Aston & Lukas

Alla inlägg under april 2009

Av AnnCatrin - 8 april 2009 20:05

Hallå!
Ja då var affären klar och husvagnen har dragit vidare mot Kiruna och nya äventyr, kan ju vara kul för den att få komma ut och rulla lite efter vägarna istället för att stå tvångsparkerad sommar som vinter ;0)
Lycka till säger vi till dom nya ägarna och hoppas att dom kommer att trivas lika bra med den som vi gjort.

Och jag har genast börjat spanat efter nya projekt.......eller inte, men skulle vi ångra oss så finns det en outsinlig källa av olika varianter att tråna efter.....;0)
Hundkoja på taket icke att förakta......tro om man får dra nåt dyligt efter vägarna utan långtradarkort?!

Vädret fortsätter oförtrutligt att vara miserabelt, regn, mul, slask, råkallt allt det där som gör att våren blir himla besvärlig när man har en okorthårig hund av större modell.
På måndag var vi ut och kollade på Tuffa när hon simmade och vi investerade även i ett ställbart halvstryphalsband, det går inte att ha helstryp på honom, det tillför inget förutom att han stryper sig själv och får panik när han blir uppspelt.

Aston blev som vanligt helt till sig i trasorna när han såg Tuffa i plurret, att hon var i vattnet verkar inte som att det skulle ha hindrat honom, hade vi släppt honom så har det nog varit 2 vovvar i bassängen! STOLLE!

Liten filmsnutt här.
Sen var vi till Berit och fick kaffe och lite tips på hur vi ska få ordning på vildbasen......Aston pastorn är ingen vovve som behöver peppning...han behöver dämpas och och komma till ro så nu ska vi träna på det.
I maj ska jag på kurs i Timrå så då ska han vara hos Berit en hel dag.

Och så kan jag inte låta bli att tjata lite om nackfläcken.....hur charmig är inte den på en skala nu när den formligen har exploderat där bak....
Alltså den skulle bli mindre och mindre var det sagt....eller hur! Börjar fundera om han låtit den växa ut till en passande påskvippa....men efter påsk då?

Januari, knappt synlig

oxå i januari

Vi har börjat med självservering ;0)...det gäller att passa på när locket är öppet!

Ja inte kan man kalla tofsen där bak för "på tillbakagående" inte!

Jag skickade ett mms till grannfrun om att hon var skyldig mig ett påskägg.......gissa vem som stod på bron nyss då med ett glänsade rosa ägg proppat med kalorier?......tackar, tackar! ni andra då som fick samma meddelande?...*asg*
Idag hade vi tänkt gå på prommis med Tuffa men hur kul är det i detta surväder? Nä, dom planerna la vi på hyllan tillsvidare.
imorgon är det jobb mitt över dagen, så och på fredag, är egentligen ledig då men har bytt så att jag är ledig på onsdag istället när vi ska på handlerkurs.
Vi får hoppas på ett härligt påskväder, nu behöver vi enorma mängder sol som snabbt torkar upp alla skitiga slaskiga gator.


ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 5 april 2009 22:40

Hallå!
ja då har jag kontakt igen med cyberrymden från min egen dator.....
tröttsamt att gå vilse i sin egen dator bara......nu har sonen lagt
in nåt megavirusbekämpande program som ska vara med och bestämma vad
 och vilka program jag får öppna.......men jag får väl leva med det om jag slipper oönskade inkräktare....undrar bara vad det är jag betalar 89 kr i månaden för till min internetleverantör.....inte verkar det vara virusskydd och brandvägg som dom påstår iallafall!
Hemsidan är åter okontaktbar för det programmet försvann i papperskorgen tillsammans med kusarna........coming back soon i hope ;0)
idag har vi varit och våldat ut husvagnen från broderns gräsmatta......det såg mörkt ut ett tag för det var ingen tjäle i backen och nissarna som parkerade den i höstas hade uppenbarligen drabbats av förträngningssyndrom och ville bara bli fri den......utan en tanke på att den skulle väck därifrån så småningom, suck...tänk att jag gav upp före min man, den klockrene pessimisten....alltså det här går INTE!!
traktorn bara spann i snön och och gräsmattan under snön är väl inte precis som den var före......sorry bror.....
Att vända den fanns inte med på kartan men när den väl började rulla så gick det riktigt lätt.....den fick backas ut samma väg den kom in, vi ska aldrig aldrig aldrig någonsin parkera en husvagn så dj-vla dumt igen.....min man säger att vi aldrig ska ha nån fler vagn men man ska aldrig säga aldrig.....kanske inte behöver ha ett sånt här stort as ;0)
Hur det än var så blir man smått sugen när man kliver in i den.....men var sak har sin tid icke att förglömma och nu är husvagnslivet definitivt slut för den gång.
Nä nu ser jag att tiden har sprungit iväg, det blev ett maratonsamtal med Lena ikväll igen.....hmmmm det var visst nån film Anders ville kolla på.....för nån timme sen ;0)
avslutar med en bildkavalkad på husvagnsepokens sista kamp.....












Tur för oss att Björn kände nån med traktor som bodde nästgårds!
Hoppsan, jag har visst inte nämnt hunden med en rad....nä, men jag har surrat med Lena om honom i 1,5 timmar så vill ni veta nåt kan ni ringa henne *asg*
han lever och frodas i vårt bedrövliga slaskvårväder......en strimma sol skulle inte skada, nu har det regnat i flera dagar, tur det är två års garanti på blåsen för den går hejvilt nu!
Och mattes lilla busbulle har kapitulerat och insett att man får inte gå in innan man stått på bron och blivit förnedrad inför hela grannskapet.....hårfönar är väl ändå för fjollor????? Hur ska han kunna jobba på sin coola image när han blir fönad som en kärring varje gång han stuckit nosen utan för dörren?? Det är ett tufft liv att vara bernerkille på Bågevägen ;0)

ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 4 april 2009 13:40

Hallå!

typ det värsta som kan hända en databeroende medelålders halvrund liten medmänniska har nu hänt.......jag har VIRUS på datorn !!!!
Den är helt översållad enligt dataansvarig ( sonen) och nån illvillig liten kuse ligger i bakgrunden och blockerar så jag kommer inte ut på internet.....
igårkväll flyttade vi över bilder och dokument till den externa hårddisken och idag så ska förhoppningsvis viruset bekämpas......troligen på bekostnad av alla program som är inlagda....jag är inställd på det värsta, dvs att det inte går att fixa....men vi får leva på hoppet!
Idag var det regn och ruskväder när hussen och hunden gick på promenad, gissa vem som stod på bron med blåsen i högsta hugg när dom kom tillbaka ;0) funkade finfint om man bortser från den lilla detaljen att han inte vill ha framtassarna blåsta....vilket elaka matten inte tar ett dugg notis om....;0)
Husvagnen är nu insorterad under mappen "sålda objekt"......om vi får fram den dvs, dom har tänkt sig att komma från Kiruna på onsdag och hämta den, men det vete gudarna......vi hade nog lite otur när vi tänkte då när vi parkerade den.....hade vi inte haft huvé under armen så skulle vi vänt den direkt så att den stod med draget utåt.....lätt att vara efterklok!
Stora pentatältet får fortsätta sina dagar ute på Berga och vintertältet skall troligen neröver någonstans för dom som köpte vagnen ville inte ha några tält.
Det var ju väldigt olyckligt att vi inte la ner campinglivet innan vi fläskade till och bytte vagn......snacka om att köparna gör en riktigt bra affär och vi gör vår sämsta någonsin, men nu vill vi bara bli fri den för det är för mycket pengar som bara står utan att användas så i slutändan så blir det väl bra för oss oxå......men det svider!
Nä, du är det dax att ila in i köket och förbereda dagens middag, fläskfilé och potatisgratäng....såna här gånger duger arbetsdatorn bra trots en skitdålig webbläsare !
hoppas på goda nyheter imorgon när jag kommer hem..."jag har fixat din dator mamsen" !
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 2 april 2009 18:28

Hallå!
Börjar med ett STORT grattis till brorsan Baloo ( Airbus) hd B ED ua !!!!!
Det börjar luta åt ett riktigt bra resultat sett till hela kullen så Grattis till det oxå Lena!

Hade inga bra kort på brorsan men här är en mycket uppförstorad bild därav kvalitén, Baloo till vänster är identisk i teckningen jämfört med Aston, vit mungipa på samma sida och nackfläck.
Idag har det regnat och solen har lyst med sin frånvaro så det var med blandade känslor som hunden åkte in i duschen....känns inte som nån större mening med tanke på väglaget men jag får väl linda in honom i gladpack när vi går ut.......
Men jag måste ju bara få prova den nya fönen!
Schampot som skulle göra vit päls vit igen funkade ju inte, som om jag trodde på det egentligen.......det fick sitta i nästan en halvtimme mot rekomenderade 15 min innan vi trängde in oss i duschhörnan, vet inte hur jag kan ha tänkt när jag trodde att jag skulle kunna stå kvar på utsidan??
jag fick ta hjälp av Magnus när det skulle blåsas han fick hålla i kopplet och jag blåste så det yrde vilt omkring.....

Hunden insåg ganska snabbt att det inte gick att smita ifrån den där dj-vulsmackapären så jag kunde fortsätta själv, jag fick lämna runt öronen och ta det med vanliga fönen  för då bara vägrade han stå still.....och ja, han hade bomull i öronen.

Nu blåste jag bara rakt upp och ner å visst finns det vågor kvar på ryggen men det har ju ingen som helst betydelse till vardags ;0)
Visst har han blivit duktig på att stå någorlunda snyggt.....tänk hur jag höll på och yrslade när han var mindre när det skulle tas "ståkort"....nu kan jag till och men rätta till benen ( som jag tror att det ska vara) utan att hela han flyttar på sig.....men det har jag INTE gjort på dessa kort....hemma på mattes gata får man stå som man vill bara det är bekvämt ;0)
Idag har jag varit utan internet HELA dagen....så kan man väl inte ha det??
Dataansvarige ( sonen) fick lägga ner lite energi i den frågan för hans dator hade minsann kontakt men inte min som är trådlös......jobbigt!
Igårkväll på jobbet så ändrade jag lite på färgen i bloggen, det som jag har tyckt varit mer åt det beiga hållet var på jobbets dator närmare senapsgult = fult....när jag äntligen kom ut på min egen dator så visade det sig att det såg inte alls ut som jag tänkt mig så nu har jag ändrat igen......jag håller mig till hur det ser ut på min egen dator för det är ju den som jag glor mest på!
Om en månad idag så är MH avklarat oxå, det ska bli spännande att se alla syskon igen.
Det verkar inte vara nåt MH planerat i närområdet som jag kan gå och kolla på innan det är våran tur, Matfors ska ha samma helg som oss så det är jag inte hjälpt av.
Så det blir till att kolla på filmer och så får jag väl studera nån av syskonen innan vi ska gå.
Det löser sig.
Jag skulle behöva fylla upp kyl och skafferi oxå men en torsdagkväll? Skulle inte tro det, det brukar vara packat med folk så jag tror att det får bli en tur i morgonbitti istället.
ha de bra/ AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards