Aston & Lukas

Senaste inläggen

Av AnnCatrin - 1 februari 2011 17:45


 

 

 

 

 

ANNONS
Av AnnCatrin - 29 januari 2011 21:13

Hallå!
Ja, vi måste ju klämma in lite hurrarop för bästa Kliffen som efter en OOOLIIIIIDLIG väntan äntligen fått sitt röntgenresultat !


Veterinärdata

Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2011-01-19Veterinärhuset Södra Berget ABHD grad A
2011-01-19Veterinärhuset Södra Berget ABED ua (0)


Jamän typ bättre än så kan det väl inte bli !!!!! , skönt att nån hund i den närmaste hundkretsen slinker igenom utan några problem, det var ni värd Camilla & Johan!
Usch, vi har vårt kvar, strax halvtid, på tisdag är lillfisen 6 månader ........ håller tummarna för att han fortsätter på den inslagna vägen, att röra sig lätt och ledigt  
Den här gången tänker jag inte åka 70 mil t.o.r för att röntga, har han nåt så har han oavsett vart vi gör den ....... vi kan lägga dom bensinpengarna på roligare saker istället!
   
här händer inte så mycket, jag gick av mitt pass imorse, sen tillbaka och jobba "kortpasset" mitt över dagen, imorgon skall det jobbas dygn igen men då har jag lagt in så att jag börjar 12 istället för 9 skönt!
  hussen kommer med vindunken .......är det fest eller? i huvudet på en hund hade det varit betydligt trevligare med en korvring eller nåt annat "hundvänligt"  
  jaja, lite kan man väl släppa loss på lördagsaftonen......... 
 
hmmmm ....hussen i köket IGEN .......kanske det bjuds på nåt ätbart nudå?
  ha en fortsatt trevlig helg! / AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 27 januari 2011 08:54

........ så var dom lediga 8 dagarna ett minne blott ........har inte fått något vettigt gjort på husmorsfronten .......men det får jag ju typ aldrig annars heller så varför ändra på det på livets höst?
Lagar inte ens middag längre, eftersom barnen är utflugna, maken lika gärna tar en macka så varför lägga ner energi på det?
Tur att sonen kommer hem mellan varven så att man inte glömmer bort kokkonstens ädla hantverk 


  vi har utökat våra vidder lite, letade oss upp mot kraftledningen för att kolla om det gick ett skoterspår där i år oxå, och det gjorde det, en härlig dag med bara några minusgrader.

  ....så nästa dag tog vi bilen upp till vattentornet, betydligt kallare, -12, sparade in transportsträckan och kan gå lite längre på spåret istället, lite snopen blev jag allt när det började mullra bakom oss och två crosshojar dök upp ........ tyckte nog att dom kunde saktat ner lite till men känslan var att jag inkräktade på deras väg ....... hmmmm ......spåret är väl fritt eller så länge man inte klampar runt i skidspåren?
Fantastiskt skönt och gå på lite bredare stigar!
  Aston Martin har fått sina haka tvättad, hela han skulle behöva badas efter fällningen men det får nog bli lite mildare ute först, och den nya pälsen som växer fram borde ju vara ren eller?  
Så när han ändå skulle blåsas så fick Lukas vara med på ett hörn oxå och bli blåst ....... det drar ju ihop sig för ett bad framöver när han ska ställas, jag har bara badat honom en gång när han var liten, och bada bara för att träna är inget jag roar mig med i smällkalla vintern.
Det var väl lite blandade känslor att bli blåst men rädd var han inte, vilket jag inte trott heller för han har inga problem med dammsugaren ....... så tar väl fram den lite nu och då så kommer det att funka finfint den dagen han är plaskblöt efter ett bad.
  så dagarna dom dagarna dom rullar på även om man inte är supereffektiv hela tiden ......... 
I går var jag på ljusparty ........ hade tydligen lovat det i ett vinrus förra veckan ......... och som jag förstod så gick det inte att gå därifrån utan att handla .......och vilja ha mer ....... så om en månad är det ljusparty på Bågevägen om nån är intresserad, återkommer med datum och tid.
Idag ska det jobbas några timmar på em, skönt att kunna ta ut motionstimmen i början på passet, sen är det "dubbelhelg" på agendan, ordningen återställd med andra ord!
ha det bra / AC


Av AnnCatrin - 23 januari 2011 14:35

Hallå!
Veckans söndagsbild kan vi inte hoppa över!
  5 månader och tre veckor är mattes stora pojke ........han ser så stor ut när ingen annan större pojke står och bryter sig bredvid!
Han växer riktigt fint .........tänk att just jag fick en till pojk som inte har nån fulålder .......... 

  ( snygga öron !, försvarar mej med att jag inte snöat in på sådana detaljer än vid tiden för detta foto   )
ok, jag erkänner motvilligt att Aston inte vara så himla vacker hela sin uppväxt ....... men jag tyckte det då, och samma lika gäller för lillfis ...........   
Som jag sa till Camilla när hon tog hem Kliff som var så söt med sitt skära tryne ........ man måste lova att älska dom villkorslöst ........ även om dom förblir rosa om nosen eller ögonen går i kors........  ....... och trösten med fulålder är ju att man vet att ingen slipper undan utan den ( utom mina hundar då förstås   )
Och efter den blir dom bara vackrare och vackrare !
 
Nu närmar sig 3-årsdagen för mattes busbulle ......... kanske kanske poletten till det stora lugnet ramlar ner då.............  
ha en härlig söndag! / AC


Av AnnCatrin - 22 januari 2011 14:04

Hallå!
ja, vad gör man på sin första lediga lördag på 3 månader ........ INGENTING!  


  här är en liten filmsnutt på en valp i snön .......... fenomenal på att gräva upp bajs som ligger djupt nere ........  
av det 90cm höga staketet är det inte mycket som sticker upp, vilket innebär att det bara är att promenera över för dom fyrbenta ........ för snön trycks ihop för varje nytt lager som kommer så det blir aldrig djupare att plumsa i .........näpp, dom kommer bara högre upp för varje nytt snölager  
   Det är väl ändå märkligt att när man gått ner för altantrappen så måste man gå upp för en kulle för att komma upp på baksidan ......hallå! det är ju faktiskt plana backen sommartid!
    Och att trampa runt på stigar fot för fot är ganska tålamodsprövande i längden, är lika glad varje gång man sluppit ett möte, för att kliva av stigen betyder snö i skockan när man sjunker ner över knäna......... 
    Så att söka nya vägar att vandra på undersöks hela tiden .........här hittade vi ett skoterspår .... YES! .........som dom dragit upp skidspår på nästa gång vi kom dit ......    
 
Så vi får väl hålla oss till dom relativt välupptrampade stigarna ändå!
Idag tog vi en promenad till Nordichallen för att kolla elljusspåret där, fantastiskt att det inte var nåt skidspår där, nu gick vi inte så långt eftersom vi gått hela vägen dit oxå, Lukas lillfis är ju trots allt just det, en lillfis och småpojksben vill man inte överanstränga, men det går ju att ta bilen dit så slipper man transportsträckan!
Vi blev ikappkörda av en bil och en trevlig man frågade om han fick hälsa på hundarna, han var intresserad av att köpa en Berner och hade kollat lite på nätet, men tyckte det var svårt att veta hur man ska gå till väga ......... han fick genast en snabblektion i hur man inte gör .........köp inte hund på blocket, titta istället på rasklubbens valpsida bla bla bla ........ han fick tips på vart han kunde vända sig så förhoppningsvis så får vi så småningom en till bernerägare i vårt område, trevligt!


    Den här fantastiska utsikten har vi på jobbet efter takskottning ....... även här är det en plan yta sommartid ......... svårt att tänka sig att här brukar vi sitta ute och äta ibland, men för det mesta mitt i sommaren blir det alldeles för varmt när solen gassar .......   det känns vääääldigt långt borta just nu.........
Men det är bara att gilla läget, snart snart är januari ett minne blott och vår och sommar har tagit ett steg närmare.
Jag tror bestämt att det blev en liten gnällblogg över det vita fluffet ......... ja, men nu hade jag inget annat spännande att förtälja så då får det vara så!
ha en fortsatt trevlig helg! / AC


Av AnnCatrin - 19 januari 2011 10:14


  kollar hur det funkar med den nya videoklippfunktionen   

Av AnnCatrin - 18 januari 2011 14:45

Hallå!
Nu är det nedräkning .......jobbar natten i natt och sen är det 8 dagars ledighet på schemat, trevligt!
Vi får väl hoppas att vädret rekar till sig, spöregnet igår hade jag lätt kunnat varit utan ........ och minusgrader idag gör att en mindre behaglig isskorpa lagt sig över promenadstråken ....ONÖDIGT!
 
Inte ett staket i sikte så långt ögat når ...... vilket lillfis tycker är extremt spännande ......... det är full koll som gäller när dom är ute  
 
 
men matte! säg åt han....han bits!
        i år är det helt allvarligt frågan om snön hinner försvinna innan midsommar......  ....... vilket vissa inte tycker är ett problem .......näpp Aston Martin kan nog ha vinter året runt han!
  what´s up?


Lille Lukas lurvtuss har lika snabbt som han började med det slutat med att komma upp i sängen, vilket jag tycker är ganska skönt, visst var han mysig att ha liggande tätt intill men det kommer årstider som inte innefattar rena snöbeklädda gator och då är det av mindre trevlig karaktär att sopa grus ur sängen innan man ska sova........  men soffan tycker han fortfarande är en alldeles förträfflig plats att ligga i ........
  hög mysfaktor........
Kom ju inte iväg igår för en vägning så jag tänkte skjuta på det till 6 månadersdagen ........ men nyfiken som jag är så kvistade vi förbi vetten efter promenaden och 5,5 månadarsvikten landar på 27,7 kg.
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 16 januari 2011 14:23

Hallå!
Lillfisen växer och frodas ....... hur söt dom än må vara som små babykroppar så är det attans så mycket enklare när dom blir lite större!  
 
5,5 månader gammal har den lilla lurvtussen blivit, tänk vad tiden rusar iväg, snart dags för premiär i vänstervarvets förlovade land   inoff i Timrå ridhus 27 februari ....... han ser ut som en liten klok gubbe lillfisen, inte den där pigga glada busiga blicken som Aston alltid haft ....... nej, Lukas ser mer eftertänksam och förnuftig ut ....... han tittar ofta "under lugg" trots att han faktiskt inte legat inne med nån större modell av den fulsöta rufsiga valpmössan som dom flesta i denna ålder brukar ha ......... 
 
skall bli spännande med en första bedömning, samma domare som Aston ställdes  för som valp, hon kan ju rasen iallafall, Yvonne Brink.
Sen blir det Sala, min favvodomare Charlotte Sandberg dömer valparna ( hon gillar Aston =jag gillar henne   )
Och efter det en valputställning på hemmaplan i början av april .......... och SEN borde f-n våren vara här, och det med basta!
jamän sådär ja, lyckades skriva bort hela vintern som är kvar ....tyckte bestämt jag skrev VÅR där på slutet ........    nästan -20 igår, nollgradigt och snöfall idag ........ man får leta positiva vinklar på det hela .......hmmmm ja,det regnar iallafall INTE ........trots att det tydligen dansas regndans och bes till regngudar där nere hos diamanterna........  
Men i väntan på sommar sol och lata dagar så kan man planera sommarens schema ........ japp, lyckades parera utställningshelgerna som är tänkta och jobbar på dom andra helgerna istället.
ha det bra / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se