Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

Gotland augusti 2013

Av AnnCatrin - 23 augusti 2013 11:02

Hallå!
Jag hinner inte med mig .......hade väl tänkt blogga lite mer när vi är på semester men det är ju som ett heltidsjobb att vara på resande fot, full rulle hela dagarna så både folk och fä är helt utmattade på kvällskvisten   
Det är trådlöst internet i stugan men lite segt är det allt så det har varit ett helt företag att ladda upp bilder på FB, dagens uppladdning till bloggen har tagit över en timme så bråttom får man inte ha.
Idag är det fredag och inget planerat på agendan förutom att hunden som ska ringspringa imorgon skall badas ..................handen på hjärtat så kan jag faktiskt hoppa den biten, ringspringet alltså, men nu är han ju anmäld för dyra pengar så då kör vi väl då!
Ikväll ska vi sätta upp tälten på utställningsplatsen, vi ska in som nr 58 i ringen imorgon så upp med tuppen behöver vi inte, skönt!
Utställningen är bara några kilometer härifrån så det lutar åt att vi tar en promenad dit, det blir lagom uppvärmning!
         
Stugan är helt perfekt, lagomt stor, möjligtvis lite tråkigt läge, men man kan inte få allt, det ultimata vore ju att vakna och kliva ut på farstukvisten och se havet .............. men det är inte så långt att gå för att få den upplevelsen.
Högklint heter området, vilket betyder höga klippor och lite strand, men både vid Kneippbyn och lite längre bort kan man komma ner till havet, så det funkar fint!
              

Första kvällen tog vi en promenad förbi Kneippbyn.

 
Rakt ner från där vi bor går en trappa ner till havet, sista biten är en stege så där kommer vi inte ner med hundarna.

Jag var ju lite halvt hysterisk innan vi åkte för det nya objektivet som jag köpte i våras krånglar på autofokusen ( 55-300) det andra teleobjektivet ( 55-200 ) har ju inte heller funkat som det ska mellan varven så då kom ju osökt tanken att det är kameran som krånglar?
När jag blir stressad kan jag inte tänka klart så jag har inte fått nån ordning på vilket fel som är trasigt, men efter att ha provat objektivet på andra kameror och det beter ser likadant så bestämde jag mig för att det var objektivet, inte kameran som krånglar, men för säkerhets skull så fick den gamla kameran följa med ( den som Lukas hade som tuggleksak som valp ) det går ju att fota hjälpligt med den om det krisar.

Och tänk om jag vetat där och då när jag oroade mig vad jag vet nu  .............. att inget av dessa objektiv skulle ens lämna kameraväskan   

Första kvällen fick jag ett infall att det gamla hederliga 18-55 skulle få följa med på promenad ...... och på den vägen är det, teleobjektiv och suddiga bakgrunder gillar jag, men handen på hjärtat så passar det bättre i Norrland där vi har skog , skog, och lite mer skog som bakgrund för det mesta ............... här vill man ju ha med allt, för bakgrunden är för det mesta oändlig, behöver jag säga att jag trivs som fisken ..........  
 

Dag två åkte vi söderut .......så långt man kan komma, Hoburgen med omnejd, förra gången vi var här så var det i det närmaste storm, bättre lycka denna gång!
                 

På hemvägen åkte vi förbi där vi bodde förra gången och var även förbi Folhammar, ett fint område vid havet.
       

Dag 3 var det lite mulet men ändå skönt väder, runt 20 grader

            
Megaturisterna skulle se den största rauken ...........

 
hussen läste fel på info skylten så glada ihågen passerade vi den största för att gå genom skogen för att se nåt som inte fanns .......LÅÅÅNG promenad blev det innan tvivlet infann sig och vi vände   
Kvällen avslutades med en härlig solnedgång som plåster på såren.

Den fjärde dagen åkte vi till Fårö, helt rätt tid på året, i värsta semesterruschen kan man få köa i timmar i väntan på färjan.

 

Nordersand var en fantastisk sandstrand, som att gå på sammet, om man förtränger sanden som kryper in överallt så blir det himla trevligt ............. han som är lite eljest vill ju gärna börja buffa och dona för att leta godis och det tillför ju inget vad det gäller att hålla sanden från filt och kläder.
             
Turligt nog så åkte badkläderna med i sista sekunden, för här var det ju helt omöjligt att hålla sig från ett bad ........hundarna följer matte även när det blir lite för djupt i deras smak .......ett väldans plaskande blev det så för att rädda kameran fick jag gå in med den till land.
               
långgrunt och alldels klart vatten, härligt!

Lite raukar på hemvägen........

           
Och får överallt   

igår var det dag 5 och då var vi "hemma" på förmiddagen och sen en liten tur i närområdet,  en promenad vid muren och ytterligare en solnedgång .........bäst att lagra in fina minnen i hjärnbarken så man kan minnas tillbaka under vintern!

             
Den sista bilden har jag skickat in till en tävling på FB, man kan vinna en natt på varghotellet i Järvsö.
Rent allmänt gillar jag inte sådana tävlingar där man måste tigga röster av sina vänner, flest vänner vinner ......inte bästa bild.
Och med det menar jag inte att min bild är bäst, men den är iallafall bra   
Lukas har varit ovanligt samarbetsvillig .......på sitt sätt, genom att helt sonika sätta eller lägga sig på helt rätt ställen och faktiskt ligga kvar .......inget arrangerat här inte, allt på hans villkor!

Ja, så idag gör vi ingenting, tror alla tycker det är skönt, hundarna är ju inte vana att vara vakna hela dagarna utan brukar ju ha sina sovstunder hemma, så när vi är i stugan sover dom som klubbade oxar!
ha det bra, det ska vi ha dom resterande 3 dagarna på denna vackra ö / AC

 
 
Cornelia

Cornelia

23 augusti 2013 21:13

Ni ser ut att ha det fantastiskt! Och vilka bilder att njuta av, tack för titten!

http://www.raggsockababbel.blogspot.com

 
Ingen bild

Johanna

12 november 2013 21:35

Vilka underbara foton du tar!! Helt fantastiska!!!!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards