Aston & Lukas

Alla inlägg under april 2010

Av AnnCatrin - 14 april 2010 22:45

Hallå!
Ja då har vi varit och spanat in den nya lilla krabaten i Hasselaflocken, här är vi inte blyga, han kom hem igår och idag hängde vi på låset!
  ....och tur var väl det för hej och hå vad dom växer dom små liven, vi hade en liten Kliff med oss i bilen......... tyckte vi.......6 mil senare så var han inte lika liten längre........ 

  Nu är ju som vanligt det mesta relativt........ men bredvid en 8 veckors liten sötnos så såg han plötsligt riktigt stor ut.........


 
.......men bredvid Aston så krymper han genast igen!  


   
...och tänk att så hiskeligt längesedan var det väl ändå inte som det var Aston som gick under namnet lillkillen bland dom här kamraterna!


    hmmmm.......... småkillar.......


    Camillas bild av sin lille telning.....lugn och harmonisk........


 
jaja......... i vattnet går fiskarna........ han var visst inte så lugn som det antyds.......
 
Olga var väl måttligt road av den nya lilla familjemedlemmen!


 
Vi fick med oss en säck hundmat hem.........som sprack när jag dumpade av den på bron för att öppna dörren......... skrovmål för skatorna!


  jaha, det är det här som kallas att äta ute!


Vi gick en runda när jag kom hem från jobbet, vi slank in hos veterinären för att köpa en leksak till "Manne" och då var det naturligtvis på sin plats med en vägning, 51,2 kg helt plötsligt........ den magiska 50 kilosgränsen passerad   Nu funderar kanske vän av ordning vad det är för magiskt med det....... inte vet jag, tycker bara att han bör väga över 50, så enkelt är det, och det har varit lite förbryllande att han stått på samma vikt i princip ett helt år trots att han uppenbarligen blivit kraftigare.
Enligt Annelis mätsticka är han 68,5 cm i mankhöjd, men den stickan tar vi med en nypa salt för först var han bara 65 cm och det går jag INTE med på!

Men nu så har han lagt på sig nåt kilo inför debuten i öppen klass........ sen får vi se hur långt det räcker, om vi ska harva runt där tills vi kvalar in i veteranklass........... 
Och som vanligt efter en promenad så var tassar och mage kolsvarta......... så det blev raka spåret in i duschen och idag infann sig den där lilla inspirationen och som i ett nafs var hela hunden schamponerad och väldoftande som en nyponros........ 


 
nybadad men inte på humör för att sträcka på sig och kolla efter det som matte påstår kommer gående på gatan........MEN, vem är det som kommer????
Står det bry i min panna? sa Aston Martin och spatserade in igen........


 


På kvällskvisten kom Corvette med matte och ringde på så vi hängde med runt elljusspåret, väldigt tunggått i den uppluckrade snön men hunden höll sig någorlunda ren.......sen blev det promenad mitt i vägen hem, för där är asfalten torr!
En händelserik dag med andra ord så nu dras det timmerstockar här vill jag lova.
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 12 april 2010 19:56

Hallå!
Ja det är bara att njuta så länge det varar, väderUlrica på 4:an lovade bara fint väder till södra Sverige....... men hallå! vi då????
Men man blir lika förundrad varje år vad snabbt det ändå går för snön att sjunka undan, trädäcket har fått lite hjälp på vägen och är nog helt snöfritt om nån dag, det blir premiär att sitta där och gona sig i solens härliga strålar....... om dom i pannkakslandet kan dela med sig dvs.
 
igår blev det schamponering av hakan, renare än så här blir det inte, nu skulle iofs hela hunden behöva bada men det känns helt bortkastat så länge det inte torkat upp efter vägarna, det blir duschen efter varje promenad........ suck.
  Som med allting annat så är det mest jag som far illa av att ha en mindre ren hund........... det där med att dusha är helt överskattat i Astons värld......... sen att vi har installerat duschen ifrån h-vetet gör ju inte saken bättre...........
Jag lyckas nudda duschslangen varje gång så att den vrids ur läge vilket gör att den stora flådiga takduschen går igång och man helt plötsligt som av en händelse står som mitt i ett vattenfall......... och hunden blir inte bara ren på mage och tassar, näpp, ryggen får sig en rotblöta oxå innan jag har fipplat av takhistorien........ vis av tidigare erfarenhet så står jag numera på utsidan av duschhörnan........ och hur tänkte vi då när vi satt in en rundad duschvägg?????
Uppenbarligen så hade vi helt fel luva på, nåja, nån gång ryker väl badkaret i duschen nere och då blir det inga duschväggar...............
    Aha! det kanske finns fler roliga grejor under snön?
Om inte annat så lär väl den nytvättade nyblåsta hakan återgå till sitt allmänt slaskiga tillstånd!
  Ser fram emot lite utställningsträning framöver, men jag vill minnas att det skrevs ett livstidskontrakt med handlern så det löser sig nog!  
Imorgon är det dags att göra några knop på jobbet igen, en veckas ledigt går försvinnande fort!
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 11 april 2010 11:32

Hallå!
Tänk att solen visat sin trevliga nuna två dagar i rad!
Det är helt fantastiskt vad det kan göra för sinnesstämningen, det finns inget så nedslående som det sura blöta eländiga väder som vi haft på sistone, men det tar ju som sagt med sig snön och vintern, den har vi stökat undan nu, nu vill vi ha sol, campingstolar, kaffe i termos och hundar som springer runt i ringen.........längtar!
Tack alla berörda för en trevlig underhållande dag igår, hundprat & valpgos och smarrigt fika är väl bara hur underbart som helst!  
Och till veckan då blir det mer av den varan när "Manne", Berntiers Rocket Man flyttar in på Skansen i Hasselaskogarna, det är ju klart att vi hänger på låset, vilken tid kom ni hem?
  När solen skiner åker naturligtvis kameran fram, och en sak har jag iallafall fått väldigt klart för mig.......... att kriterierna för vad som förväntas av nästa hund ändras med tiden........ nu är prio ett en torr fin haka..........  inte så stora krav men som med allt annat så är det det man inte har som det suktas efter mest......... 
  .......men nu har jag en modell som inte har den egenskapen, så det är bara att gilla läget och tvätta, torka och hålla rent, och i ärlighetens namn så har det väl varit lite si och så med det dom senaste månaderna............
  men man kan ju inte annat än bli förundrad över varför det sölas mest i den vita mungipan....... det syns ju så väl där, på motsatt sida är det inte alls lika illa........... kan man hoppas på att skallen breddar sig lite till så att mungipan stramar upp sig?   ........ nä, troligen inte........ men hoppet är det sista som överger en eller?
 
men som vanligt så är det ett problem av mänsklig karaktär....... det finns nån som inte kan bry sig mindre........ 
  Tjoho i solskenet!

Senaste dagarna har han taggat ner rejält............ då blir det nästan åt andra hållet........nämen vad är det med hunden??? han verkar låg....är han deprimerad??.........nä, han kanske beter sig som hundar gör mest, alla tassar stadigt i marken och inte konstant i luften  
Nu tar vi nya tag när fluffet har lämnat öronen och han åter är kontaktbar!
Som synes så är det en hel del snö kvar vilket gör skogsvandringarna något problematiska, men nu ska tydligen temperaturen ligga runt +10 några dagar så med lite flax så försvinner snön i ett nafs.
Ha en skön söndag / AC

Av AnnCatrin - 9 april 2010 18:46

Hallå!
Ja vad ska man tro? Är det början till slutet? Toppen av ett isberg?
 
För er som har koll så var det säkert ingen större nyhet att det är fredag idag,
för mej kom det som en blixt från klar himmel........ tänkte faktiskt ifrågasätta en som skrev på facebook om att mysfredagen var här....... VADDÅ? det är ju bara torsdag!
Satt i godan ro och surrade med en av kamraterna när det kom på tal, VAAA!!!!!
Om det är fredag idag så ska jag vara på ett möte på jobbet...... för typ 5 minuter sedan   


Hur osannolikt är inte det att man tappar bort en hel dag????? tur att det tar bara typ 5-7 minuter att köra till jobbet, men hela dagen har gått åt till att bearbeta detta   hur ska detta sluta, jag tycker att min förmåga att hålla koll på saker och ting har dalat betänkligt........ och det känns ju lite skrämmande när jag är den som har koll i vår lilla skara, om jag nu sällar mig till virrpannorna   hur ska det då bli?
 
Vi lyckades ju ta oss till Strömsholm och tillbaka iallafall utan några större katastrofer........den timmen vi hade till godo på nedvägen förvandlades raskt till att vara 5 minuter sen när vi insåg att Greta Gaphals ( GPS:n) hade underlåtit sig att ställa om sig till sommartid, tänk att dessa tekniska attrialjer alltid ska krångla!   Men vi kom fram med några minuter till godo.
Maxen var så duktig, att ligga fasthållen på rygg utan att vara sederad är en prövning i sig, men vid lungröntgen så ska dom inte vara påverkade av något, efter detta fick vi lämna honom för ytterligare röntgen och operation, och han var klar för avfärd hemåt 18.20, en lång dag med andra ord!

Vi åkte 04.00 och kom hem strax före 24.00


Och jag förstår verkligen inte varför jag alltid sitter bakom ratten på våra resor, Camilla har mörkat sidor vi inte hade en aning om......... sen att hon inte bryr sig om sådana småsaker som rött ljus är ju en liten detalj som vi inte får lägga så stor vikt vid.......från mej som sitter bredvid: det är rött!..... det är rött?..........DET ÄR RÖTT!!!!!......... jaha!
Och av detta så lärde vi oss att tala tydligare, att bara säga att det är rött framkallar inga reaktioner i fruns bromsfot 
Sen om man som Anneli talar till sina medtrafikanter var inte populärt när Camilla satt i baksätet...........vem pratar du med? " han som ska köra om".... MEN PRATA FORTARE DÅ SÅ HAN INTE KÖR IN I OSS!
Så om man står inför en incident i trafiken så beror det inte på hur man framför sitt fordon........ NÄPP, det är hastigheten på ordflödet som är av högsta vikt!  
Är det konstigt att man har skavsår både i öron och skrattmuskler efter en dylik resa?
Och sen så fortsätter vi oxå med en dåres envishet att ta egna beslut istället för att följa Greta.......... Greta har NÄSTAN alltid rätt......... men vi litar inte på henne........vilket gör att vi sett helt andra sidor av Västerås än om vi följt hennes råd........


För den som inte redan läst om det på Annelis blogg så åkte vi in till Västerås och smörjde kråset på Jensen` bØf house, mums mums, vi åt på samma kedja i Malmö i somras och det var lika gott här!
Sen åkte vi tillbaka till djurkliniken för att försöka sova i bilen en stund........ och somna gjorde jag tydligen........ tills en hund i bilen bredvid började skälla.......och jag trodde att jag låg hemma i soffan och det var Aston som stod på altanen och gav hals........när man flyger rakt upp i framsätet på en bil så kommer man inte så långt kan jag meddela....... det tar liksom stopp åt alla håll.......  
Men det var en rolig resa trots många mil och en lång dag, så nu har vi haft vår lilla kickoff inför alla tokroliga resor vi ska göra i sommar!
  Väderläget är som ovan..........
  hussen & Wictor myser 2006


Ett år har gått sen husvagnen rullade vidare mot nya äventyr i Kiruna, och det har varit ett år utan minsta saknad, dom få gånger övernattning krävts på annan ort har det funkat finfint med att hyra stuga.

Annars inget nytt under solen att förtälja, allt rullar på, i en svindlande takt hoppas jag så att den här eländes våren försvinner i ett nafs, inge´kul med regn, men det tar snön med sig så det är bara att gilla läget........ och önska som alla andra år den här tiden att man skulle lagt sitt krut på akvariefiskar eller nåt istället.........  

Duracellen verkar sakta men säkert komma tillbaka från livet bland molnen, han är inte uppe i det blå hela tiden......... det tackar vi för!
Kan det månne ha varit en gemensam attack av alla tikar i området att löpa samtidigt månntro?
  hmmmm....... och fortfarande vindögd oxå sötnosen!


Ett riktigt nerköp var denna flådiga bädd, en saccosäck för hund.........en boxboll för hund i detta hus........
Den ser väl ut så här mest hela tiden, ihopnycklad som ett gigantiskt russin mitt på golvet..........näpp, det blir nog till att hosta upp några kulor till och köpa en "vanlig" bädd att ha inomhus, för mattes busbulle måste ju kunna ligga mjukt på insidan huset oxå!
Ha en trevlig helg / AC


Av AnnCatrin - 6 april 2010 20:53

Hallå!
 
Ja äntligen har Corvette slutat löpa så att vi kunde vandra iväg tillsammans, det är väl en vecka sedan hon stökade undan löpet så litet skeptisk var jag allt om duracellen skulle kunna hålla hormonerna i schack.........men nema problema, han var inte ett dugg intresserad av dom bakre regionerna, man vet aldrig, en del tikar kan tydligen fortsätta att lukta "gott" ett tag, men inte "Korven", det tackar vi för!  
 
Det blev en tungvandrad historia på 2,5 timmar, man fick gå som på lina mitt på stigen, minsta lilla "snedsteg" så trampade man igenom och satt fast i djupsnön.
Så nu är det bara att vänta in att snön försvinner innan det blir några fler långa vandringar på smala stigar.
Både folk och fä kan ju göra illa sig rejält, hundarna fastnar ju när det tar tvärstopp i djupsnön, vi vill inte dra sönder några kroppsdelar nu när utställningssäsongen syns i horisonten.........och naturligtvis inte annars heller! 
 
Vädret lämnar väl en hel del i övrigt att önska, surt och blött så det blev inte många kort tagna....... helt onödigt att släpa med sig kameran, men vem vet, plötsligt så händer det och solen bryter igenom........ fast tyvärr inte idag.
Duracellen var som vanligt överfull av energi, att berner skulle vara en soffpotatis skriver då INTE jag på iallafall.........men som tur är så är det inte fullt ös hela tiden, dom rejsar ett tag sen springer dom sida vid sida som ett strävsamt gammalt par, vi har haft tur som lärt känna Corvette och hennes matte.
Duracellen behöver verkligen inte ha nån hanhund att mäta krafterna med just nu!  en tjej pasar perfekt!
Och "Korven" har hittat sin själsfrände i Aston, han är den enda hunden hon leker med och är intresserad av.
Påsken har som jag tidigare nämnt gått i arbetets tecken, men det kommer nog att behövas ett tillskott när vi ska börja rulla runt riket i jakten på rosetter, nu börjar jag längta faktiskt, det har varit en lång vinter utan roliga aktiviteter så bara för att ska jag kliva upp 03.15 inatt för att följa med Anneli till Strömsholm, hon ska dit med Maxen, Camilla hänger oxå med........ tänk vad vi måste tycka att det är kul att åka bil! ........eller inte men som dom goda kamrater vi är så ställer vi upp som ambulerande sällskapsdamer så att hon slipper åka själv.
Aston har jag precis lämnat av hos mattemor så nu gäller det att komma i säng så att det blir några timmars sömn.
Efter allt arbetande så är jag ledig till tisdag, borträknat ett möte om vårt kostprojekt som jag håller i och ett schemamöte.
Igårkväll var jag förbi hos Camilla och hämtade tillbaka blåsen hon lånat, Kliffen har växt på sig och är fortfarande söt som socker........ett tag till iallafall.........  och Tuffa hon går igång på alla cylindrar när jag kommer, om hon kunde skulle hon krypa innanför skinnet på mig, Camilla påstår att hon är SÅÅ lugn annars....... hmmmm.......ja det är ju ingen direkt nyhet vid det här laget att jag definitivt inte har nån lugnande inverkan på hundar....... tvärtom! Så om ni har nån slöfock liggandes i nåt hörn skicka honom/ henne till mej vetja, då ska ni få se på en lattjolajbans hund fortare än kvickt!
..........sen skulle jag naturligtvis hellre önska att jag hade ett lugnt pedagogiskt inflytande istället.......... 
Nä, nu börjar det bli dax för att hoppa i bingen, det blir en arla morgon!
Ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 1 april 2010 19:14


Hallå!
Ja, ha det så trevligt alla helgfirare! Själv ska jag jobba i dagarna fyra, inga dygn, kortpass varje dag .......eller åtminstone någorlunda kort fredag och måndag, lördag & söndag jobbar jag 9-20 och det är väl gränsfall till att kallas kort.......  men allt är ju för det mesta relativt och i jämförelse med ett dygnspass 8-10 = 26 timmar så är det mindre långt!
........har precis vaknat till efter en behövlig powernap i soffhörnet, det har varit en intensiv vecka, först två dagars kurs framför datorn och sen vad som skulle ha varit ett kortpass igår men som förvandlades till ett dygn pga av medarbetares sjukdom .......sen att det nya schemat lite hastigt och lustigt skulle både önskas, korrigeras och göras slutgiltigt typ NU!......... gör att härdsmälta i hjärnkontoret inte varit långt borta..........så i egenskap av schemamotor så har jag både önskat och färdigställt åt hela arbetsgruppen........hmmmm.......tro hur jag ligger till nu på populärstegen?  nåja, vi har ju ett grundschema i botten att falla tillbaka på så det fick ligga till grund........och sen har jag lagt till lite här och där för att alla ska få sin heltid.
Eftersom vi fick en långtidssjukskrivning i samma veva som vi nu ska gå på det nya schemat, som är styrt efter bemanningsbehovet ( inte efter vårat behov att få ut våra timmar) så kan vi lägligt norpa timmar där för att fylla upp till heltid.
Men det blir nog bra det här bara det börjar rulla på, tanken är ju att alla ska lägga in sin rad själv.
Spöregn och gråmulet utomhus så det blir inga nya bilder idag heller........och även om jag försökt så är det inte säkert att jag hunnit få med honom på bild..........
 
Den där hunden som började landa och som lydde minsta vink han försvann ut med golvdraget.......... så nu är vi tillbaka på ruta ett.......en plusmeny med extra allt......en uppskruvad duracell med öronen fulla med fluff.......totalt döv och okontaktbar i möte med andra hundar........han ska bara fram, till varje pris i hans värld........och jag är naturligtvis av helt motsatt uppfattning........till stor frustration för den gode Aston Martin........gode och gode.........till salu för en billig penning flera gånger om dagen är väl mer i harmoni med sanningen.
 
Livet skall levas i 180 knyck, vad är det annars för mening???
(Jag blir helt förundrad när jag ser bilder från sydligare delar av landet.......snöfritt! finns det??? det bästa vi kan åstakomma är lite fejkade blomsterarrangemang på våra snökort!)
Camilla får trösta och försäkra mig om att det kommer att bli bättre med duracellen, hon har ju själv gått igenom en hel del med sin Fight när han var en ostyrig tonårsrebell  
om ett hundmöte kan ni läsa här!
Det är så vansinnigt frustrerande när vi hade landat i ett hyfsat acceptabelt läge, att raskt och bestämt passera utan knussel........ nu stänger han av helt och det är bara att hålla i och låta dom andra passera, det går inte att förflytta sig framåt när han är i detta tillstånd.......pust!
Men skam den som ger sig, vi rider ut även denna storm, olyckligtvis så är det ju så mycket snö fortfarande så det är svårt att välja bort jobbiga situationer genom att vika av..........att börja plumsa i meterdjup snö känns inte som en lösning!
Efter mötet som grannfrun skrivit om i länken ovan.......eller möte och möte, dom gick ikapp oss eftersom min hund vägrade röra sig framåt..........så fick dom passera och vi gick sakta efter.......då kommer det en man med en cocker spaniel och går ikapp........ räddningen kom i form av en stig så vi kunde gå åt sidan......... det är ingen fara säger han , vi har träffats förut..........det må så vara, men glöm att duracellen ska få sin vilja igenom och få kasta sig fram till ett hundmöte som han bestämt sig för........ näpp, det blev till att stå på sidan bredvid sin mindra glada matte som vid detta lag hade armar som nykokt spagetti och kinder rödare än självaste Rudolfs mule.
Faktiskt så kan jag märka att han känner när det är nog......... " det är bäst man ordnar till anletsdragen och skärper till sig, annars hamnar man väl som skänkes på blocket" 
Och jag får hela tiden mana fram bilderna av min duktiga hund som finns därinne någonstans....... för tillfället så är det helt klart hormonerna som styr och det går inte att fokusera på att lyssna på matte.
och som avslutning så bjuder jag på en liten bildsekvens på Aston´s egna lilla påskvippa bak i nacken  
  April förra året, en fullständig explosion därbak........
  Betydligt diskretare ett år senare.........  och jag kan ju tycka att han har mer päls nu........men tydligen inte lika lång i nacken iallafall.
Hmmmmm........kan det verkligen vara så att det är det vita därbak som är propellern som håller duracellen uppskruvad?........man kanske ska påbörja operation rycka nackfläck så kanske han dämpar sig i samma takt som dom vita stråna försvinner?
NEJ! jag ska inte, sitt lugnt i bussen! ett litet skämt måste man väl få komma med en dag som denna?
Som på lokala nyheterna, en bekymrad taxägare som kanske måste hyra ut sin hund nu när kommunen skall införa skatt på mängden hundbajs........det skulle kosta 5000 per år för mängden en tax får ur sig..........undrar vem som måste hyra ut hunden jag??  inledningsvis skulle bajset vägas under några veckor för att räkna ut "årsförbrukningen".
Ha en himla skön påskhelg allihopa!
Själv ska jag tillbringa den i fridens liljor i en annan del av Granloholm........kan vara skönt att vila upp både nerver och armar och lämpa över det uppkomna  huvudbryet på hussen!   / AC











mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards