Aston & Lukas

Alla inlägg under februari 2010

Av AnnCatrin - 9 februari 2010 19:23

  hallå!
om man har tråkigt och en förfärligt massa sysslor som ska göras......... då kan man parkera vid datorn, leka med photoscape och göra och några bilder eller bygga om farmen på FB....... det finns alltid roligare saker att ta tag i än dom som verkligen skulle behöva göras.........men det kanske blir bättre diciplin på den fronten när man fyller jämnt årtal.......... eller hur!
Jag har alltid en vision på kvällen om att imorgon, då!........... skall jag göra både det ena och det tredje.......... och innan jag vet ordet av så är det kväll igen.......hmmmm....... så tokigt det kan bli!  
 

hunden fyller snart två år så vi slänger in en jämförelse på vad som har hänt på ett år..........en hel del faktiskt!
  Jag ser inte själv att han växer men dom som ser honom mer sällan ser att det händer saker, sen syns det naturligtvis när man jämför kort.
ja det är bäst att han kroppar på sig nu när han ska in och harva runt i öppenklass..........där kan vi stanna tills han växt klart men sen kliver vi gärna in till champinjonernas ringhalva, önskningar och framtidsförhoppningar får man väl ha eller?
Imorgon ska vi slinka in hos vetten för en vaccinering, vi klämmer väl in en vägning oxå, jag gissar på plus minus noll, förra  vägningen visade 49,7 kg för tre månader sen.
Läkemedelskurs några timmar på eftermiddagen imorgon och sen är det dax för jobb igen på torsdag.
På fredag kommer Tuffa hit när matte och husse ska hämta hem lillebror......... Spännande! ( och nu har jag skrivit fredag så då är det det som gäller, inge´prat om att vänta till lördag, det örat lyssnar jag inte på   )
Hussen är jourledig på fredag så då vill han åka till Järvsö, så det blir väl så om inte det spösnöar, Anneli är förvarnad om att två vildbasar, Tuffa & Aston våldgästar henne medans vi gör Järvsö........ och det går ju ganska snabbt  
 

  


Faktiskt att jag kan känna en spirande känsla av valpsug långt långt bak i skallen.......... den känslan kan stanna där bak tills jag känner mig redo .......... och troligen hinner duracellen fylla minst tre oxå innan det blir aktuellt ......... då kanske han kan GÅ på promenad, inte studsa fram.
Idag har vi varit riktigt duktiga, tränat ligg och stanna.......... och han ligger för det mesta kvar när jag går iväg och på slutet så väntade han på "kom" innan han kom sättandes i 180 knyck......... det mest vanliga scenariot är att när jag vänder mig om då kommer han........ men Rom byggdes inte på en dag så vi får väl nöta lite varje dag.......... inte för att vi ska bli nåt proffsigt lydnadsekipage, nä, mer att skallen ska få jobba lite på duracellen och att han får känna sig duktig.......fast i hans sinnevärld är han skitduktig hela tiden....... 
ha det bra / AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 7 februari 2010 13:48

   Hallå!
ja, hur nöjd blir man på en skala när man får installera om datorn när man haft den mindre än 2 månader? ..........   typ inte nöjd alls, men det var i princip inget som fungerade så då var det inte så mycket att välja på.
Den förra tickade ju på i minst 5 år utan några bekymmer........ skumt! ........ och JA, naturligtvis har jag virusskydd, men det var inte det som spökade trodde dataansvarig, snarare att nån fil fallit bort.........
Så nu håller vi tummarna för att den fungerar nån månad till   
  
Igår så skottade hussen upp en gång till hunden på baksidan, till och med duracellen är mer än nöjd på all snö, det verkar inte vara så tilltalande att pinka i djupsnö   för att inte tala om tvåan, nu sätter han sig efter vägkanten, att kravla ut i drivorna verkar vara ett nerlagt projekt.
  
någon, troligen ett rådjur har klivit över vårt "höga" staket.

Naturligtvis så ska mössan av......... kan ju vara kul hemma på gården.......... men han kastar lystna blickar efter mössklädda människor man möter oxå......... " nej, han hugger inte efter dej för att han är aggressiv, han vill låna din mössa"........ hmmm.........
Idag vaknade vi till klarblå himmel och det måste naturligtvis utnyttjas, då kan ju inte hussen och hunden trava runt på gångvägar, nä, han föreslog faktiskt en skogsrunda......... se där!
  Sådana här´a dagar är det ju helt ljuvligt med vinter!
  Dubbel motion när både husse och matte är med........... 
Försökte få till några bra ståbilder......... men jag kan f-n inte ställa min hund snyggt  det blir till att träna mer på den biten........... sen underlättar det ju en hel del om fotografen förstår syftet med bilden och fotar när man fått till alla anletsdrag.......
  
jaha och vart är huvudet då?
  
strypförsök eller?
  
på väg hem, nu har matte återtagit kontrollen över kameran och lurat hunden att katten Svante är på ingång......... retucherade bort kopplet så då blev det en hyfsad bild på en snygg kille.
A´puh att det ska vara så svårt att ta bra bilder som man blir nöjd med.
En sak har jag iallfall lyckats med idag och det är att frisera baktassarna, dom blev precis som jag vill ha dom, passar på att träna nu........ blir det fel så hinner det växa ut tills i maj........  skall ge framtassarna en omgång sen oxå.
   Hussen tyckte vi gick långt och fick hemlängtan......... för så här långt bort hade han aldrig varit......... men HALLÅ! Detta är att beteckna som en liten runda......... vänta bara tills vi släpar iväg dig på en riktig vandring!   
   Vart är Svante då????? du sa ju att han var här någonstans........
nä, nu ska jag försöka lura mej in på FB, blir utkastad hela tiden för webbsidan kan inte visas, FAST sidan ligger öppen, det är så struligt så hälften vore nog......... I-landsproblem.......
ha det bra / AC   

ANNONS
Av AnnCatrin - 5 februari 2010 22:45

Hallå!
hastbloggar lite snabbt innan bloggplatsen lägger ner verksamheten igen!

     
Torsdagen bjöd på konstant snöfall så när hussen kom hem bar det av upp på taket........han är 1.90 hög över backen så då gick det lätt att räkna ut höjden på den packade snön på baksidan huset, på framsidan var det inte alls lika mycket.

  
Aston höll naturligtvis ställningarna på backen med glada skutt ....


dom flesta snöskottare jobbar väl i team?
   
vad kan väl vara härligare än att avnjuta en fryst knorr i spösnö?.........det finns mycket om ni frågar mej........ men i Astons sinnevärld tillhör det nog höjdpunkterna!
Idag var det bara någon minusgrad och faktiskt inget snöfall....... MÄÄHHH !!!!
På med den nyinköpta hundpromenadsutstyrseln och iväg, hann bara en bit så fick vi möte........ vilken lycka, en tjej!! och inte vilken tjej som helst, hon hette Corvette, hur passande är inte det på en skala?
   
får man fresta med en sväng om, a´la let´s dance??
   
hmmm.......hörru bruden, dom satt då väldigt högt upp dina öron!
       
Lekfull tjej i samma ålder, passar perfekt för herrn!
Så inklusive detta hundmöte så blev vi ute två timmar, härligt!
  
jag erkänner att jag har inte ens försökt ge mig på den där stigen jag försökt trampa upp tidigare ........ den får ligga till sig så kanske vi försöker framöver, det finns ju andra stigar där man faktiskt kan se stigen trots att det kommit hutlösa mängder snö så vi hjälper till att trampa upp dessa tills vidare. 
Nä, nu ska jag bädda för jag är faktiskt på jobbet, jobbar endast natten så kan jag ta bort ett dagpass istället, fiffigt värre!
........ och nu är det bara en vecka kvar tills babyKliff flyttar in på Galoppvägen, spännande!
Trevlig helg och lycka till i Sala alla ni som är där! / AC

Av AnnCatrin - 4 februari 2010 12:10

Hallå!
ja, vad säger man när man vaknar till en snöstorm IGEN!? ..........säger inte så mycket, suckar mest och jobbar sen på som en liten iller så att jag kan fara hem fortast möjligt innan det blir kaos på vägarna igen......   USCH, det räcker nu !!!!!!!
Jag mötte Hasse i sin nya fina plogbil när jag var på väg hem från jobbet, han såg så nöjd och glad ut....... kan det vara han som önskar detta väder?   
Vanligtvis när jag kommer hem så brukar jag släppa ut hunden på baksidan och sen gå på promenad nån timme senare........ idag kände jag mig lite drabbad av någon form av snövanmakt, på gränsen till deprimerad........ så jag insåg att går jag inte direkt då kommer jag att bädda ner mig i soffhörnet och förtränga att hunden vill ha sin vandring......... och så kan vi inte ha det!
  
tror inte att det äldre paret i sin lilla golf som bor vid vägens slut är så översvallande lyckliga när deras väg hem snöar igen typ en gång om dagen......
  
surprise! en bild på mig, det är ni inte vana vid   fick en idé att jag skulle knäppa ett kort på mig och hunden.......
  
hmmm.........
  
det blev många sådana här kort.............ånej....... varför ska du va´med på kort helt plötsligt?????? jag får ju inte plats i bilden då knasmatte!
  
och nej.......han tjusas inte, han försöker sno mössan!   

Jag tror faktiskt att jag måste trotsa vädrets makter och ge mig på jakt efter ett par täckbyxor, tanken att bara ha ett par vanliga vindbyxor var väl kanske bra i teorin............ vid ett hundmöte i djupsnö var det mindre lyckat, det blev väldigt blött och kallt när vi klev åt sidan för att släppa förbi och min hund tyckte att jag skulle sitta ner......... brrrrr....  ........och sen blev jag sittande där eftersom det blev lite småprat med henne vi mötte, kallt för mej men nyttigt för hunden att vara passiv fast hon hade två hundar.
Inget möte där inte........ matte bestämmer!
Åh, vad skönt att slippa bege sig på långresa mot Sala, naturligtvis hade det varit kul att varit där, en rasspecial är alltid en rasspecial, men med nuvarande väderhistoria vart slutet gott allting gott att vi stannar hemma.

Mer snö på ingång........... vart tog den globala uppvärmningen och växthuseffekten vägen????
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 1 februari 2010 17:15

Hallå!
ja då var jobbarhelgen överstökad för denna gång.
För att fortsätta tjata om vädret så är det väl ändå bra konstigt att snön står som spön i backen när det är 20 minusgrader??   inte vet jag, jag är ingen väderprofessor men har nog för mig att många minusgrader innebär att det inte kommer snö från ovan........ detta verkar inte gälla längre!
Jag måste då säga att det känns skönt att Sala historien blev inställd, hua vad hurven jag blir av att bara tänka tanken på ridhus!............. och sen med vår lusepedemi i var hus så var det ytterligare en fördel att vi blir kvar på hemmaplan.  
Hunden fick idag sin obligatoriska frysta grisknorr, som han vill smaska i sig utomhus......... brrrrrr........ men den ska gärna ligga till sig ett tag.........till skatornas förtjusning och hundens förtret   han har blivit utan mer än en gång när skatorna lyckats lyfta med bytet!
Men idag tyckte jag faktiskt synd om skatorna, det är svinkallt ute och enorma mängder snö så jag kastade ut lite hundmat, en ugnsbakad variant som inte föll hundskrället på läppen......... men skatorna tog tacksamt emot, dom landade alldeles bredvid hunden för att norpa åt sig en kula eller två......... vilket han naturligtvis tyckte var oerhört fräckt.......MATTE! SÄG ÅT DOM!!!!!!! Sen var den vilda jakten igång, ingen skata landar ostraffat på våran gård.......... undrar vem som skrattade sist i denna historia? skatorna som norpade kulor eller hunden som hoppade högt för att skrämma bort dom?
  
Linslusen som hoppar och skuttar på beställning  jag parkerar hunden i ena hörnet på gården och säger stanna, går själv till motsatt hörn och ropar kom........tjoho! blev det bra nu eller ska vi ta om?
  
here i come again........
  
precis i starten........

ja....... och så kan vi roa oss i all oändligthet........ STANNA!......KOM!..........STANNA!..........KOM!..
........ det är lite som roar toka. Han lägger ner hela sin själ i att få till hopp och studsbilder,ingen kan säga nåt annat....... laddar ända från tårna varje gång för att roa sin knasiga matte......... hmmmmm.........det kanske är mitt "fel" ändå att han är som han är   man kanske skulle dämpa istället för att uppmuntra?      jaja vi kommer dit oxå en vacker dag!
    
  
nu väntar vi in solen så ska vi nog få till några bra bilder, för att lyckas med actionmomentet är nema problema, det har vi övat in!............. jaha! ni tänker så?......... jag skulle träna på lydnad istället.......... hmmm.......
ha det bra / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se