Aston & Lukas

Alla inlägg under juli 2009

Av AnnCatrin - 18 juli 2009 20:02

hallå!
Ja att gå på en bro över motorvägen var uppenbarligen nåt som min hund inte gjort förut Stumble hua, det var ju riktigt läskigt! först kopplade jag inte varför han ryggade tillbaka, sen insåg jag att det var bilarna som kom i minst 110 knyck som var problemet!
Vi stod kvar ett tag så då var det inte så himla farligt längre! Tog en halvlång sväng över motorvägen och tillbaka runt Nordichallen....har ju fått en idé om deras parkering så jag ville kolla hur det såg ut.
Jag ska försöka mej på lite cykling är det tänkt, men den lilla snutten skogsväg bakom vårt hus känns inte som ett bra alternativ, men då föddes tanken att knata under ( ja, under denna gång, det är närmare från oss) motorvägen och gå bort till denna gigantiska parkering som är grusad, cykla några varv och sen knata hem igen.
Bara på planeringsstadiet än så vi får se när det blir verklighet Hysterical
Hur som helst så var dagens runda asfalterad hela vägen, det är inte skönt att gå på asfalt!  Jag var helt stum i benen när vi kom hem, så blir det aldrig i skogen även fast det är både stenar och rötter man ska parera på stigarna....så det kommer inte att bli vanligt förekommande att vi går några längre svängar på detta underlag, vi håller oss i skogen min lilla skogsmulle och jag.
Hittade igen PM:et till Svenstavik på nätet, 24 berner anmälda, som vanligt så kan vi räkna bort Olga så då var dom 23....vi får väl se om nån fler faller bort.
Bedömningen börjar 9.30 och det är 50 hundar före i varierande raser......vilket för våran del innebär att vi kan kliva upp och åka i någorlunda human tid.Way To Go
Om jag tyckte att det var brist på päls för nån vecka sedan så inte vet jag vad det ska kallas nu.....tur att svansen fortfarande är intakt annars skulle han se ut som en skabbräv......och att svansen sitter kvar kanske beror på att jag är ytterst sparsam på att kamma den Secret

Men nosen och ögonen ser ut som vanligt iallafall!

det är väl ungefär vad som vi kan visa upp i dagsläget Too Funny
Varmt och skönt har det varit idag iallfall, det blev ett fryst märgben till hunden...det fick ligga till sig och smakade tydligen bättre i tinat format!

vadå, undanhåller kort på hunden???....jag???
första arbetsdygnet avklarat utan några större bekymmer, glad ihågen ringde jag till Hassela när jag kom hem....hmmm.....inte uppstigen, hoppsan klockan var visst bara tio, då brukar jag ligga kvar under täcket oxå på ledig lördag, men nu hade jag varit uppe sen före sju och fixat och donat med frukost, tvätt och bäddning så då tror man att alla är lika alert
Blushy Girl 2sorry!
Har spänt väntat hela dagen på Aragons resultat från Köping...sen visar det sig att han drog på båtsemester istället, vilken kille!
Jahapp, då får vi vänta till Byske då när vi ska älga runt tillsammans, och det har ju hittills inte utfallit till Astons fördel när dom varit på samma ställe.....
Kommer Aragon och ser ut som värsta pälsbollen då så kanske vi drar på båttur....vi får se....Hmm 2
För att återgå till märgbenet så ska jag genast gå ut och lägga det på altanen, här ska inga sniglar matas med skrovmål, Anneli kom med den geniala idén att jag skulle plocka med mig ett gäng i en bajspåse så skulle hon klyva dom......hur jag ska få in dom i påsen får jag tydligen lista ut själv......

tycker om dej ändå!

tycker om dej ändå!
Hussen har varit på en nätt hojtur på ca 40 mil idag, Hälsingland runt, nästa år ska jag hänga på oxå.
På Onsdag ska vi tydligen en sväng till Skellefteå...inte nästgårds precis!
tips om bra matställe mottages tacksamt!
ha en skön lördag! / AC

Av AnnCatrin - 16 juli 2009 21:43

Hallå!
jaha, då var dom lata dagarna över för den här gången......men om 2,5 veckor kommer det en ny lång ledighet.....närmare bestämt 38 dagar....lovely!WooHoo
Vädret har väl varit lite upp och ner, kanske skönt att solen inte gassar som en tok hela tiden men lite varmare är nog önskvärt.
Vi får väl hålla tummarna för en värmebölja när vi far till Byske!
Inga spår efter den nya pälsen...den växer väl fram när det blir kallgrader ute Tearymen det ligger utom vår kontroll så det är bara att gilla läget.....men vi har ju knappast sån tur på dom två utställningar som nu står för dörren att vi slinker igenom trots brist på päls.
På måndag ska vi åka på ringträning, Aston har nåt fuffens för sig när man ska korrigera bakdelen, han hoppar gärna undan, ungefär som att han är hur kittlig som helst så det ska vi träna på.
Nä, nu ska jag nog gå och sussa snart, dottern med min mor och min moster skall ha skjuts till bussen imorgonbitti oxå, dom ska på kryssning Tallin-Gotland, det är Angelicas studentpresent. Trevlig resa!Columbus Day
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 15 juli 2009 21:40

Hallå!
Idag har det varit riktig varmt faktiskt! härligt!

På kvällskvisten så kvistade vi iväg med Fabbe & Aston för att dom skulle få bada, Camilla följde med som vägvisare.



Sand och vatten är väl inte den bästa kombinationen för en hund modell större.....det kan jag villigt erkänna att hade jag inte haft en fön hemma så hade det blivit första och sista gången!

Men nu kan jag nog tänka mig att göra regelbundna besök för att springa i sand i uppförsbacke blir nog himla bra för veka mellanhänder och muskler i allmänhet.

precis när vi kom fram så var det lite regn och blixt och dunder men det drog snabbt vidare.
Aston tog ett ofrivilligt dopp direkt, det blir väldigt djupt på en gång så det gick lite vilt till innan han hade fast mark under tassarna igen....sen nöjde han sig med att vara hejarklack till Fabbe!

Fabbe på väg ut....kanske inte den effektivaste simstilenYou Rockmen han vågade kasta sig ut på djupt vatten....1-0 till Fabbe!

Betydligt harmoniskare stil på väg tillbaka Well Done

det var betydligt tryggare  att hålla sig på bryggan med Johanna!
Härligt att hitta ett ställe som inte är en given badplats, då kan man räkna med att få bada ostört och inte störa någon tvåbent.

Som ny igen efter en omgång med fönen!

Attans vad det piskade av sanden när jag blåste honom torr och sandfri!.....en äckelsnigel låg precis vid trappen så den fick sig en blåsning oxå! Smarty ligg inte här och stör dig, nu kommer nordanvinden!
Det stod i nätblaskan hur man kunde utrota dom för gott.......det lät ju bra ända tills det visade sig att man skulle klippa ex antal st i två delar för att övriga skulle tugga i sig dom....dom klippta var preparerade med nematoder........JAG KAN INTE klippa en långfingererliknade levande varelse i två bitar.....jag kan inte ens slå ihjäl en vanlig fluga....gränsen går vid mygg.......
Nä, det blir nog till att gå ett varv med blåsen och skicka dom på andra sidan staketet....och sen i mitt stilla sinne inbilla mej att dom blir kvar där Thumbs Up......ja! tron kan försätta berg...eller?
Sen på kvällskvisten så ringde Kerstin, det var ju bara 7 år sen sist så vi lyckades snabbt surra bort en timme, TREVLIGT! HiFacebook får väl en eloge för det faktiskt!
Blir det väder till veckan så ska vi träffas, hon har oxå blivit med hund....och hon bor ju faktiskt inte i nån annan landsända!......eller iofs Matfors....det är långt bort det!
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 14 juli 2009 20:40

Hallå!
ja´har ni firat kronprinsessan nu då? här har vi ätit prinsesstårta......eller inte...Huh?vem bryr sig?
Låt den stackars människan få lite privatliv säger jag bara.....tänk vilken hysteri för att hon ska gifta sig...själva smög vi iväg i lönndom enbart för att jag skulle roffa åt mig fördelaktigare änkepension Good Job......och det var efter hiskeligt tjat av saliga svärmor....det är ju oxå en romantisk anledning till att gifta sig....om du dör gubbe så får jag mer pengar! Blushy 4
Sen så föll det bort en viktig sak som hände i Alfta i helgen....man kan inte komma ihåg allt när man drabbas av cert-slag.....men flera gånger fick dom ropa ut i högtalarna att det satt hundar i bilar, där bakluckan bara stod öppen lite grann och fönstren nervevade minimalt...och solen gassade faktiskt för fullt....allvarligt! PÅ EN HUNDUTSTÄLLNING !!!!
Jag kan ju säga att arrangörerna var hyfsat upprörda när dom ropade ut vissa bilnummer för ANDRA gången och samtidigt som dom upplyste om att det var samma bilar....MEN DOM VAR FLYTTADE !!??No No NoGrrrSoapboxYou Suckdom fick en sista chans att OMEDELBART ta hundarna ur bilarna annars skulle dom anmälas.......
Värnar man om sin hund om man gör så? eller är det bara en slit och släng sak som kastas åt sidan om inte utställningsresultaten faller ägaren på läppen?.......oerhört upprörande är det iallafall.
Och hur pinsamt skulle det inte vara att få sitt bilnummer uppläst.....vilken normalt funtad person går ut och kör bilen ett varv runt parkeringen och räknar med att ingen ska märka det...???? HALLÅ!! hundarna då???
Alltså om det händer nån fler gång på en utställning då borde alla som hör det skriva upp bilnumret och kolla via sms vem som äger bilen ( skicka bilnumret till 71456 ) och skicka ett mindre trevligt meddelande till vederbörande....OCH DET MED BASTA!!
Vi stannade i Bollnäs på Max för en kaffe, det fanns ingen skugga just då att parkera i, så jag satt kvar i bilen med ALLA rutor nervevade och bakluckan öppen.....och svalt var det definitivt inte.
Ja man blir helt matt.....Thumbs Down
Och vädret då....ja´det är ju definitivt bättre men med tanke på att vi snart är i mitten på juli och många har sin efterlängtade semester så borde det väl vara lite stabilare kan man tycka?
Stursk av helgens framgångar så slängde jag i väg anmälan till Högbo....ingen fruktan är vårt nya motto....eller kanske upp som en sol #1 Ribbonoch ner som en pannkaka Crying Into Tissuedet får tiden utvisa Way To Go
......sen var det ju faktiskt så att vi blev lite vilse i pannkakan i Bollnäs oxå.....Anneli´s GPS blev helt galen och skulle prompt ha in oss på en kostig ni vet en sån där väg med bred grässträng i mitten.....men tänk att den gubben gick inte....kom vi inte dit via en kostig så tänkte jag då banne mig inte köra hem via en heller.....Too Funnydet visade sig vara ett kraftigt handhavandefel...så den nya GPS`en får hänga med ett tag till Way To Go
ha de bra / AC
PS...Anneli! hunden hade inga fästingar....nästa gång får du dela med dig!.....Brows....DS

Av AnnCatrin - 13 juli 2009 13:35



shit, vad hände?.......ja uppenbarligen så hade han några snyggare miner för sig oxå på lördagen min lilla skatt Smiles
Tack alla snälla för gratulationer via kommentarer, mejl, sms och telefon, ingen nämnd och ingen glömd....den här karamellen suger vi länge på....eller som Camilla säger, det här kan man lätt vänja sig vid.....Brows
men nu är vi tillbaka i verkligheten igen och hur roligt det än är med så fina certifikat så kan det nog vara bra att få kämpa och harva ett tag i öppenklass oxå innan den sista trillar in......jag menar, vad har en tvåårig ej färdigväxt hanhund i championklass att göra?
Jag är ju fortfarande kvar i tanken att min hund är sanslöst lös både här och där.....typ som en geléklump utan styrsel Disappointed 2kanske dax att uppdatera den tanken nu.....sakta men säkert så blir det styrsel i sladderbenen Too Happy 2knappt tre veckor kvar till nästa utställning i Svenstavik......nu kan jag väl säga att hoppet om ett rött band har stärkts något men man vet aldrig, det är domarens fria tycke som gäller så vi tar den kulör vi får och hoppas på fortsatt bra kritik.
För oavsett rött eller blått så har han alltid fått bra kritik, en kraftig maskulin hund verkar alla vara överens om iallafall och det är jag mycket nöjd över.

Igår hade vi fint besök av "lillkillen" Fabbe.....även om han varit i Hemtrakterna och känt sig stor i förhållande till sina hel och halvsyskon så får han nog finna sig att för alltid heta lillkillen här Talking Through
lite kaxigare var han allt så det blev lite gruff, Aston som alltid brukar brotta ner Fabbe och stå och vråla som ett lejon över honom var nog brydd över vart Fabbe fick luft ifrån helt plötsligt Shock 2......

Det blev fotostund efter promenaden när dom var lite lugnare.....kanske inte helt till deras fördel med tungorna hängande på vid gavel Ummm
Fabbes Matte Johanna ska flytta till Halmstad för att plugga på högskola, lycka till säger vi!
Fabbe & husse blir kvar här till att börja med.
Nä, nu ska jag kurera mig, känner mig inte helt fit for fight, nån liten bacill verkar spöka.

....Aston pastorn med elefantkliv på väg mot nya mål och nya rosetter....


visst är det väl lite likt! Thumbs Up
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 11 juli 2009 16:54


1:a CK 3 BHKL CERT

du & jag Camilla! vilket vinnande team!
ja´vad säger man, bilderna får tala sitt tydliga språk....CERT !!!!!!!!
Allvarligt, här håller man på och fundera på att lägga ner för att pälsen har fallit av i drivor......"annars icke helt färdig i päls"  är en kommentar vi köper rakt av!
Sen att det inte var så många hundar anmälda är väl kanske en bidragande faktor...MEN....vi kunde åkt ut på en tvåa oxå...så det är icke att förakta ett cert oavsett antalet anmälda hundar......kritiken var återigen hur bra som helst....jag var sjukt nöjd när min fantastiska handler rodde hem en slät etta i Karlskoga......nu har hon satt ribban och förväntningarna VÄLDIGT högt........
TerrificWell DoneYesGreatWoohoo!You RockBravo!Thumbs Up

kommer jag någonsin att ställa min hund själv igen.......skulle inte tro det innan dom resterande certen är i hamn......

Nu har Aston vänstervarvat med dom stora grabbarna, "champinjonerna"  Pavarotti och Alexus i bästa hanhundsklass......det är helt sjukt!!!!!!!









Att min hund är vacker som en dag är ju ingen hemlighet i min sinnevärld....fantastiskt trevligt att han träffar på en likasinnad domare!

3 månader äldre Bernerdalens Bellman var konkurrenten i unghundsklassen.

Bellman

Alnöiten´s Mums-Mums med Katrine och Jim med Bea

BIR Bernerdalens Bouquet       BIM Bernerdalens Pavarotti



Sen får ju vi inte glömma bort världens bästa Tuffa som knep ett rött band, fantastiskt roligt när matte liksom jag hade en fot i blåbandslandet......ja, ja....inte ta ut nåt i förskott.....varken positivt eller negativt......det är tydligt det!
fast och andra sidan så är ju Camilla på väg att bli en proffshandler så det är väl klart att Tuffan kniper ett band i rödaste rött!
Astons kritik:
maskulin hanhund
utmärkt typ
fin helhet och balans
finskuret maskulint huvud
mycket bra uttryck
fin muskulös hals
välkroppad för åldern
god svansföring
mycket god benstomme
välvinklad fram och bak
annars icke helt färdig i päls
mycket bra stabila rörelser
Domare Svein Helgesen    HEJA NORGE! Norway

Nu ligger en slagen " Certobert" i hallen......i Norrköping gick han under smeknamnet " Dregolas".....mattes busbulle får sekla & dregla hur mycket han vill .......( ok då, nästan iallafall )....så länge sådana här´a  flådiga rosefetter ramlar in.......ramlar in och ramlar in....den ståtliga CK-rosetten gick lös på 100 riksdaler.....men har man nåt val än att betala för den första rosa rosetten?? Ummm

ha det bra, det har jag! / AC
ps...superduper stort grattis till Camilla, sug åt dej äran! och megastort grattis till Lena som fött upp underverket......piluttadej så knep Aston första certet före bröderna bus i rosettjakten...... #1 Trophy.....mallig...jag...???????Tongue Out 2..........Too Happy 1

Av AnnCatrin - 9 juli 2009 18:53



hallå!
klämmer bara in några rader om ingenting och lägger i samma veva ut en ny bild på hunden......så att vi slipper se den där äckelsnigeln Way To Go
Vädret lämnar ju mycket i övrigt att önska, om det var dåligt igår så är det katastrof idag, hällande regn och inte många grader....Hmm 2.....känns bra att veta att det kommer en semesterperiod till denna sommar, tur man garderat med både hängslen och livrem Good Job
tvättstugan börjar likna nåt man kan kalla för tvättstuga, har betat igenom dom gigantiska högarna och nu är det bara några maskiner kvar......då kommer nästa delikata problem....att vålda in kläder och sängkläder i för få garderober.......det funkar bäst om två tredjedelar av klädtrasorna ligger på hög i tvättstugan......det blir nog bara garderober i det nya rummet maken håller på med !
Servicesnubbe är på ingång för att kolla tvättmaskinen, vi fick felanmäla på internet, sen fick jag ett mejl att det var mottaget men dom skickade en orderbekräftelse eftersom varken garanti eller reklamation gällde?!
rappare än rappt fick dom en motfråga, "varför skulle inte den gälla när det är 7 års garanti på motor och trumma?"
nytt mail, jaha, har ni kvitto och certifikat , då ska jag ändra ordern till LG......suck, nytt svar, ja, vi har både kvitto och certifikat.
Det gäller att vara om sig och kring sig, den första servicepersonen Björn pratade med sa att det egentligen inte var en garanti....???? men varför skickar man då med ett flådigt a4 papper där det står "certifikat, gäller som garanti i 7 år på motor och trumma"?????
Dom kommer säkert att hitta nåt annat fel och då får vi ta ställning till om det är värt att laga......ångrar att vi slängde ut den gamla maskinen som säkert hade 30 år på nacken men som gick som en klocka, den enda brist den hade var att det inte fanns ett eget fack för sköljmedel.
Visst är det konstigt med dagens teknik att nya grejor pajar efter bara några år?....konstigt att sopberget växer!
ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 8 juli 2009 11:12

....fanns det ett program på radion som hette....instämmer till fullo, nu kanske vi inte syftar på samma snigel.....men ändå!

min "vän" i trädgården.....
högsommarvärmen har raskt förbytts till höstväder igen....hmmm....2 veckors sommar var det allt det??
dom enda som trivs som fisken i vattnet är just dessa extremt läbbiga varelser, det gäller att kolla var man sätter ner fötterna för dom kommer på bred front i fuktigt väder......tokvarmt vill vi ha nu så att dom kryper tillbaka in i sina gömmor så att man slipper se eländet....You Suck
Annars inget nytt under den osynliga solen.....hunden fäller nu allt hår på sidorna....jag trodde det var klart jag, men icke, det fanns tydligen drivor med päls kvar som vill väck, hmmm......hunden har nu krympt minst en storlek och kan närmast liknas vid ett spjälstaket....han behövde verkligen sin päls att kamouflera sig under....Disappointed 3men, men....efter regn kommer sol...gäller väl i alla lägen, så det är bara att gilla läget och invänta den nya pälsen....som jag förväntar mig ska växa ut på rekordfart...helst till lördagmorgon.....Well Done

nyss utväxt, en formlig explosion därbak

mustachen!

hmmm.....det bidde bara några strån kvar....
Den charmiga tjusarlocken i nacken är en nu skugga av sitt forna jag, blir det bara några strån kvar och inget nytt växer ut kan jag tänka mig att rycka dom stråna, men växer det ut en ny mustasch därbak så inte gör det mej nåt, den ingår ju i hundens personlighet....det är den som är propellern som håller duracellen uppskruvad!
har kollat vädret och det ser ut att ljusna mot lördagen.....hoppas det, det är trevligare att kliva upp vid 04.00 om det inte hällregnar......Lightning

har räknat med att blöta och hastföna på morgonkvisten i ett sista desperat försök att blåsa bort "nakensmalsnörelooken"
ja´herregud vad man fjollar på....och nej, det är inte jordens undergång om det går mindre bra på lördag...men man kan ju försöka bättra på oddsen en aning Thumbs Up
Det verkar vara valpår i år när man kollar runt i bloggvärlden.....det rycker inte nämnvärt i min valptarm kan jag lugnt säga.....en duracell i slyngelålder räcker mer än väl....men men....han växer väl på sig och nån har sagt att ha berner är som att äta chips....en räcker inte....
Så lycka till alla nyblivna valpägare, håller alla tummar och tår att dom växer upp friska och sunda!
nä, nu ska jag ner och tampas med tvätten igen.....men jag kan ana ljuset i tunneln.....Björn har varit och kollat i butiken vi köpte den och det var 7 års garanti på motorn....och vi har haft den i 4 år så då får dom nog masa sig hit och fixa en ny motor med det snaraste.
tröttsamt att tvätta max 3 badlakan i stöten, snabbtvättsprogrammet går på högvarv!
ha de bra / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards