Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 16 januari 2014

2014 börjar bra ! 16/1

Av AnnCatrin - 16 januari 2014 18:07

Hallå!
Så har halva januari passerat, fort går det!
För tänk att i slutet på mars så är det fina ljusa dagar med takdropp och fåglarnas glada vårkvitter hörs över nejden ..........positivt tänkande!
Det tog tid i år men nu är snön förhoppningsvis här för att stanna, usch för smutsiga hundar mitt i vintern, bara andan faller på så åker dom in i duschen ........inget jag brukar behöva hålla på med i januari!
 
Så här såg det ut 6 januari ............
 
Nog vill jag ha lite mer vitt på backen allt!
 
Vi försökte oss på en promenad i helgen när snön lagt sig men den hade inte synkat sig med isen under så det blev ju värre än värst när man inte ser isfläckarna.
Elva glada hundar som inte bryr sig om underlaget träffades ute på det stora fältet invid deltat.
Vi ska ge oss på det nån fin dag igen, tydligen behöver man inte gå över den läskiga hängbron nu utan man kan gå över isen om man vill komma över till deltat ........nån gång ska vi väl kunna ta oss över dit!
    
"Barnbarnet Santoz var med på promenad, vi försökte oss på en ståbild men det var så halt underlag så vi bråkade inte så mycket om det, det kommer fler tillfällen!

 
jag har helt fräck stulit denna bild på uppfödarens sida, den enda tjejen i gänget,
Doremis Sunshine Luis, fin flicka   

Som sagt, bra början på 2014, sonen har fått en ny lägenhet, spännande, tvärs över gården där jag jobbar ....... hmmmm .......kan ju bli bra om jag behöver hundvakt när jag jobbar, han vaktar jag rastar   
Det var längesedan jag kände mig uppfylld av så mycket positiv energi ....... vi får hoppas att det fortsätter!
Solen fortsätter att tjura på ........ men den ger nog upp så småningom och tittar fram   Då ska vi utnyttja dagarna till max  ........ nu när det plötsligt är plättlätt att fota manuellt så vill jag ju veta om jag kan få till lika bra bilder som förra vintern när jag skruvade lite här och där och inte hade en susning om vad jag höll på med   
   
Januari ifjol, då låg isen tjock på Fläsian, idag var vi där en snabbis helt ofrivilligt och isen ligger och guppar ........hoppas den lägger sig!
 
Igår hann vi inte riktigt med solen den korta stund den var framme, när vi väl tagit oss runt i skogen och upp på bergknallen så var ögonblicket förbi, men vackert ändå med stora flingor som dalar mot backen.
  
  
   
  typ sådana här´a bilder har jag inte många av   Lika tokigt glad som han ser ut på de flesta bilder ser han extremt ledsen ut när han är allvarlig .................... tur att jag vet att denna bild är en ögonblicksbild, sekunden efter var det full rulle igen!
Jag har för längesedan gett upp tanken på att han någonsin skall landa i skallen, en månad drygt till 6 - årsdagen, FULL FART FRAMÅT!
 
Ibland så händer det .......att liten farbror tittar fram bakom en vackert snöklädd buske ......och att en fågel i samma sekund pockar på uppmärksamhet .......och att jag är tillräckligt nära för att fånga ögonblicket .........det är det här som är min "mission" med mitt fotande ......... bilder fångade i stunden .......som man inte får en andra chans på ..............det gör mig lycklig!

Jag har bara en hund som kan stanna, stå & sitta på kommando .......och det funkar verkligen inte alltid .......det finns det vittnen på   så därför är lyckan så ofantlig när jag får till en fin bild ........utan att ha arrangerat det hela.

Jag är inte helt överens med mitt nya objektiv med fast brännvidd, inser att man fipplar med zoomen hela tiden annars ....... men jag hade aldrig fått till denna bild med nåt av mina andra objektiv när inte solen är framme ......... så vi jobbar vidare på att komma på samma våglängd!
Ja ja, det blir säkert tramsigt att läsa om mina funderingar runt fotandet ........ men nu är ju detta min dagbok .........   
Mina önskningar inför 2014 tänker jag behålla för mig själv, inte ens dagboken får en hint .......men ett mål jag har kan jag dryfta ........... och det är faktiskt att fota mindre ....... inte färre tillfällen .......men färre bilder per gång .......det är ju nåt fel någonstans om man måste ta flera hundra blider för att kunna bli nöjd med ett tiotal?
2014 siktar jag på kvalité, inte kvantité .................. det skulle väl inte göra något om jag slängde alla usla bilder .......men icke ......... sen ......som är bror med aldrig brukar i 9 fall av tio vara inblandad .......och datorn fylls upp med skräp i ett huj .... gör om och gör rätt på det nya året!
Jag sätter ribban lite högt och kräver att 6 av 10 bilder ska vara helt ok ......... i skärpa och färg ........ slutmålet är att knappt behöva redigera alls ............och det hände faktiskt med bilden ovan på Lukas ........så det finns hopp!
Jag tänker inte säga att jag bara ska lägga ut bilder som platsar i ovanstående kriterier ....... många bilder kan vara fina minnen trots att dom inte är perfekta, det är vad dom förmedlar som är det viktiga.
Så nu håller vi alla tummar för sol till veckan när det står LEDIG i kalendern, jobbar nu i helgen och sen nästa lördag ........någonstans måste man ju dra in sina timmar ........ och varför inte passa på när alla andra är ledig?   
ha det bäst, snart är det sommar igen! / AC

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards