Aston & Lukas

Alla inlägg under maj 2010

Av AnnCatrin - 3 maj 2010 14:35

Hallå!
Jobbarhelgen avklarad, skönt! Idag har vi travat runt på den "braiga" rundan som var lite väl mycket snötäckt förra veckan, nu var det visserligen snö kvar men inte mer än att det gick att gå, härligt! Vi har varit lite vilse i pannkakan ett tag i mellanting mellan snö och barmark.
PM för utställningen i Nordichallen har kommit ut på hemsidan, 22 berner anmälda och vi ska inte in först i ringen.
Ring 7 Börjar kl. 09:00
Aaltonen Pirjo, FINLAND


PINSCHER 5
ENGELSK BULLDOGG 5
BOXER 3
DOGO ARGENTINO 1
DOGO CANARIO 1


BERNER SENNENHUND 22


SANKT BERNHARDSHUND, K.H 6
SANKT BERNHARDSHUND, L.H 9
TOSA 1
HOVAWART 6
*BOUVIER DES FLANDRES 4
*BELGISK VALLHUND/ TERVUEREN 2
__
65


Och då var det läge att leta fram utställningsattrialjerna för att se att dom passar..........och jag letar än för både koppel & kedja är väck med pusta.......
Nu är ju det ett vanligt förekommande fenomen i detta hus.......saker och ting bara går upp i rök, och jag är helt oskyldig, jag lovar!
Hittade till slut en halskedja i Magnus jackficka !? Har tydligen lånat att hans jacka, kan ha varit till STHLM.......men den kedjan vill jag inte pressa över skallen på hunden för då får jag nog inte av den igen......hmmm......vattenskalle eller?.....och då är ju frågan om han verkligen hade den kedjan i december??
Så det var bara att ila ner till butiken och inhandla en ny kedja.......men utställningskoppel det finns minsann inte, har varit på tre ställen så nu får jag leta vidare på nätet.
Skit oxå, det var så bra det jag hade, ett kastbyte med Lena, hon fick sytråden som jag köpt i hastigt mod och jag fick ett rejält koppel istället.
Och jag som fått värsta minnesbortfallet hur f-n ska jag komma ihåg vart jag la kopplet som senast användes i december??
Jag, och även min handler vill ha ett rejält koppel att styra upp duracellen med så nu ska jag surfa runt lite och leta.
Fick mail idag om att utställningsträningen kör igång, kul! först dropp in vid ett antal tillfällen i maj med början nu på torsdag 18.30 vid fd AMU-center i Ljustadalen och sen en intensivhistoria i juni........det är precis vad vi behöver.......jag måste verkligen komma över mina hjärnspöken i detta sammanhang.
.........och flera timmar senare så fortsätter jag att plita ned bokstäver i en aldrig sinande ström, nu kunde jag ju valt att börja om och radera dom där raderna om försvunna koppel........ äh, då måste jag svamla om nåt annat att fylla ut med så det får stå kvar, helt plötsligt så låg både koppel och halskedja i lådan med hundattrialjer.........när jag drog ut den och rotade runt för femtielfte gången.........konstigt!
Och det satt en annan kedja på kopplet så han har INTE växt kopiöst i skallen sen december  
Så nu har jag en massa kedjor att välja på, bra det, nu ska jag bara hålla dom under uppsikt så att dom inte försvinner igen  
Idag var jag tvungen att retas lite på FB, vi som har snöat in på farmen har ett stort behov av bensin för att kunna använda våra fordon för att så, harva och skörda.........jag har lyckats samla på mig kopiösa mängder, utan att ens anstränga mig, vissa har ingen bensin alls.......jag jobbar utan ansträngning på att spränga 1000 bensindunkarsgränsen  
 
917 refills........ni som farmar förstår innebörden av det.......ni andra fattar nada..........
Och eftersom jag är mer än måttligt insnöad så har jag två farmer......en i Astons namn och han har 620 på sin........... pilutta dej retsticka........ja vet!
Igår på rasten så gjorde jag en snabb vända till Birsta för att spana in platt-tv
Döm om min förvåning när det står två bilar parkerade kloss mot varandra........hur kunde det bli så??
Knappast Volvon som parkerat så nära för dom står kloss mot varandra och vem parkerar så och klättrar ut genom passagerardörren??
 
När jag var inne i butiken så efterlyste dom ägaren till en Volvo så jag förstod att det gällde detta....... ut som en nyfiken i en strut och där stod dom båda ägarna och kliade sig i huvudet.......den lilla bilen står inkilad i hjulhuset på Volvon!
Så med gemensam kraft av tre - fyra herrar så lyfte dom lös den lilla bilen.........
Vilket mysterium, tror inte att nån av dom parkerat så....... 
Ikväll har vi varit runt och kollat på tv.........fortsätter imorgon för det är en djungel........men det kan bli en 60 tums plasma........eller en mindre LCD.......plasma har tydligen blivit bättre och dom är billigare........eller så kanske man ska ha en LED, det är tydligen det senaste........fast vara först med det senaste är väl inte direkt vårat kännemärke. 
Nu håller vi tummarna för att Magnus får lägenheten han spanat in idag, då blir det tomt i boet, är det undra på att man måste fylla ut med en bautatv?
ha det bra / AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 1 maj 2010 20:06

Hallå!
 
Ja med valp det blev jag på dagen för två år sedan, för det var då jag ringde Lena och anmälde mitt intresse för den söta lilla valpen som inte hade hittat sin familj än........
 
och frågan poppar ju upp lite nu och då om inte jag oxå blir sugen på en liten när "alla andra" skaffar smått.........och svaret är fortfarande nej och åter nej.......det har snarare en avskräckande effekt att se dom små liven tölta runt.......och bli mer än varse om vilken kontrast det är på en unghund med mycket spring i benen och en liten parvel som inte kan gå många meter!
  Nu hade vi ju en plan som tyvärr sprack när inte frambenen ville visa sig från sin bästa sida på den tilltänkta modern för nästa hund.
Så är det i verkliga livet, man vill en sak men det blir nåt helt annat, och då får man tänka om och lägga planerna på is.
  Men förr eller senare.......helst senare......så blir det nog en ny söt liten pösmunk att brottas med!

Så där jag.......då har jag oxå varit med valp igen......med hjälp av minnenas galleri .......och i nutid så har hunden fått ordning på kortslutningen i hjärnkontoret.......dom lösa tåtarna börjar hitta sin plats igen och han ser och hör mig.......a´puh.......hur många sådana här faser ska man gå igenom???
Och nu över till nåt helt annat.......om du går till min blogg via min hemsida www.uppfeldt.st så föreslår jag att du byter och går direkt till http://anncatrin.bloggplatsen.se
Hemsidan kommer att försvinna för vi byter leverantör för internet och telefon och jag finner ingen anledning till att ha kvar den, det var roligt, jobbigt och truligt att få till den, men nu får det räcka med bloggen.


Jag har även tagit bort alla länkar här på bloggen, en del var inaktuella och det tillkommer nya hela tiden som man vill lägga till så jag ska fundera ett tag på det hur jag ska göra.


Och som av en händelse så hoppar vi rakt in i politikens virrvarr........alltså jag gillar inte att disskutera detta ämne för det blir lätt så uppjagat när alla har olika åsikter om det mesta........och det är skillnad på fotfolk och företagare, det har jag full förståelse för........men hur det än är så till syvene och sist så VAR Sverige ett välfärdsland........jag har inte den blekaste susning om hur det är tänkt att det ska kunna upprätthållas när vård och omsorg om främst våra barn och våra gamla monteras ner i icke hanterbara delar.......sjukhuset i denna stad är en parodi, det avskedas folk i hundratals och avdelningar slås ihop utan minsta empatiska tänkande.......visst, jag har oxå tacksamt tagit emot gjorda skattesänkningar och blivit glad för mer slantar i börsen.........men glädjen över några extra hundralappar falnar och förbyts i skam när man ser hur svårt sjuka tvingas ut i jobb, unga står utanför arbetsmarknaden och det är mer en regel än undantag att socialbidrag är den enda lösningen för att få mat på bordet och tak över huvudet.
Nästan alla partier har nåt litet russin i kakan som man gärna plockar........sen är det väl kanske inte höjd bensinskatt man vill ha här i övre delen av landet där tunnelbanorna lyser med sin frånvaro........alla bor inte i STHLM och kan ta pendeln hur som helst........
Men handen på hjärtat så är det bara att krasst konstatera fakta, om vi vill upprätthålla en skälig standard på skola, vård och omsorg så kanske vi som förvärvsarbetar måste skjuta till nån krona extra.......dom som redan har guldbyxorna fulla dom kommer alltid att kunna slingra sig runt för att slippa bidra.......så funkar det, mycket vill ha mer..........
Nu lovar alla guld och gröna skogar........och vem kan man lita på...........
Jag gick igång här på eftermiddagen så min man undrade vad det var med mig.......man kan ju tro att du ska gå i pension snart *asg*
Ja, men faktiskt, gamla människor som levt ett helt liv tillsammans skall tvingas leva åtskilda dom sista ljuva åren.......som kanske inte är så ljuva med ohälsa och bristfällig hjälp från samhället......allvarligt! det är väl dom som byggt upp det vi har idag och betalt skatt i ett helt yrkesliv.......men det ligger väl i tiden att inrätta dödskliniker lite här och där så behöver dom inte ta upp plats på vårdhem och kosta pengar.......näpp väck med dom bara.......
och dom som har allvarliga sjukdomar med dåliga prognoser......ska dom verkligen kostas på? äh, hör om dom inte vill ha en spruta istället för dom ska ju ändå troligen dö.......
Här i den här fantastiska staden så bygger vi ett Himlabad.......för himla massa pengar som vi inte har........kom dom på sen när kostnaderna skenade och ingen tog på sig skulden..........
Vad himla roligt för dom gamla att veta där dom ligger i sin säng och ingen har tid varken för samtal eller omvårdnad att det finns en himla massa folk som åker vattenruschkana och roar sig.....det blir nog dom gamla glada för!
Var och en är sin egen plånbok närmast, men man kan inte både äta kakan och ha den kvar.
ha en fortsatt skön början på ljuva maj! / AC


ANNONS

mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se