på inför kvällsturen så nån fler dagstur med hussen vet jag inte om jag kommer att gilla........
Alltså en sån där pälsfön står väldigt högt upp på önskelistan....undrar om det finns nån bonus till lilla mej oxå att inkassera?

Stina bjöd på en utmaning så här kommer den:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
Bilen körde nästan själv. I trettio år hade de haft stugan. Karin Wahlberg/ Blocket

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Luft

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Beck/ I guds namn

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
svårt för jag vet vad klockan är för jag ska skjutsa dottern till skolan

5.Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
vägguret som tickar

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För 10 min sen. Kissade hunden och svor över snön som fallit inatt

7. Vad tittade du på, innan du började svara på det här?
Stina´s blogg

8. Vad har du på dig?
t-shirt & byxor modell mjukis

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
tabeller & celler

10. När skrattade du senast?
Igårkväll åt whipout

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tavlor, ett gammalt väggur

12. Har du sett något konstigt på sistone?
inte vad jag kan komma på.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
halvjobbig som alla utmaningar ;0)

14. Vilken var den senaste film du såg?
Beck/ I guds namn

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Nytt hus på landet, lägenheter till mina barn

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
har hoppat fallskärm från 3500 m när jag fyllde 40 år

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att sommaren kommer över en natt, skippa den slaskiga skitiga våren 4 månader riktig snörik vinter och 8 månader varm härlig sommar

18. Tycker du om att dansa?
ja.

19. George Bush?
vem är det? en pajas?

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Teodor & Agnes Amalia ( om jag hade fått två till)

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
tveksamt

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
vilken pärleport?

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Anne-Lie" title="http://www.jezzieochnatus.se">Anne-Lie" target="_blank">http://www.jezzieochnatus.se">Anne-Lie
Camilla" title="http://www.mills.zoomin.se">Camilla" target="_blank">http://www.mills.zoomin.se">Camilla
Isabelle
Karin

Nu har jag varit ledig en vecka, skönt! jobb imorgon och på onsdag (dygn) sen är jag ledig 5 dagar igen.
Aston som jobbar hårt på sin nya image som en cool kille vill att jag dementerar att jag på någe vis fått för mig att han skulle ha haft nåt problem med det där fjolliga tyghuset....hmpr.....fnys...skulle Aston pastorn vara rädd för den där??????

Skulle inte tro det, vill bara bestämma själv när det passar att nedlåta sig till att lägga ner sin dyrbara lekamen i mattes senaste påhitt ;0)

Och leka "våldföra" mig på mjukdjur har jag oxå slutat med låter han hälsa, det är väl inte hans fel att mjukdjuren rullar in och lägger sig under honom i parti och minut eller?
ha en härlig vecka, nästa vecka är det sommartid! / AC

Av AnnCatrin - 22 mars 2009 09:31

Hallå!
Här händer inte mycket som är värt att knappa på tangenterna för.......mycket skulle kunna blötas och stötas om det som händer i Sverige nu, tex det här med bonusar......självklart ska personer i höga positioner ha bra betalt......men allvarligt!??
Hur gniden får man bli? Snacka om att bli fartblind i jakten på astronomiska summor på kontoutdraget......det dom troligen räknar som felräkningspengar det har jag och många med mej i månadslön....och det var ju väldigt "snällt" att dra tillbaka pengar från landets blivande och varande pensionärer samtidigt som hiskeliga summor säkras på det egna kontot.
Det är nog tyvärr ingen skillnad på folk oavsett vad dom har i plånboken, alla vill ha mer även dom som redan har en slant modell gigantisk.
Vårt eget kommunalråd har fått en nätt löneökning på 2600 i månaden.....samtidigt som kommunen ska spara och som inte det är nog så har vi fått nya direktiv vad det gäller hygien, arbetsdräkten skall vara kortärmad och skall tvättas i minst 60 grader....vilken dj-vla arbetsdräkt????? det finns inte pengar till det så vi använder egna kläder....lite väl magstarkt att sätta upp regler för mina privata grejer eller??
2600 kr hade gott räckt till kläder åt oss......12 x 2600 = 31200 har säkert räckt till kläder till dom flesta inom omsorgen.......
ja inte vet jag, jag tillhör fotfolket men ska det sparas och gnetas så ska väl alla dra sitt strå till stacken för att en känsla av gemenskap och solidaritet skall innfinna sig eller?
Och nu hoppar vi vi från inrikes till dom tokiga svenskar som begett sig utrikes för att delta i Robinson......ja vad ska man säga? det är precis som förväntat, det börjar med grupperingar och pakter direkt......och så är det såå synd om dom för dom har ingen mat......hmmm.....orginalRobinson kom väl inte heller till dukat bord eller?
Men jag tackar för att ni är så stolliga så att ni ställer upp på detta så att jag kan sitta i soffan och kolla & förfasa mig på lördagkväll!
Själv skulle jag ha backat direkt istället för att klafsa genom sumpträsk och vadat i ormfyllda vatten....hua!
Inte många knop har gjorts vid datorn så nu börjar jag känna mig som folk igen, kommer på mig själv med att dra upp axlarna så fort jag sätter mig vid datorn så nån "kontorsråtta" skulle jag aldrig kunna bli ;0)
Våren flyttar ner positionerna säger hon på vädret...hmmm.......nu ska det bli kallare och snö...ORKA!
Fast å`andra sidan orkar jag inte med smutsen och slasket när det är plusgrader heller.......
Igår tog jag och gjorde en raggartvätt på hunden......det vita bröstet var inte så vitt längre, han är ju konstant blöt under hakan och det rinner vidare nedåt........rödbrun snarare än vit var den nya färgen, han har varit bra ett tag men nu är det värre igen så det kan nog vara en liten svampodling därunder, skall försöka hålla det torrt och se om det blir bättre.....nu är inte detta nåt som han verkar lida av, han kliar sig aldrig under hakan....det är väl mer ur trevlighetssynpunkt för hans omgivning som gör att det ska läggas lite energi i denna fråga.

talking to me?
Aston har jobbat hårt på att tvätta bort "tokerstämpeln" och försöker se vuxen ut med en känsla av pondus på fotona nuförtiden.......eller beror det på att mobilen kom för nära så stornosen blev enorm och ger ett "drygt" uttryck? ;0)

 mattes pösmunk

mys på morgonkvisten.......total blockering och förträngning från mattens sida om hur mindre ren han är nu med tanke på slasket ute på vägarna......
Avslutar med att skicka ett stort grattis till Fabbe idag på hans ett-årsdag !!!!!hurra , hurra hurra för lillkillen!
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 20 mars 2009 21:36

Hallå!
Ja idag har jag inte gjort många knop vid datorn...det har liksom varit för mycket i några dagar kan jag lugnt säga.
Arbetsställningen är väl inte den optimala så för tillfället är jag helt bortdomnad mellan skulderbladen och det är en stickande pirrande känsla där, inte åt det behagliga hållet!
Vänster arm sa upp sig oxå igårkväll, började med ett läskigt sendrag i handen och nu är det en bortdomnad känsla där oxå.......
Jag känner väl efter för mycket, hade telefonrådgivning med banken angående pensionen....hmmm, har ju färre år kvar att jobba än dom som är avverkade i yrkesför ålder......shit det är ju rent av deprimerande!
han ville prångla på mej en låneförsäkring oxå som täcker lånen vid långtidssjukskrivning........konstigt att hela kroppen sa upp sig med omedelbar verkan!

Nä så här kan vi inte ha det så nu är det ryggläge i soffan tills krampen har släppt och axlarna återtagit sin rätta plats...dvs inte klistrade vid öronen ;0)
Inte vet jag vad som hänt på hemsidan men idag så blinkar helt plötsligt raden om att sidan är under konstruktion...!?
Vad har jag nu varit och pillat på för knapp??
Den sidan har jag inte ens rört idag....så nu får jag ta paus från hemsidan även om det retar gallfebern på mej att vissa bilder inte syns men jag ska ändra dom så småningom!
Aston pastorn fyller 13 månader idag så vi gick förbi veterinären för att kolla om nåt hänt på vågen.....men icke sa nicke, han verkar nöjd med sina 46 kilo, och vis av erfarenheten med Wictor så är jag så glad så, så länge han inte rasar i vikt!
Och hur slaskigt & skitigt är det inte nu då efter vägarna.....vi är nu mitt uppe i den här årstiden när man ställer sig frågan om man inte hade lite otur när man tänkte den dagen man skaffade en hund modell större??
Hoppas att sommaren kommer med stormsteg!
Ska försöka hålla korpgluggarna öppen tillräckligt länge för att se vem som åker ur let´s dance......svårt fall, jag tycker Laila har tonat fram som en riktigt trevlig prick och dansa kan hon ju oxå!
och imorgon börjar Robinson...hoppas att det blir sevärt, vad ska jag annars göra på en lördagskväll?
Skickar en stor kram till Berit, hennes söta goa Bonita har nu vandrat över regnbågsbron, sov gott gumman.
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 19 mars 2009 21:27

Hallå!

Godmorgon matte upp och hoppa!....fast så var det inte alls för nuförtiden är han morgontrött som aldrig förr, att kliva upp med hussen kl 6 finns inte med på kartan längre, möjligtvis kan han tänka sig att gå ut vid 8-snåret men det verkar vara tidigt det oxå....tonårsfasoner!

Solen fortsätter att tina bort all snö.....det är inte så där jättevarmt men det är tillräckligt för att snön sakta men säkert ska töa sin kos.

påskliljorna har tappert börjat sticka upp ur marken, dom brukar ju hinna bli översnöade några gånger innan det är dax att blomma men blommar det gör dom, vi har bott här i 21 år till sommaren och jag har aldrig satt några lökar någonsin, dom verkar förnya sig själva, passar mej som handsken det!

Wictor i påskliljeland

Aston 2 år senare
Idag har grannfrun varit här och vi fick väl inte så mycket gjort för det var inte helt lätt att fixa till programmet på hennes dator, men hon har tydligen fått till det nu på kvällskvisten....lycka till !
Nu har jag bytt adress på min hemsida.....nöjd, näe, men den får duga så länge, nån gång måste jag sätta punkt annars kommer jag att hålla på och ändra till döddagar.......
Inte alls klart men det ska bli det oxå, vissa bilder syns inte trots att dom ligger i rätt mapp enligt mej....så som vanligt så är det väl nån bugg i systemet....typiskt datorer ;0)
har hunnit med ett maratonsnack med Lena min uppfödare oxå, alltid trevligt!
Två kullsyskon har sina röntgenresultat klara, Alma slank igenom med bästa möjliga resultat A-höfter och armbågar utan anmärkning, stort avundsjukt GRATTIS till er !!!!!!! Och Alvin fick nöja sig med ett likvärdigt  resultat som Aston, B-höfter och en 1:a fram.
Nu vart genast Astons etta lättare att bära när han inte är ensam i kullen med pålagring, varför då undrar nån säkert......inte vet jag, känns väl mindre surt när man får dela "olyckan" med någon kanske......
Imorgon skall jag sno ihop en smörgåstårta till Ewa min arbetskamrat, hennes son fyller år på lördag, och sen måste det bli en sväng i skogen modell längre för idag har jag suttit klistrad vid datorn så det har inte blivit några långa svängar.
Men han fick ett gigantiskt torkat oxben så han har varit sysselsatt.
han höll formligen på att brotta ner Anne-Lie när hon kom, försökte nog lista ut var hon gömt Natus någonstans ;0)

en liten skogsrunda blev det och spännande var det med en hund som skällde i närheten.......en kompis kanske?
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 18 mars 2009 20:17

Hallå!
jag idag så har jag varit till Birsta och hämtat canvasburen hos Henke, Anneli´s blivande man ;0)
Peppad av alla bilder på både Maxen, Olga, Tricko och Tuffa som verkade tycka att det här med eget krypin verkar hur kul som helst.......hmmm...eller hur? nu var ju herr Aston av en HELT annan mening....hua matte vad är det där för läskig monstergrotta......där tänker jag INTE gå in så det så......

Jag kastade in godis och hunden sträckte giraffhalsen så långt han bara kunde utan att behöva sätta en tass inne i buren.....till slut blev iallfall godissuget för stort och han måste ta ett steg in för att kunna nå godisarna längst in......ingenting är så farligt så att man kan låta en godis ligga och förfaras i Aston´s värld.....;0)

Sen var elaka matte framme med nästa genidrag...att lägga en grisknorr längst inne i hörnet.....hmmm....det tog ett tag men till sist så lyckades han norpa åt sig den och sen snabbt ut därifrån innan monsterburen slog sina käftar runt honom......film
Ja´vad ska man säga? Man kan ju tolka det som att han är tillräckligt smart för att fatta att det där med bur kan aldrig vara till fördel för honom, hur ska han då kunna ha koll på alla brudar på utställning om han sitter inlåst i det där tygskåpet??

Och inte hjälpte det att matte kröp in och satte sig heller.....men matte! passa dig, det kan ju vara rent av livsfarligt där inne...kom genast ut därifrån!
Nä´du matte nu har du nog gått på fel huggorm om du tror att du kan lura mig..........jag är vindögd inte blåögd! ;0)
Ja ja vi får väl ge det lite tid, den får stå framme så kanske han kan tänka sig att kliva in frivilligt utan att göra sig tre meter lång!
Och funkar det inte så var väl inte det hela världen heller då får väl
Conrad Mckenzie ta över den en vacker dag ;0)
Jag var på föreläsning på fm, Benny Haag om sitt liv som alkoholist, den var både bra och mindre bra.....om det är riktat till personalen i Sundsvalls kommun så kanske det hade varit mer önskvärt med tips och råd hur man förhåller sig till alkoholproblem på arbetsplatserna.
Om hur hjärnkontoret funkar hos en alkoholist är ju inte direkt nån överraskning i min jag värld, är ju uppväxt med en nära inpå mig.
Nu ska jag ta kvällens lilla session med hemsidan.....beslutsångest....expressen eller aftonbladet typ......dagens projekt är att skriva om alla överskrifter i ett annat typsnitt....har man inte jobb så skaffar man sig, det är tydligt det!
ha de bra/ AC

Av AnnCatrin - 17 mars 2009 16:56

Hallå!
Idag har det varit kanonväder, väldigt blåsigt iofs men 6-7 grader plus och blå himmel......snön på taket hade inte en chans att klamra sig kvar så nu är snart allt borta.....på den sidan, på framsidan ligger allt kvar men där är det inte lika mycket för solen ligger på på förmiddagen så det brukar sällan rasa av.

Det blev en lång vända idag i skogen, bäst att passa på för snart får vi nog göra ett uppehåll för idag var det väldigt moddigt och trampar man inte precis mitt på stigen så sjunker man lätt ner i den porösa tösnön.
Aston får verkligen kämpa när han ger sig iväg utanför stigen, nu är det minsann ingen puderlätt kallsnö utan när han hoppar så fastnar han i snön som om det vore kvicksand och han sliter som ett tok för att ta sig tillbaka upp på stigen......men fluffskallen har ju glömt det 5 meter senare så då får  han får kämpa igen.....;0)

Egentligen skulle jag inte visa nästa bild men jag höll verkligen på att skratta ihjäl mig när jag skulle beskära bilden ovan och zoomade den först.....
vadå vindögd????? *asg*
Ja det är väl bara att vänta ut den där skallen som skall breddas och hoppas på det bästa.....
Undrar om han oxå fokuserar på att springa mitt på stigen?

Mattes sötnos!

13- månaders bild i förskott

tjoho matte!

Det var verkligen en härlig dag idag skönt att vandra runt och slippa interneteländet ett tag......jag var på så god väg med nya sidan osså poppar det upp en ny idé i skallen som jag måste testa och pang så hade jag helt plötsligt ett scriptfel igen så då gick det inte att göra så som jag hade tänkt och så blir jag osäker om jag vill ha det som det är just nu......ja ja, jag har ju all tid i världen att dona men jag vill att det ska bli klart nån gång så att jag kan släppa detta.....skall ge det en stund på em oxå så får vi se vad som händer.
Grannfrun fick förhinder så hon kommer på torsdag istället.....puh, då måste jag ju städa två gånger den här veckan ;0)
Imorse for jag runt som ett skållat troll så att det skulle se någorlunda anständigt ut......jag vill ju inte att hon skickar tanterna i "rent hus" på mig ;0).......ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 16 mars 2009 21:40

Hallå!
ja då har kvällens match gått av stapeln och det vart ju riktigt spännande på slutet.....det kunde ha blivit en soffa mindre på Galoppvägen ........
Men du hade tur Camilla!
Ikväll innan matchen gick jag en sväng med hunden...under tiden hade det rasat från taket som aldrig förr, Björn fick ta stegen och rätta till flera takpannor som ställde sig på högkant, vilken tur att Aston inte var ute för snön flög ganska långt!
Det är mycket kvar som ska ner hoppas att det går snabbt, det kom en ordentlig regnskur på förmiddagen och det är ju rena döden för snön.....bra bra!

Men än är det långt kvar innan snön är borta, som tur är så håller sig hunden på baksidan för han skulle nog utan problem kunna hoppa över och ge sig ut på gatan......men det är helt otrampat åt det hållet, duktig kille!
Det är en hel ruta av staketet som sticker upp ur snön, det är ca 9 rutor högt........
Idag träffade vi på Natus när vi var på promenad, snacka om lyckliga hundar dom har ju inte träffats på ett bra tag pga av lössen.
Natus försöker som en tokig att dominera Aston men han tänker inte spela med i dom tankebanorna, det vore enklare om han gav sig så kanske det blev lugn och ro ;0)
.......men om han ger sig så kommer väl Natus att rida på honom hela tiden och det är det som Aston inte accepterar.svårt fall!

Vi har hängt upp hårbollar åt fåglarna, vi får väl se om lite mjuk bernerpäls kan passa i vårens bobyggande, pälsen passar inte på hunden längre det är då ett som är säkert, han fäller ganska ordentligt nu.....hejdå krullet ;0)
Ja och så har nån "H" klämt in en kommentar om att det är jobbigt för ögonen med svart blogg, och det är väl inte så mycket att säga om det, klart att man vill ha nöjda läsare med pigga ögon....MEN...som Tony Irwing skulle ha sagt.....ids man klämma in en kommentar så kan man väl skriva sitt namn oxå?!
2 anonyma kommentarer på 2 dagar är 2 för mycket tycker jag....
Men men jag är inte den som är den skall genast ändra till en behagligare bakgrund så kanske jag kan på lite feedback på det sen eller?
Nu är jag ledig till nästa tisdag...härligt!
Har bara en föreläsning på Onsdag på 1,5 timmar så det räknar jag inte.
Imorgon kommer grannfrun på en liten snabbvisning hur "byggare bob bygger hemsida" går till.
Vi får väl se om jag kan förmedla nåt vettigt ;0)
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 15 mars 2009 12:50

Hallå!
Kämpar med den nya sidan dag och natt men nu börjar jag skönja ett mönster i allt virrvarr......tyckte tydligen först att jag skulle ha olika färg på alla sidor.....hmmm, nu har jag ombestämt mig på den punkten, alla sidor ska ha ungefär samma stil...så då var det bara att börja om, har nu ( tror jag) alla undersidor klara, nu ska det bara läggas in kort och det är inte gjort på en kafferast kan jag säga!
Sen ska det väl funderas om det ser bra ut innan jag lägger ut den för jag tänker INTE göra om detta på ett bra tag!
A´puh jag beundrar er alla som gör sidor åt andra, ni måste vara utrustade med en ängels tålamod.....eller är det kanske så att ni har koll på hur man gör?
Jag har faktiskt oxå fattat galoppen nu, om jag hade kunnat det jag kan nu för några veckor sedan så hade allt gått f-n så mycket lättare....nu ska alla "experiment" rättas till och det ska bli en röd tråd igenom sidorna....är en bra bit på väg!
Har stylat bloggen så den ska harmonera med det nya.....nähä...hur kan nån tro att den nya sidan oxå är svart som natten......;0)
Nu ska det jobbas till imorgon och sen blir det oliiidligt spännande.....det var inte det igår men nu när Camilla har lovat att käka upp sin soffa om Timrå vinner så kommer genast matchen i ett annat ljus.....hoppets!
Herregud människa du ska då ta i oxå....du kunde väl nöjt dig med nåt mindre, tänk om dom vinner!?
Så nu är frågan om man ska hålla fast vid teorin att dom inte har en sportkeps att vinna för Camillas skull......eller ska man blåhålla tummarna bara för att se vad som händer på Galoppvägen om dom vinner *asg*
ha de bra/ AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards