Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 10 september 2012

CK & SÖK 10/9

Av AnnCatrin - 10 september 2012 21:52

Hallå!
Ja på allmän begäran .....................eller Emmas då   så bloggar jag väl lite grann då!
Idag har vi varit till Hudik och letat bernersennentiken Hilma 8 år, hon har varit borta i en vecka och idag var det skallgång efter henne, vi tog med våra bästa spårnosar, Lukas, Tutan, Figo & Putte, dom två sista av rasen Pinscher.
Tanken var inte att dom skulle hitta spår eftersom dom är en vecka gamla, snarare att markera eller visa intresse om det var nåt djur i skogen, helst en hund då av den bästa rasen ............ berner!
 
lite förvirrande blev det allt ............................vad exakt är det vi söker    .........................hundarna sökte och sökte efter ett blodspår att följa ............................men om turen varit med oss så hade dom fått upp ett spår om hon ligger och trycker någonstans .........................efter skogen, som var av modell värre än Lowes, och det var det tur att det inte var på tid och skulle bedömas, matte är helt klart inte i spårkondition i oländig terräng    Så sökte vi i diken efter E4:an .............................hon kan ha sprungit under en viadukt och hamnat på andra sidan E4:an, vi sökte även där, Lukas och jag kollade av en sträcka längs E4:an ..................... även om det värsta ha hänt att hon är påkörd så vill man ju hitta henne!

Hilma försvann när hon blev skrämd av åskan ...........................efter det har hon varit i en gigantisk kohage med både kor och kalvar, korna har jagat henne, det finns det vittnen på som försökte hjälpa henne ur hagen .........................efter det är hon försvunnen .........och raka spåret från den kohagen är under viadukten eller ut på E4.
Ett medium som kan tala med djur säger sig ha haft kontakt med Hilma och hunden säger att hon sitter fast i närheten av hemmet, därför har vi sökt i närområdet.
personligen tror jag att hon sprungit längre när det både åskat och galna kor jagat henne.
Det blir logiskt att relatera till hunden moster i Huljen hittade för någon vecka sedan ........ tittar man på kartan kan man dra ett streck med en linjal hur hon har älgat raka spåret genom skogen i nästan två mil .................... troligen skrämd av något eftersom hon var en van jakthund.
Nu håller vi alla tummar och tassar att Hilma kommer till rätta!
 
Spännande med hästar men det var ju inte dom vi letade!
............................ och på tal om mystiska bilar som far runt och stjäl både det ena och det andra   ........................ Lukas och jag sökte av dikena efter E4:an på höger sida norrifrån sett ........sen kom vi in i en liten skogsdunge ...................då ringde kamraterna och funderade vart jag var   jag är söderut från kyrkan sett .........kör till kyrkan!
När vi kom ur dungen såg jag Ulrikas bil, men kunde inte gå raka spåret för det var en kohage ivägen, så vi fick gå en liten omkrok och Ulrika körde bilen oss till mötes.
Vi tyckte att det var dax för en liten fikapaus sådär i kyrkans område ......................satt där i bilen i godan ro när en man i arbetskläder närmade sig lite försiktigt .............................  man får inte fika på kyrkans mark hur som helst ........... definitivt inte om man sitter i en "skåpbil" ...................... han ville kolla upp vad vi var för suspekta typer för kyrkan hade blivit plundrad på koppar .............................   DU! kyrkan kan behålla sin koppar, vi söker en hund vi!
Jamän det här blev ju en liten rolig parantes till alla varningsmeddelanden om skumma bilar .................... toka från Sundsvall har setts smyga runt kyrkor i grannstaden, lägg genast ut en varning på FB!  ( och gärna en bild på fikat oxå) 

Ja, FB, vad ska man säga? har man lite distans så kan man skratta åt hur vi lite till mans beter oss i cyberrymden!
 
Sen har vi ju även baksidan, där någon slänger ur sig ett påstående .....................och flera hakar på tåget och kommenterar ...................... det dom inte har en susning om, för dom var inte på plats, men dom vet minsann vad som hände .......................hmmmm ..........MÄRKLIGT!
Några vet sig med bestämdhet veta vilken tråkig stämning som råder runt bernerringarna på utställning ..........................    
EHHH????? Jag har då aldrig varit på så trivsamma tillställningar som just denna sommar, tjo och tjim och glada tillrop!   
Jag erkänner mig skyldig till att inte stanna och heja fram kvaliciferade berner i finalringen ......... helt av egoistiska skäl, har ofta långt att åka ...........men i Högbo gjorde vi ett undantag, vi åkte ner över dan för att kolla på lördagen, Bästa Bosse blev BIR, nejmen hoppsan vad roligt ........ kanske vi ska stanna ändå till finalen när vi inte har några hundar med .......................... sagt och gjort ........................sjukt spännande, vi tjoade och tjimade på både uppfödargrupp, avelsgrupp & bästa Bosse!   
Sen är det visst nån som tycker, citerar: Att heller aldrig hejja på oss från ringside i finalen eller gratta ifrån hjärtat efter gruppvinster/bisplaceringar osv är bara patetiskt! OK, nu vill ju inte jag utge mig för att vara den skarpaste kniven i lådan men för att heja på någon från ringside bygger väl på att man är där eller??
Och att gratta från hjärtat bygger ofta på en ömsesidig respekt, du gillar mig och jag gillar dej ........ELLER?
Jag tror inte att det är så många som stannar till finalerna faktiskt, jag har inte stannat trots att min uppfödare gått vidare till final .......................men hade jag gjort det så hade jag naturligtvis skrikit mig hes när en berner äntrar finalringen.. 
Otroligt tråkigt att denna säsong skall avslutas med osanningar .......... jag vet, och många med mej, att om det är tjo och tjim .............. då kommer det från bernerringen, vi har fått beröm för gott "sportsmanship" så kom inte och påstå att vi sitter och är avundsjuka runt bernerringen, det stämmer verkligen inte där jag har varit!
Sen hur mycket sanning som ligger i det inlägg som  jag citerat ur kan jag inte kommentera eftersom jag inte var på plats, kände bara att det är ett slag under bältet att påstå att det är patetiskt att inte heja i finalringen ......................jag ser inget patetiskt i att välja att åka hem, ofta mer än 30 mil .......................jag är inget barn, jag är en trött tant som längtar hem efter en lång dag med tidig morgon.   
Och när vi ändå är inne på det där med utställning ........................i helgen var det Gimo, Aston var anmäld men jag var i valet eller kvalet om jag skulle ta med honom ......... han är ju liksom i ingemansland känns det som ...................... Äsch, han är ju anmäld så OK då!
snopet med bara 3 öppenklasshanar, Hubbe, Kliff & Aston, typ derby mellan Sundsvall & Timrå ...................må bästa kvinna med hund vinna   
Vart har alla öppenklasshanar tagit vägen ????? sju i Karlskoga, i Högbo var det två och nu tre ???
 
Bästa busbullen slog kamraterna och kammade hem ett CK oxå!
( och här skulle naturligvis jag flyttat in hans bakben ......................
han vill gärna sträcka på sig där bak den gode busbullen   )


 

matte var genast framme med börsen och köpte en flådig rosett för 100 riksdaler ..............ja, för på min nivå gör man så!
Astons kritik:
maskulin hane med korrekta kroppsproportioner
något lösa ögonkanter
aningen övertecknad i sitt ansikte
tillräckligt bröstdjup
passande benstomme
skulle önska bättre knävinkel
rör sig typiskt runt om

utmärkt temperament
Domare Johnny Andersson 

Jag blir SÅÅÅ glad när vi får ett EXC, och ett CK och klassvinst blir ju som typ högsta vinsten   
En utställning kvar för i år på Nordic, håller tummarna för att vi avslutar med ett till EXC!


 
 Vi har fått snurr på dragträningarna, detta lockar faktiskt fler än jag trodde, så roligt!


 

Nu har vi ju börjat traggla med kärran, det märks att vi kört med bara hjul före, det blev en naturligt övergång.


 

VA? vart är matte???? tvärnit på stället när han inser att matte går BAKOM   hehe .......... Rom byggdes inte på en dag .........men plötsligt så händer det .....................hoppas jag!Och som av en händelse så ringde en fd arbetskamrat från mitt förra ställe idag och hade hittat två löspringande hundar efter en livligt trafikerad väg .........................det måste vara nåt karma eller nåt eftersom jag får nys om alla hundar som springer vind för våg polisen blev kontaktad och jag ringde en vän ........................det var en liten hund och en ST Bernhard, kollegan har ju inte direkt en bil som rymmer den typen av hund så den fick snällt sitta utanför medans den mindre modellen fick sitta i bilen
jag fick ett tips om vems hundar det kunde vara och en person hade dykt upp och sagt att hundarna smitit från hundvakten, nåja, räddad för stunden tills dom smiter igen!


Ja, det var väl allt för idag, ha det bäst tills nästa gång! / AC

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se