Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2012

Byske 2012

Av AnnCatrin - 14 augusti 2012 18:33

  Hallå!
Ska väl slänga ihop några rader oxå, bilder ligger ju redan på FB så dom känns som gamla nyheter   
Vi lyxade till det och åkte redan på måndag, det fick bli denna sommars semestertripp, vädret såg väl inte alldeles lysande ut men det var bara att bege sig oavsett väderprognoser   
Ett stop på vägen i Tavelsjö, Lukas mamma hade ju fått smått så då måste man ju snusa lite på halvsyskonen.

Gästerna hamnade i hundgården, det är dom ju inte vana vid att vara utelåsta från övriga, mycket förbryllade miner!


   Fina vältecknade krabater ......... blir dom som Lukas i sinnet så finns det inget övrigt att önska på den fronten   
I Byske lyste solen när vi kom fram vid 19-tiden, precis som det ska vara!
Det fick bli en middag på ortens pizzeria och nödproviant inhandlat på Konsum, första gången som jag åker utan så mycket som en hårdbrödbit i bagaget   
På tisdagen var det lite mulet så då åkte vi in till Skellefteå för att bunkra upp kyl och skafferi.


 
prommar efter älven.
Eftersom veckan gick blev det varmare och varmare, det blåste ganska kalla vindar i början av veckan men inget regn, sol mest hela tiden och satt man i lä var den riktigt het!   
 


  


    
Aston Martin tog ett eget intiativ och sprang med raska steg ner och ut på båtbryggan ......... vad han tänkte där och då är det som vanligt ingen som vet ..........    men han fick bråttom tillbaka när "vägen" tog slut.
 
Lite väl kallt i vattnet för att det skulle bli bad för hela familjen   


På onsdagen dök Kliff med husse och matte upp
 
obligatoriska hundhagen i skuggan bakom Anderholms stugknut.   


 
Mysig stuga med egen toa och dusch, ett stenkast från utställningen, nästa år tror jag bestämt att man förskjuter vistelsen, varför åka hem på söndag??? man har inte tid att kolla in lydnaden för man ska packa ihop och städa, mycket bättre att softa på söndag och åka hem på måndag istället.
Årets händelse för oss i Byske måste ju vara att vi ställde upp i allmändraget ..................... det var ju helt osannolikt samma tid ifjol, jag som har noll tävlingsnerver trodde väl aldrig att detta skulle hända ............ men man ska aldrig säga aldrig ...........plötsligt så händer det!
    


Stolt över en nia på slalomen, inte hundens fel att jag hamnade för långt fram, på korsningen var jag tvungen att putta till honom annars har han gått ur banan och nollat, och i Astons värld så går han in i "stannarutan" eller så går han inte ........idag hade vi en "intedag" ........80 poäng hade krävts för att bli godkänd, jag är jättestolt över dom poäng vi skrapade ihop ........... tänk att även en blind höna .................  
Ja så nu har vi prövat på att vara på tävlingsbanan, och det var inte alls läskigt, så nu hänger vi på kärran och ångar vidare mot ettan ............  ojoj ........... ( man behöver inte vara godkänd i allmändraget för att gå vidare till arbetsprov )


På lördagen var det så dags för utställningen, Ena domaren råkade ut för någon form av olycka så det blev samma domare på hanar och tikar, en inhoppare tog valparna som går i inofficiell klass.
Som så många gånger förut så håller resonemanget " bilda dej en egen uppfattning"
Förväntningarna var på fotsulenivå, tyska domare är noga med tänder, rörelser och korrekt anatomi ..........hmmm. ...........  

Nu har ju mina killar full uppsättning på tandraderna men Aston börjar få ett ojämnt bett och rörelser i bakställ är ju inte hans starka sida.
Bästa Jim Nilsson var snäll och visade Aston, Lukas fyllde ju två år 1:a augusti och plötsligt har jag två hundar i samma klass.
 

men vilket team !!!!  Jim & Aston sprang in ett EXC för en tysk " sträng" domare ................ jag är SÅ glad för det !
Han gillade Aston, bortsett från hans lösa läppar som han var fram och "fladdrade" på så det bara smattrade i tandköttet sa Jim   
Han var väldigt noga med att tassarna inte fick peka utåt, det var det som han pekade på när dom blev avtackade i KK.
Kritiklapparna var på tyska, snälla Ute Ruegg har översatt dom åt mej på FB ...........visst är väl FB bara bäst!
Astons Kritik:
‎Anatomisk utmärkt uppbygd med utmärkta proportioner. Huvudet enligt standard, något öppna läppar. Enkel (slät?) hår. Vissa svagheter i "karpater" I allt annat utmärkt. Utmärkta rörelser." Under färg står: något asymmetriskt.
Domare Sieghart Muthsam

Alltså jag blir så himla glad när han får EXC, när fördelarna uppväger nackdelarna, det händer ju faktiskt ibland men jag trodde aldrig det skulle hända för en tysk bruksdomare!


 
och lilla Lukas då ........  jag var ju i valet och kvalet om jag överhuvudtaget skulle ställa honom, vill ju verkligen inte ha några fler gula band på honom .................... nu har han ju faktiskt dragit in tre av varje av gul och blå valör, jag är helt införstådd med att han inte når upp i EXC men VG vill vi ha och det fick vi!


Lukas kritik:
Långt hår, typfull huvud med korrekta detaljer. Inte riktig fast i ryggen. Armbågen i fronten ngt underställt och tassar lätt utåtvriden . Bakdelen står något bättre vinklat. Mycket bra rörelser." Under mätresultat står väl "relativt liten".


Samma här, jätteglad för hans kritk och för att vi slapp det nesliga gula kortet i luften ! 
Och med tanke på att hans tassar kan peka åt alla möjliga väderstreck när han är på det humöret så är jag väldigt nöjd, han är ju inte kohasig, det går att ställa till tassarna rakt om han samarbetar lite ........ men det brukar vara där det spricker   


 
Och finaste Kliffen sprang oxå in ett EXC .......trots att matte nästan skulle kasta in handduken pga av tysk domare ....................... mina försök till " man vet inte förrän man ställt" ringde för döva öron   
 
eftersom jag släppt på fobien om att vara med på bild så slänger jag väl in denna oxå ......... i FB tider kan man inte ha sådana idéer, det är bara att gilla läget   


 
Lukas fick lämna blod till ett forskningprojekt om tumörsjukdomar, det är ju tyvärr cancer som är den största boven och som skördar liv i förtid för våra älskade fyrbenta, om detta tyckte han inte, började skruva på sig på typiskt Lukas sätt ........ hussen fick släppa kameran och ta ett grabbatag om bakdelen för att hålla honom still, han hade redan
spräckt ett blodkärl på första benet och satt han inte still nu skulle det inte bli nåt blod att lämna, truliga tjuriga lilla farbror   

Aston Martin skötte sig med beröm godkänt när han bidrog till projektet tidigare i sommar i Degernäs.


    


  


  
Undrar om han orkar en hel livstid Aston Martin i samma tempo??? han kommer att bli en veteran vid väldigt god vigör isåfall   
Livet skall levas med klackarna i taket man vet aldrig när det är slut, han har en klok filosofi bästa busbullen!
När domaren frågade hur gammal han var och Jim svarade 4,5 år så kontrade domaren med : temperament like a one year old   det är mattes bästa busbulle det!


 
visst är det nåt magiskt över där hav möter himmel ? oändligt och oövergripbart ............. och otroligt vackert !


  
BIR & BIS Veteranen Gangsterluvans Keno Kanon  BIM hans dotter Brånslättens Tuttan Tvärslå,  stort grattis till er alla !!!


På hemväg från Byske stannade vi på Näske krog, fick ett tips i våras av Anderz & Inger Ericsson att det skulle finnas mumsiga rårakor där ........... Näske ligger ju helt fel geografiskt, hitanför Ö-vik är för nära att äta lunch när man kommer från Sundsvall och kommer man norrifrån så har man i regel redan ätit när man kör förbi ........... men jag har ju inte riktigt kunnat släppa dom där rårakorna och när vi fick en lax & avokadowrap när vi checkade ut från Byskecamping så kunde man hejda sina hungerkänslor tills man var framme i Näske ......... och himmel och pannkaka ( eller råraka ) vad gott!!!!
Tre stora rårakor och ordentligt med fläsk ......... mums !!!!
Vi har ätit ute en hel del under veckan och detta var helt klart bäst   , kamratmiddagen kommer på en hedrande andra plats.


Hundarna glad och nöjda när vi kom hem, Aston pep in på pojkrummet och Lukas lommade ner i källaren ........ ordningen återställd!

Idag kom våra nya fönster, spännande när dom kommer på plats, vi har köpt plastfönster, i min värld är det självklart ........... inte i allas visade det sig ......... det tog ju ett tag innan frågan vågade ställas .......... blir dom inte lätt repiga ????
  nu är det ju bågarna som är av PVC, rutorna är vanliga hederliga glasfönster .................. någon trodde att jag skulle plira ut genom plastrutor, typ som att titta genom en PET-flaska, NEJ tack, så har jag det nu i stora fönstret som inte kunnat öppnats på många år, nu vill jag se glasklart!!
 
Idag har vi varit till bärskogen med min mor och min moster, dom plockade blåbär och jag letade svamp, hittade några gömda uslingar när vi var på väg hem, tur att det fanns gott om blåbär iallfall!
 
Men det fanns annat gulligt som gömde sig i riset   


 
 Var det nån som sa fika ????
Aston Martin började utflykten med att välta moster Barbro in i pionbuskarna på hemmaplan .......... så i skogen såg hon till att hålla sig i nåt när han kom ångande ........vilket han tyckte var hysteriskt roligt ..........allrahelst när moster från Borgsjö gav ifrån sig skräckblandade förtjusta utrop när duracellen kom ångande .............TJOOOHOOO i blåbärsskogen!


   
och vart ska sleven vara om inte i grytan när det vankas fika!


Lukas, han är där MAAAMAAAA är   
  


 
varmt och skönt och myggigt i skogen.
Imorgon ska jag jobba, ett planerat inhopp, en av våra duktiga vikarier ska på begravning och vi har ju inte hunnit skola in några "extra" än.
En spännande höst, arbetsgruppen är nu komplett, nu ska vi bara jobba ihop oss, mycket nytt och roligt att se fram emot!


Ja en härlig vecka är till ända ........................ den har dock präglats av fruktansvärda nyheter från hemmaplan ....................... en vän, en person som tog stor plats och som alltid hade glimten i ögat och några varma kramar till övers när man träffades på utställning, en sån där tokrolig person som man inte visste om man skulle springa åt andra hållet när hon kom ångande på utställningsplatsen för man visste aldrig vad som skulle hända   när Tuffa och Aston var 8 månader gick vi på ringträningskurs hemma hos henne, och när vi senare gick på anatomikurs hade hon med sig engelska bulldoggen Tudor som då var valp, gräsligt söt!


 
Vissa människor finns i dussintals ..............................Det fanns bara en som Lena, en unik person, som inte bryr sig vad andra tycker men på ett tokroligt sätt så att man kan inte annat än att skratta åt alla hennes bravader .......................
inte många kan toppa hennes fotavtryck på vår jord.   


ett starkt minne är just denna bild, hon och Tudor på Västernorrlandsmästaren, vilket par!
Det är ofattbart att hon är mördad, någon annan bestämde att det var hennes tur, jag hoppas verkligen att detta klaras upp och hon får vila i frid och gärningsmannen får sitt straff.
Ja, man vet aldrig vad som händer, varje dag är en ny dag, ta vara på den!
// AC

 
ANNONS
 
Camilla

Camilla

14 augusti 2012 22:04

Gahhh ... jag kan knappt se några av bilderna i din blogg ... kanske bara tillfälligt .. men surt ..
Sorligt att Byske är över för iår .. och jag håller med dig .. att stanna en dag extra kan vara att tänka på till nästa år kanske, vi pratade just om det då vi åkte hem.
Kollade din blogg från ifjol .. och tänk där står det också att matten nästan kastar in handuken :)) nåja, du hade visst rätt igen då ;). Men riktigt roligt att det gick bra för alla grabbar .. detta resultat får vi vara nöjda med.
Och det är klart att Aston ska bli en gammal veteran .. fatta va häftigt med en hysteriskt glad sådan också ;)
Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

14 augusti 2012 22:26

Tack för alla fina bilder, och berättelsen om "Årets Byske" Ser otroligt härligt ut. Extra kul att det gick så bra för er alla!
Tänka sig att du drar!!! Sååå himla kul!
Så hemskt sorgligt med din vän.......
Kram
Susanne

http://quilaoronja.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se