Aston & Lukas

Senaste inläggen

Av AnnCatrin - 22 januari 2012 20:00

Hallå!
Som av en händelse så har jag jobbat i helgen ........igen   men egentligen skulle jag jobbat idag, bytte och tog lördagsdygnet istället, passade lite bättre in i planeringen.
Aston Martin fick en förfrågan igår om han ville hänga med Johan på en skidtur idag, ja det tackade matte inte nej till, hunden själv fick finna sig i vad matte beslutat ......... som alltid   
så hussen fick order om att frukost till hundarna skulle serveras senast 9.00 så att dom var klar för avfärd när jag kom hem vid 10.30
Johan hade väl kanske en smula förhoppning om att bästa busbullen skulle ha en dold talang och ligga på som en liten vildbatting i spåret .............................

vi andra som var på promenad fick syn på dom på håll ...................hmmm, såg väldigt lugnt och harmoniskt ut, ingen vilja alls där att ligga på och dra, nej jag trivs bäst här, vid din sida Johan!
Det är nog ofrånkomligt att man får offra sig och knyta på sig laggen och agera hare!
   
Det var gränsfall att solen skulle tränga igenom, knoll & tott kunde inte bry sig mindre om vilket väder det är  
       
alla väder är bra väder när man får promma med bästa vännen!
Ikväll har vi Kliffen på besök, hussen och matten skulle äta på lokal och sen gå på biograf minsann.
Mycke´jobb tll veckan, men dygnen har jag trollat bort förmiddagarna på och börjar som tidigast kl 15, det är ju helt suveränt med det här nya schemasystemet !   nackdelen ska möjligtvis vara att jag får göra fler pass för att få ihop timmarna men det kan jag leva med när det tar fem minuter att köra till jobbet, och det allra bästa är att hundarna slipper vara ensamma.     
idel hurrarop och glada miner med andra ord!  
Snart har vi avverkat januari .....................och sen kan det bara bli bättre, lite roligt att se fram emot lättar alltid upp, så då får man putta in lite roligheter mellan varven i agendan så håller man näsan ovanför snökanten ...........................och den är ju inte speciellt hög i år, passar bra, snö i moderata mängder är ju alldeles perfekt!
Och för att ha nåt att längta till så är sommarens alla övernattningar bokade, sen om vi åker är ju en annan femma, men husrum har vi om andan skulle falla på!
BOOKING.COM kan starkt rekomenderas, gratis avbokning till dagen före och ibland samma dag, ingen betalning i förskott, skriver man till att man har hund med så brukar hotellet höra av sig om dom vill dubbelkolla nåt!
i år blir det en hel vecka i Byske, bättre väder än i fjol la jag till på bokningen.   
Bara okända namn på domarna för mig på dom utställningar som har lagt ut sina PM, just nu lutar det åt att Aston Martin får hänga med på turné, Lukas tid kommer!


Barnen är här på middag eftersom faderskapet fyllde år igår, passade ju alldeles utmärkt att kräva lite barnarbete, så sonen fick följa med på promenad   Tärt när det uppenbarligen stryker runt en löptik i krokarna .......................exakt hur länge kan man stå och nosa på samma fläck egentligen  
Snappade upp ett kul uttryck på Sveriges mästerkock " stör mej inte jag är bakom tiden" så kan man ju oxå säga när man är sen och tiden inte räcker till  
Så det gäller att hålla sig framför, bakom tiden vill man inte vara!


Nu har jag äntligen tagit mig i hampan, stora förändringar på G detta år .......................jag bestämmer här och nu att det kommer bli det bästa året på länge!
Imorgonkväll är det inskrivning på träningscentret ........................jag kom ju av mej när jag blev med valp, tränade flera gånger i veckan före det ..........................nu fyller "valpen" snart fyra år så nu håller inte den ursäkten  längre    
Inte en sommar till som en vandrande alladob, och det med basta!  Här och nu avsäger jag mig rollen som barbamamma personifierad  
 ......... hehe ..................nu har jag satt lite press på mig själv  ........... första siktet inställt på mars då vi ska på gala och galej, nåt hekto borde ha försvunnit sen dess!
ha det bra alla goa glada positiva människor ........................och ni andra ...........................ja, ni kan väl göra så gott ni kan!  // AC 
 

ANNONS
Av AnnCatrin - 11 januari 2012 19:00

Hallå!
Ja det finns inte så mycket att orda om, inte mycket nytt som händer under solen denna tid på året, det är bara att borra ner huvudet och plöja framåt, mot ljusare tider!
Några fina dagar har vi haft, sol på lediga dagar är en trevlig kombination!
Igår mötte vi Diva med matte, Liten farbror fick en akut släng av hormonrusning .................. hej & hå vilken fart det var på lillrumpan  

här får han sig en avhyvling av Divas matte, för femtioelfte gången ......................som om han brydde sig ....... 

till och med Aston tyckte att han fick lugna ner sig  
 
Klart han blev tokkär i denna vackra tjej!

Aston kan iallafall bete sig gentlemannamässigt när han träffar damer, han sitter minsann inte som ett frimärke på ryggen    


       
Men roligt hade dom, nu när vi har fått snö så kan det räcka så, skidspåren är uppdragna, parkeringen skottad, då nöjer vi oss med det ! 

Kom ihåg mötet här oss mej nu på lördag kl elva ni som är berörda !
Avelsindex är ordet för dagen, det blir mycket fokus runt det nu från början, allt verkar kretsa runt en siffra, men till syvene och sist så är det väl fortfarande bra mycket mer som ska till för att det ska bli bra i slutändan, mentalitet och exteriör för att bevara det rastypiska kan inte utläsas av ett avelsindexvärde.


Sol idag igen, men varför inte för omväxlings skull bjuda på lite svartvita bilder, jag blev inspirerad på FB, vart annars?  Jag kämpar på med mina inställningar, jag har en vision om hur jag vill ha mina bilder och där är jag inte än ...................men nån gång ......................
      Lukas, just nu bara en stor nos, han växer lite roligt måste jag säga, ser bestämt ut som en liten anka mellan varven, men söt ändå!
   
kommer Kliffen? nä´e matte bara luras ......................jäkla särring!
 
och undrar vem hon påstår kommer nu då? Jag har ju alltid kört med att "kommer Tuffa? " känns lite fel för hon springer ju på dom gröna ängarna nu så vi får fnula på nåt annat som kan få Aston Martin att spänna upp sig. kommer aldrig att finnas någon som får honom att stå så snyggt bara för att hennes namn nämns   
        naturligtvis måste jag avsluta med färgvarianten så att vi inte blir alldeles under isen att allt bara är grått grått och grått  
Vill man ha ve och elände då ska man hänga på fejan, och läsa alla statusar, för att inte tala om alla delningar man blir bombarderad av, vissa har ju som en mission här i livet att upplysa oss mindre vetande om alla orättvisor och eländes elände, undrar om det kan vara tänkbart att gemene man faktiskt läser dagstidningar själv och håller sig uppdaterad om det man tycker är intressant ................... utan att lägga upp det som en "bomb" på FB ?
 
Att dag ut och dag in "frossa" i jämmer och elände kan ju inte tillföra något som helst positivt i ens liv, ja, så tänker jag, det är förfärligt och hemskt så in i norden med allt miserabelt som händer, men kan man få slippa matas med allt på FB?
Jag har levt mer än halva mitt liv, för över 100 lär jag knappast bli, är det för mycket begärt att vilja ha lite positiva vibbar mellan varven?
Och än en gång .........................SLUTA dela alla hemska bilder på misshandlade djur, har man sett en bild så har man den för alltid på näthinnan .................... POINT TAKEN !
Må så vara att jag lever i en bubbla som inte har någon som helst förankring i den riktiga världen, ja, men det är min bubbla och den passar mig, när lugnet råder och alla mår bra i min närhet då räcker det för mig, jag orkar inte ävlas över hur andra har det.
 

Många skulle nog må bättre över att vara glada för det dom har än att gnälla över det dom inte har ........................ igår utplånades en hel barnfamilj på ett ögonblick i en trafikolycka .................. livet är inte rättvist, det kommer alltid finnas dom som har mer av allt och bättre än en själv ............... ska man verkligen lägga sitt krut på att onda över det?
Egoistiska jag kommer att fortsätta att se om mitt eget hus och vara glad för det jag har..........................  
Det finns grejor i min vardag som kan göra mej galen av ilska, men kan jag inte förändra så får jag försöka ignorera, svårt, men det går!
Men nåt som gör mej glad är när fru Anderholm ringer och säger att Lukas har en tid bokad med sin personliga tränare imorgon   passar ju som handsken eftersom jag ska jobba, jag jobbar och hunden tränar, HELT PERFEKT! 


  Livet är det som händer medan du är upptagen av att göra andra planer 


ha det så bra som bara du kan ha det, imorgon kan det vara försent! // AC
  

ANNONS
Av AnnCatrin - 4 januari 2012 10:30

Hallå!

Undrar just jag vilket humör vädergudarna är på ? Om inte regnet står som spön i backen så stormar det, typ pest eller kolera   bara för att man konverterat till antisnöfolket så betyder ju inte det att man fördrar isbelagda gator och orkanvindar ..................... nä, jag tror bestämt att jag ombestämmer mig, jag återgår till den gamla hederliga "jag vill ha kopiösa mängder med snö" inställningen från och med NU ! 
Min enda mission denna lediga vecka var att bada Lukas, kändes inte speciellt lockande ledig dag nummer ett mändag när det regnade som aldrig förr, men sen så, tisdagen började med hyfsat blå himmel så då blev det raka spåret in i duschen på morgonkvisten.
 


Doremis Lucky Luke Kid  17 månader ca 65 cm 44,4 kg

insåg mot tisdag eftermiddagen när jag kände igenom honom för att försäkra mig om att han var torr överallt att jag lyckats med konststycket att blåsa underullen till dreds ................ har hört att det kan bli så men aldrig varit med om det på Aston, men på den här pälsbollen skulle det naturligtvis " lyckas"
japp, det tog sin lilla tid att kamma igenom, men nu så är han representabel igen     
Vi plockade upp Kliff med matte på tisdagen efter badet, vi hade tänkt gå vid Hulistugan men den ligger ju helt fel för att några solstrålar ska visa sig ...................och sol   vill man ha om man ska fota fyrbenta, så Kliffen stuvades in i baksätet och iväg bar det mot Sättna, där är det ju så öppet så solen borde orka fram där ..........................ATTANS & DUBBELATTANS att det skulle komma ett megamoln just då   Näja, hundarna hade kul oavsett väderläge, dom yngre roade sig kungligt och den äldre han hängde med matte han, idag vankades det frolic, men hua om han skulle missa en godisknul .....................bäst att vara nära nära ..............................  Fast sina vana troget så gör han ju några "utfall", bara för att han kan, och för att röra om lite i grytan ........................ Kliff tycker att det är lite halvbesvärligt när han kommer ångande, Lukas kunde inte bry sig mindre, HÄRDAD!


 


 
Det är ju alltid full fart framåt på Aston Martin ......och oftast en växel till oxå  var det nån som sa frolic?


 
Ha må vara söt som få den lille farbrorn, men hej och hå vad tjurig han är! Aston kan man få att slå knut på sig själv för en godis, sånt skiter Lukas i, mattarna ville ha en grupp bild, två stod som ljus .......................den tredje ..........................hmmm .....................först skulle Camilla styra upp det hela, det slutade med att hon kom seglande efter Lukas som minsann skulle till matte han   Tjalle tvärvigg! 
Omfördelning i logistiken, jag radar upp hundar Camilla fotar, glöm det sa liten tjurig röd gris, han blir som en slingrande orm, fantastiskt att det ser ut som att han står still!     
A´puh, vi återgår till det som funkar, HOPP & LEK!  
 


 


 
 


        
Tänk att bara några mil hemifrån finns det snö, hemma på gatan är det bara en isskorpa, så tråkigt så det är inte klokt!   


  Till helgen jobbar jag, då ska Lukas få flytta in hos Kliff igen, SNÖ vill vi ha tills dess!
Helgen därpå jobbar jag oxå, typ fjärde på raken, men genom att jobba på helgerna så har jag fått bort tidiga morgnar på vardagar, nu på åtta veckors schema börjar jag aldrig före 12 på vardagarna, hussen kommer hem kl 16 så typ en till två gånger i veckan blir dom ensamma fyra timmar .....................finns nog hundar som har det betydligt bedrövligare än så!  


är det vinter ska det vara snö, tänk att ifjol var man grinfärdig för man visste inte var man skulle göra av snön, hussen tappade bort valpen som helt sonika travade över det obefintliga staketet ...................... en kille som gick förbi på gatan upplyste honom om att valpen satt på bron .....................hussen höll på att plumsa sig fram  i samma spår, det var betydligt enklare att vända och gå in och öppna dörren istället!


 


 


 


       NU ska vi bege oss på en liten prommis .....................I REGNET   det blir inga långa svängar när det regnar vintertid, regnet är ju så sjukt kallt!   vi får kompensera detta när vädret har rätat till sig!
ha en fortsatt bra vecka! / AC  

Av AnnCatrin - 31 december 2011 17:00

Hallå!
jamän sådär, ännu ett år att lägga till handlingarna, undrar vad det nya har att bjuda på?
på årets sista dag fick vi lite sol iallafall så det var bara att passa på att ta dom fyrbenta OCH kameran och vandra iväg mot högre höjder ....... för det är ju där den är .........solen!  

bästa busbullen ! han är ett säkert kort när det ska poseras , mallgroda där!
Tänk om den mindre modellen kunde ha samma positiva inställning till mattes önskningar om fiiina bilder  dom bilder han fastnar på är verkligen som av en händelse ............idag fick vi lite draghjälp av människor i ett vindskydd en bit bort ............hmmm ................han kan ju faktiskt sträcka på köttbullekroppen    

men att svansen sakta skulle dala ner var ju naturligtvis att önska för mycket ............. nåja, man får nöja sig med det man får om man inte kan få det man vill ha! 

Det ligger ett tunt snötäcke men mer än så är det inte .......dom bara lovar och lovar .......hittills har det bara varit regn och elände, nu vill vi ha snö så att hundarna kan få springa som besatta i skidspåret!


  


 

Liten farbror är hemma igen efter några dagar hos Kliff med familj, det är väl attan när dom skulle till att komma igång med skidåkningen så kom Dagmar och la träd i spåren ................förhoppningsvis kommer det folk med röjsågar och snö från himlen så att dom kan ta igen förlorad tid  
Datakrånglet ser ut att vara löst, dvs felet är identifierat, det är routern som helt plötsligt tycker det är onödigt att skicka trådlösa signaler ....................så nu får man knalla ner i källaren eller in i gästrummet där jag sitter nu för att plugga in sig i en fast uppkoppling, jag vill ju sitta i soffan jag så vi får väl lösa detta efter helgerna.
Vi hoppas för alla djurs skull att det blir en lugn kväll, har man haft en hund som är skrämd bortom vett och sans då är man ingen vän av smällare och raketer.  
 
vad är det frågan om undrar Aston Martin som fått pojkrummet belägrat både dag och natt .................. från att ha legat i fridens liljor, lugnt och skönt och med lillskiten i en annan del av kommunen,  så är han plötsligt hemma igen och både han och hussen och matten vill trängas på rummet .................... hade han varit som andra hundar och gått i trappor så hade han vetat att sovrummet nere är urplockat för hussen håller på att lägga in en matta, men nu är ju trappor inte Aston Martins grej så han förblir ovetandes om vad som händer på våningen under  

Och bara för att jag är så snäll och omtänksam så ska ni få nåt att förfasa er över så här på årets sista dag .....................det blir en lurvig beige heltäckningsmatta därnere ......................... ja, jag vet vad ni tänker, men det är ju vi som bor här   dummaste motargumentet fick jag av en icke ordinarie på jobbet " tänk om nån spiller rödvin eller kräks"  vem denna nån skulle vara som helt plötsligt skall pimpla rödvin i mitt sovrum har jag ingen aning om, det tillhör inte mina vanor iallafall att ta baginboxen under armen när jag knallar en trappa ner .................det ska vara dom där Norrköpingsborna då som kommer en gång om år ....... hmmm .......det får bli visitering innan sängdax nästa gång dom dyker upp!  
Och när vi endå är inne på dumma citat så tyckte samma person att jag gav för stora portioner ...................... bara för att vi har en kostpolicy och lagar nyttig mat från grunden så är inte det samma sak som minimala portioner ..................citat: " dom som är magsäcksopererade äter inte mer än en till två små potatisar" slut citat ................... Ok, vi ska ha det i åtanke om vi någonsin får en brukare med den bakgrunden, men här och nu får dom äta sig mätta!
Hussen får stå för årets sista blunder här i huset .................... han skulle åka på kyrr´gårn och tända på gravarna ................. glad i hågen for han iväg, och tänk vad alla människor på gatan såg glada ut och vinkade, han vinkade glatt tillbaka , då tog en liten gubbe resolut ett steg rakt ut framför bilen så han var tvungen att stanna ....................." du vet väl om att du har motorvärmarsladden dinglande där fram?"
Nä, hur skulle han kunna veta det, i hans sinnevärld så sitter inte bilen fast i väggen när man ska fara iväg, han har dieselvärmare på firmabilen .........  vilken tur att han inte kläckte ur sig att det var mitt fel, ordningsam som jag är så brukar jag plugga i sladden för man vet aldrig när man behöver lite värme i tillvaron, och eftersom den lille elektrikern har fixat en knapp i köket där man slår igång motorvärmaren så finns det ju ingen anledning att först måsta gå ut för att förena bil med vägg eller?     
Eftermiddagens catering är avklarad oxå, kört ut oxfile, ostgratinerad bakpotatis, baconlindad sparris, ugnsrostad tomat och pepparsås till dottern, själv ska vi äta detsamma när sonen dyker upp!
ha en trevlig avslutning på detta året så syns och hörs vi nästa år ....................jag lär ju fortsätta med pekfingervalsen över tangenterna nästa år oxå, vilken tur att det är valfritt att läsa mina funderingar i vardagslivet ...................... 

ha det gott / AC 
           

Av AnnCatrin - 27 december 2011 23:00

 ........ja, Dagmar alltså ! Hon har då legat i som ett skållat troll kan man krasst konstatera! 
helt plötsligt är det nya vyer på promenaden .......... 


 
  Fast att träden ligger som ett gigantiskt plockpin på det nya kalhygget höjer inget ögonbryn på mej iallafall ...............stora tallar i en ganska brant sluttning, som fått sina skyddsbröder nedsågade och sina rötter avkapade när den nya gångvägen anlades .................konstigt att dom faller som furor i en kraftig storm ????  


isgator om man inte traskar runt på gångvägarna .........ICE BUGS   herregud, är jag den enda i universum som inte visste att man kunde köpa dubbade skor ????   att det finns såna med utfällbar historia i klacken hade jag koll på, men inte att det fanns heldubbat .........JUST LOVE IT !!!!!!!     
Och det är helt ok att gå med bara EN hund på dessa underlag, allrahelst som mina juveler har en förmåga att jaga varandra ................ det är ju väldigt obra på detta underlag!  

 
 

Inne i skogen, där inga kalhyggesmarodörer härjat fritt
ligger också träden huller om buller ……hmmm ………vad är det för form av trädvett
att lägga sig rakt över stigen?? Helt plötsligt möts man av en grön
ogenomtränglig mur ………ONÖDIGT Dagmar …….ONÖDIGT!

Men vi har ändå haft tur, mindre lyckligt lottade har varit strömlösa i flera
dygn …………att jag har ett internet som driver mig till vansinne är väl som en
parantes i sammanhanget ……men attans så irriterande!

Fatta vad pillrigt att betala räkningar via mobilen …………bra att möjligheten
finns men jag föredrar stor skärm faktiskt!

Eftersom jag är tjurigare än en röd gris så har jag hållit på med detta
blogginlägg hela kvällen ………..sista delen skrivs i word ………är sjukt trött på
att alla bokstäver singlar iväg ut i cyberrymden utan att fastna på skärmen ………………ARGGGH…….!!!!!!
#%&^*(¤ #........

Tidigare idag tog dottern och jag tjuren vid hornen och for ut till Birsta ………….. hon för att byta en klocka, det bidde fel färg, vi har lite olika åsikt om vad  mörkblå är för nyans .....  men nu är hon nöjd och modern likaså!
Ett par jeans för henne och en jacka till mej, nu behöver jag inte ila iväg ut bland folket i hundjackan ....... och hoppas på att ingen ser mej ...................  en finjacka till halva priset ...........nu ska jag bara komma ihåg att byta till den om jag ska på affär´n eller nåt! 
Ja, och med alla träd som ligger över dom bortblåsta skidspåren känns det inte som nån panik att fixa en dragsele till Aston Martin ....................för ett år sen var det klass 2 varning pga av snökaos, JA TACK! hellre snökaos varje dag i veckan denna årstid än is och elände!
Nu tror jag att alla bokstäver har fastnat där dom ska ....................GOD NATT! / AC
 Av AnnCatrin - 26 december 2011 17:48

Hallå alla goa och glada ! och ni andra kan ha´de ni oxå   vilket slut på julhelgen vi fick, Dagmar, det är en dam med humör det! Attans vilken oreda hon ställt till med i natt, vrång tant det där ni ! 
Vi har klarat oss från strömavbrott, men det verkar vara lite strömlöst både här och där, och träd har fallit lite hur som helst, tur man bor relativt centralt, hade inte velat kuskat runt på nån skogsväg idag när jag for från jobbet. 

jag som numera har julfobi har tillbringat julen på jobbet, 9-20 på julafton och dygnspass juldag till annandag, iofs helt fel jobb om man vågar vägra julen, julmat, tomte och hela kittet hör ju till på mitt jobb, men det funkar när man slipper styra upp allt hemma. tänk att den enda dagen på hela året som jag inte är hungrig är på julafton, har ställt en helt amatörmässig diagnos på detta, svårartad julmatsanorexia, ......... och till saken hör att det är jag personligen som handlat julmaten till jobbet så jag kan icke skylla på oätliga rätter, näpp, prima mat rakt igenom som jag avstår från att äta.   nåja, smakade gjorde jag iallafall på revbensspjällen som blev riktigt saftiga och goda, och min janssons är helt ok så det blev väl en matsked av den oxå .....   så tokigt det kan bli !
Eftersom jag jobbade på julafton så bidde det den lilla varianten kvällen före, kött, potatisgratäng och rödvinssås fick barnen och modern nöja sig med,  detta sköljdes ned med en banazatårta, funkade riktigt bra faktiskt! 
Lilla mamsen tyckte att Lukas såg tjock ut, och Aston Martin han såg minsann ståtlig ut han, ja, men Aston han kan sträcka på sig och liten farbror han krummar som en trind liten julkorv ............ det ger ju ett aningens korpulent uttryck ........ milt sagt .........men vad är jag för matte om jag inte rycker ut till försvar ......... tre äpplen hög, 44,4 kilo och en päls som är groteskt tjock så är det inte lätt att se ståtlig ut   mattes lilla gopropp!
Men nu ni ! Innan jag for på jobbet på juldagen så dumpades trind liten julgris på Falkenbergsvägen, han har väl inte blivit med personlig tränare för inte!

 

ja, och innan vän av ordning har nån åsikt så är faktiskt Kliff pälslös och min hund en pälsbomb!
 
hmmmm ........jäkla särring .............. du sa att jag skulle till Kliff och leka ..................inte att jag skull dra runt på Johan i ett skidspår!  


fast så tokigt var det inte ändå!
   
tänk vad finurligt att hunden lär sig först ....... och sen ska jag lyckas hålla mig lodrät på ett par skidor ........ underlättar ju en hel del om hunden redan vet vad det går ut på!  

Kliffen har varit med förut och vet hur det går till!
 
ja tänka sig vad bra det kan bli ! Jag jobbar och hunden motionerar i skidspåret, helt perfekt om ni frågar mig!
Den ståtliga modellen, han som är kvar på hemmaplan, han skulle promeneras på eftermiddagen, fatta vilket lyckat köp miina ICE BUGS är !!!   man kan gå på skrå på blankis, nu när den där griniga Dagmar polerat gatorna till värsta ismardrömmen så spankulerar man runt som om man gick på soliga isfria sommargator, KÖP DOM, jag har dom själv, och är sjukt nöjd, tack Mats veterinär för tipset! 
Nu ska jag bara njuta av att julen är över och förbi, ha det bäst! / AC
  

Av AnnCatrin - 23 december 2011 14:08

 
Av AnnCatrin - 21 december 2011 19:03

Hallå!
i fjol denna dag var maken ute och skottade altantaket!?


 
valpen såg man knappt till i snömassorna ........................... men han landade mjukt när klunsedunshunden kom ångande, ingen kan såga nåt annat!  
   
så hittills kan vi väl sumera vintern med att snö har vi fått, men i väldigt blygsamma mängder mot för ifjol!
Det blir nog nån form av jul i detta hus i år oxå, igår var det julklappsinköp, vi var ju för nån vecka sedan till Ikea och barnen fick plocka på sig några attrialjer som dom behövde, men dom kan ju alltid behöva lite till så det fladdrade iväg lite slantar innan det var klart   
Jag brukar alltid köpa fryst rå julskinka, i år hade dom färska skinkor på Willys, och maken till perfekt julskinka tror jag icke har funnits i detta hus!

Efter 6 timmar i ugnen på låg värme av avsvalning på altanen var det dags att skära upp och provsmaka, ingen stor fettbobba i mitten utan bara rent kött rakt igenom, LOVELY!!!!
Nu uppstår en viss risk för att den har krymt betänkligt innan julhelgen ens står för dörren men då får man åka på affären och köpa sig en ny, nema problema!
Även laxen ligger och gravar sig, det var ju oxå en historia, jag var och handlade i förra veckan och då var laxen slut, då surade jag till och tänkte att jag skiter i att grava själv .......................... tänk vilken liten surprise när jag kom hem och öppnade frysen och där tronade två stora feta laxsidor ........................hoppsan ...................... jag hade visst redan köpt lax    jaja, oinspirerad som få så har man inte stenkoll på läget, det var liasom mer ordning reda och planering förr om jularna   
Någonting som jag INTE tänker göra är iallafall knäck, ingen knäck ifjol heller och det gick ju faktiskt riktigt bra, för i detta huset är det jag som är knäckätaren numero ETT och finns det ingen så kan man ingen äta heller .........smart drag!
       
Pip och brölmästare är den lilla farbrorn, hejudamej vilket liv han kan få till!
Han är ju för rar, nu sa jag precis att vi ska snart gå på promenad, poff så piper han ner för källartrappen och kommer upp med ett par leggings som jag hade liggande på sängen, och han har verkligen bäddat ihop dom till en knöl i munnen goproppen!
Imorse kom han med en av mina kängor och parkerade den på kudden .......................ja, jag fattar piken, kliv upp, bli serverad frulle och promenera är vad han vill   
Aston Martin han går verkligen inte ner för trappen i onödan, han går in och lägger sig i gästrummet, "pojkrummet" som det numera kallas, han hänger typ upp " stör ej" skylten, ingenting för löjligt socialt umgänge minsann!
Idag har Lukas fått sin julklapp  

Aston ska oxå få en men dom hade bara en i storlek 7, och det lutar åt att Lukas är först ut i spåret!

Finaste pojkarna, undrar om dom ska få en till bia till altanen så slipper dom knuffas i samma, det slutar alltid med att en lägger sig utanför  
nä, nu ska jag kolla klart på halvåtta hos mej och sen ska vi promma.
ha det bäst! // AC      


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se