Aston & Lukas

Alla inlägg under oktober 2010

Av AnnCatrin - 10 oktober 2010 17:00

Hallå!
Ja då var denna helg på väg mot sitt slut, trevligt och intensivt med gäster i huset, men nu har dom vänt åter till Östergötland.......dock inte som det brukligt är med hela bilen nedlusad med rosetter men ingen regel utan undantag!
hmmm....attans vilket vitt bröst Aragon har.........


Våran blå spade i luften var ju väntad......om fru domare är konsekvent........och det var hon, men då kan man kanske tänka att brollan kunde håva in en röd valör eftersom det typ inte finns någon som helst likhet mellan bröderna...... men icke!
Nåja, plötsligt så händer det väl.........och varför tjata på med bara röda.........  


Astons kritik:
strong male
correct type
strong head
a bit loose lips
much white colour at the muzzle
straight topline
body deep.. broud enought ( tror att dom orden hör ihop, förstår inte dom två punkterna)
correctly angelated but a bit short in upperarm
could have better movement
nice temperments

Domare Ligita Zake


Det är ingen dålig kritik, hon har ju rätt i det hon slår ner på, så det är bara att tugga i sig den bå valören och sikta vidare mot nya mål!så här tyckte samma domare i juni som oxå gav ett blått band, det jag inte höll med på då var att han behövde bättre topline.....men nu var vi överens på den punkten   

correct type & proportions

could have tighter lips

head brocd? enought

could have straighter topline
a bit high tailset
correctly developed body
enough vell angelated
a bit loose in movement

nice temperament
colour correct enogh
still need time to mature

   .........man ska väl kanske bara lägga in fördelaktiga bilder på sina hundar........men hallå........har man en hund så kan få till sådana här ´a miner så måste man faktiskt bjuda på dom!
      Vilken tur att bästa Kliffen vann sin klass och kunde hålla fana högt för sällskapet!
Det fanns ingen BIR och BIM bild i min kamera........ fotografen måste ha tagit rast  
Men BIR blev Bernerdalens Å DE VIE och BIM Brånslättens Unika Ulrika
STORT GRATTIS TILL ER!!!!!!
          Alice 4 månader tyckte att det var alldeles utmärkt trevligt att komma till Sundsvall och få en helt egen levande pipleksak att härja runt med!
 
En skogstur i det härliga höstvädret blev det idag innan gästerna åkte hem, naturligtvis ville vi visa vår bästa utsiktsplats........så det blev till att fuska lite och ta bilen en bit så att Alice kunde hänga med.
 Det var ju väldigt rutinerat att dra iväg på promenad och inte ha en endaste godisknul med sig.......det förväntas ju en godbit om man lyder och sitter fint på befallning!
   Ja, det gick väl sådär i vanlig ordning att knäppa ett tjusigt ståkort på tioveckorsdagen......... usch vad fort han växer den lilla goknulen! Det är helt sjukt att han om två månader ska vara lika stor som Alice är nu, några månader till kunde dom nog få vara så här babysöt!
Nä, nu ska vi vila en stund tror jag bestämt, ha en skön söndagkväll!
/ AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 8 oktober 2010 06:46

Godmorgon!
Klockan är 06.45 och vi är på väg in i duschen Aston Martin & jag........ frukosten och toalettbestyren är överstökade och det lilla pyret hqr lagt sig till ro.
Det går alldeles utmärkt att kliva upp vid femsnåret om man masar sig i säng före 23.00 det kräver lite disciplin bara!   

Igår var vi på ringträning...... Lukas sprang så fint och ställde upp sig galant........
SKOJAR BARA!!!!!!
Men han fick följa med och visa upp sig till allas förtjusning, vi skulle vidare på möte så därför fick han hänga med, Aston fick stanna hemma för det tillför inget i träningssyfte för honom......... han är tillräckligt uppskruvad ändå i dessa dagar!
      Den här lillkillen verkar inte ha några hämningar alls....... min bia är min borg....... jo pyttsan så hade man ett valpskrälle i bädden.......... 
Det var ett blixtinkallat möte igår för vi skulle tydligen ha åsikter om MH för berner....... bättre sent än aldrig, förslag finns på att höja nyfikenheten....... NEJ TACK! var vi rörande överens om, 55 kg nyfiken berner som drar som en avlöning på allt som rör sig är väl ändå inte önskvärt.
Nyfiken och observant på vad som händer är en helt annan sak, men dom ska stå kvar och hålla koll.......... en gårdshund ska ju uppfylla vissa kriterier för att förbli en gårdshund........ en viktig del är just det.....att stanna på gården, och tala om om nåt händer.......inte dra iväg och ta egna intiativ.
OM man vill förändra temperamentet på våra berner så kanske man ska börja med att läsa rasstandarden:


EGENSKAPER – MENTALITET

Berner Sennenhund skall vara

självsäker, uppmärksam, vaksam och orädd i vardagslivets olika situationer. Den skall vara godmodig och tillgiven familjen, självsäker och vänlig mot främlingar samt ha ett jämnt temperament och god följsamhet.


......och sen jämföra med statistiken för MH-beskrivna berner 2001-2009


..........vad exakt är det vi ska ändra på?????? en berner som beter sig som en berner utifrån rasstandarden är väl det ultimata eller?
........ja,ja  vi får se vad det blir av detta så småningom...........


 
Tallen i all sin prakt..........
 
och björken.......i två delar.....
  och här är tallen på väg att möta samma öde.......
 
helt plötsligt från ena dagen till den andra så är vi två träd mindre....... grannen tog ner en stor björk och då tog vi tillvara på tillfället och bad om hjälp med våra träd oxå,
tallen har blivit gräsligt stor och enorma grenar faller av när den blir snötyngd.......och man vill inte ha ett sånt här bamseträd nära huset.
 
Angelica var hem och fick sig en dos valpmys  
 
 
Vad är det jag hör??? gick inte du i trappor när du var liten Aston???


Nä, mot duschen, sen ska det fönas och sen ska det väl dammsugas lite, det väntas trilla in gäster både nu och då under dagen........mot kvällningen kommer brollan Aragon med familj....... vi får väl se hur det går nu när dom har varsin valp under sina vingars beskydd...........  
Utställning imorgon.....vi siktar på att fru domare har vaknat på "rätt sida" denna gång....... 
ha en skön helg! / AC
 


ANNONS
Av AnnCatrin - 6 oktober 2010 14:34

Hallå!
Hmmmm.....idag har det varit lite uppförsbacke........ var ju på trevlig middag igår med arbetskamraterna...... för att jag fyllt år....... så det blev påfyllt med både det ena och det andra innanför västen..........  om jag fått sovit ut hade det nog känts bättre....... men ett litet troll pockade på uppmärksamhet vid femsnåret så då var det bara att masa sig upp........är han så duktig så att han väcker mig istället för att kissa på golvet så får det vara värt mödan att lyfta huvudet från kudden!
  man kan väl inte sova bort hela dagarna heller matte!
  ....och sen är det inte helt fel om kan kunde få lite krubb oxå när du ändå är på benen!
 
söt som socker men skenet bedrar.......en liten piraya gömmer sig innanför den sammetslena pälsen och han verkar ha ett omåttligt tuggbehov....... det gäller att ha nåt till hands att erbjuda istället för dom egna lemmarna........ 

Idag har vi varit på äventyr, dags att vidga vyerna, baksidan av huset kan vi nu.......
  Attans vad synd att dom förstörde den fina lilla skogen bakom huset........ett kalhygge som växer igen med rasande fart så stigen är ett minne blott....... och det fanns miljarder med sådana där ´a växter som släpper ifrån sig små "hullingar" upptäckte jag när jag kom hem igen.......det blev till att ta fram kammen.........det var ingen lätt uppgift att kamma ur Astons fanor.......men nu när kammen kommit fram kanske jag kan uppbåda lite vilja och energi till att fixa resten oxå....... tassarna ser rent bedrövliga ut........och lördagen närmar sig med stormsteg   
Vi får nog skicka hussen på en liten tur med såg och yxa så att vi kan gena här upp till nästa skog!
        Ingen sol idag men så länge det inte regnar får man vara nöjd!
Nä, frissa tassar skulle jag visst göra......och servera den tidiga middagen......och sen ska väl valpen ut........
Ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 4 oktober 2010 22:15

Hallå!
Ja då var det bara nattgästerna som fattas då!
Gästrummet är i ordningställt, lite småpyssel kvar men man kan ju inte hinna allt på en valpledighet........   Ja så här såg det ut före.......med en massa saker utan egen plats att vara på, dom blev ju utkastad när det stora skåpet blev ett hundattrialjskåp .....  
men från och med nu så har eventuella gäster ett alldeles eget rum att husera i.......med en riktig säng........man kanske skulle bli gäst i sitt eget hus för en natt ..... för det här rummet är jag sjukt nöjd med......... 


  Svårt att få ett svart och vitt rum att se mysigt ut på bild.........men slår man av blixten kan man förmedla myspyskänslan!
  Tjock-tv:n är jag väl inte helt nöjd med....... men den får hänga med på nåder ett tag till, förstoring av Aston på väggen och karmstolen är målad i svart högblank färg....... blev skitsnyggt!
Sen har jag även målat en del annat i svart lackfärg, pigtittare och kandelaber ovanför sängen...... dom var vit respektive grön tidigare.

En grå stor betongkatt fick oxå en ny svart look......... hmmmm......både Camilla och min man trodde att det var en integralhjälm som stod på golvet.......  så var det med den kreativa sidan....... men nu har den lilla katten fått både ögon och morrhår ditmålade så då var det väl f-n om ingen ska fatta vad det är!
  jaja...sötare katter har vi sett i våra dagar.....man kan inte få allt.......men nu ser han inte ut som en hjälm iallafall!........och morrhår och nos är grå......inte blå som det ser ut att vara på bilden.......  
 
Hjärtebarnet.......
  när ska han åka hem?????? vad ska man ha en lillkille till som man inte får hoppas och studsa på???
  Bäst att sova nära matutskänkningsstället så att man inte missar nåt........ Aston Martin fortsätter den inslagna banan att äta torrfoder utan prut.......han äter oxå fyra gånger om dagen....... egentligen passar det nog honom bättre att äta fler små mål än två större per dag..........

Imorgon skall det intas middag med arbetskamraterna....... skönt att komma ur huset för några timmar!
Nä, nu är det dax för sängen........ liten vill nog ut i arla morgonstund...... imorse hade jag både röjt ur gästrummet och gjort plats för sängen, dammsugit och torkat alla golven, krattat bort alla ruttna äpplen utomhus.........och sen landade jag i soffan och insåg att klockan var inte nio slagen heller........ 
ha det bra / AC


Av AnnCatrin - 3 oktober 2010 16:31

Hallå!
Ja här vilar det inga ledsamheter....det kånkas valp ut och in och serveras mat i parti och minut......... jag tar tillbaka att det är jobbigt att ha en hund som inte äter........det är minst lika jobbigt att se på när liten valp kastar i sig sin portion som om han aldrig sett mat förut........och sen blir pigg som en lärka och far runt som ett torrt skinn.......hallå, man ska faktiskt ta det lugnt när man har magen full med mat...........han verkar ha missat den informationen den lilla busen!
  Växer så det knackar gör han iallafall.........   jag menar naturligtvis knakar!
   
 
Storkille & Lillkille........ den lilla varianten gör som den stora gör........springer efter som en liten skugga.........har dristat sig till att bita lite i svansen....... 
Aston har inte riktigt koll på alla kroppsdelar...... det blir lätt lite för våldsamt så det gäller att vara alert........ a´puh!
Som en stor klunseduns med noll koll är väl beskrivningen för dagen..... till hans försvar måste jag dock säga att han trots allt för det mesta har koll och tar det försiktigt........men blir han för uppspelt så tappar han alla koncept...........så göralös är jag inte!
 
jaha, då står vi väl här och står då...du och jag Aston!   

ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 2 oktober 2010 19:00

Hallå!
Sovmorgon....vad är det??? jag har blivit av med en hel del på sista tiden.....och fler lär det bli!  
  
Men det är ju självvalt att ligga i och jobba som ett skållat troll för att kunna vara valpledig i 2,5 veckor.......och den lilla timida valpen verkar inte ha några planer på sovmorgon........men 05.30 är väl helt ok att vakna för en liten parvel, vi hann ut och göra både stora och lilla programmet utomhus.
  Imorse svansade Aston Martin minsann oxå runt och verkade vrålhungrig.......och tänk att vanligt uppblött torrfoder funkade alldeles utmärkt........Lukas han äter som en utsvulten varg.......hmmmm.......det där verkar oroväckande tänker nog Aston.......bäst man tuggar i sig på studs!

Vi har varit på middag hos modern idag, vi firade broderns sambo Petra som fyllt 40........
Aston Martin han gick an som en tok......det blev till att rota fram lite torrfoder ur gömmorna........ a´puh, trodde aldrig jag skulle få nån mat tycktes han tänka......luddskalle!
      Han har inte riktigt fått nån kläm på vad han ska göra med den här lillkillen.......man brukar ju bara träffa dom en stund.......den här vette tusan när nån tänker hämta??  
Hur gör man och vad ska man ha dom till???
 
  Äntligen valuta för pengarna.....en hund som gillar beanbagen!


Helt plötsligt så ligger Aston i beanbagen.......och tuggar ben......och leker med pipleksaker.......storebrorsvartsjuka på hög nivå  


Det är helt förunderligt att det helt plötsligt ligger en valp på mitt köksgolv......och han är min!  Min Lukas!  var det nån som var beredd på det?.......nä, inte jag heller, den största antivalpskaffaren av oss alla........  men ibland så bara händer det........ och eftersom fröet om en valp börjat gro så var steget inte så stort när det väl blev skarpt läge..........
 
och jag njuter verkligen av varje sekund med denna nya lilla varelse........ all den oro som jag trodde skulle finnas den dan jag skaffade valp är som bortblåst.....måste ha hänt nåt i hjärnkontoret när jag klev över på döhalvan........  det som sker det sker....
 
Det finns ingen anledning att ta ut nåt i förskott....... jag gör som jag gjorde med Aston och han växte fint och sakta........ jag hoppas på det bästa....och händer det nåt annat så tar jag tag i det då....... den dagen den sorgen.....nu är det bara pur lycka!
sen så får jag väl erkänna så här i efterhand att Aston faktiskt hade en gräsligt ful period han oxå........svårt att neka när man ser tillbaka på bilder......  men växte fint det gjorde han...........
     En riktig myspropp har jag fått innanför väggarna........ och hussen har nog fått sin hund att gosa med oxå..........Aston tycker ju sånt är hyfsat överskattat....... 
Lukas åkte på nån maghistoria precis när vi hämtade honom, syrran hade börjat på natten....... men det var snabbt övergående så nu är det fasta fina korvar igen......."gillaknappen"
  Myser med Magnus ♥
  Hur mycket är det tänkt att jag ska få gjort när jag inte kan slita blicken från bästa Lukas????
Och som inte det räckte så måste ju Aston få sin beskärda del........ igår var Magnus valpvakt så vi kunde gå en långsväng.......det tar väl några dar att komma in i rutinerna och få kläm på mat och sovklockan....... 
 

"Lukas put Aston in the corner....."
Bäst att söka sig en lugn vrå tills han har farit hem den där lillkillen.......


Man kan ju inte låta bli att fundera över vad som rör sig i huvudet på Aston....... nu har han precis ätit sitt tredje mål mat idag......samma mat som Lukas får....... den maten skulle han inte ens ha tittat åt för några dagar sedan.......men nu får han några deciliter för rättvisans skull och det verkar funka alldeles utmärkt!Idag har fondväggen kommit upp i gästrummet....... hua vad vackert!

Skall styla till det och fixa en säng så kommer det bilder!
eller..... nu måste jag omedelbart blåsa upp den mobila madrassen.......vill bara få en vision om hur det blir med en säng........ 
Inatt ska vi nog sova nere.......jag har sovit på en enkel luftmadrass i två nätter........känns knöligt att kånka en valp genom halva huset för att komma ut.........men om han fortsätter att  sova till halv sex så är det inga problem   

Nåja....det löser sig med skridskor bara isen har lagt sig......eller?
ha en fortsatt härlig helg! / ACmattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se