Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 22 september 2011

Anlagsprov 22/9

Av AnnCatrin - 22 september 2011 09:10

Hallå!
Det blev anlagsprov denna vecka, och så fort det näms prov eller tävling då blir ju jag lite skärrad   herregud, tävlingsnerver finns det nada av, jag har ju legat sömnlös inför utställning när Camilla ska springa med min hund ........ och tro nu inte för guds skull att jag oroar mig för att INTE vinna .......... för nån vinnarskalle besitter jag inte, nä, min nervositet är väl mer av det obegripliga slaget!  
Men som sagt, vi drog iväg och jag tänkte mig det som en träning och att få se hur det går till, om man tänker efter så riskerar ju varken jag eller hunden avlivning om vi inte klarar av det ............  man kanske skulle gå nån form av terapi??
    Tutan först ut i ett träningsspår, jätteduktig var hon, hon har ju bara gått "babyspår" förut och det här var rejält långt men hon hittade klöven.
A´puh, där släppte min nervositet för det var ju inte värre än alla andra spår vi gått ........om vi räknar bort domare och domaraspirant   Äh, vi kör så får det bli som det blir!
   vårt spår gick över en surmyr med flera diken, selen trasslade in sig och släppte så det blev lite distraherat där ett tag, men han fixade det på 22 minuter, tillåten tid är 30 min på anlagsprov.
   Duktig kille!
men visst märktes det att det var längre och svårare än förut, men nu vet vi vart ribban ligger och kan träna efter det!
Det verkar vara allmänt vedertaget att viltspår är " skitenkelt" och det lättaste championatet att roffa åt sig ............ ja, jag kan hålla med om att det är enkelt på så vis att det är hundens förmåga och instinkter som styr oss framåt ........men att klättra fram och tillbaka i otillgänglig terräng är inte enkelt, på tävling gäller det verkligen att hänga med och inte släppa linan, det är lite sådana grejor vi måste ta tag i nu, att läsa in oss på reglerna, ett anlagsprov är ju mer för att visa på just det, om hunden har anlag för detta, på tävling är det striktare och matte får inte sabba för hunden    Så det krävs ju faktiskt en hel del arbete med träningen och spårläggningen som definitivt inte kan fixas hemifrån soffhörnet! 
   Fru Anderholm fick spåra upp spårstarten till Kliff  
   Och jag säger det igen .......det är inte direkt några asfalterade gångbanor vi går på!
   Hujedanmej sa Kliffen, den där äckliga klöven tänker jag inte ta i munnen .........vilken tur att det inte är ett måste att hunden plockar upp den!
   Det blev ganska mörkt på slutet, Busen gick sist i ett öppenspår med matte Ulrika ........där gick det undan så vi hade nog kunnat stanna kvar vid bilen istället för att famla runt i mörkret ........lite spänning i tillvaron minsann!
Sen blev det fika och genomgång av proven, både Lukas och Kliff blev godkända i sina anlagsprov.
Enligt protokollet så gjorde Lukas bra ifrån sig,
allmänt omdöme: hunden visar gott gry under spårningsarbetet har nu som anlagshund gått ett fullspår.

Matte fick lite tips med sig hem så nu tränar vi vidare ........och tar tag i hund nummer två, Aston skall oxå få gå anlagsprov men jag började med den sansade hunden först så kan man grabba tag i det tunga artelleriet sedan .......  
 Efetrsom fru Anderholm jobbade till fyra så kom hennes hundar till mej på lunchen så att vi var startklara direkt, provet var i Ramvik och det tar väl en 45 minuter att köra dit, nästa gång måste vi masa oss iväg tidigare för när det väl börjar skymma går det snabbt!
   "dagisbarnen" Tuffa och Kliff
     Kliff & Lukas, bästa vännerna
   kolla in kroppsspråket på Kliff .........ojoj ....nu kommer Aston! "jag ligger bara här och syns nästan inte"
   A´puh, han gick visst förbi!   
   Det blir trångt om saligheten i min lilla kökshörna.
   Men även Kliff kan ha övertag över Aston .......Aston har ju trappfobi och står det nån ivägen kan han absolut inte gå!  
   Tjohooo! häng på mej Kliff!  ......ehhhh ......OK!
         

   Lukas


   Tuffa hon gick och la sig i buskarna hon!
   Lukas håller henne sällskap, hon syns i bakgrunden.
   Aston och Kliff
Nä, nu ska vi gå en runda till skogen för efter lunch utökas de fyrbenta till dubbla antalet igen!

ha det bra / AC
 

 
 
Camilla

Camilla

22 september 2011 18:18

Men herregud, höll på att svimma på sista bilden, men så ser jag ju att Aston står längre fram .. för sån där stor skilland är det då baske mig inte ;).
De som pratar om att vilspåret skulle vara enkelt vet ju inte vad det pratar om ... men det är ju lätt att tycka en massa då man sitter i soffhörnet, och det har då vi inte gjort sista tiden .. det börjar ju typ växa mossa på oss numera, så mycket vi är i skogen.
Tack så mycket för hjälpen igen .. har kännts skönt att veta att dom inte legat hemma själv ;).
Höres
Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards