Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 8 januari 2013

nytt år nya vägar 8/1

Av AnnCatrin - 8 januari 2013 10:00

Hallå!
Nytt år nya utmaningar, mycket har hänt under hösten som definitivt inte hamnar på listan över saker man gärna minns men förhoppningsvis så bär det nya året med sig förändringar och nya vägar att vandra på.
Detta är varken hundrelaterat eller har med mig personligen att göra,.

Tänk om livet vore så enkelt att man bara behövde lägga sin energi på att onda över snön? 
Tro mig, det skulle vara en lätt börda att bära.
Men oavsett vad som händer så rullar livet på, man har alltid ett val och mitt är att fortsätta framåt och ta vara på det positiva livet ger i stort och smått, den som gnölar om bagateller har troligtvis inte upplevt några större nederlag, det är bara att gratulera till det isåfall !
 
livet är inte rättvist, så är det bara ..............


 
Snö i mängder har begravt staketet, nu på morgonen dristade sig Svante, grannens katt till att gå på andra sidan bäcken, han litar nog inte på det obefintliga staketet, fullt liv på grabbarna men hittills håller dom sig på rätt sida ............ dom skulle ju så gärna vilja att Svante kom och lekte lite ................. men Svante tänker inte så ........... han svassar gärna förbi staketet nära nära sommartid bara för att retas lite   
Bäst att tillägga att dom inte är katthatare mina pojkar, dom älskar Camillas katter och kan nog inte riktigt förstå varför katterna hemma på gatan inte vill ha en vänskaplig nos i rumpan?
 

Titta in på altanen funkar bra vintertid!


   
Nya vägar vintertid som inte finns på sommaren, trevlig prick som kör runt med skoter, det tackar vi för!


                  
hur mycket Lukas än försöker så kan han inte slå minernas mästare ..............


tråkig tid när allt ligger i skugga, solen står så lågt på himlen så man måste upp högt eller på nåt stort fält för att fånga den på bild.


Så igår var det bara att bege sig uppöver, tydligen nästan ingen annan som tänker så, det var bara någon som gått före men det har ju töat för några dagar sedan så snön har tryckts ihop så man sjunker inte igenom.
 
plumsa plumsa ...........
       

Jag har snöat in på motljusbilder, men som vanligt när inte huvudet är med så var kameran helt fel inställd, missade att jag ställt upp Iso ganska rejält på en skuggig promenad så man får vara glad att några bilder blev ok.
   
Spännande med så helt olika resultat beroende på vart du väljer att rikta kameran, mot eller med ljuset.

Det tar sig .........skulle bara ha lite mer samarbetsvilliga objekt ........men ljuset är jag mycket nöjd med !
  
 
ja, och det här blev ju nåt helt annat än vad det var tänkt från början ..........................man kan se två nosande hundar i motljus, eller så kan man se en gigantisk .................?   

jag kämpar på med mina inställningar, fattar inte varför minneskortet i min skalle är tomt hela tiden? jag tycker att jag fyller på det ma´ ett ma´ ett ............................
Vilken tur att man kan "rädda" dom flesta bilder via redigering, det är min besatthet numero två ........................ i den bästa av världar så tar man kanske den perfekta bilden direkt ......... men då är ju halva nöjet borta   
 
Det finns inga gränser för hur mycket man kan vara inne och peta i en bild ..........det svåra är snarare att inte göra för mycket ............... men roligt är det!
Fast å´ andra sidan får jag ju faktiskt peta hur mycket jag vill i mina egna bilder  


Nu ska jag traggla mig igenom alla kurser på Moderskeppet i vinter, någonting borde ju fastna innanför pannbenet hoppas jag.
Jag ogillar skarpt att inte ha full koll oavsett vad det gäller, just nu famlar jag i blindo känns det som vad det gäller kameran, det är fullständigt omöjligt att få informationen att stanna kvar i skallen.
Skam den som ger sig ............

 
lördagsgodis!
 
Nyårsaftonen gick bra trots allt, vi har upplevt att båda två börjat reagera på ljud mer än tidigare, inte med rädsla men mer uppmärksamma, dom nya fönstren bidrog säkert till att det hördes mindre och dom hade inte reagerat vid 12-slaget, SKÖNT! ( jag jobbade.)

Men man får så ont i hjärtat av alla efterlysningar om bortsprungna hundar på nyår, det är lätt att tycka att folk ska ha koll på sina hundar, men jag tror nog att i dom flesta fall så trodde ägarna att dom hade stenkoll, men en panikslagen hund kan göra dom mest oväntade saker tyvärr.


Snart har halva januari gått, sen är det bara kortmånaden februari efter det och vips så står mars för dörren och då börjar våren knacka på, ni ser! det löser sig, det blir sommar snart igen !
ha det bra/ AC

 
 
Ing-Marie

Ing-Marie

8 januari 2013 12:46

Det är väl bra att man har möjlighet att redigera för att förbättra sina bilder men det skulle ändå inte hjälpa om inte grundbilden var skapligt bra. Du har fått till helt underbara bilder! Du är duktig du! Bra fortsättning på året önskar jag dig och dina härliga grabbar!

http://www.stallnylund.se

 
Ingen bild

Lena

8 januari 2013 15:09

Tack för dina positiva tankar och fina bilder på snygg-grabbarna, känner mej lite stärkt av det ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skapa flashcards