Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 29 september 2012

byteshandel 29/9

Av AnnCatrin - 29 september 2012 20:45

  Jamän hej igen då!
Bloggar man sällan så glömmer man ju bort en del man skulle vilja spara för framtida bruk    som tex att jag var på min förra arbetsplats och blev avtackad med tårta och fina presenter .........
 
en mörk Captain Morgan var en ny bekantskap .........trevlig herre även han, jag har ju köpt den ljusa och inte vågat prova den mörka ............. nu står det 1 - 1 mellan kaptenerna!   
Ja, det är väl bara att inse att mina forna arbetskamrater vet vad jag vill ha i present .......... inga tramsiga prydnadssaker här inte!   
Efter förra helgens 50- årskalas är det inte så mycket bevänt med kaptenen ........men den andra flarran ska få lagra sig en stund ................................  
Nåja, över till mer värdsliga saker ...........................som dom fyrbenta tex ........................det har ju städats en del på Bågevägen efter fönsterbytet .........tro det eller ej ...........................och när jag ändå gjorde höst/vinterfint i gästrummet så tog jag en bild ..............................dagen efter kommer hussen i huset hem och kommer i vanlig ordning in källarvägen, JA, han har egen ingång    han brukar få leta sin ena foppatoffel, eller båda om Lukas har varit på det humöret ....... men denna dag var den inte att finna, jag fick hjälpa till i sökandet ...................troliga scenariot var ju att den blivit kånkad utomhus ...............................jag skojar inte när jag säger att jag formligen höll på att skratta ihjäl mej när jag slänger ett getöga in i gästrum,met och ser hussens foppatoffel prydligt parkerad på sängen  

Naturligtvis fram med kameran och dokumentera ......................................... liten trulig farbror har kastat lystna blickar på den nytvättade gosedjursbernern som låg på sängen, det låg två gosedjur från början men den första hämtade han dag ett.
Och liksom för att göra så lite väsen av det som möjligt så lägger han hussens toffel på sängen istället, liksom som ett byte, för då gör det väl inget eller????
Jag kommer fram till att detta har han pysslat med i tidsrummet mellan att hussen går på jobbet och matte kliver upp ....................... kreativ liten kille!
 
och det är ju här det blir så kul att jag fotat dagen innan .....................tydliga spår av liten farbror kan anas i sängen   dessa två mjukisberners har legat i tvättstugan i flera månader efter tvätt .........................han har tydligen full koll på dom när dom hamnar i gästrummet, ett rum han aldrig är i annars .......................för det har ju blivir Astons pojkrum, han ligger alltid där.
 
liten trulig farbror, tjurig och envis som få men så lätt att älska   det spelar ingen roll hur Aston gör ....................... som ett brev på posten gör Lukas precis tvärtom!
Aston har aldrig någonsin legat i soffan ............................I Lukas sinnevärld är det väl helt självklart ........eller?
  


 
Myspropp!


 
mattes gogubbe numero ett ......................finns ingen som kan plira som han ........................ehumm ............jaja en viss grad av vindögdhet dröjer sig möjligen kvar .......................  
   
tråkdag häromdagen med regn ........................lite bus på altanen lättar upp stämningen!

Det blev ingen dragträning i onsdags, det kräkregnade hela dagen .......................nej då får det vara, en viss känsla av nöje ska ju infinna sig oxå och den känslan uteblev helt.


 
men Kotten och Kliff kom förbi på en fika, och eftersom Magnus oxå fanns i huset så blev det fästingjakt ...................han är fenomenal att hitta fästingar, förra veckan när vi var på dragträning ringde han och hade hittat tre på Lukas som var kvar hemma ....................han hittar, plocka får jag göra själv!
Dom var väldigt små, och döda, så förhoppningsvis så hade fästingmedlet som jag preppat honom med inför Torsåker gett verkan.
Effipro är det jag använt i sommar när vi åkt till fästingland, ska dom bara poa på här hemma har jag inte behandlat.
Hur som haver så klämdes det och kändes på hundarna .......................Lukas har flera sår på huvudet troligen efter all knott i Torsåker, Aston hade likadant efter en Byskeresa .................Kotten hade en mindre känsloyttring om man uttrycker sig milt när hon kände något misstänkt på Kliffen, och mycket riktigt så satt det en stor äcklig fästing fram på bröstet på honom, den var oxå död, Magnus fick lokalisera den så att den kunde avlägsnas, dom som satt på Lukas var inget i jämförelse med denna best ....................USCH vilka äckliga djur!
 
Hussen blev sugen på rödvin .........................och om man inte tänker efter då beger man sig mot Birsta en regnig lördag när det dessutom är löningshelg ..................... BIG MISSTAKE .................HUGE MISSTAKE !!!!! Jag åker ALDRIG till Birsta om jag inte absolut måste på en helg, bättre att stöka undan på vardagar och då på dagtid.
Men hamnar man mitt i kaoset så gör man, det tillför inget att låta pulsen rusa .........FALL IN I LUNKEN............ är mer min melodi .........................annars så kan man bli till sinne och krocka, som några längre fram lyckades med .........................jag har varit på Birsta förut där fullkomligt hysteriska människor blivit som besatta i sin jakt på en parkeringsplats ...................men HALLÅ! alla kan INTE stå vid entrédörren .................... så är det bara ...........................!!!
Lugnt och harmoniskt så drog jag igång ljudboken ......................så är det här i Norrland när man får en stund för sig själv!   
 
Det blev några grisöron oxå till mattes bästa pojkar ...............................fast Lukas alltid får den största så är han klar på rekordtid, Aston hann lämna sitt öra flera gånger för hos honom finns inget vidare intresse, man får nästan tvinga honom att äta klart, den lilla tjocksmocken behöver verkligen inte två öron!
han står som en gam över Aston och väntar på att han ska tröttna på sitt öra, men idag åt han upp hela.
Ännu en avdelning där dom är sjukt olika, Aston har en bedrövlig tandstatus, innan han fyllt två år hade han legat hos veterinären två ggr för mycket tandsten och tandköttsinflammation ....................Lukas har börjat få tandsten nu så nu försöker jag själv få bort den med skrapa för att tjäna några dyrbara tusenlappar.....................och det verkar faktiskt funka, vi tar lite pö om pö!
Jamän så där, det blev några rader så här i slutet på september oxå 
  
trevlig höst! / AC


 
 
Camilla

Camilla

1 oktober 2012 21:05

Ja, nog är de två hjärtebarnen olika .. och lika go och gosig som den ena är är ju den andra lika tokig och sprallig .. kan du ens tänka dig om det vore Lukas som var som Aston ? nä, i min värld går det inte ;).
Måste dock säga att det var ganska smart gjort av Lukas .. så klart det fungerar med byteshandel .. hehe ..
Kanske vi ska ta en skogsväng någon dag ?
Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards