Aston & Lukas

Senaste inläggen

Av AnnCatrin - 26 mars 2012 20:45

Hallå!
tjoflöjt vad tiden rusar .........vi är visst på våg in i april i slutet på denna vecka!   


förra året denna dag var vi uppe på Sättna ....................kopiösa mängder med snö fortfarande...................   

I år så sparkar vi igång spårningen på samma dag!   
Det var en blänkare på fejan att dom lagt spår så då anmälde jag mej till ett .........   Lukas var nog mest spårsugen eftersom han sökte upp en egen klöv i skogen häromdagen    


I år ska vi bara njuta och inga tävlingsnerver behöver göra sig besvär, jag ska även gå med bara en hund i taget för det mesta, då har båda samma villkor ..................ingen behöver släpa runt på en matte som kippar efter luft på det andra spåret!   
Kvalité istället för kvantitét.   


 


Vi körde på dom nya reglerna, att själv hitta spårstarten, jag fick välja eftersom det var ett träningsspår, men det är väl lika bra att lära sig det nya även om vi inte ska tävla.
Lukas hittade direkt och var duktig mest hela tiden, var på några sidospår, dels så blåste det och sen var det mycket spillning efter vilt.   Dagmar, hon som drog fram som ett yrväder i höstas hade minsann varit i farten i dessa skogar oxå, som om det inte är nog ändå!
Men vad gör man inte för att roa domaren ...................jag fick bryta av några grenar för att komma igenom ................men fram och förbi kom jag utan att släppa linan   Ja, just det, det var så här det var ......................att krypa, kravla, klättra, plumsa runt i en lina efter hunden ................JOBBIGT! men ACK SÅ ROLIGT!!!  
Och det är roligare att gå spår som andra lagt, har man lagt själv så är det lätt att man styr hunden på rätt spår.      Mallig kille! så duktig, nu passade det minsann för särringen att vara glad när man hittade klöven ........VAD ÄR SKILLNADEN LIKSOM????    


Det var en liten papillontjej med oxå        Greta, hon får ju liksom kämpa lite mer med sina små ben, men hon fixade oxå spåret, det låg en mer hanterbar klöv för henne i det spårslutet.


    Camilla hängde med och kollade, nästa gång får Kliff följa oxå!   Bästa busbullen   han fick stanna hemma, han blir ju helt exhalterad annars, sitta i bilen och yla och inte få komma ut och spåra är inget kul .....................han hade det bättre på pojkrummet.
Det gick ju alldeles finfint att stanna hemma från Sala, hundarna fick lite äventyr ändå, hussen åkte med jobbet på VVS-mässa till STHLM och jag jobbade så då fick dom boa in sig på Anderholms residens.
Det kan ju vara bra för dom att nån kommer och rör om lite i grytan  ................. Kliff är ju ingen sprallig kille ......................det vägde busbullen upp med råge      
TJOOHOOOOO !!!! JAG ÄR HÄR NU!  Lite ledig tid att spendera igen, jobbar först på fredag nästa gång! 
Nä, nu ska jag ägna lite tid åt tv:n, 30 grader i februari, vad ska det bli för tok ikväll då, allt är ju tragiskt .......till och med elefanten hade dom ihjäl  ..............
ha det bra // AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 21 mars 2012 22:30

Hallå!
Vårdagjämningen har passerat ......................och i år har vi ju faktiskt vårkänslor redan
I MARS !!!!...................snön sjunger på sista versen, bar asfalt, isig skogsväg och snö i skogen enbart ................... hej och hå vad denna vinter susade iväg!


 
jag vet att jag tjatat om det förut, men idag för ett år sedan nosade Aston Martin på hängrännorna och vi hade en härlig dag på isen i Måviken där Angelica var på behandlingshem .......................


              


Att spankulera på nån is känns inte aktuellt direkt, tänk så det kan skifta från år till år!


 
Bonusbild på bästa busbullen, tänk att båda mina barn, och maken kan rulla tungan .......det kan inte jag .................. hmmmm ..........men bästa Aston Martin, killen hela dagen, han kan oxå!
 


Bonusbild numero 2
tjohoooo i Måviken ......................vi får hoppas att energin räcker en hel livstid ....................... eller så lever han i  180 knyck den korta tid han har här på jorden ......................det återstår att se!


Mina lediga dagar sjunger på sista versen ...................ska jobba i helgen ......................och sen vila i fyra dagar igen .....................har man världens bästa jobb med världens bästa arbetstider, eller?? jag tror faktiskt det!  
För mej som jobbat helg i hela mitt yrkesverksamma liv ........som började vid 17 års ålder, så är skillnaden mellan helg och vardag försumbar, den var mer viktig när barnen var små och skolan höll i taktpinnen, då skulle allt hända på helgen.
men nu när jag är stor och förvaltar min tid alldeles själv är lediga vardagar att föredra framför lediga helger.
På vardagar har vi skogen för oss själva, vi möter ytterst sällan någon på våra vandringar .................... stort plus i mina ögon! 


fast sen kan man ju ha åsikter om skogen oxå ...............................den vore ju betydligt bättre om den inte innehöll en massa djur .........och fåglar ....................det dräller av små spräckliga " höns" dom verkar vara på G nu ....................... inte bra med tanke på liten farbrors jaktintresse ................han är väldigt intresserad av allt som rör sig ........................det begränsar lite färdvägarna, jag vet ju vart det är mest med fåglar .....................då gör vi som med löptikar .........................vi springer åt andra hållet!
Idag drog han som en avlöning ..................................inte speciellt villlig att visa upp sin trofé när han kom tillbaka ..........................Hmmmm .............ligger det en hel älg bakom hörnet eller är det nåt djur som dragit fram den? 
Vilket som så är det ju faktiskt fascinerande att han kan känna lukten och dra iväg för att hämta den, för han var borta en stund, vi stod kvar för att han skulle hitta igen oss, men i skallen var redan ett nödrop utformat om bortsprungen berner i Bosvedjeskogarna!  


Måste ha missat nåt i momentet "spåra bara på begäran"


Varje dag är en sällsam gåva att ha hund, man slutar aldrig förundras om hur dom är funtade, Aston Martin som är en ensamvarg inomhus går kloss jämte sin matte utomhus ..................Lukas lillfarbror som är som ett plåster på matte inomhus drar gärna iväg på egna strapatser utomhus ....................förklara det den som kan! 


fast vad det gäller spårteknik så har ju Lukas alltid varit snäppet vassare, busbullen fångar sina intryck i ett spontant luftsprång ..............att vara metodisk är bara för losers ! 


 


dagens runda var av "normal" karaktär, i murken snö gör man inte många knop, helt sjukt att det tog nästan två timmar idag, men känslan var två steg fram och ett tillbaka ........... och för dom som hoppar och studsar och rusar fram och tillbaka skall naturligtvis kilometerräknaren korrigeras!
Nu ska vi njuta av dom sista lediga dagarna ...............................det måste vara helt LOVELY den dagen man blir ledig på heltid!
ha det bra / AC
         

ANNONS
Av AnnCatrin - 19 mars 2012 17:52

Hallå!
Ja, hmmm .......det skulle visst strykas och sättas upp gardiner ...................ÄHHH .......vi går på megavandring istället!   
Skidspåren är ju inte längre vad dom varit så då kan man passa på att vandra i dom, jag gillar inte att traska runt och få onda ögat av skidentusiasterna, det räcker dom korta bitar vi MÄSTE gå för att ta oss fram och förbi.

Fick ett infall att vi skulle knalla iväg via Hulistugan, alltid kul att gå nya vägar, skidspåret kan man nog inte gå hela vägen sommartid för det går över åkrar som var plöjda, dom blir nog härligt mojsiga om nån vecka!


Japp, vi är på rätt spår!

 
genom hagar har vi gått oxå, kan tänkas att dom stängs igen sommartid.Här blev det koppel på, litar inte på bröderna bus när dom får sina tokryck, att vandra jämns med järnväg utan ett avskärmande staket kan bli lite onödigt spännande.nu är det nära .........................


 

Hulistugan!


ja, just det ........................vi ska visst hem igen oxå!   
fast den skylten pekar åt det håll vi kom ifrån, vi genar hemåt en annan väg!rena hundar ända fram till Hulistugan ...................då måste naturligtvis liten farbror få ett vansinnesryck och rusa ner i det enda öppna surdike man kan skönja på flera kilometers omkrets ............................    
Tur det kom öppna renare diken längre fram, innan vi var hemma var han så gott som ren igen!


    hmmm .....................här skulle man haft dom där ICEBUGGSEN som står kvar hemma, snacka om isgata!


    Och tänk att jag kom ihåg att aktivera en GPS, denna heter Sports Tracker, har provat andra men den här verkar bäst hittills ...................bara man kommer ihåg att dra igång den oxå!
Vi var ganska möra innan vi var hemma igen, iallafall jag, dom fyrbenta verkade relativt oberörda .....................vi går ju ganska långt varje dag men det är vart lite längre.
Snart har det tinat så pass att vi kan dra igång med cykling igen.
Ja, då har man spenderat ytterligare en ledig dag med att bara göra roliga saker, livet är för kort för att ha tråkigt!  

Inte nog med att jag trälar fotokurs på datorn, nu ska jag lära mej Photoshop Elements 10 oxå .....................fråga inte mej varför jag skulle köpa det för jag fortsätter i Photscape ändå ....................      
 ( dagens bilder är tagna med I-fånen )


   
lite fler bilder från lördagen, jag kommer att hamna på akutpsyk snart om jag inte får till skärpan .....................det är fortfarande lyckträffar på rörliga motiv ..............det vill liksom inte fastna innanför pannbenet     Finaste lilla farbror ....... bara drygt en månad kvar till MH, vi ska gå som nummer 4 
Det ska bli så skönt att åka bort en helg, LÄNGTAR!!!     


Vi får väl se vad vi hittar på för kuligheter imorgon, några timmars kostmöte ska jag ha iallafall, det kan man klämma in på en ledig dag, att prata om bra mat!


Sonen var ju här och kopplade upp datorn till tv:n i lördags ........och tänka sig att jag klarade av det alldeles själv igår, vi kollade på dom två första avsnitten av 30 grader i februari, vi hade inte sett dom, bra med tragiskt är väl sammanfattningen av denna serie.


37 berner anmälda till Nordichallen, lite surt är det allt att missa en utställning på gångavstånd men jag är helt säker på att den helgens aktiviteter uppväger det, träff i Gävle för aktivitetsombuden i SSHK.


Lycka till alla som ska på rasspecialen i Sala till helgen, det känns fortfarande som ett bra beslut att stanna hemma, bra där! vi har ju varit med om att ångra oss som tusan,    men inte denna gång!   
ha det bra // AC

Av AnnCatrin - 17 mars 2012 15:45

Hallå!
Det var inte så tokigt med en nätt liten elvadagars ledighet så här i mitten på mars, VILKET VÄDER VI HAR!!!!      
Det började lite svajigt med en storm modell större när vi skulle på kryssning i tisdags, det blåste kraftigt hela vägen ner till huvudstaden, men inga större bekymmer ändå på böljan den blå.
En blev åksjuk kunde vi konstatera, första tanken är ju magsjuka men det kunde vi avskriva, magsjuka + båtresa + bussresa hem igen är ju ingen bra kombo!   
Hussen tog ju ledigt från jobbet för att vara hemma med hundarna, det är lite pyssel när man ska iväg på något!
Nu är baren påfylld med diverse godsaker ......vi får väl se hur länge man kan hålla tassarna borta, diet & alkohol står oftast inte i samma mening ........men när Captain Morgan slänger lystna blickar är det svårt att hålla sig ........  
I torsdags fick vi hänga på Diva på ringträning, dom är ett gäng som träffas regelbundet och nu hade dom hyrt Klass arena.
   
 Tar man ett grabbatag i lösskinnet så kan man få fram en hals på honom som hellre står som en hösäck  

Det blev faktiskt en riktigt effektiv träning, man får ta till med arga rösten för att markera att nu bestämmer matte, och faktiskt så kunde han stå still ett längre tag utan att krumbukta sig ...... det blir nog bra till slut .........  


Det  är helt otroligt vilken skillnad det är på snömängd mot för ifjol ......nu är det en tunn isskorpa kvar på baksidan, det är mest i skogen som det ligger snö kvar.
Idag fick kameran hänga med mej och Lukas på promenad.


 


 


   
   Det är på håret att man kan gå bitvis, blött och eländigt och en viss risk för att trampa igenom snön föreligger oxå!

Möte fick vi oxå av okända skönheter ...........................Nuffedamer ser onödigt stora ut bredvid liten farbror!


 


 


   
Dom var inte bosatta i Bosvedjan, inte så konstigt att dom inte var bekanta då! Dom hade tagit bilen hit till våra fina skogar. 


    


       Elaka matte luras hela tiden .......MEN!!!!! vem är det som kommer???? ÄR DET DIVA???? ........ jamän hur ska jag annars få honom att sträcka på köttbullekroppen   snart hemma .........  


 
Och plötsligt så händer det .......ETT OTVIVELAKTIGT VÅRTECKEN !!!!!!


Nu ska vi se om vi kan åstadkomma några vårtecken inomhus oxå, typ gardinerna som åkte ner för en vecka sedan ska väl ersättas med andra, somrigare dito.
fast det projektet innefattar ett strykjärn .........................om sådana tycker jag inte, trauma som förstärktes av att jag tumlade ner för källartrappen med ett sådant i handen. AJ AJ
Nåja, vis av den incidenten så stryker jag numera i tvättstugan ........varför utstätta sig för fara liksom?
Till veckan ska vi nog bara vara .......................blir det fina dagar kanske det blir nån liten utflykt.
Nä, dax att börja med maten, sonen är hitlockad med lite middag ..................som av en händelse ska han då få hjälpa dom inkompetenta päronen att koppla upp datorn till tv:n ................ Jag har slagit på stort och köpt Timrå - Leksandmatchen för 89 riksdaler, den sänds bara på webben ........................man får väl supporta ända in i slutet ...................bittert eller ljuvt .................det återstår att se ...............men att hamna i kvalserien var väl ytterst onödigt!   
ha en fortsatt trevlig helg! // AC

Av AnnCatrin - 11 mars 2012 21:10

Hallå!
Ja här händer inte mycket nytt under solen, inget alls faktiskt, vi väntar och väntar ......på sommar och sol, nu är det bara att borra ner huvudet och ta sig igenom årets värsta tid ......... halka, slabb och smuts ........inte riktigt min favoritårstid faktiskt!
Det är helt förunderligt hur jag har klarat mig förut ......utan ICEBUGS ???? nu indelas händelserna efter tiden före och efter "buggarna"
Dom har fått stått på hyllan när marken varit snötäckt, men från ena dagen till den andra så var det isgator igen och dom fick återgå till tjänst.
Jag har faktiskt börjat ta bilen till skogen, då kommer man direkt till snön utan att passera skitiga gator, GILLA!
Häromdagen när vi var i skogen hörde vi ett märkligt ljud, till och med hundarna stannade upp och spanade ......... HMMMM ....älg? rådjur? ......BJÖRN????? floff, floff, floff ......två gigantiska svanar kom flygande över trädtopparna, det var vingslagen vi hörde ............ att svalorna kommer med sommaren har man ju hört .........jag sållar in svanar i samma kategori !
AHA! var det nån som sa sommar? mmmmm ........grillat!

Den attans gasolgrillen ville inte starta, förklaringen till det kom när hussen sa att den tub som det fanns gas i stod i gasolvärmaren på altanen ........ TO LATE, då hade jag redan skruvat ihop "Byskegrillen" och preppat den med briketter ........bra kvinna reder sig själv!

Det blev lite panik här på kvällskvisten när det blåste upp till storm och jag drar mig som av en händelse till minnes att jag har en grill med glödande kol ute ........
den hade naturligtvis vält, och den glödande kolen låg mot presenningen som täcker tråmöblerna ...........................tur att det fortfarande är en isskorpa på trädäcket annars har det blivit ett brännmärke .........så kan det gå när man ska grilla !
Nåja, lite spänning i tillvaron på en annars händelsfattig årshalva ska man väl tåla, middagen blev god iallfall, barnen och moderskapet var inbjudna att avnjuta årets första grillning, vi har mycket att ta igen, de senaste somrarna har det varit skralt på den punkten.


I år är det fyra år sen dessa pojkar kom in i mitt liv nästan samtidigt, båda av 2008 års modell ..... ny hoj var beställd, en HD Dyna street BOB ....... vad jag inte visste då var att älskade Doremis Wictor Salle skulle lämna oss, iofs inte helt oväntad för en hund på 10 år och 9 månader men är man någonsin beredd??? 
Och ibland styr man inte över tingens ordning, det fanns en liten kille i Norrköping som ville komma till Norrland ........och mc-planerna kom liasom lite i otakt .......... 
Ja, och på den vägen är det, det kom visst från ingenstans ett utställningsintresse på köpet ........och en till hund ....................men Bob han väntar han, hussen tar ju ut honom mellan varven på lite luftning ....................så en vacker dag kanske ........

Roligt hade vi som tusan det är ju ett som är säkert, dygnet har för få timmar och året borde ha minst 6 sommarmånader till!   
Denna hoj är så sjukt rolig och lättkörd, ångrar inte en sekund att jag bytte bort Sportstern, har förstått att det tros att jag slutat köra för att jag bytt upp mig till för stor hoj, näpp, det blev mycket enklare och körvänligare med icke framflyttade fotpinnar, har man taxben så har man!
Eftersom  hussen har haft fria händer så har det tillkommit en hel del lulllull OCH framflyttade fotpinnar, det får vi/hussen råda bot på om andan faller på framåt sommaren.
Vi brukar ju inte åka på några speciellt korta turer så det blir ju lite bök med hundvakt .......vi får se vad som händer! 
På tisdag bär det av ut på böljan den blå, hussen har tagit ledigt för VAH, "vård av hund " vi får hoppas att stormarna har stillat sig tills dess!
ha en skön vecka, jag är ledig till den 23:de mars, då har vi inte många dagar kvar till April!!! // AC 

Av AnnCatrin - 5 mars 2012 09:48

Hallå!
Ja då har man för första gången besökt och deltagit i denna tillställning.tjusig rosett till alla inblandade.


Mitt tips var att vi får gå in en gång och sen är det tack och adjö, vilket naturligtvis stämde.
 

Det lär ju inte hända ma´ ett ma ´ett att man kvalar in till sådana här´a fina tillställningar så då får man passa på att suga det gottaste ur kakan.


Domare var Arne Foss Norge, mycket trevlig herre som gav alla hundar sin stund i rampljuset oavsett om dom åkte ut direkt eller inte.

 


Aston Martin var i sitt esse och hoppade och studsade efter allt och alla, men då har ju Camilla en lugnade effekt så hon var snäll och tog honom på en repa vid förhandsgranskningen och även sen i själva tävlingsmomentet.
man blir lottad mot vilken hund man ska gå, Aston fick gå ut som tvåa och Lukas blev lottad sist,        truliga lilla farbrorn, han är inte särdeles imponerad av det här att stå snyggt ................. det funkar hyfsat nu när vi tränar hemma men så fort jag försöker flytta på ett ben när det verkligen gäller då blir han som en mask på en metkrok ................... LÅT BLI MEJ  J - KLA SÄRRING!!!!!!!
Nåja, han får stå till sig till framöver sensommaren tror jag så tar vi nya tag då.Rosa och HubbeTutan var den enda som fick gå in två gånger i vårat gäng     Busen fick gå mot Tudor, 1-0 till Tudor! 

Tudor, vilken kille!


jag hann inte med i svängarna när Emma var inne. 


 
 Finaste Diva var inne flera svängar med jag tror att det var vinnaren hon åkte ut mot, det var flera GD där.  


 

  tack och hej direkt oxå för Ellan i veteranklassen.bästa veteran en pudel och tvåa en Leonberger  Västernorrlandsmästaretiteln gick till en GD och tvåa en pudel
  
Stort grattis till alla deltagare, alla har ju under året gjort något med sin hund, i och utanför ringarna för att kvala in. bonusbild på söt tax med fluga, urgulligt!


Jag fick faktiskt några användbara tips av fotokursen vad det gäller att fota i inomhusmiljö, blixt funkar ju inte på långa avstånd ....................det tar sig ...................sa japanen ................

Mina hundar fick sitta i bilen större delen av tillställningen, jag åkte hem och åt lunch för det var ett årsmöte mellan förhandsgranskningen och tävlingen.
Skönt för hundarna oxå att koppla av och sova en stund hemma.
När vi stökat undan vår insats så fick Björn skjuts ut av sonen så att han kunde ta hem bil och hundar. 


Igår tog vi en promenad på närmare en mil innan jag åkte och jobba, det blev raka spåret in i duschen när vi kom hem ........................hua vad fort det går att växla från nybadad till slaskpelle.
Mycke´ jobb denna vecka, två dygn där det ena börjar kl 19 och det andra kl 17  ..................det är dax att jobba bort begreppet "dygnspass" tror jag bestämt!
Fast till helgen jobbar jag hela dygnet.
Veckorna därpå är det en dygnskryssning och ett kortpass inplanerat på elva dagar, mycke´ ledigt blir det .......GILLA!!!!


 
För ett år sedan grävdes det vallgrav här på baksidan för att hålla den rymningsbenägna valpen på rätt sida staketet ........

den 21 mars ifjol spanade Aston in hängrännorna på altantaket .....................snödjupet på baksidan i år är väl ca 10 - 15 cm ........................VÅREN KOMMER TIDIGT I ÅR TROR JAG!!   


ha en bra vecka! // AC 

Av AnnCatrin - 29 februari 2012 22:37

hallå!
Vilket väder!!!! 10 plusgrader och en sol som obarmhärtigt tär på snön .................. alltså! har vi haft nån vinter egentligen ......... man går fortfarande och väntar på den där snösläggan som skulle lamslå oss ..................NÄHÄ ........vi vart visst föskonade i år, TREVLIGT!! 
Det är helt förunderligt hur snabbt det går, vägen är som jag vet inte vad, knappast körbar, imorse kom det minsann en traktor och SANDADE på den knappt körbara vägen ..................EHH .......... hyvla först kanske????
jaja .......................vi har väl pengar över på snöröjarkontot så då kan man ju dumsanda lite här och där ..........................?! 
Veckans arbetspass avklarat idag .......................ska göra några knop på söndag oxå så en helt ok vecka! 
Jag tragglar ju fotokurs på DVD ....................men det måste ha fallit ifrån en hel del grå på minnesfronten ....................tur man kan repetera!
Jag har ju insett vid det här laget att jag som person har svårt för att göra nåt halvdant ........ ( om vi inte pratar hushållsnära tjänster ) just nu är det fokus på foto ..............fokus på vårstädning hade kanske varit att föredra, men vi har bara ett liv och hårbollarna i hörnen väntar tålmodigt .....................det har jag märkt faktiskt ...................ingen rymningsbenägenhet där inte! 

Det känns lite överkurs att slåpa med datorn ut i naturen bara för att ha den där mannen med ....................han som surrar om japaner .........................jag drömmer om japaner och skärpedjup och bländare och YOU NAME IT så har jag drömt om det oxå!
Och som grädde på moset så har jag fått ett till delikat problem på halsen ......................... den där rutan som poppar upp i parti och minut där det står att det inte finns nåt minne kvar på datorn är ju en aningens irriterande.......................
A´PUH, varför slänger jag inte alla skräpbilder direkt???? 200-300 bilder kan det lätt bli på ett killevipp ........................typ 20 godkänns och resten får oxå ligga kvar .......................kvällen har tillbringats med att lägga över bilder på USB, det finns bilder på extern hårddisk oxå och en och annan skiva är bränd ................... MÅSTE MAN SPARA ALLA BILDER??? för helt krasst är det ju så att dom bilder jag tyckt varit nåt att ha finns ju på bloggen ..................är det inte bara att radera då???   nejmen hua, så kan man inte göra! I-LANDSPROBLEM!


   

världens vackraste Lukas, jag är ju en stor fan av hans mamma så att få en hund som är sin mamma upp i dagen utseendemässigt är väl helt fantastiskt! Och han har ju bra könsprägel även om hans matte säger att han är söt som en liten tjej!Det kanske är därför som han är så "mammig" hjärtebarnet.Aston Martin, han är inte ett dugg mammig ......................alla med godis i fickan dras över samma kam!  RO HIT!


            
Häromdagen hade vi date med DIVANu har hon visst lekförbud från slabbiga killkompisar när det står utställning på programmet !


 


      TJOOOHOOOO!!!


Aston har ju gått under benämningen duracellkaninen ......................nu har han mött sin överman / kvinna


  
en viss frustration när han inte hinner med..................

   


 


 


Diva har plötsligt insett att hon kan sätta ribban, attans vilken fart hon har under tassarna .........


 


      Och påstridiga småpojkar kan man bita i benen .........................väldigt effektivt!!vi fick möte på en smal stig, hon vi mötte hade bara nån meter till en avvikande stig så jag ropade om hon kunde gå åt sidan.......................det kunde hon inte?! OK, jag är ingen avig j-vel så då vände jag och gick åt andra hållet ...........................Diva och matte kom på efterkälke ................ grabbarna har minsann koll på att finaste tjejen saknas!  
 


 
ja tänk vilka härliga dagar vi har och nu kan det bara bli bättre!
ha en fortsatt trevlig vecka! // AC 

Av AnnCatrin - 26 februari 2012 10:43

Hallå!
Då har vi varit iväg på ett eldprov, usch, jag som precis kommit över min utställningsfobi får nu börja om från början med en icke samarbetsvillig liten herre.
och när han blir stirrig då blir jag nervös och gör typ inget rätt i ringen känns det som.
Nåja, varför jag ställde honom var ju för att checka av om det hänt något på rörelsefronten, även om det är olika från domare till domare så har man ändå kunnat skönja en röd tråd i tidigare kritiker. 
Och jag är jättenöjd med hans kritik om jag ska drista mig till en protest om något så är det höjden, han är INTE under 64 cm.


kritiken:

välformat maskulint huvud
bra proportioner
bra ögon /öron
något kort hals
plan överlinje
kort kors
lite hög svans ibland
bra kropp för åldern
tillräcklig benstomme
bra fötter dock något utåtvridna
tillräckligt vinklad fram, knapp bak
ändå bra steg från sidan
mycket tät bak
riklig päls
bra färg och tecken
liten, något under nedre gränsen


Domare Nina Karlsdotter6 berner anmälda, grattis Busen & Tutan BIR & BIM!!!!!  
Det känns bra att vi hoppade Sala i år, nu har vi stökat undan ett ridhus, ett per år är mer än tillräckligt!
Nu laddar vi för helgen, två hundar som ska badas och fiffas och piffas för att försöka ge utställningssvamparna en match ........................... japp, drömma kan man alltid göra.
Nu ska jag åka och jobba, trevligt med utställningar runt hörnet, 5 minuters bilfärd är alldeles lagomt!! 


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se