Aston & Lukas

Alla inlägg under juni 2010

Av AnnCatrin - 11 juni 2010 12:44

Hallå!
Ja, det var inte så farligt att fylla en himla massa år.........himla trevligt var det iallafall med mycket folk och fina presenter.......tack allihop som var här och delade min dag med mig!  
Precis när jag trodde att det var slut för dagen så plingade det på dörren och ett helt stim av hoj/campingkamrater ramlade in! Det var dagens stora överraskning!!!!
Och tack för alla fina presenter.....det framkom att det konspirerats bakom min rygg och smusslats pengar mitt framför näsan på mig och jag har inte fattat ett dugg......hmmmm....jag håller verkligen på att tappa greppet!
Men Tack iallafall för den fina sennentröjan Lena, Anneli och Camilla, i efterhand så kan jag inse att det var ett väldigt springande i klädtältet och alla ville höra min åsikt......men ingen köpte nåt!  
  tjusig fleece från Nolegården!
 
Och sen har jag blivit med tjusiga magnetskyltar till bilen........kanske lite väl kaxigt eftersom vi är tillbaka i blåbandslandet! 
  Men vi har ju pratat om turnébuss och text på bilen så det är bara att hänga på dom och skjuta hakan i vädret........attityd är ju ett ledord i utställningsringen!
  Sen är det bara tur att jag har en hund kvar att ställa ut, mitt kusinbarn blev helt lyrisk och tyckte bestämt att vovven skulle få följa med hem till Ånge........det var typ inget att disskutera i hans sinnevärld!
Och Aston tyckte det var hysteriskt roligt med en lillkille som han fick jaga.......det gällde att ha full koll för min hund har inte den radarn igång som söger att små barn och ystra krumsprång på hund modell större inte är någon superbra kombination........ni vet Baloo och Mowgli när klunsedunsbjörnen lappar till den taninga lilla ungen och han rullar iväg genom halva skogen........
Han kanske får den insikten när han blir vuxen och förståndig!
Idag har jag badat hunden, känns väl inte så där jätteinspirerande när vädret svajar.......men utan bad blir det väl kanonväder så vem törs chansa ?
Mot Avesta bär det vid 5-snåret imorgonbitti..........man är nog inte helt frisk innanför pannbenet..........ligga kvar i sängen är väl ett betydligt trevligare alternativ en lördagmorgon kan tyckas?
  provisoriskt trimbord   inte för att det ska klippas både här och där, men tassarna behöver som vanligt friseras och det är betydligt enklare att få upp hunden en bit från backen/ golvet........han tyckte som med allt annat att det verkligen var helt onödigt!
Men matte börjar bli gammal och skröplig med en rygg som vägrar ge sig och fortsätter krångla så då får vi hitta på nya lösningar.........jag kunde sitta på toastolen den mesta tiden när hunden skulle badas......sen att han smet ut flera gånger eftersom duschdörren var öppen är ju småjusteringar vi får jobba på.......Hussen har lovat att fixa fram varmvatten så att vi kan stå ute.......det låter ju helt fantastiskt!
 
Så nu återstår att se om hunden kan lockas att se lite piggare ut än i Österbybruk........och hålla tummarna för att fru domare tycker om min modell av hund........gör hon inte det så kan vi nog lägga ned planerna för Nordichallen i oktober för hon dömer där oxå.
  Äsch, trams säger Aston Martin.......jag är ju världens bästa busbulle oavsett vad andra tycker......så sant så sant!
Nä, nu ska jag åka och sätta sprätt på lite presentkort, trevligt!
Ha en skön helg! / AC

Av AnnCatrin - 8 juni 2010 20:14

Hallå!
Idag har det fejats och donats för att ge en illusion av att jag kan ha någorlunda städat........ok, städa kan jag, men sen några dagar senare så är det inte lika städat längre.......och då har jag ju lätt att falla in i tanken att det är ingen idé.......det blir ju lika skitigt igen..........nu kan det ju vara en fördel att inte vara pedant när man har en hund av den större slabbiga varianten............  Jag vill verkligen ha ordning och reda men den egenskapen verkar bara funka på jobbet......så man få vara glad för det lilla. 
Hussen har lägligt fyllt på lite jord på passande delar av trädgården.........VARFÖR måste hunden springa just där när det har fallit ett stilla regn????
Jag hade en liten idé om att bona golven men det stannade vid en idé........visserligen har jag inhandlat medel för dylikt företag men det kommer väl ett liv efter 50-årsdagen oxå.......eller?
 
ja, åren går och det är inte så mycket att göra åt det, är det ett tecken på att man håller på att "gå i barndom" som dom sa förr, när minnet sviker och hårsvallet återtar sin lockiga form?
Det är väl nu man ska damma av det gamla beprövade ordet från vårdlinjen "REFLEKTERA" blev det som jag tänkt?......... Blir det någonsin det?
Gjort är gjort och det som har varit är historia, finns ingen mening med att fundera på om saker och ting blivit annorlunda om man man gjort si eller så, på det stora hela så är väl NÖJD ett bra ord att sammanfatta dom första 50 åren med, jag är frisk, jag har haft den stora lyckan i livet att föda två friska barn, jag har villa, volvo och vovve...........jag är fortfarande gift med samma gubbe trots att vi är så sjukt olika......... Han är ordningsman.......DET ÄR INTE JAG!
  Och tänk att även om åren går så händer det inte så mycket.........man sörplar på sin Norrlands och är allmänt tillfreds....................Nåja, det kanske har hänt ett och annat på utseendefronten .........men äsch.........det är väl insidan som räknas eller?
 
En last har jag iallfall jobbat bort.........Men Norrlands guld sviker jag aldrig!

Sen har jag försökt att jobba bort munnens förmåga att tala innan hjärnan hinner få ett ord med i laget........det är väl bara att inse att man inte är nån hurtfrisk jasägare som håller med bara för att slippa ha en egen åsikt.........

Näpp, innan man vet ordet av så står man längst fram i kön och för allas talan.......SHIT, jag hade ju bestämt mig för att vara tyst!   Det verkar vara en inbyggd funktion så det är bara att gilla läget.........
JA, OCH HUR SKA RESTEN AV LIVET BLI DÅ??
Ja inte vet jag , det är en öppen bok, jag kan ju dö imorgon.....nu får vi ju hoppas att jag hinner med några fler hundutställningar innan jag lägger igen dom blå........ett intresse som poppade upp med besked........jag bedyrade dyrt och heligt att jag INTE var intresserad av det.......ELLER HUR!!!!
Jag hoppas att jag får leva och ha hälsan........en trevlig gammal fras........jag vill finnas för mina barn så länge som möjligt.......och jag vill hinna med fler busbullehundar.......hund i ett lugnare format funkar oxå!
Förhoppningsvis har jag lärt mig något av duracellens krumsprång och tar nästa hund under betydligt fastare vingar!.......vuxenpoäng!
Sonen tog sin säng och drog i söndags, så nu är det barnfritt här........märks inte så mycket eftersom han tillbringade sin tid i källarregionen och bara kom upp för förnödenheter.........idag har han hämtat kläder och lite husgeråd och fått en lektion i hur man handlar mat på affären.........inser att jag brustit i uppfostran där!   Nåja, det är aldrig försent att lära en gammal hund sitta.......
OJ oj.......hur ska jag hinna med allt som står på agendan.......sängen skall flyttas ned i källaren.......och målas......Furutaket i det tilltänkta sovrummet skall målas.......och dom turkosa väggarna måste nog oxå få sig en omgång.......DET ÄR MYCKET NU!!!!
Så på det stora hela så är det precis som vanligt........många ideér men brist på disciplin att utföra dom.........
Vissa personer får helt sonika inte den där vuxna pondusen.......hmmmmm......
Nu ska jag iallafall vara ledig 15 dagar........ får väl jobba på den där pondusen då.......eller inte.........
ha det bra / AC





Av AnnCatrin - 5 juni 2010 21:16

Hallå!

var på väg mot kudden när jag som av en händelse fick för mig att plita ned några rader   Inte för att jag har nåt att förtälja som är av särskild stor vikt.......men det har ju aldrig hindrat mej förut så varför inte avsluta kvällen med lite nonsens.......
Har jobbat dygn från fredag till lördag, sen har sonen och jag flängt runt som skållade troll och inhandlat både det ena och det tredje, vi hade rekat lite tidigare i veckan så nu var det bara en kontrollmätning kvar att grejorna får plats.......och det fick dom, så upp med börsen och se glad ut ;0)
Vi fick låna en släpvagn på MIO för att frakta hem soffan........tur det, för innan vi skulle hämta den så köpte vi en tv.......som inte gick in i bilen..........  så Magnus fick parkera sig och tv:n på en bänk medans maken och jag hämtade släpvagn och soffa...... vilken tur att vi kunde kila in tv:n mellan soffdelarna.......
Nu hade han ju iofs en knubbig tv sen förut.........men fick dottern en modern platt historia så måste ju han få det oxå........millimeterrättvisa  
A´puh det är inte utan att man känner sig lite matt, och imorgon skall det jobbas igen......tills på måndag.....och jag jobbade faktiskt ett kortpass på torsdag oxå, herregud vad jag står i!
Det ska bli skönt med 15 dagars ledighet.........det har väl alla efter 3 arbetspass eller??   Nä, nu ska jag inte vara sån, jag har ju faktiskt tagit kompledigt tre arbetspass, därav den långa ledigheten, sen ska jag jobba som en gnu i två veckor innan det blir semester.........
Imorgon är det full huggning, rasten skall tillbringas i vänstervarv på ringträning........ vi får hoppas att den positiva trenden håller i sig!
Och som avslutning så klämmer jag väl in en rad om det oundvikliga.......det har ställts frågor och det kanske tillhör god ton att meddela hur man tänkt sig det hela.......jag har inte tänkt alls..........jag är den sista att ha koll på vad som tillhör god ton.......det borde ni veta vid det här laget....... 
Men så här är tanken, jag är hemma hela dagen, jag har inte annonserat i tidningen varken om att undanbe mig uppvaktning eller att jag har öppet hus........öppet hus känns som ett förtäckt sätt att tigga presenter........men den som vill fira denna "stora" dag tillsammans med mig är välkommen, det finns förtäring för den som vill, både matigt och kakigt..........jag har fortfarande inte bestämt mig för om det är nåt att fira att man kliver över på "döhalvan"............
Jag har ju haft funderingar om en fest till hösten, men just nu känns det inte som ett lockande projekt så den planen hamnade i malpåsen men oavsett vad jag har för åsikt om att fylla en hiskelig massa år så närmar sig dagen med stormsteg...........och då är det väl lika bra att stöka undan det på den utsatta dagen........och nej, till helgen kan jag inte för då är det hundutställning  
Vi har alla våra prioriteringar här i livet   
Och ja, jag ska köra några meter med hojen oxå....... innan min man sliter ut den totalt....... men sommaren är väl lång......eller?
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 2 juni 2010 21:14

Hallå!
Ja det är bara att konstatera att det som verkade som en utopi, en fullständig omöjlighet, hände i helgen........duracellen fick slut på kräm i batteriet, otroligt men sant!   det berodde definitivt inte på fysisk aktivitet, snarare så lutar det väl åt att han fick en smärre härdsmälta i hjärnkontoret och stängde ner systemet på knapp styrfart.
  återställningskost.....fryst märgben
Men, som Camilla sa igårkväll på ringträningen "he is back!" samma glada stollepropp som man är van att se, härligt!!!!!
Sen att han varit i ett lugnare format en tid kanske man inte ska dra så stora växlar av, det är varmare ute och han blir faktiskt äldre och klokare han oxå!  
Vi siktar på en revansch i Avesta, det gäller att hålla huvudet högt och tro på mirakel....... 
  hmmmm.........


Vi har varit och ringsprungit ikväll oxå, det går fantastiskt bra om jag får säga det själv.........det som kan vara orosmoment nu är att det blir för många varv som ska springas............duracellen klarar väl det.........det är värre med barbamamma i andra änden på kopplet..........  japp, det är sant, handlern har fått sparken........   nu kan hon sitta på sidan i lugn och ro och sörpla kaffe och jobba på sin KOL.
Nä, skämt och sido, jag är jätteglad att Camilla styrt upp duracellen när jag började misströsta........och sen har det varit svårt att ta modet till sig att gå in och bryta ett fungerande koncept..........men efter helgens kollaps så kan det f-n inte bli värre.........(och Camilla hade absolut inte kunnat gjort något annorlunda, Aston Martin ville helt sonika inte vara med) jag är evigt tacksam att det inte var jag som stod med honom i ringen när domaren röt till med barska rösten att hade hon varit en tysk domare så hade dom åkt ut ur ringen när han passgick......"men ni får en chans till"  hua........
Men som sagt, nu tränar vi in lite nya "moves" så får vi se hur långt det räcker!
     
Och efter lite återhämtning på hemmaplan så är hunden som han ska igen, det är inte för inte att han var den enda i kullen som kampade sönder trasan på MH-testet en fotboll och en kamptrasa, vad kan man mer önska sig säger busbullen förnöjt.......sen att detta inte var en kamptrasa utan en fönstertrasa som han snodde av mattemor är ju en helt annan historia.........  

Hon har varit här idag och hjälpt mig att få ordning på altanen........ det kom ju en hysterisk renovering emellan........ som av en händelse.......
  mera mellanmål, torkad KÖPT grisfot.........dög icke, den ligger kvar i orört format........jag köpte kluvna färska grisfötter och körde dom i ugnen tillsammans med grisknorrar........"now you talking" sa Aston Martin lyckligt och mumsade i sig utan knussel........mattes kille, en riktig gourmet  
Japp, det var en liten lägesrapport, det finns alltså ingen anledning till oro, även den bästa kan ha sina svackor   .....och nu hade han det!
Ha det bra / AC
Detta kanske kan vara av intresse? testpilot av en Canon EOS 550 D, chans att testa en kamera och få behålla den sen!


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards