Aston & Lukas

Alla inlägg under mars 2009

Av AnnCatrin - 14 mars 2009 20:24

Hallå!
ja tänk här trodde vi nog alla Timrå-fans att det bara var att plocka hem en seger på hemmaplan......eller hur?!
Idrott är en grym sport...vinna eller försvinna...nu är det ju iofs en match kvar i bäst av 7...men allvarligt, vad är oddsen för att dom ska vinna den.....typ noll, zero, nada....vilken tur att jag inte är en hysterisk hängiven supporter som kastar saker på motståndarna.....okej då, jag hade fått kasta väldigt långt ifrån Bosvedjan ut till Timrå, men ändå......
Nu är det bara att ruska av sig detta som en regnblöt hund och blicka framåt mot nästa säsong...vi slapp ju kvala iallafall ;0)
Är det nåt jag är bra på så är det att vända kappan efter vinden.....när det gäller såna här saker...att se saken ur ett nytt perspektiv och ta nya tag....livet rullar på även om inte favvolaget går till final.....det är sant!!

Japp, nu spanar vi framåt och lägger ishockeysäsongen åt sidan....surt att Giffarna åkte ur Allsvenskan men det har inte heller nån avgörande betydelse för mitt liv och leverne........men dom får väl så lov att rycka upp sig och kämpa sig tillbaka....man kan ju ha den tron iallafall!

Nåt som har med mitt liv och leverne har iallfall hänt idag......hussen har skottat altantaket med livet som insats.......men ibland måste man spela med höga odds för att inte riskera att hunden hamnar under ett takras....sen att hussen höll på att åka av taket flera gånger tillhör ju spelets regler ;0)......vad är väl ett benbrott på hussen mot en pannkakshund???....hua....

Det slutade med att hussen fick kana ner för det gick inte att gå tillbaka på det såphala taket.....och hunden tyckte ju att det var extremt roligt när hussen kom flygande från taket som värsta Batman ;0)

Hunden fick ett fryst märgben så att han inte skulle hoppa & studsa under den snö som kom rasande från taket.....mutor....jag vet......
Sen ska all snö ner från det  hustaket oxå.......men förhoppningsvis så landar det på den snövall som redan finns och där behöver han väl ändå inte var och klättra.....men vem är säker på hur det funkar i knoppen på en duracellkanin....?

Nog för att hussen är 190 centimeter över backen, men han brukar behöva stege för att rensa takrännan....
Inse att han står i jämnhöjd med locket på grillen!

Och som en liten gräddklick på moset så lyckades jag klura ut hur jag skulle göra texter i Photoshop och klistra in dom som bilder på nya hemsidan.....kanske därför som Timrå`s förlust inte svider så hårt.....tack grannfrun för den användbara länken!
.......eller kanske var det för att jag la ner det där med lakrisklubbor och gick hårt ut på vindunken istället.........vem vet, inte jag.......
raj raj raj.......
Jag har läst igenom  blogginlägget och i min sinnevärld ser det ganska bra ut ur rättstavningssynpunkt...hmmm....långt ord det där.....raj raj raj......
fortsatt trevlig helg kamrater! / AC
.......och nu ser jag att jag fått en fråga på förra inlägget om det är samma hund på framsidan som är vindögd.......samma hund på hemsidan om det är det som är frågan ;0)

Av AnnCatrin - 13 mars 2009 07:34

 Godmorgon!
glömde igår kväll att jag hade några filmer oxå, en är när hormonstinne Maxen gnäller på datorn, sen är det nåt fuffens i skogen han går igång och skäller och morrar åt....en till ärthjärna i familjen ;0)
Film   Film och slutligen en   Film på träddödaren som börjat hoppa efter höga grenar men får ge sig och fortsätta sin massaker på små buskar och träd.
Ser att det är fredag den 13:de idag igen, inte för att jag har så mycket hyss för mig, men ibland förlitar jag mig på högre väsen...eller dom kanske är lägre i min värld...skit samma oavsett vart dom håller till, himmel eller helvete så kan man hoppas ibland på hjälp från något suspekt väsen...som tex igår när jag tuggade lakrisklubbor så tungan nästan blödde för Timrå har vunnit dom matcher som jag har tuggat klubbor på......igår var inte andarna på spelhumör kan jag säga.....synd det!
Men då behöver inte jag tugga några fler klubbor heller.....så det så!
Här kan ni kolla in den tjusiga canvasburen som hunden skall pressas in i på utställning är det tänkt....får se om han kan tagga ner lite då, vi får väl träna hemma först.
Ha de bra/ AC
( glöm inte att hålla koll på stegar och svarta katter idag och för er som är riktigt skrockfull är nog inte idag den dagen ni ska glömma bort er och lägga nycklarna på bordet......hua. hemska saker kan hända då ;0)  )
 

Av AnnCatrin - 12 mars 2009 22:45


Hallå!
Det funkar väl visst att länka kom jag just på....men att klicka mellan sidorna funkar väl först när jag lagt ut dom......fick frammana bilder i skallen av hur Katrine gjorde.....håller man pekaren på länken så står det längst ner på sidan vart den leder......ärthjärna, det tog bara 10 dagar innan poletten trillade ner...men men, som ni ser, jag har brytt min lilla skalle med detta kollossala problem en stund varje dag och hejsan svejsan så kom lösningen som ett brev på posten.....eller den hade väl typ legat i inkorgen hela tiden men det fattade inte jag ;0)
Ja vad ska man säga om kvällen match då?
Det var väl egentligen väntat med en förlust men nu är pressen på Timrås gubbar helt plötsligt.....inga dj-vla gummiklubbor på hemmais på lördag tack!
Vi har blivit med hundbur oxå, vetten i Hudik hade halva priset när Anneli var dit igår, via telefonkonferans kom vi fram till att den blev nog för liten för en fullvuxen bernerhane så jag hoppade över, tråkigt för det var ett kanonpris......när Anneli kom hem och vecklade ut den så visade det sig att Maxen fick plats utan problem......hmmm, då borde det gå att trycka in Aston pastorn oxå eller?
Tur att Anneli har kontakter och kunde skicka en springare att inhandla den sista buren i storlek XL.....så nu ska den bara ta sig från Hudik via Hassela och hit så småningom.
Imorgon är det jobb och så även på Söndag, inte min helg egentligen men vad gör det jag blir ju ledig hela nästa vecka istället.....trevligt!
Nä nu är det dax att hoppa i bingen fast det kliar i fingrarna att göra klart en undersida eller två......och irritationsmoment finns det så jag klarar mej även fast länkmysteriet är löst.......Photoshop.....vad är det för påfund och hur f-n funkar det????
Stresshormonerna ligger på en jämn och fin nivå hela tiden......likaså humöret....det ligger också på en jämn nivå.......och inte åt det blida hållet, det är jag inte känd för ;0)
Har bokat rum inför Österbybruks utställningen i slutet på Maj.....man fick ha hund och ändå frågade han hur jag hade tänkt det med hundarna på natten...." vart ska dom sova ?" ursäkta? vad är vitsen med att tillåta hundar om dom inte får vara inomhus??
" ja´på rummet hade jag tänkt, det står ju i annonsen att man får ha hund !?" han hörde nog på mej att jag tyckte att han ställde en väldigt märklig fråga......så han skrattade till och ville ha en försäkran om att dom var lugna och fina..... *asg* jo´du gubbe lille, vi får väl se hur det blir med den saken ;0)
Skämt åsido så går det faktiskt att ha dom här vildbasarna i möblerade rum!
Exakt vad är han rädd för att det ska hända? tillåt inte djur då pucko!
Nu håller vi tummarna för att Timrå tar hem det här på lördag !!!!
Ha de bra & trevlig helg / AC

helt plötsligt så dög bubbelgumsbenet...den som spar han har sina bubbelgum kvar.....

Av AnnCatrin - 11 mars 2009 22:09

Hallå!
Onödigt spännande men det blev 2-1 till Timrå i 4:de perioden nere i Jerusalem (Jönköping) inga böner hjälpte där inte ;0)......nu står det 3-1 i matcher till Timrås fördel......vinner dom imorgon är det klart.....annars blir det avgörande kan man hoppas i lördagens hemmamatch......hua...rysare!

Tjalle tvärvigg rörde om i grytan och kastade in Åkerlund i målet....smart drag med tanke på att Backlund släppte in 7 mål i Hv:s förra hemmamatch.
Spännande vecka blir det!
Vinner Timrå i morgon så blir maken blåst på sin biljett på lördag, för då blir det ingen hemmamatch, men den smällen tar han så gärna!
Tänk att det finns dom som tycker att vi ska vara glada för all snö......ja , jag var glad....dom första tre månaderna.......MEN DET RÄCKER NU!!!!!!!
Men å´andra sidan så vad ska man då blogga om ifall man inte kan gnälla över väder och vind......tänk till sommaren när det ska pustas och stånkas över soldj-veln som aldrig kan gå i moln.....det är FÖR varmt...;0)
Och vi lever faktiskt i Sverige, landet som gav ordet lagomt ett ansikte.....så lagomt med snö skulle vara alldeles förträffligt!....och sen som genom ett trollslag så skulle det bli en lagom vår....utan slask och tö och hiskeliga översvämmningar......för att mynna ut i en alldeles lagom varm sommar där folk och fä lever lyckliga i alla dagar i en alldeles lagom temperatur.....;0)  kep on dreaming......
ha de bra / AC
ja jag vet...inga snöbilder men innehåller dom en snygging så må det vara
;0)

Av AnnCatrin - 11 mars 2009 10:56

hallå!
kan man locka fram vårsolen med lite vårbilder tro?
Ungefär som indianerna som dansar regndans.......det kan ju vara värt ett försök iallafall så från och med nu så blir det inga snöbilder.....inte som bakgrund iallafall, lovar jag helt bildfritt så länge det finns snö så lär det ju dröja månader innan nån bild dyker upp igen ;0)
För tänk att det dalar så vackert stora lappvantar från himlen idag igen...puh

Om hojen har tinat fram ur garaget den 25 maj i år ( min sons födelsedag) så ska jag ta ett nytt kort på mina ögonstenar!
Ikväll är det match igen , jag jobbar men hinner nog hem att hjälpa till att heja fram vinst mot slutet......håller tummarna.
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 10 mars 2009 21:17

Hallå!

Fortsätter detta snökaos så vet inte jag hur det ska bli, det har vräkt ner snö hela dagen......ORKA!
Det kan faktiskt bli för mycket av det goda......och det var längesedan vi passerade den smärtgränsen.
Har varit ute på en rejäl prommis med hunden, har hittat en skaplig "kvällsslinga" där vi går efter gångvägar som han kan springa lös på, att gå efter vanliga vägar är hopplöst för det finns inga trottoarer kvar.....kan ni tänka er, dom är fulla med snövallar......

Tog och letade fram Wictors reflexsele, svartklädd matte och svart hund är inte en speciellt lyckad kombination på kvällen......jag fick släppa ut den för den satt tajt runt bröstkorgen....mattes kraftiga kille ;0)

I hans sinnevärld så är snö det bästa som finns, han flyger upp och ner i snödrivorna som ett stoll så egentligen skulle jag inte behöva gå så långt, han motionerar sig själv bara det finns höga snövallar att kasta sig handlös upp och ner i ;0)

En fundering dök upp i skallen när vi var ute och gick, det vete gudarna om jag törs låta honom sova ute på altanen innan snön har rasat från taket, tänk om hela altantaket ger vika?
Nä, han får nog foga sig i att inta sina tupplurer inomhus ett tag framöver.

Nu har vi precis en smal gång skottad så att vi tar oss ut på vägen, som sagt det räcker nu!
Vi skippar våren oxå....den kommer ändå att bli himla blöt slaskig och besvärlig.......vi går direkt på sommar tycker jag!
Tänk när vi får fälla upp locket på den insnöade grillen som står framför altanen och slänga på några goda marinerade köttbitar.......mmmums
För övrigt så händer det inte så mycket och det är vi väldigt tacksamma för, det räcker med dramatik ett tag framöver.
Som om inte hemsidan vore nog för att driva mig till vansinnets brant så måste jag naturligtvis försöka mig på photoshop oxå........och det går ju som väntat....INTE......
Har hittat lite tips på nätet....som om det skulle göra saken bättre.....NÄE`
Men är man tjurigare än en röd gris så ger man sig aldrig, på gott och ont......
Och Pia, jag skulle visst ringa dig kom jag på, men jag har plockat hem grejorna från garaget, det kom jag ihåg iallfall !
jag pinglar dig imorgon.
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 8 mars 2009 20:32

Hallå!
Nu får det väl ändå vara nog med snöandet, men icke, det vräker ner onödig blötsnö, tacka vet jag puderlätt kallsnö!

Tog ett kort igår morse på frigge där snön på taket hade kastat in handduken och var på väg ner, det tog inte lång tid så hade allt brakat i backen.
Snöndjupet på altantaket är typ 40 cm med 10 cm isskorpa i botten, där vill vi inte ha nån hund under när det bestämmer sig för att släppa och kasa ner.
Vi drog iväg till Stöde idag och skottade av husvagnstaket, det var nog närmare 60 cm på den så det var inte en dag försent, tråkigt om taket ger vika, den blir inte så lättanvänd då ;0)
För att hålla huvudet igång med nåt annat än aggressioner så har helgen tillbringats med pekfingrarna på tangentbordet långa stunder.

Det blev inget jobb för mig igår, insåg att det går faktiskt att stanna hemma när jag behövs bättre på hemmaplan än att gå på jobbet och må dåligt.
Nu när den skadade fågelungen är tillbaka i boet så känns allt mycket lättare och förhoppningsvis så flyger hon inte tillbaka till samma rovfågelsbo igen.

Och det här med hemsidesbygge kan ju driva även den vänaste person till att kasta ut datorn genom fönstret........
Nu har jag full koll på hur jag gör en sida, sen att det tar en hiskelig tid att lägga in kort och sånt kan jag inte göra så mycket åt.....men vad f-n är det för fel när jag ska länka?????
Att länka till en sida på nätet funkar som fisken i vattnet men när jag ska länka mina hemmapulade sidor till varann så händer inget......om jag inte står i "designläge" och trycker ner CTRL och sen klickar då funkar det men inte i "förhandsvisningsläge".
För tillfället var det väl skit det samma för jag kan göra klart alla sidor och spara länkningen till sist men det mal i bakhuvudet och det är enormt störande !
Jag får ta in proffshjälp ( Katrine) när det drar ihop sig, det är säkert mer som jag behöver hjälp med :0)
Men summa sumarum så var det inte alls så svårt som jag trodde, kan nog bero på att jag inte behöver sitta med massa HTLM koder.

Imorgon är det jobb igen och Aston skall vara hos mamma, hon hade köpt nya stabila broddar så förhoppningsvis så håller hon sig på benen ;0)
Det blir skönt att komma på jobbet och vila skallen från allt vad Frontpage heter.....jag blir galen när jag tycker att jag har fattat galoppen och så funkar det inte ändå...grrr
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 7 mars 2009 10:16

Hallå!
Filmen har jag inte sett och inte har jag läst boken heller.....men rubriken kan säkert passa in lite var som helst......och om DU mot förmodan läser detta ska DU veta att det aldrig någonsin finns något som rättfärdigar våld i en nära relation....
Förhoppningsvis så är det slut på sötebrödsdagarna nu och på att DU blir hållen bakom ryggen för att det är så synd om DIG......jag hoppas verkligen att det inte finns några så kallade kompisar som ställer upp på detta.
Är det någon som ska ha stöd och hjälp nu så är det den som tog modet till sig  och gjorde en polisanmälan, ......har DU något innanför pannbenet så gav timmarna i häktet  DIG tid för eftertanke, inte för att jag tror det för så fungerar det inte i DIN skruvade värld.
Otur för DIG så har jag nåt innanför pannbenet så jag tänker steget längre, jag kommer inte att trissas till att göra något som skulle uppfattas som att jag eller någon annan hotar DIG, vi sänker oss inte till DIN nivå.
Vi sopar ihop resterna efter DIN framfart och hoppas att vi en gång för alla kan få lugn och ro.

Mäns våld mot kvinnor kan aldrig accepteras och det är inte så lätt som det verkar att bryta sig fri, det är lätt att stå på sidan och ha åsikter, men för den som är snärjd i psykisk och fysisk misshandel är det inte lika enkelt att se ljuset i tunneln.
Den som väljer att stanna i ett destruktivt förhållande kan aldrig dömas för det, bara uppmuntras den dan personen har mod och kraft att ta steget därifrån.

Nu gjorde jag ett val att skriva om något väldigt privat och något som bara berör familjen vilket jag brukar undvika men jag blir så dj-vla heligt förbannad och vill på detta sätt tala om att vi aldrig på något vis kommer att acceptera detta och jag kommer som en galen lejoninna försvara det som ligger mej närmast hjärtat...mina barn....till varje pris...inom lagens gränser.....det finns ingen som är värd triumfen att jag försätter mig själv i en situation där jag straffar våld med våld....då är jag inte bättre själv.
FY F-N säger jag bara. / AC
Denna kom på mailen den passar bra in.....

Du kommer till en tid I ditt liv när du inser
 
Vem som betyder något
 
Vem som aldrig gjorde det
 
Vem som inte kommer att göra det
Vem som alltid kommer att göra det.
Så, oroa dig inte för människor i ditt förflutna
Det finns en anledning till att de inte finns med i din framtid

 
´Var snällare än nödvändigt för alla du möter har någon slags strid att vinna.´


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards