Aston & Lukas

Alla inlägg under september 2008

Av AnnCatrin - 18 september 2008 09:57

Hallå!
Har man tagit f-n i båten så ska man visst ro han iland oxå säger dom som vet, men det tar extremt mycket tid och energi att lägga upp en ny sida, jag kanske krånglar till det och gör det onödigt tidskrävande, vad vet jag, jag är ny på det här!
Den här sidan har jag haft ca ett halvår och det var ju lite pyssel att få till det, nu måste jag lära mig nya saker igen......jobbigt!
Men nu börjar det ta form och i tanken så är det den nya sidan som gäller så då får det bli så!
Den har både för och nackdelar, den största minusposten är ett helt värdelöst bildgalleri, men jag har pratat med supporten och det ligger på önskelistan att förbättras.
Det viktigaste är att det går att lägga upp bilder på bloggen, av statistiken att döma på denna sida så är det inte så många som går in i galleriet ändå.
Så tillsvidare kommer större album att läggas upp på Picasa.
länkar till dessa ligger på bildsidan.
Sen är det lite pyssel att kopiera över texter som jag har på denna sida men sakta men säkert växer det fram oxå.
......Så gissa om jag behövde en paus igår!
Vi åkte på sjukbesök till världens bästa Fabbe för att muntra upp honom lite.
Det blev inte någon promenad utan dom fick bara träffas och busa lite under ordnade former.
Fabbe var pigg och glad trots att han var stel och haltade lite till och från. Vi får hoppas att det blir en operation lite snabbt så att han slipper ha ont....lillgubben.

Vi följde med in för att kolla hur dom har det hemma......ånej!!!! Fabbe bodde en LÅÅÅÅNG trappa upp, som dessutom var hal som is......snacka om bambi......men till lyckades jag baxa upp Aston......och fick faktiskt ner honom igen efter lite pyssel......hörru Aston, dax att du lär dig att gå i långa trappor oxå!
( jättefin lägenhet Johanna )
nä, nu ska jag återgå en stund till mitt "byggare Bob bygger hemsida projekt"......har 26 dagar kvar på provtiden innan dom vill ha betalt, så än kan jag dra mig ur......
Har fått muntliga garantier att denna sida aldrig skall beläggas med reklam, om jag inte själv väljer det det vill säga!
Det som jag tycker är himla bra nu när jag är mitt i "byggeriet" är att sidan inte publiceras förän jag bestämmer mig för det, kul att kunna visa den relativt klar.
Förövrigt står väl lite packande inför morgondagens resa, vi åker tidigt imorgonbitti och skall stanna till både i Uppsala och STHLM för att kolla in lite HD prylar.
Tänkte även slinka in hos veterinären för en vägning av hunden som blir 7 månader på lördag. Stora killen!
Ha en trevlig helg allihopa !!!!! / AC

Av AnnCatrin - 7 september 2008 10:06

Hallå!
Japp, det gick ju som hejsan det här! ensam valp i klassen men med en jättefin kritik! Domaren började att klämma och känna på Aston som glatt viftade på svansen, sen satt han sig och började skriva kritiken......vadå? ska jag inte älga runt eller nåt? Sen kom det.....får jag se en triangel........men HALLÅ! alla andra fick springa fram och tillbaka och runt, men inte vi inte, hade han månne snappat upp att vi hårdtränat på detta?
Det gick bra iaf, kom lite för nära domaren när vi ställde upp men det var ju lite förvirrande när han redan skrivit det mesta av kritiken ( jag hörde vad han sa ) så det kändes som vi redan var klar !
        
Kritiken:
6 mån. ( han frågade 2 ggr och jag sa 6.5 mån )
Snabbt utv för åldern
Lovande huvud
Öron, ögon, bett ua
Passande b-korg för åldern
Kraftig benstomme
Norm vinklar
Aningen långt ländparti
Rör sig med mkt bra steglängd, men naturligtvis löst.

Behrens Aberdeen kammade hem BIR-valp ( oxå ensam i sin klass, så det drällde ju inte av valpar precis!)
Stort grattis till henne!!!!
Sen måste vi naturligtvis skicka stora grattiskramar till broder Genein´s Aragon av Inchi som oxå kammade hem 1:a pris, HP och BIM-valp på Öland! Duktiga pojkar !!!!!
Och Lena du ska naturligtvis oxå ta åt dej en stor del av äran som fött upp dom små liven!

Det blev ju bra till slut trots att valpeländet var till salu senast igår.....
Vi åkte neröver på lördag fm, var in en sväng på marknaden i Hudik, Björn skulle köpa några "pins", så det var snabbt överstökat bara vi hittade igen det ståndet, jag begriper inte att folk frivilligt tar med sig hundar på såna här ställen, jag var helt färdig innan vi var ute därifrån igen, man är ju livrädd att någon skall kliva på honom, men det kändes inte som nåt alternativ att lämna honom i bilen eftersom vi inte har löst frågan hur man skall kunna låsa grindarna.
sen bar det av till ett regnigt Gävle, jag tog hunden på en promenad direkt.....hittade en stig där han kunde få springa lös, ni har redan räknat ut vad som hände sen eller?.......Vips såg låg han och rullade i nåt obestämt, men så j-vla illaluktande att jag aldrig känt på maken....
Tillbaka i 180 knyck, vrålande diskmedel, HIIT NUUU !!!!!
schamponerade in kinden, halsen , bogen och frambenet, allt lika "väldoftande" sen blev det avsköljning med trädgårdskannan som var full i regnvatten......Herregud, jag som tyckte att jag hade stenkoll på den lilla marodören....men icke!
A´puh, vilka knep ska jag ta till nästa gång han är nybadad? Det blir nog till att paketera in honom i gladpack eller nåt varje gång han går ut ?!
Nåväl slutet gott allting gott, nu har man gjort premiärrundan i utställningsringen och hunden skötte sig galant, det var väldigt bra att vara där flera timmar före så att han kunde acklimatisera sig!  
skulle försöka ta ett tjusigt kort med rosetterna på men dom var till för att ätas tyckte Aston så vi la´ner det projektet !
Ha´de bra AC

Av AnnCatrin - 5 september 2008 10:03

Hallå!
Japp, då var vi rustad till tänderna, klorna är klippt, öronen har fått sig en rengöring OCH blivit friserade, badet och föningen är avklarat och hunden lämnar bara huset under överseende av nitiska matte.......tror ni inte på f-n att han var på väg att rulla sig i en av sina egna skithögar när han kom ut från duschen...!!!!!!
NEEJJ....vrålade jag så hela Bosvedjan stannade nog upp och undrade om det var nåt överfall eller så.......nä´det är bara en nybadad hund som vill rulla sig i dynga......faktiskt nästan lika allvarligt som ett överfall i detta fall!
 
Japp, då får ni klara er tills på Söndag när vi återvänt från det stora äventyret och rapporterar om helgens bravader !
A´puh.....lugna fina andetag så ska det nog gå vägen, för blir jag stirrig så har jag inga förhoppningar om att hunden håller sig lugn och sansad, det är ju tur att han är lugn och cool i grunden !
nä´nu ska jag gå och hänga tvätt och packa lite smått.....röda, beiga eller tanfärgade kläder
ha en trevlig helg allihop.....och Fabbe med familj, jag tänker på er hela tiden, det här kommer att bli bra !
Kramar AC

Av AnnCatrin - 3 september 2008 10:00

Godmorgon!
Kan det vara den omtalade spökåldern tro? Vi får undersöka dom mest konstiga ting nuförtiden......häromdagen stod det en navkapsel lutad mot en stolpe på andra sidan vägen, den var läskig den! Det var bara att knata över gatan och hälsa! Sen var det ett blomsterarrangemang som muckade med oss så då fick vi oxå gå fram och visa att vi minsann inte var så lättskrämda.....imorse stod han på altanen och "gruffade" mot ingenting, alla trädgårdsmonster han tror sig se !
Han törs inte gå ut sa min man.....men hallå, det var bara att masa sig ur sängvärmen och kliva ut i survädret för att markera att här finns inget att vara rädd för......du är modig du matte! hussen tordes inte heller gå ut.......
När man precis kommit in i en trevlig rutin som innebär att jag ligger kvar i sängen och hussen fixar mat och morgontoalett......då börjar det spöka i trädgården och man måste genast rycka till undsättning!
Men jag måste säga att det är ett äventyr varje dag med en valp i huset, och ett roligt sådant.....man lär sig nåt nytt varje dag och jag märker till min förvåning att jag blir mer och mer intresserad av av lära mig det jag varit helt ointresserad av tidigare.
Ligger en ny mapp i webbdisken: lättfattlig anatomi, den förklarar hundens uppbyggnad och hur man bedömer exteriören.
Igår ramlade det in fler bilder på Astons bror Magic (Adler)
Dom är verkligen lika, hans matte skriver att dom kommer till valpträffen, spännande!

bilder ligger i syskongalleriet.
Idag står det en föreläsning på programmet mitt på dan, sen är den generalrepetion på träningen ikväll, till min stora glädje så ska Anneli åka till Högbo oxå, hon hade en fundering på att stanna hemma pga pälslös vovve, men det var nog bara en liten fundering!
Det blir ju alldeles utmärkt, svimmar jag av nervositet så räknar jag med att hon ställer upp och ställer ut hundstackarn!
Och blir det regn, vilket det är lurt på så har hon ett tält vi kan få hyra in oss i , lyxigt! som värsta proffsen !
Så nu får vi be lite extra till vädergudarna att regnet håller sig borta, det ser inte så jätteinspirerande ut när man tittar på andras bilder från utställningar där regnet vräker ner!
Nu ska jag snart skjutsa dottern till skolan, det stod i horoskopet imorse att jag skulle " göra lite snyggt på hemmaplan".....JAAAA jag ska städa och röja i tvättstugan det finns ingen anledning att tjata på om det i tidningen oxå!!!
Hur ska man orka?
Ha en bra dag! / AC                 


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards