Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 22 april 2009

borde sovit för länge sedan......22/4

Av AnnCatrin - 22 april 2009 00:42

hallå!
slänger väl in en nattablogg när jag ändå sitter fast i tangentbordet ;0)
Typ inget går min väg i cybervärlden...har dock kommit en god bit på mitt senaste projekt efter idogt knappande ikväll...det tar sig sa .........
har varit en sväng till livlinan Katrine ikväll...känns bra att man kan ringa en vän när det drar ihop sig......
Där gick det hett till på bakgården, känslorna svallade bland de berörda så vi får väl se om dom kommer till skott och att det blir nåt resultat så småningom.
Igår var bilen på verkstad för ett pajat lyktglas i spoilern skulle bytas, den var inte klar när jag kom och hämtade så jag fick åka dit idag oxå för ljuset skulle ställas in.
Det blev till att lämna bilen över dagen, vilket jag hade en föraning om, så det passade ju lägligt att plocka ut den medhavda hunden ur bagaget och knalla iväg hemåt på en frisk promenad.

busbacken, den är brant den!
Det är 4-5 kilometer skulle jag tippa så vi var lagomt trötta när vi kom hem.
Det går framåt med stormsteg med koppelpromenadträning, nu behöver jag bara markera och säga "bakom" så går han snett bakom mig utan att dra i kopplet......herregud var det inte svårare än så ???
Det är bara att krypa till korset och erkänna att trägen vinner, och använder jag därtill en metod där hunden förstår vad jag vill så är mycket vunnit, till och med ett hundmöte klarade vi av utan problem.
Och nu har ju jag oxå fattat vad jag vill och förstått att hunden inte har begripit det för fem öre tidigare *asg*
nu när tioöringen har ramlat ner för matten och jag har förstått att han byggt upp en förväntning över ett hundmöte som inte blir av.....nu tar jag upp kontakten i ett tidigt skede och då håller han sig lugn och fokuserar på mej och godiset......härligt!
Ja ja, babystepps framåt, jag lär mig sakta men säkert.....det är ju lite överkurs att tro att hunden ska lära sig först av oss två ;0)
Tack Memea för ett klockrent förklarande om hur doggens lilla skalle funkar!

Igår kväll var vi bevakade av nåt läskigt monster......eller var det Svante the cat som är så förtvivlat nyfiken på Aston att han sitter och spanar in på tomten....det har väl varit lite svårt med det på vinterhalvåret med all snö!
Aston skulle bra gärna vilja leka lite men hur förklarar man för en katt att han vill verkligen inte käka upp dig lilla kisse när han kommer rusande i
180 ??? var jag katt skulle jag oxå rusa i rask takt åt andra hållet ;0)

Aston står på bron och spanar mot Svante som ligger i slänten bakom den svarta stolpen.
46,3 kg var 14 månaders vikten, han håller vikten klockrent......3 ynkas hekto på en månad är inte mycket nya muskler.......vi skyndar långsamt, det är tydligt det!
Tack och godnatt, nu måste jag verkligen sova, APT imorgonbitti / AC

 
 
Ingen bild

Isabelle

22 april 2009 09:11

Halloj! Men, visst är det så! Vi kan ju orden och många förväntar sig att hunden ska förstå "-Nej, men Karo, gå inte där kom hit nu då säger ju matte!". Och för hunden blir det bara en massa blahablaha.. Har man däremot visat för hunden att tex "-kom" betyder att matte vill att man ska komma intill henne så blir det ju mycket lättare :-)(Man skippar hela meningar). Och att många gärna vill att hunden ska förstå ett helt moment innan det är färdigt. Så jag tycker det låter utmärkt med att du fysiskt visar honom vart det är du vill han ska gå och sen lägger till ett ord som kommando och SEN kräver att han ska lyda när han väl förstått :-) Då märker man själv att det ger resultat :-)Många säger "-Min hund är så trög! Han fattar ju inte! Han måste vara döv eller nått" :-)Och då betyder det oftast att antingen så har hunden inte förstått vad matte vill.. det blir för många ord på en gång eller det blir otydligt eller så.. eller så är matte inte tillräckligt rolig/viktig utan det/den andra är mer lockande :-)Fast jag tycker berner är en väldigt tacksam ras att jobba med :-) De har ofta stort förarintresse och flockkänsla och det vinner man mycket på enligt mig:-) Men, jättekul att kurserna ger utdelning! Samt "trägen vinner" :-) Även om det känns hopplöst ibland så får man inte ge upp för endera dagen så trillar poletten ner som sagt och det man ville sitter klockrent :-)

Trist att kissen inte vill leka med en 46-kilos kanonkula ;-)

Kramar från oss!

 
Anneli

Anneli

22 april 2009 10:36

Hejhopp

Vilken feg och tråkig kisse som inte vill leka med Aston ;) Friskt vågat är ju hälften vunnet ju...och man måste ju våga satsa :D

Det kommer nog en dag när de där två står och snosar på varandra när du tittar ut :)

Bra jobbat att gå från Volvo och hem...snacka om att det är backigt !!!

Kramkram Anneli

http://www.maximilian.panatet.se

 
Anne-Lie

Anne-Lie

22 april 2009 11:30

Hej på er !!
Den där lilla svarta katten den känner vi igen ! den brukar också kika på Jezzie och Natus och det var den som Natus jagade häromdagen... katten fick motion och natus blev halt för några dagar..
Ja detta med att vara envis när det gäller fostran av våra hundar det är en viktig sak, man får inte ge upp för då vinner vovven..
Oroa dej inte för vikten, när Natus hade fyllt ett år så hände det inte så mycket på viktfronten, nu är han 22 månader och det är inte många kilo upp sedan 1 års dagen.. vi ska vara glad att dom inte växer för fort !
Muskler har ju din prins så det är ingen panik men fler muskler.. hur går det med mattes vikt och muskler då ?? här står det stilla på -8 kilo.. suck !! men är glad för dom i alla fall..
Kram Anne-Lie

http://www.jezzieochnatus.se

 
Ingen bild

camilla

22 april 2009 18:42

Halloj!
Jag tror det är ombytta roller nu, jag somnar som en klubbad säl nu på kvällarna och du sitter uppe och knappar på tangentbordet..
Jag har jobb på dagis hela den här veckan och dom små liven håller på att ta död på mig, man är ju inte direkt van... Jag brukar ju ha väldigt lugna dagar annars*s*..
Härligt att ni har börjat prata samma språk , du och Aston.
Det finns ju där , konsten är ju att kunna plocka fram det ur hunden också , och tjurig är du ju *s*.. Så det kommer bli bra det där.
Ha det så bra
Kram Camilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards