Aston & Lukas

Senaste inläggen

Av AnnCatrin - 19 september 2011 11:50

Hallå!
regn och rusk är väl inte precis vad som är önskvärt i väderväg men det är bara att gilla läget .......var en hårsmån från att dra mot svampskogen när det började regna .....attans oxå!
Igår var det hektiskt som vanligt, herregud vilket fullspäckat schema man har nuförtiden!
Tur man kan utnyttja motionstimmen, och den slösas verkligen inte bort i nåt soffhörn, näpp, sennenträff i svamskogen tarvar vissa gymnastiska övningar när svamp skall plockas utan att ryggsäcken med gofika plockas av     
Älgjägare lite här och där ställer till det lite men Ulrika hade kollat upp att dom inte smög runt i buskarna vid Prästtjärn i Sättna ......... och skulle dom vara i skogen där och då så la dom nog ner projektet jaga älg illa kvickt när hysteriska glädjerop börjar skalla mellan tall och mo när den ena svampansamlingen efter den andra upptäcktes!   
En liten tapper skara bernervänner, vart är ni allihopa? passar inte tid och dag så kom gärna med egna förslag och även förslag på mötesplatser mottages gärna!

 Lukas fick hänga med själv den gång


                               Busa med bästa Tutan, vilken perfekt dag!


   Camilla med gofika ....... här gäller det att hålla i gosakerna för en påse korvbröd lyckades tömma sig själv på nåt märkligt sätt .......tänk att när vi äntligen får till en eld så är korvbröden väck med pusta!?   på en del fyrbenta putade magarna mer än på andra om man säger så .........   och mattes lilla farbror var helt oskyldig! ......och det är sant!
     
   Tuffa

   Lukas

   Vackert som i en saga var det iallafall, och grillplats är ju helt perfekt!
Jag som är i skogen varje dag blir nästan lite hemmablind, därför är det fantastiskt att få uppleva sådana här ´a vyer, en stilla tjärn i mitt skogen, man blir nästan religös så vackert var det!


Sen var det full fart hemåt och iväg på jobbet, det blev nog lite svamp plockat på hemvägen oxå för dom som inte hade en tid att passa!
Lördagen bjöd på stor överraskning  för fler än mej .......... jag hade ju tänkt hänga på som support till Högbo men min man ville åka på hojtur till Gävle så då blev jag kvar hemma ......... och som av en händelse så tyckte min man att det var en bra idé att kvista förbi på hundutställningen ........... sedär ......intresset är minsann svalt när dom egna hundarna skall ringspringa .......innan man vet ordet av börjar han väl anmäla hundarna själv och åka omkring land och rike runt ........... vem vet?   
rapporten från ringside var dock mer än bristfällig .........det var nån hund i ringen och sprang .......EHH ....ok! 
Men vi roade oss bra på hemmaplan vi som var hemma, spårläggning för Lukas och Kliff,  det är väl helt normalt att springa runt i skogen vid 19-tiden en lördagkväll??
Naturligtvis så ska reglerna ändras och det ska bli svårare efter nyår med nya regler för viltspår ........ Lukas betvivlar jag inte en sekund, han kör nosen i backen och trummar på som en liten bandvagn .....men vi får väl träna mer så fixar Aston det oxå, han är ju lite mer "fladdrig".

ha en bra vecka, halva september har rasslat förbi i svindlande fart, annan vi hinner blinka är det vitt på backen!

/ AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 15 september 2011 18:26

Hallå!
Miserabelt på Bågevägen, dag 2 med skallebank är inte speciellt trevligt!
Kanske dags att införskaffa nya glasögon istället för dom som blev valpleksak för snart ett år sedan   ..... helt klart så är det mer ont i skallen och tätare migrän nu för tiden .......och det börjar bli mörkt att köra bil med solbrillerna på, dom enda fungerande glasen med styrka i nuförtiden.
Även läsglasögonen gav upp här om dagen, ena skalmen trillade av pinn så ett optikerbesök är av största vikt!
Masade mig iväg mot skogen på förmiddagen, hundarna måste ju ha sitt trots mattens okuranta tillstånd ....... och som vanligt när man tänker sig en kortare runda så blir det en räjäl sväng när man väl fått fart på taxbenen ( mina) bernerbenen dom trummar på i alla väder!
Lite regn och ganska kraftig blåst men det är som sagt härligt bara man kommit en bit!
       Gick en runda vi inte gått på ett tag för i den skogen bor det stora fåglar, typ höns, som hade ungar i somras som vi snubblade över, tror ni inte det låg en "höna" inte så långt från stigen, man håller ju på att få hjärtstillestånd när dom flaxar upp och iväg!
Men uppenbarligten ruvar denna skog på andra spännande saker oxå ......
   HA! dom finns i min skog oxå .... och har säkert funnits där jämnt, men nu har man ju gått kursen och vet hur dom ser ut!  
Men eftersom jag inte är som alla andra så fick dom stå kvar, iddes inte kånka runt på en bajspåse eftersom dessa låg i början på skogsvandringen!
Det räcker med att veta att dom finns och att jag kan hitta dom!   Lukas busfarbror, han blir som förbytt i skogen, Aston Martin orkar inte hålla hans tempo, han har insett att han inte hinner ikapp, bättre att hänga med matte, det kan ju vankas godis!
För några veckor sedan slog blixten ner i en hög tall, attans om man kommit och gått då när flera meters stickor kom vinande, en del står på högkant nedborrade i mossan, otroligt vilka krafter som släpps loss i ett åskoväder, den har inte klyvt tallen utan det är en djup skåra längst hela stammen, faschinerande! Massa gula svampar i skogen som inte är kantareller, irriterande!
 Kände mig mycket nöjd när jag kom hem att vi varit ute på en rejäl runda, så resten av dagen har tillbringats i soffan görandes ingenting, sällskap fick jag i andra soffhörnet av finaste dottern, hon somnade visst hon oxå  
Nu ska jag kolla på Timrås premiärmatch, dom har redan ett mål i baken så nån strålande början är det väl inte direkt  
Tur jag är ledig två dagar till, mer än två dagar brukar inte skallebanken sitta i så imorgon borde jag vara på banan igen  
ha det bra / AC  
  

ANNONS
Av AnnCatrin - 13 september 2011 21:30

Hallå!
Jag hinner inte med mig i svängarna, tiden rusar iväg och det är full huggning dagarna i ända!   
Det är den där lilla detaljen som stavas ARBETE som ställer till det, man ska ju klämma in några timmars effektiv arbetsinsats oxå mellan alla andra aktiviteter .......... men nu så ........är det ledigt till söndag igen, borträknat ett APT.
Skulle egentligen jobbat "kortpass" tis och ons men kunde byta till ett dygn mån-tis,  dom är inte så korta längre när ändrade förhållanden gjort att vi utökat våra tider lite, så nu jobbar vi 12-21, fast å´andra sidan är det ju skönt att få ut mer timmar på sitt eget ställe än att ränna runt i kommunen och jaga timmar.
Vi har ju haft det "förspänt" med tjänsledighet och annat som gjort att vi kunnat knåpa ihop våra heltider utan problem, men från och med nu är det full styrka, alla ska jobba heltid men bemanningskravet på stället är inte heltid åt 6 personal.
Men det löser sig med skridskor bara isen lagt sig .......... vi tar en schemaperiod i taget   
I helgen var det utställning, Camilla, jag, Aston & Kliff drog till Gävle på fredagkväll, övernattning hos Kenneth och Anna ........utan Anna för hon var i STHLM    vi rullade in vid närmare 22 på kvällen, skönt att bara ha 7-8 mil kvar morgonen efter då kosan styrde mot Gimo.  
Ny erfarenhet för mig att knoppa i en vattensäng, en dubbelvariant dessutom som vi skulle samsas i, jag såg mig själv rulla hit och dit som en strandad val om jag skulle ligga innerst så den platsen fick fru Anderholm ........och hon studsade inte iväg när jag på ett mindre graciöst sätt försökte lägga mig på den yttre flajen ........... men roligt hade vi!   
Trevlig utställning med extra trevligt folk   Lena & Anders kom  med Aragon och Odenhills Irma, Irma blev BIR-valp och Argon fick VG ...........känns ju bra eftersom det var samma pris för Aston, man vill ju inte bli slagen av brollan  


   Irma på språng


   Lena & Aragon

       Geneins Aston Martin av Inchi   domaren hade en domarelev med som kommenterade Astons vita mungipa,  då sa domaren att vad gör väl en centimeter hit eller dit när man har en sån här glad kille!
   hmmm ......... fjollkravallstaketet var minsann med! nu ska vi bara fixa till ett tak, eftersom gallren står på högkant så har dom gott om plats, känns bättre än att använda buren, och Aston Martin skötte sig på ett trevligt sätt mot Kliffen i hagen, sånt uppskattar matte!
Och nu tänker vän av ordning att det är väl inte nåt konstigt med två berner i samma hage ............... jo, om en har damp så kan det bli hur som helst!
Men nu har Kliff umgåtts med Aston ganska flitigt så det syns att han lär sig ........OKEJ nu är han på G igen .........och sen är det inte mer med det!   


   Det är snärjigt nu när vi är inne i ringen samtidigt fru Anderholm och jag, tur att vi kan kasta kameran runt halsen på Rosa!
Camilla ställde Hubbe och han fick excellent.
   Och Kliff han fick oxå excellent!
   Astons kritik:
bra skalle
lite långt nosparti
kunde ha starkare nospigment
visar lite vitt i ögat ( ett trevligare uttryck än pittögd! ) 
stark rygg
rak i överarmen
lös i armbågen
knapp hasvinkel
tendens att kota över i stående
bra päls
acceptabla tecken i huvudet
önskar honom stabilare i rörelse
Domare Annika Ulltveit-Moe


   BIR Zapphires Practical Magic BIM Ålhöjdens Iza ( iphonebild)


Måste erkänna att det blir helt ok bilder med ipånen mellan varven ......handhavandefel när det inte blir nån skärpa .......för att inte tala om när man kommer åt skärmen med äppelkinderna under samtal ........idag har jag börjat träna på att använda headset! 

Det är "roligt" att läsa kritiklappar och se att det fortfarande går att hitta nya fel på vovven, lång nos och överkotad var nya begrepp för dagen!
Vi tar nya tag om några veckor, 82 berner anmälda till Nordichallen, det var 37 ifjol, mer än dubbelt i år alltså! 
Det blir en hektisk men rolig helg kan man räkna ut!
Vi kom hem 18..30 på lördagen och jag började jobba 19.00 här vilar vi inte på hanen!
Slutade jobba 10 på söndagen, hem och hoppa i skogsmullebyxorna och styrde kosan mot Kovland, svampplockardax!
Men faktiskt så plockade jag inte en enda svampusling ......... ryggen är i lite olag och som den kloka förståndiga människa jag är så kör jag på en ny taktik nu ......... Ta det lugnt och bara göra det jag absolut måste ........och till det räknas INTE att stå dubbelvikt i svampskogen!
 
Men fröken svambob herself  har svampförbud på hemmaplan så hon plockade för glatta livet till alla som ville ha .........total SVAMPHYSTERI!
   fru Anderholm visar prov på svampplock kombinerat med bortmotning av hund ........ men herregud, låt dom springa det är ju svamp överallt .......... men serrni så tänker man inte ........ det blir en svår form av HABEGÄR!
Eftersom jag inte plockade själv så gick jag före och sonderade terrängen, och efter mig kom övriga, det blev några bajspåsar fulla när medhavda korgar och hinkar var fulla till brädden   
         hysteriska kärringar tänker Tutan & Tuffa!
5 personer och 10 hundar var den nätta skaran i Kovlandsskogarna! 

Tutan brukar vara friskt uppvaktad av hormonstinna grabbar ......... men lilla frabrorn han har bara bus i blicken och inga baktankar så när dom andra grabbarna inte var med så fann han och Tutan varandra ........ 


   nu filmade jag bara en snutt men det var ett hiskeligt rejsande i denna surpöl ..........jaja, alternativet är ju att lämna dom hemma och vandra i skogen själv ....... men hur bakvänt skulle inte det bli??
Vi får väl se om det blir nåt Högbo till helgen ........om det löser sig med hundvakt så hänkar vi på blyfoten från Kovland   det var ju riktigt trevligt när vi for till Svenstavik UTAN hund ......favorit i repris! 
Ha det bäst, på söndag är det sennenträff, vi kör på i Kovland, men denna gång skall vi ta höger där allmän väg slutar, vi träffas där den skylten står! / AC

Av AnnCatrin - 7 september 2011 11:15

Hallå!
Nu börjar allvaret, maken har börjat jobba efter sin sena semester så nu förväntas det flyta på som vanligt i vardagen.
I måndags jobbade jag dygn och båda hundarna skulle vara hemma själva för första gången, väckning 05..15 för att hinna gå en rejäl runda och sen iväg på jobbet, hem på lunch vid 12-snåret för en runda till ........det var då det hände ............. på väg upp mot skogen möter jag en människa, som jag känner igen men inte kan placera ......... och hon bär på en gigantisk svampkorg till brädden fylld med stora gula kantareller och trattisar ..........jag bara stannande och utbrast " VAD ORÄTTVIST!!!!!" ............ur fickan halade jag fram en bajspåse med 4-5 stackare som jag hittat    .........men herregud sa hon och skrattade, det finns ju hur mycket svamp som helst, jag har fulla frysen sen ifjol så det här ska jag ge bort till dottern .......... jag fick en beskrivning av var den där "hurmycketsomhelstskogen" låg ....... jag hann inte vandra iväg dit på lunchrasten ..........och svampmänniskan hon skulle minsann bara hem och vända och gå en runda till .........."för det blir så tungt att bära"  men hejda dig rejdar! SPARA ÅT MIG OXÅ!!!!!! 
Inser att jag drabbats av en svår form av svamphysteri, höstarna var bra mycket mer harmoniska förr om åren när man inte gick runt och vred nacken ur led i jakten på den stora "skatten".
Och att Ulrika hade en  lektion i hur en trattis ser ut gör ju inte hysterin mindre.   
Igår skulle vi lägga spår på em, men regnet stod ju som spön i backen på förmiddagen så vi la ner det projektet, men som av en händelse sken det upp på eftermiddagen så då begav vi oss till den där svampskogen ........och tänk, DET VAR SANT! det var där dom var dom luringarna, hittade faktiskt mer än en gul åt gången, på ett ställe var det riktigt mycket faktiskt, och trattisarna dom kan man nästan påstå att det drällde av, LOVELY  !!!!!


   Lukas till vänster och Kliff vaktar dyrgriparna ............   vad synd att jag dumpat iväg flera korgar som skulle ha varit alldeles förträffliga som svampkorgar! 
   Mitt livs första STORA svampfynd  
 Attans att regnet står som spön i backen idag igen ........jag är ledig och vet att dom är där ute och bara väntar på att bli plockade .......... 


    Och när vi inte plockar svamp då spårar vi ............fast med ett svampöga i backen hela tiden naturligtvis!
Har läst på lite och det visar sig att man får inte dutta på med blod hur som helst, nepp, tillstånd måste man ha minsann, japp, men då fixar vi ett sånt då så var det problemt löst och ingen messersmitter kan komma och påpeka den lilla detaljen! blankett beställd!
Fru Anderholm och jag la varsitt spår på söndagen som fick ligga ca 4 timmar.
Hon höll på att storkna när hon följde oss i spåret jag lagt till Lukas, det var tydligen på en helt annan nivå än den vi befinner oss på  
Men han fixade det galant, trots att det var långt och utmanande, vi filmade men filmen blev så lång så den går inte att ladda upp, skulle tippa att det tog honom 25 minuter att gå 600 meter,
DUKTIG KILLE!
   " jäkla SÄRRING! " ska man måsta gå ihjäl sig innan man hittar godsakerna????


Vi hade tänkt testa några av hundarna på ett anlagsprov men domaren fick förhinder, det känns bara bra för jag har ingen brådska, tränar gärna flera gånger innan vi går provet.
Men efter mitt mastodontspår så tror jag inte att ett anlagsprov är några problem för Lukas, han är så effektiv och metodisk, ett riktigt spårämne! 
Aston vill jag nog träna mer med och avlägga prov helst utan andra hundar, då är han oxå lugn och fokuserad.
   Kliff dissar klöven och tar hellre en godis!
Vi är några stycken som försöker träffas minst en gång i veckan med våra berner för att spåra, vill du hänga med så hör av dig, detta ligger utanför aktivitetsträffarna så vi skickar inte ut varje gång vi ska göra något!
Nej, nu är det väl bara att ta tag i lite hushållsnära tjänster, hade ju MYCKET hellre varit i skogen men det är aningens för blött så jag får lägga band på mig.
Aston Martin skall väl hyfsas till oxå inför helgens ringspring, hans snabbväxande tasshår har jag icke sett maken till, riktigt lurvig blir dom på rekordtid. 
Om en månad är det rasspecial, ni kommer väl på kamratmiddagen på lördagkväll 8 oktober? utan att lova för mycket så kan jag säga att det är en hel del sjukt bra priser på lotteriet på kvällen, så ta inte med lillbörsen, storlommen rekomenderas! 
Det blir fördragna lotterier på utställningen oxå, men kamratträffslotteriet blir lite extra!


MIDDAG: lördag 8 oktober kl 18.30. Vi träffas i mc-klubben Ada´s lokaler

Pris per ätande vuxen: 100 kr   
Barn under 12 år: 50 kr. Dryck (både starkare och lättvariant) säljes till humana priser på plats (egen dryck får ej medtagas). Anmälan göres SENAST 30 september, till Sara Boija: 0660 - 548 95 
famboija@hotmail.se 
eller Monica Fahlén: 0611 - 607 91, 070 - 624 34 98 monica.fahlen@harnosand.org


Ha det bra / AnnCatrin

Av AnnCatrin - 4 september 2011 08:10

Hallå!
Ja men då tar vi väl en liten  beskrivning av gårdagen då! Nu har jag slutat älta våra vandringar i ur och skur, nu är det SPÅR för hela slanten!
Emma hade lagt spår kvällen före, vilket innebar att dom legat 16-17 timmar, betydligt mindre blod och även bloduppehåll gjorde det till en utmaning för våra hundar som precis börjat med detta.
Helt otroligt att alla hittade sina klövar, men visst märktes det att det var betydligt svårare och lite hjälp på traven lite här och där behövdes  

Ny liten spårare var Lita

   Ni som är intresserade av att prova, kontakta Emma om hon har lust att lägga ett spår, hon tycker att det är jättekul och vi brukar lämna en symbolisk slant för varje spår, det är det värt att slippa lägga dom själv!
       Tutan på hugget! hon har inga tveksamheter mot att bära runt på en äcklig bloddrypande älgklöv   
   Lukas vill oxå bära, och helst lägga sig och tugga!
Det blev inte så många bilder idag för vi försökte filma .........en viss åksjuka infinner sig när man tittar på filmerna, att ta sig fram över lingonriset och samtidigt hålla kameran still var en omöjlig uppgift!
I fredags när jag la ett eget spår till Aston så var han så lugn och samlad ........
MEEN........... som Tony Irving skulle ha sagt ........när han suttit i bilen och vevat upp proppelern till max då exploderar han som locket på en tryckkokare ........... nu finns det fler som sett exempel på hans stolleprov ........citat Ulrika: " VAD GÖR HAN?????"  ......... hmmm ........han har ett dampanfall BIG TIME!
Tur att Lita inte är hysteriskt rädd för stora hundar ..........när 50 kg galenskap kommer sättande och springer runt runt henne och skäller som en besatt ........hon fick ta "smällen" för övriga hundar satt i bilarna, 
Den gode pastorn lyckades kasta sig ur och hade inget halsband på sig så jag hann inte få tag på honom ........... A´puh .......vad var det jag skrev i förra inlägget? att han landat i skallen .......hmmmm 
Ibland är han j-vligt billig! Men det inkom inga bud på plusmeny med extra allt så han fick följa med hem igen!

   Det är beundransvärt att han hittar nåt spår överhuvudtaget som han flyger fram och tillbaka, idag var det värre än någonsin, dels för att han var så uppskruvad och sen naturligtvis oxå för att det var mycket svårare.
Jag hade beställt två spår till honom, och på spår två som låg sist av alla var han mer koncentrerad, och hade även hunnit tagga ner lite.
Så det är bara att träna på och lägga egna spår där det inte är så många störande moment innan, Aston har verkligen anammat det norrländska tänket att man behöver vara för sig själv ibland ........han funkar bäst i ensamhet!  
   Aston Martin "a once in a lifetime dog! "
     ........och sen kommer den här delen av dagen när det ska fikas, GOFIKA hade Maria med sig GOTTIGOTTGOTT!
Men helt allvarligt så vet jag inte hur vi ska orka..........SKRATTA så mycket på varje sammankomst ...........hmm ........om man har överansträngda skrattmuskler så är nog enda medicinen att lämna fru Anderholm hemma .........  hon sållas in i samma kategori som Aston Martin .........HON MÅSTE UPPLEVAS! ...........att hon fortfarande kan få en att kikna av skratt efter flera års samvaro säger väl allt ........tänk dom stackare som inte hört hon förut då! himmel, nån kan ju få infarkt på kuppen! 
  undrar om hon kvicknat till där borta i Granloholm, vi skulle lägga spår idag .........till veckan blir det nog anlagsprov för några av vovvarna, spännande!
  Löv och barr i hår och innaför kläderna är nåt man får räkna med!
ha en skön söndag! / AC   

Av AnnCatrin - 2 september 2011 15:51

Hallå!
Helg igen .......nya spår att utforska, spännande!
Idag drog jag iväg vid åttasnåret och la ett spår, mitt livs första, och det var varken kladdigt eller besvärligt   ......... har ju hört en annan variant där en hel toarulle gick åt och det var blod både här och där .......... osökt kom jag genast då att tänka på förra sommaren när huset fick sig en makover ........och den mesta färgen hamnade på mig och inte där den skulle vara, på tak och väggar ........ så oddsen att jag skulle lägga ett blodspår utan att söla var skyhöga i min sinnevärld     
Hade tänkt lägga ett längre spår men hålet i flaskan var för litet så det kleggade igen, så till komihåglistan skall genast tillföras att liten fickkniv skall medföras vid dessa sysslor!
Nu fick jag ta av korken och dutta ut lite vilket gjörde att det kom för mycket varje gång och inte räckte hela vägen, så när blodet tog slut så var det bara att dumpa klöven och gå hem.
4 timmar senare fick Aston gå, spännande att se för nu visste jag precis hur spåret gick och hade lagt 3 vinklar ........ VILKEN KILLE! i princip klockrent hela vägen, han hittade tillbaka ganska snabbt när han var på fel spår, helt utan min hjälp för jag ville se om han kunde lösa det, det är lättare att berömma honom när jag verkligen vet att han är på rätt spår, och idag var han till och med sugen på att bita lite i klöven, det går framåt!
När vi busat lite med klöven och jag lagt den i påsen så bar det av igen, han gick före precis samma väg som jag gått 4 timmar tidigare, och då var det inte på en stig! FASCINERANDE!
I tisdags var vi till Holm där Emma lagt spår, Aston var taggad som tusan och det bar iväg över stock och sten och slyhögar 
   WHOHOOO ....släpp mig, han slänger sig fram utan att nosa på starten men hittar spåret direkt ändå  
         Busar med Emma och klöven efter väl utfört spåruppdrag!
   Åsso har vi den andra ........... lilla farbrorn, lugn, effektiv och noggrann  
   Rådjursklöv var trevligare än en gigantisk älgfot   och här tas det inga försiktiga tag med bara framtänderna, näpp, bäst att grabba tag ordentligt!
   13 månaders dagen har passerat, 43,9 kg är vikten för dagen ........liten blir nog större han oxå så småningom, 3 kg plus på två månader, vi får hoppas att det inte bara är fetma   men med tanke på att han börjat rata frukosten så är nog muskler förhoppningsvis!
   Det blir ingen ståbild av två anledningar, 1) hund som vägrar stå still på befallning 2) han är inte direkt till sin fördel just nu   
Som landet ligger just nu så får han växa till sig till nästa sommar, han är anmäld till specialen men tveksamt om jag ställer honom.
   Bästa vännerna   det slog mig häromdagen vad trivsamt det är på promenaderna nuförtiden, i vintras var det mycket gap och skrik och frustration från min sida och en smula fundering om varför jag drog på mig en hund till ............. nu ÄNTLIGEN har Aston börjat landa i skallen, han sköter sig exemplariskt och går inte igång på alla cylindrar, jag väljer ändå att ha honom kopplad ibland när det är flera hanhundar lösa, roligt att se att han inte bryr sig nämnvärt när någon kommer och gruffar en aning, en av dom yngre hanarna vill gärna komma och mäta sig lite och då känns det skönt att ha kontroll så han inte får oförskyllt skäll om det hettar till.
   Mattes sorglösa damphund!
   tur att han är röntgad lilla farbrorn för den där frambensställningen ser inte helt hälsosam ut!   

full rulle i skogen, Lukas inbjuder alltid till jagis så man får överväga terrängen innan dom får rejsa ........... men det går inte att förutse allt, som tur är så är jag inte av orolig natur, händer nåt så händer det och då tar jag tag ni det då, inte ta ut några sorger i förskott!   Tänk vad man kan förändras som människa ändå, och följa med i utvecklingen ......... det finns inte många bilder med mej på när barnen var små, dels för att jag alltid fotade men mest för att jag verkligen inte klarade av att se mej själv på bild ......... och då var jag inte i barbamammaformat ........... nu bryr jag mig inte, att se sanningen i vitögat och acceptera verkligheten gör livet så mycket lättare ......... och så mycket TOKROLIGARE   självutlösare på kameran är en finurlig finess! 
Imorgon bär det av igen, nya spår, nya möjligheter!
 
Angelica, du frågade om jag skämdes över dej, NEJ, det gör jag verkligen inte jag är så stolt och glad för din skull och jag älskar dig ovillkorligt både i med och motgång, Nu blåser nya vindar och du har ett helt liv framför dig med alla möjligheter, Grattis till 7 månader som drogfri, du gör ett fantastiskt jobb med dig själv och jag finns där det vet du!    
Jag har gjort ett medvetet val att bara blogga om allmänna saker, inte för att jag skäms utan kanske mer för att det har varit en jobbig tid, över många år, och det blir som en pysventil att bara skriva om trevliga saker och för en stund få glömma bort det som tynger och trycker ner en.
Men nu går vi en ny tid till mötes och alla mörka moln blåser bort, eller hur!
Ha en skön helg alla! / AnnCatrin 

Av AnnCatrin - 27 augusti 2011 19:33

Hallå!
Nu har jag en oxå ........ jag som ingen skulle ha ........ men herregud, vem kan leva med en mobil som bara knastrar så att man får gissa sig till vad den i andra änden säger ......... och sms:a och ringa kan man göra om man inte skriver fel .......... eller använder bokstäver eller siffror till höger på tangentbordet ........... en viss begränsning infinner sig milt sagt!


 
ALLA andra har ju en ........... fru Anderholm blev grön av avund och såg genast till att få en egen under sina vingars beskydd  
Ja så nu pillar man frenetiskt på skärmen ............ blev lite fundersamt när jag inte hörde den jag pratade med i denna lur heller ......... hmmm ........det var visst en skyddsplast som skulle bort  
Har beställt ett siliconskal för grovarbetare .......... extra extra skydd är aldrig fel! 
Idag var det sennenträff på programmet, det blir alltid lite stressigt när man har jobbat men jag blev bara 10 minuter sen, båda hundarna fick hänga med för hussen drog på öppet hus i Järvsö.
Och faktiskt! det är den mindre modellen som har fluff i öronen och ska fram och förbi till varje pris, Aston LYSSNAR ju faktiskt på vad man säger även om han skruvar upp sig lite, han fick fem stjärnor av matte idag!   
Jag kan ju få lite prestationsångest över att jag inte GÖR något med mina hundar ........förutom att knalla över stock och sten i skogen, och släpa med dom på utställning mellan varven ......... men nu ni!

Nu har jag hittat nåt som passar mig, jag, som har stora problem med att nöta in grejor och vara disciplinerad .......... här är det mer på hundens villkor, det passar mej som handsken!
VILTSPÅR! det är grejor det!

Ulrika, och Emma som har coachat fram Bernerdalens E´de Bruce till viltspårchampion skulle lära oss att spåra idag, i min sinnevärld är det trögstartat att dra igång nåt som man inte kan, perfekt att få en lektion och praktiska övningar, det går säkert att läsa sig till oxå men det kan omöjligt vara samma sak!
     
Först ut var Aston, Ulrika hade lagt ett spår i en båge utan markeringar så jag hade inte en susning om var vi skulle gå ......... men bästa busbullen körde nosen i backen och grymtade på som bara han kan göra, det går inte att missa när han spårar  det lilla tryffelsvinet    
Att lita på sin hund var ordet för dagen, intressant och lärorikt!
 
       Lukas gick sist av alla, han och Tutan fick nya spår lite längre bort, hade jag gjort detta själv hade jag säkert gått tillbaka i samma spår och kört båda hundarna i samma, vet man inte så är det lätt att göra fel!
Ingen av mina hundar var intresserad av att bära klöven, trevligt att det inte är ett måste om man skulle få för sig att tävla   denna form av tävling när man är i skogen och älgar fram över stock och sten passar mej betydligt bättre än att vänstervarva på utställning ......... men skulle man komma till skott så poppar nog nerverna ut på utsidan av kroppshyddan som vanligt är jag rädd!
Även om dom tappade spåret så hittade dom tillbaka, Lukas var mer metodisk och målinriktad än vad Aston var, dom spårade helt olika men ändå som jag hade förväntat mig, KUL!
   Ulrika och Busen i full fart framåt, han är svensk viltspårchampion ......... hmmm ........där har vi vår morot !
   Busen
     Hubbe som är van att leta upp gamla mössor och vantar i skogen blev alldeles till sig när denna trofé dök upp i lingonriset!
   Rocky med matte, inga problem med nosen där heller!
       Tutan 7 månader fick pröva på att följa blodspår för första gången ........det gör hon nog gärna igen!


   Kliff är mer intresserad av publiken ......... kan ju bero på att matte inte visar nåt större intresse, men dom kom igång och hittade klöven och matte har till och med dristat sig till att beställa egna rådjursklövar ......... nu jobbar vi bort den där tanken att det är äckligt med blod och avkapade  djurdelar fru Anderholm!   


         En härlig dag trots att dimman låg tjock, men varmt i luften och inget regn, man får nöja sig med det!
Tack Ulrika och Emma som gjorde varsitt spår åt hundarna, det här gör vi om snarast, jag drog ut på Birsta och köpte en spårsele, nu är man taggad upp till dom blodade tänderna!  
 
   När Figo och Putte drog iväg hade man inte en chans att hänga på i den kuperade terrängen    
       Inget privatliv i skogen, en skiter och tre tittar på!


 Efteråt åkte vi och släppte Aston, Lukas, Kliff och Hubbe, det blev en rejäl dag från 11-16  
Gårdagkvällen bjöd på sommarens värsta åskväder, det är inte nådigt när det smattrar i åskknallarna, då är dom nära! korta strömavbrott
gjorde att bloggen försvann två gånger innan jag hann spara, men nu så ska bokstäverna vara på plats!
Nu ska jag ta en rejäl runda med grabbarna och sen så ska det jobbas .......... jag vill ju ut i skogen jag!
ha en skön söndag / AC 

Av AnnCatrin - 23 augusti 2011 20:48

Hallå!
Ja nu suger man ut det sista ur lata sorglösa dagar ........ på fredag är det dags att stämpla in igen, back in buisness!
Om söndagen ............. som blev lång ........... väldigt lång, så var vi på Njurunda brukshundsklubb, Thidas G-kull skulle göra sitt MH och en tik i kullen hade precis börjat löpa så Kliff fick ta den platsen. 
En blixtinkallad domare för ordinarie fick förhinder och bara två figuranter gjorde att det haltade lite från början, vi i publiken stod ju som yra höns och hade ingen aning om vart vi skulle gå, men det löste sig till slut.
En lite trulig men mycket kompetent domare, hon var väldigt noga med att alla hundar skulle ha samma villkor ........ ända in i slutet som var vid sjutiden på kvällen.
Spökena fick flytta på sig både en och två gånger när vinden vände  
   Kliffen bjöd inte på några överraskningar, en lugn och stabil kille som inte hetsar upp sig i första taget, en riktig berner i mina ögon!


Idag var det dags igen ........ att finna nya vägar, känns som att jag lägger ner det projektet nu ......... att vandra iväg med två hyfsat nybadade bernergrabbar och komma tillbaka med två stinkande sumpråttor är väl inte riktigt vad jag tänkt mig ..........   
       en harmonisk början i kuperad terräng ...........ja, men det här går ju bra!
   hmmm .......... vi följer skogsmaskinens väg .....det blir nog alldeles utmärkt!
       ....... eller inte, mina NEJ ! HIT! ARGHHH! ekade över nejden men inte en reaktion från dom fyrbenta, himmel vilken lattjo väg vi gick på idag då matte!  
försökte mig på att gå i skogsbrynet istället ......... det var då jag såg den .......... BLAFFAN med megastora bokstäver .......... förstod redan där och då vad det var ..........  erkänner här och nu att det blev lite läskig,. jag vandrar ju i skogen dagligdax, och rådjur rävar och diverse flygfä har vi stött på, har nästan förträngt huggormen får några år sedan ......... men att ta in innaför pannbenet att det kanske vandrar en björn på våra tassemarker blev lite halvjobbigt att bearbeta    
Googlade på björnspillning när jag kom hem och det var ju väldigt onödigt att blafforna såg likadana ut som den jag hade på näthinnan!
men som ett litet halmstrå så kan tydligen älgarna lägga liknande blaffor oxå, så här och nu bestämmer vi att det var en herr älg med taskig mage!
   ÅHHH vad roligt med en hund med fanor fulla av dynga!
ska man skratta eller gråta? Ja, vad tillför gråt? Lika bra att skratta åt eländet för det är ju jag som får ta redan på skiten i vilket fall!
Det blev inslussning på baksidan och schamponering och dusch med hjälp av trädgårdsslangen .......... det var bara jag i församlingen som tyckte att dylik behandling var nödvändig!
  Lilla nakenfarbrorn spanar in Svante, grannens katt   kom då kissen! 
Hussen tog en tur till Järvsö idag, bäst att passa på när himlen är blå!
Tycker lite synd om honom faktiskt som har sin semester nu, jag har ju varit ledig lite till och från hela sommaren men jobbar man mån-fre hela veckorna så är det lite sent att ha sin sommarsemester i augusti, men ibland är det ju kanonväder denna månad, hur ska man veta det före?? 
ha det bra / AC   
 ......... och PS .......imorgon kommer den ........som alla andra har ........och snart finns den i min hand oxå .........pilutta dej fru Anderholm!


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se