Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 11 juli 2011

gräsänka 11/7

Av AnnCatrin - 11 juli 2011 18:24

Hallå!
Äntligen lite ledigt!
Det blev en hektisk vecka den förra, men det var väl värt att masa sig ur sängen i arla morgonstund på söndagmorgon, bästa busbullen chockade matte sin rejält med att springa in ett excellent med bästa Camilla!
 
Det är ju nya utställningsregler från årsskiftet, det har blivit hårdare upplever jag det som iallafall, det som förut var en slät etta blir idag ett very good, vilket inte alls är ett dåligt pris om man läser kriterierna .......... men visst vill man ha den röda valören!
Läser man kriterierna för att uppnå excellent så känns det som att den ribban ligger väldigt högt ........... men det är domarens fria skön som gäller i slutändan så det kan bli precis hur som helst ändå känns det som!
och det fick vi ju ett litet roligt exempel på i helgen  
Vi hade lämnat det öppet om vem som skulle tampas med busbullen, jag blir så dj-vla irriterad på mej själv om jag ska börja fega ur igen, men Aston är så känslig för mina vibbar så han känner direkt om jag blir lite stressad och det tillför inget för att tagga ner honom vill jag meddela  
  Nackfläcksinspektion.......

 

Camilla var först in med Kliff i unghundsklass, han fick påpekan och till och med inskrivet i kritiken att hon önskade mer symetri i ansiktet, EHH??? ok att han inte är helt identisk på båda sidor men det är då inte mycket att orda om, det finns dom som ser betydligt "sneare" ut!
Och hans nackfläck var inte heller till hans fördel men han knep ett excellent ändå.
I sista sekunden fegade jag ur, pulsen började rusa när jag skulle in i ringen så Camilla tog Aston,
När Camilla berättade om Kliffs muntliga kritik när vi stod och väntade på den enskilda bedömningen föll mitt mod som en gråsten ........... Herr övertecknad mungipa med en nackfläck som en yvig mustach därbak blev genast degraderad till ett gult band ........ SKIT OXÅ!
Snacka om förvånad min när den röda skylten kom upp i luften ........... VA?????
   
  Astons nackfläck rufsade hon bara i och benämnde den med "det var ju bara några strån" hon kollade iofs om han var vit i båda mungiporna men det blev inte mer än så.
HAHA, ja där ser man vad olika det kan vara från hund till hund, det var inte många som fick den röda valören så jag är fantastiskt glad för vår!
" han ser ut att tycka att det är roligt" tyckte domaren när bästa busbullen skulle bedömas ...........  
Bara tre killar, alla bosatta i vårat närområde ( jaja Ånge är väl nästan nästgårds) fick rött i öppen klass:
  Bernerdalens E de´Bruce 1:a med CK
  Bernerdalens Åzzie 2:a
åsso busbullen på 3:dje plats .......HEJA NORRLAND!!!!!!!
  Doremis Hubble UWA   VG     Thai-Koons´ Iwo Jima   Odenhills Isor     BIR Valp
  Nolegårdens Eilert ser nöjd ut, det ska man göra när man tar ett Cert!
  Fina Brånslättens Ville Vargtass nybakad champion blev BIR
BIM Bernerdalens Filippa K med cert.
STORT GRATTIS TILL ALLA!!!!!!!!! Ett extra grattis till LISA som hade fyra Bernerdalen tikar uppradade och placerade i bästa tikklass!
  Vi hade ju bildat hejarklack för bästa "BEA" Bernerdalens Black Velvet, höll tummarna för ett cert men det får bli på nästa utställning!
  Kompostbur funkade finfint till bästa busbullen, får väl utöka bygget med ett stänkskydd ........... dom såg väl inte helt nöjd ut dom som satt bredvid när han bestämde sig för att ruska lite på sig ..........
han är ju ingen torris min hund om man säger så.......... 
Jag kan inte nog understryka vad glad jag är för Astons kritik och bedömning, jag som gärna är lite väl kritisk har väl nästan räknat ut honom i utställningsammanhang, för det har gått attans så trögt när han gick in i öppen klass, men som en röd tråd i hans karriär så har det stått att det är en stor kille som behöver växa i sin kostym ........ och det är väl det han är på väg att göra nu!
 
  Det händer en hel del på två år!
Här kommer Astons kritk .........jag ansvarar icke för dom grodor som hoppar ur handlern´s mun ........... man tror ju i sin enfald att när hon har en hund hemma själv ( Tuffa ) som är EN DAG yngre än Aston så har hon full koll på hur gammal han är ...............näpp, 2 år tycker hon är en bra ålder, hon ställde Rune 4 år i Sala, han blev oxå halverad i sin ålder .............
Vi får väl hoppas att han kan knipa nåt fler excellent även när rätt ålder uppges......... 
ja just ja, kritiken var det:


en 2 år gammal hane med bra helhet
maskulint huvud
aningen ljusa ögon
väl välvda revben

utmärkt skuldra och överarm
mycket bra rygg och kors
ganska raka vinklar bak
rör sig med bra steglängd men kunde ha mer kraft i baksteget
lite hög svans i rörelse


domare Carin Åkesson


Det är höga berg och djupa dalar i detta fritidsintresse men det är ju det som är spännande, man vet aldrig vad som kan hända!
En trevlig dag som vanligt, goa mäniskor och glada skratt !    
trött som vanligt när man kom hem men det skulle jobbas på kvällskvisten och natten så det fick bli en stödvila i soffan.


OCH NU BLIR DET REKLAM:
Bästa moster Monica i Huljen har ju öppnat sommarcafé, ni som har FB vet ju hur hon ömmar för Aston Martin så vi drog iväg dit på en fika i lördags
        ett litet smultronställe som rekommenderas varmt, kaffe med dopp, mackor och glass till hutlöst billiga priser, kör ni mot Huljen från Bergsåker så låt er inte luras av den första skylten där det står café på höger sida, näpp, fortsätt tills ni kommer fram till Huljen sväng vänster upp mot Smedjebacken, håll höger uppför backen så ser ni glassskylten!
Hon har ju ett annat jobb oxå men dom flesta kvällar och helger är det öppet!
  hundvänligt café !
       
hussen tog hojen och vi åkte bil ...............   
Nu har han dragit till Tallin och Riga och jag är gräsänka, vilket betyder att hundarna och jag ska fördriva tiden själva en vecka, nema problema!
Den lilla varianten jobbar hårt på att göra sig impopulär .......... han börjar bli dyr i drift, tur man tjänar in anmälningsavgifterna iallafall ............  nu ska vi iallafall smörja upp cykeln, två bakställ som behöver mera muskler ..........   och nej ..........jag tänker inte förtälja vad lilla farbrorn gjort denna gång ........ skall väl ha nåt att blogga om en annan gång oxå........... men det är en dj-vla tur för honom att han är så attans söt ........och att jag inte tagit honom på bar gärning ...........   


ha det gott i solen! // AC


.............nämen jag måste få slänga in en fundering oxå ........... i dessa tider, när det inte regnar jobb ......... varför är det bara stolpskott som får dom sommarjobb som finns???  
Arbetsmoralen är tydligen som det sunda förnuftet ........... det svajar från person till person .............. inte vet jag, men om inte jag vet eller kan .........då tar jag reda på hur det ska vara .......... jag slår mej inte till ro med en tidning    eller stirrar på dumburken och låter andra utföra det jag skulle ha gjort ........... eller flamsar omkring ett helt arbetspass och tror att jag tillfört nåt i arbetsväg........ hmmm ...........jaja......... det finns alla sorter i vår herres hage ..........
men nu har jag iallafall raggat upp en arbetsmyra, det är jag helt säker på!   
  

 
 
Camilla

Camilla

11 juli 2011 22:26

kommer nog ligga sömnlös i natt ;)... får väl hoppas jag inte gör bort mig.
Så himla roligt med Astons placering .. det var nog bra att jag fick springa med honom igår .. kom ju på att sista gången var ju i Österbybruk .. och så kan ju inte han och jag avsluta vår karriär tillsammans ;).
Och tänk så mycket som händer med grabbarna under uppväxten ... ska bli spännande att se hur Kliff och Lukas blir också.
Höres
Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards