Aston & Lukas

Alla inlägg under oktober 2010

Av AnnCatrin - 20 oktober 2010 11:39

Hallå!
Idag är det fantastiskt härligt ute .......och då undrar förstås vän av ordning varför jag sitter inne och pillar på tangenterna........ jo, för att det är mat i stor och liten mage som skall sjunka undan innan vi beger oss till skogs........ vi har ny strategi nu, eftersom nån bajsat i "våran" skog så tar vi bilen till en annan del av skogen, har en liten runda där som är alldeles lagom för små valpben.
      storrumpa och lillrumpa........

Men tro inte att vi tillbringat hela dagen inomhus, näpp, för att fortsätta med skitpratet så har vi varit ute och plockat upp...... hög efter hög efter hög....... dom är inte så stora.......men många!
  och återigen sänder man en tacksamhetens tanke till den som uppfann digitalkameran.......... många bilder blir det.....av väldigt skiftande karaktär!
 
Igår kom Anneli och Henke förbi sen dom varit på rehabsim med Manne ........tjohoo tyckte den lilla valpen, nu kom det tuggleksaker på besök.....me like!
      Helt klart så tycker han att man kan tugga i sig gästerna........kanske för att matte säger ifrån och erbjuder tuggben istället ......... bäst att pröva lyckan medans man kan!
  jag har inte gjort nåt! .......och jag tänker inte klänga i gardinen ..........eller hur!
  Det här är ett talande kort för normaltillståndet för den lilla gobiten....... det bara lyser bus och livsglädje i ögonen!
  dax att plocka undan tygbernern medans den är intakt.........
  när han är som sötast !
Här går det inte att såsa till med en liten miniduracell innnaför väggarna ........jag hade målat upp bilden av en lugn liten timid valp som inte hittar på några hyss.......men den här killen är mer i gasen än vad Aston någonsin var i samma ålder , iallafall som jag minns det..........
 
Aston är tillbaka i sitt rätta jag igen, det ser mycket bättre ut redan, tandköttet är mer rosa än rött....... skönt om det läker ut och håller sig friskt ett tag.
ha det bra / AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 19 oktober 2010 06:48

Hallå!
Fy på mig att hoppa över blogginlägg igår när Lukas hade namnsdag ........men det firarde han ändå på sitt eget lilla sätt.........


 
Först fick batteriluckan till mobilen sätta livet till ........man får vara glad för det lilla att han inte bet sönder hela mobilen, ett nytt skal beställt   ....... så nu är det bara att inse att jag måste skärpa upp rutinerna vad det gäller att valpsäkra hus och lösöre........
 
Sen när vi gick till skogen så hade nån vänlig själ satt sig och gjort stora programmet precis där vi brukar gå........... mums fillibabba för en liten utsvulten valp......... tur i oturen så är det ingen stig just där, vi klampar runt i det vilda innan vi kommer till stigen, vilket innebär att det är ganska långt gräs .......... så då följde det med en stor grästuva oxå när han skyndsamt skulle svälja den nyfunna delikatessen......... så jag hann, med en bajspåse på handen så gick det att få tag på eländet .......men handen som höll upp munnen på det lilla äcklet hade ingen bajspåse runt sig....... BLÄÄÄÄ va vidrigt!!!!  
Japp, det är bara att ladda fickorna med våtservetter oxå inför kommande prövningar!
 
...... men han är fortfarande förfärligt söt ......tur för honom!   han håller på att jobba upp sig till busbulle han oxå .........är väl fortfarande på småkaksstadiet, en ljuvligt söt odygdig liten sockersmula.........
.......... men dagens prövningar på valpfronten ledde iallafall inte till nåt veterinärbesök för hans del.......
 
........men stackars Aston Martin fick minsann knata iväg med matte runt hörnet för att uppsöka Mats veterinären.
Kraftig tandköttsinflammation, gingivit, IGEN, man kan ju bli tokig för mindre, det är ju bara drygt en månad sen vi var och tog tandsten!   
Det kommer ganska plötsligt, det började i fredags med att han helt plötsligt luktade sjukt illa ur munnen, och saliven rann som aldrig förr .........och från ena dan till den andra så är HELA tandkötten illrött och svullet ..........så nu äter han antibiotika mot infektion och kortison mot inflammation.
Svårt fall, veterinären grät........ eller kanske inte så illa men han har ingen förklaring, detta brukar kunna vara ett problem hos raskatter.........
Men nu behandlar vi det akuta tillståndet så får vi se hur vi ska gå vidare, kan vara nåt bakomliggande i kroppen som spökar.
Men förhoppningsvis så verkar medicinen snabbt så att han blir sitt rätta jag igen, för han är helt klart besvärad, gnuggar nosen mot benen på oss och ligger och slickar sig om munnen......... och en vuxen hund som har ont i kombination med en valp känns inte bra ..........
Nu har han inte gjort Lukas nåt men han håller sig helt klart undan.
ha det bra / AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 17 oktober 2010 15:15

Hallå!
Attans vad ruggigt det är utomhus ....... nu kan inte snön vara långt borta!
Jag har varit förutseende och pluggat in kupévärmare + lagt motorvärmarsladd i bilen ........isig bil imorse .......och då funkar inte motorvärmarstolparna på jobbet .......grrrr....... betalar jag 80 riksdaler i månaden året runt då ska det bara funka dom stackars gånger jag vill ha en varm bil .......ogillaknappen!
och inte kunde jag felanmäla heller för vi hade inget internet........
Men jag ska gå ut ikväll oxå för att ta natten för det krisar på vikariefronten ....... så då får jag fixa den detaljen på telefon imorgon.
Idag har jag som sagt varit frusen och hurven så nån större energi har inte lagts på fotofronten ........
  men ett kort skall vi väl iallafall klämma in på 11 veckorsdagen, jag har ju haft den bilden i skallen av att Aston var mycket större som valp än vad Lukas är ....... men se där hade jag fel, iallafall vad det gäller vikten, Aston vägde 10,5 kg vid samma ålder.
Kom på att jag kunde leta i gamla blogginlägg efter vikten, för i dagens tekniksamhälle så präntar man inte ner nåt på papper...........och all denna information om Astons uppväxt med bilder och allt hade jag på hemsidan ......skulle kanske kopierat det innan den seglade iväg i cyberrymden.......
Aston & Lukas har varsin sida, under "kategorier" får väl föra in vikter och sånt  där och hoppas att det finns kvar........   
Jag håller fast vid tron på att om dom håller sig vid samma antal kilon som dom är veckor gammal så går det inte för snabbt ..........
......men det är ju min åsikt det........ får den hungrande lilla valpen ha ett ord med i lagen så borde det råda fri tillgång på föda .........  himmel vilka snåla portioner det är på Bågevägen! ( just nu sitter han och gnager på en gammal träkista som efterrätt )
Och inte delar den stora varianten med sig heller .......... imorse så hade han nobbat frukost ........men när vi kom hem så slank minsann varenda kula ner.......... 
nä, nu ska jag göra ingenting i väntan på att det ska infinna sig inspiration till att sno ihop en middag.......
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 16 oktober 2010 13:08

Hallå!
Nu har det gått drygt 2 veckor med valp i huset......... underbart härligt men oxå en smula jobbigt ........ för en morgontrött person som mej så ser jag fram emot när den lilla lurvtussen börjar inse tjusningen med att sova på morgonen!

Jag är sjukt trött mellan varven ........ men han är superduktig på att signalera när det är dax att gå ut så då finns det ingen anledning att inte masa sig ut, att låta honom kissa och bajsa inne för att jag inte orkar gå ut finns liksom inte med i min sinnevärld.
Men det börjar bli lite kallt om fossingarna när man springer ut barfota i sommarsandaler i arla morgonstund och frosten biter en i tårna .........får nog börja använda varmare skockor......... 
  En liten skogspromenad alldels själva blev det idag, Aston fick gå med hussen!
    Spännande att klättra upp ned över stock och sten.........
  .....och när det äntligen dök upp ett läge där han inte står som en ostkrok då blir det så bråttom så att skärpan inte hann med...... typiskt! ........men pratar vi mikrosekunder så får man vara glad för det lilla!  
  .....är man för länge i skogen kan det börja växa ut grenar ur den lilla valpen......
 
Ikväll skall det jobbas, Lukas lurvtuss skall vara hos Camilla för hussen skall gå på lokal....... det gäller att pussla ihop nu från början.......det är inte utan att man lite smått längtar tills han blir lite större och är rumsren........ men bara lite.......han är ju så sjukt söt nu så det gäller att njuta av varje sekund........ man vet aldrig om det blir några fler valpar i ens liv......... förhoppningsvis ska det väl hinnas med några fler men man vet aldrig vad livet och framtiden har i beredskap.......... så istället för att fundera framåt så njuter vi här och nu !
  ...är jag söt eller är jag?????
ha en fortsatt trevlig helg! / AC

Av AnnCatrin - 14 oktober 2010 11:55

Hallå!
 
Ja mycket kan man lovorda den lilla valpen......men hallon luktar han INTE   pälsen är iofs helt ok men tassarna har ju en förmåga att kliva runt i kisset dom gånger vi inte hinner ut......... så idag slog vi till på en liten tur in i duschen......... så nu luktar han körsbär........betydligt trevligare!
  matchande ögonfärg till bläckfisken........ 
  han har hittat sin favvoplats framför kaminen.......på hårda klinkerplattor törnar han in i djup törnrosasömn........ 
  Den eviga busbullen lyckades smeta in hela nosen med nåt oljeliknade kladd på promenaden........ och det bara genom att sticka in huvudet i en buske.......märkligt men sant.......  tur att ringspringet är lagt på hyllan för denna säsong!
........tanken för dagen är att vi skippar STHLM....... han får växa klart till nästa sommar.......men det är inte för sent än att ombestämma sig på den punkten.......
  den eviga jakten på ståbilder går vidare.........
  det gäller att ha kameran i högsta hugg hela tiden.....det händer ju faktiskt att han står still.......ibland...... 
  men man står ju sällan i den vinkel man vill........ och när han står still för en sekund är det som inte läge att flytta på sig........för då är han vips i andra änden av tomten!
  Aston håller koll....... nu äter han ett äpple matte....är det ok?


idag stormar det som aldrig förr....nästan på gränsen till obehagligt, så det blir lite inomhuspyssel idag...... hade tänkt kratta lite men det känns onödigt att försöka fösa ihop löv som virvlar runt och tro att dom ska ligga kvar i högar.......
snön dalar norrut har jag läst på FB.......hmmm.........
ha det bra och håll i hatten en dag som denna! / AC


Av AnnCatrin - 13 oktober 2010 15:20

Hallå!
 
idag har vi inte gjort många knop......vi hoppar skogen en dag.........lite scary var det allt att läsa i morgonblaskan att en varg siktats på vårt promenadstråk......inte bara i närheten utan exakt på den kraftledningsgata som vi brukar flanera på.......
Nu rör det sig troligen om en vandrande unghund ( om det alls var en varg) så sannolikheten för att den skall anfalla istället för att springa åt andra hållet är väl minimal.......den har senare siktats några kilometer härifrån så att stöta på den igen lär ju vara mer än osannolikt.........lite läskigt och ganska spännande på samma gång!
Jag tycker att vi ska ha vargar i Sverige, samtidigt vill jag inte ha en hungrig vargflock i "min" skog ........ okonsekvent, jag vet ......men i dom stora skogarna bortom bebyggelse kan dom vara ....... frågan är bara hur man ska dressera vargarna till det........   
  Den matglada valpen försöker gräva sig igenom botten på Astons skål.......nån liten kula måste det väl ändå finnas kvar??
....men näpp....Aston äter varenda smula, nu när han lyfter huvudet från skålen då vet man att det är tomt.
  storkille & lillkille ♥♥♥

Kallt och tråkigt har det varit idag .......känns som att snön lurar runt hörnet, jag som gillar vintern tänker annorlunda i år ......... men det är bara att gilla läget ........ eller fly landet .......
  så här känns det nu, mörkt kallt och kopiösa mängder med snö vill jag INTE ha........
    men faktiskt....om vi ändå måste ha den....... vintern....... så kan den ju faktiskt vara alldeles underbar vissa dagar oxå....... vi siktar in oss på bara sådana dagar!  
Nu ska det stekas pannkaka!
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 12 oktober 2010 11:43

Hallå!
Vilken härlig dag!
 
Det blev nästan en timme ute.........och vi kom väl typ bara runt hörnet......  små valpben kommer inte så långt......och definitivt inte när den stackars valpen har ett halsband runt halsen....attans vad besvärligt!
    men nu sover han sött med mat i magen så då borde jag verkligen älga runt med dammsugaren.......inte sitta här och knappa på tangeterna......  äh, nöjen först.........hårbollarna ligger ju kvar, lydiga som dom är....... 
      hallå, vänta på mej! jag har ju korta ben jag!
Aston Martin har slagit av lite på farten, han är inte lika slamsig längre och det syns att han har koll på vart han har lillkillen........ mattes busbulle!
och äter det gör han med glupande aptit, inte en smula kvar, härligt!
härligt att vara i skogen och busa runt, gömma sig under tall och gran är spännande....... men det verkar tyvärr lika spännande att stoppa både det ena och det andra i munnen....... det börjar likna Hubbe banne mig!  
 
  myser med husse........
Nä, städa var det visst, usch vad tråkigt......ska jag verkligen störa den söta lilla valpen i hans skönhetssömn......... jaja, ibland så måste man göra lite hushållsnära tjänster oxå........ skulle vilja ha en RUT jag!
ha det bra i det härliga höstvädret! / AC

Av AnnCatrin - 11 oktober 2010 19:21

Hallå!
Jag måste ju kasta in några rader bara för att retas lite med kamraterna...... dom bloggade ju typ aldrig när dom hade smått i huset......... men vem vill inte se nya söta valpbilder varje dag???
 

Och min valp är ju inte så där hemlig som deras valpar har varit.........  


  Idag var det APT på morgonkvisten så då fick han hänga med på jobbet en stund......efter halva mötet så skjutsade jag honom till Camilla.


 
Tuffa blev som väntat måttligt road men Kliff han tyckte det var helt ok med en lillkille i huset!

          trevliga katter fanns det minsann oxå att snusa på.......


foton Camilla


När vi kom hem så hade jag altandörren öppen och Lukas låg i bian......... och sen var han helt plötsligt borta......hmmmm.....den lilla filuren hade tagit ett eget intiativ och vandrat iväg nedför trappen och ut på gården....... längst bort i hörnet under en buske gick han att återfinna........

Det här är en kavat liten kille som inte bangar för några trappsteg ut till friheten.......så länge han är i miniformat får jag nog ha bättre koll för staketen är ju inte helt valpsäkra nedtill.......
Och storebror han låg inne och snarkade så ingen hjälp med barnvakt där inte!
Det är en hel del som det ska tänkas på när man har smått i huset.......och jag är väl inte till fullo helt inne i dom tankebanorna än........ 

På eftermiddagen fick jag äntligen energi och lust och tog och stuvade undan på altanen och bar in möblerna som stod ute.......fick en hastig inlevelse om att det kan dimpa ner snö när som helst.......det får vi verkligen hoppas att det är fel känsla!
Imorgon kanske det blir en stund i tvättstugan om andan faller på........ vilket den sällan gör när det gäller den delen av huset ..... men jag håller en tumme för att jag får något gjort där imorgon!  
ha det bra / ACmattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se