Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 20 juli 2012

pre-semester 20/7

Av AnnCatrin - 20 juli 2012 20:21

Hallå!
Jamän den har ju gått alldeles strålande, min lilla PRE-semester vecka, idel solsken och glada miner, har hunnit legat sönder en solsäng med antikstämpel på ..........  men som "vanligt" som fru Anderholm "Kotten" skulle ha mumlat, en till solsängshistoria fanns på lut i frigge ......den som letar han söker! ........ helst i sina egna gömmor .................finns en naturlig orsak till att jag finner loppis och dylika företeelser överflödiga ................. när man har allt möjligt skrot på sin egen gata varför söka på andras liksom?
Jag bor granne med Erikshjälpen och bistår dom bara med inflöde ........ utflöde får andra sköta om!   
Bilbingo om tisdagskvällen .................med risk för att vara en riktig partypooper ( Kottens uttryck ) så är det ju bara så sjuuukt tråkigt ...............en sjungande bingoutropare som inte har vett och etikett att hålla för, alternativt vända sig bort från micken när han ska göra mindre trevliga läten kan få mej att gå i taket ....... som inte finns när man är utomhus   
Och när man måste sjunga ut varje siffra istället för att TALA .......BIG NO NO!
Och varför är nu ja så himla anti mot denna trevliga folkrörelse undrar vän av ordning .............. efter 23 år med bingovärdinna som heltidsanställning så är inte BINGO min prio ett sysselsättning ................ behöver jag säga mer??
Och när han i bilen bredvid fräste att vi måste vara tysta när vi satt och pratade på
" förbingon" fick man en flaschback av tider med sura kärringar och gubbar som aldrig var nöjda, tänk vad mycket negativa personer det finns i vår värld!
Men som en liten parantes så var det ju ändå en trevlig tillställning i glada vänners lag .......jag kan nog åka igen trots att själva bingonumren i sig själva ger mig myrkrypningar!
Livet formar den man blir ....... om man har jobbat största delen av sitt liv med bittra människor som tycker att alla andra vinner, alla andra har mer pengar än mig, det är nåt fel med utrustningen, ni fuskar, osv osv .................... så har man ganska liten tolerans mot gnäll ......... livet blir vad vi gör det till, med dom medel vi har, väljer jag att plöja ner allt jag äger och har i bingobrickor så kan jag inte lasta andra för det miserabla liv som blir konsekvensen.
Och detta gäller i bra  mycket mer än bingobrickor, typ i allt ............... man kan inte bara sitta parkerad på röven och gnälla ....................... om man vill åstadkomma något så krävs en egen insats ...............inte bara sitta och vänta på att få det serverat !
Alla kan vi bli sura och besvikna mellan varven, men att inte ta konflikten och tala om vad vi är sura på är i min värld obegriplig!
Tråkiga nyheter har nått mig om en anhörig som drabbats av svår sjukdom....................... återigen slås jag av insikten av att vi är inte odödliga .....................livet kan ta oanande vändningar när vi minst anar det .................  Skickar styrkekramar i massor!
Att vara engagerad i sina medmänniskor kanske inte alltid betyder att man måste stå på barrikaderna ( läs FB ) och skrika ut sina åsikter och pracka på folk det dom behöver veta ........ helst i en mindre trevlig ton, " ingen vet nåt, alla är idioter"  (för att raljera ) alla gör säkert så gott dom kan i sin lilla värld ..........och vad ribban för det ligger är upp till var och en ........ vuxna människor kan ta egna beslut!
Ibland kan man känna att FB är en som gigantiskt sandlåda på ett dagis, det går väldigt bra att sitta hemma på sin lilla kammare och ha åsikter ..............." goda råd" poppar upp som svampar ur jorden till dom som oftast inte bett om det .....................här kan man slå sig för bröstet och skrävla om sina kunskaper ....................som kanske inte är speciellt " up to date "
"men vem bryr sig"..........  
Nu när man är på "döhalvan" måste man prioritera vart man lägger sin energi ................valet mellan att vara en bitter f-tta eller att försöka göra detta bästa av dom sista ljuva åren är lätt ............... jag väljer ljus och värme!
Nä nu måste vi ha lite bilder!
 


 


 


Lukas har sin egen vrå av trädgården, svalt och skönt, han ligger ute hela dagarna, Aston han ligger inne han ........ ja alla är vi olika i vår herres hage!


 
Solstol NO2 ........och en ljudbok, varför har man inte upptäckt detta förut .......vill du ha ett smakprov så skicka mig ett meddelande, jag har några att ge bort, GRATIS är gott!
Den första jag lyssnade på var Keppler / Eldvittnet, jag har läst dom två tidigare böckerna och denna var minst lika bra, uppläsaren Jonas Malmsjö har fått en hel del kritik för sin monotona uppläsning ........nu när jag lyssnar på Viveka Sten / I stundens hetta med uppläsare Katarina Ewerlöf så kan jag förstå kritiken, hon har en helt annan inlevelse och det är lättare att fokusera.
  
Lukas parkerad i syrenhäcken ....... full koll på sin matte .......... men ibland ......eller typ alltid är han lite väl överentusiastisk i sin iver att hålla koll på mattes pinaler ........ jag gick in för att svara på den fasta telefonen, bredvid solsängen hade jag en stol med kameran, shorts och linne på ....................... kommer ut igen, möts av linnet på trappan, shortsen vid uteduschen och kameran på backen ........ effektiv liten farbror .....................skänker en tacksamhetens tanke till att tuggandet är ett minne blott!


 
danananana ......................


 
två kvällar i rad har vi hastigt och lustigt tränat drag .................... Aston är jätteduktig ...............men det där med att fortsätta framåt när matte står kvar är han inte riktigt överens med .......  trots tidigare erfarenheter tog jag med köttbullar ..................... det blir som att TILTA ett flipperspel ................... BIG MISSTAKE!
    
Ja, det ser ut som om han har full koll ........det har han ....på KÖTTBULLARNA! han kan så mycket bättre, attans att jag ska tabba mig så!   Lukas följer sin inslagna linje ........ MÅTTLIGT INTRESSERAD! men utifrån hans mått mätt hyfsat ändå, han har inga problem att fortsätta framåt om matte stannar .........under förutsättning att han känner för det just då!   
Ja så nu är jag där igen, samma som spårning, tränar med två hundar som jobbar helt olika ...............jag har sagt att jag skulle ta en i taget .....................men man lever bara en gång! 


 


 
Kliff gjorde sitt bästa träningspass någonsin, duktig pojke!


 

dag två fick köttbullarna stanna hemma, klart bättre för Aston! Lukas lyckades hitta ett surdike och hade lera upp över armbågarna ................skönt att ha en utedusc´h då!Kliff på väg in i rutan.


 
Och vem ska hjälpa till att städa upp om inte ordningsmannen NO ETT?


      
Jag är så himla dålig på att förmedla till min hund vad jag vill ....................men med lite tjurighet och lite hemmasnickrat kolijox ska vi nog lösa detta oxå!


  
Jag älskar båda mina hundar lika mycket ....................men jag kan ändå se att den ena är mer fotogenisk än den andra .................beroende på vilka foton man vill ha ....................hopp & studs bilder finns det bara en mästare för!


 
imorse ringde det på dörren vid 8-snåret ..................yrvaket funderade man på vad det var för löst folk eller försäljare som plingar på vid den tiden ????  
Det var ju "bara" Kenneth, vår förra berners "biologiska" husse, Doremis Wictor Salle, "Wictor " kom till oss som omplacering vid 6 års ålder, härligt att knyta nya kontakter och lära känna goa människor genom våra fyrbenta!
Lukas är svårflörtad och avvaktande när det kommer någon han inte känner, men han är ju inte sämre än att han kan ändra sig när det kommer en frivillig kliare!
 trevlig typ den där Gävlebon!


Imorgon var det visst kalas i en annan del av kommunen, vi får väl hoppas på samma lika väder då!

Snart är det söndag ..... = sista arbetspasset = sen är det SEMESTER !!!! 
     
tror jag kommer att kunna stå ut med den statusraden faktiskt!!
trevlig helg / AC

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se