Aston & Lukas

Senaste inläggen

Av AnnCatrin - 21 november 2011 14:36

Hallå!
Ja nu är man hemma igen efter en tripp till pannkakslandet, Lena, Astons uppfödare skulle fylla 50 bast och vi var bjudna, och det kan man ju inte tacka nej till!
Hundarna fick stanna hemma, lite svårt att ordna hundvakt på annan ort!  
Aston hos mamma och Lukas hos Camilla.

foto Camilla Anderholm
Tänk som jag försökt med att få mina hundar på samma bild, men när man är på kollo då passar det visst att sitta som ett ljus!   ( Lukas i mitten för den som inte känner igen den lilla knubbsälen )
Vi velade in i det sista inför denna tripp, vinterdäck eller inte ......................... och orsaken till detta huvudbry var dom sprillans nya vinterdäcken, känns surt att köra nästan 120 mil på bar mark med nya däck , det är ju lite olika bud men överlag verkar det vara en rekomendation att inte köra i så hög hastighet dom första 50-100 milen, och att krypa köra i 70 på motorväg ner till Norrköping kändes inte som ett alternativ ........men man vill ju inte halka runt på sommardäck heller om det är halt, men med facit i hand så stämde våderprognoserna ganska bra, det har ju varit risk för halka på nätter och tidiga morgnar men då har ju inte vi varit efter vägarna.
Så nu kan vi byta däck och ha alla dubbar i behåll när dom verkligen kommer att behövas, om det nu blir nån vinter ..........   
Jag hade iallafall garderat mig med att överlåta ansvaret för hundarna på Camilla om det var så att vi inte skulle komma hem igen ........och det behöver ju inte ha berott på vinterdäckens frånvaro, allt kan hända när man ligger efter vägarna!
Vi åkte ner på fredagen, det tar ju typ en dag om man inte sträckkör.
 
Allsång på lördagmorgon för födelsedagsbarnet som faktiskt fyllde år samma dag som festen. Stackars Indra som låg och myste med sin matte fick en smärre chock när sovrummet fylldes att "skönsjungande" människor  
En fin förstoring av telningarna var en av presenterna.
Huset fullt med hundfolk blev det eftersom på dagen, valpgos oxå, härligt!

Sen blev det fest med fantastisk buffé, underhållning och dans.   jag hade helt olikt mej lämnat kameran hemma i Norrland så det blev bara några usla mobilbilder!  

  SJÄTTE SEPTEMBER med RYDGRENZ  ( klicka på länken)
Lena sjöng ju live för Anders när han fyllde 50 så det var ju lite funderingar om vad han skulle sjunga, men han vidhöll att det var hennes grej ......................sen att hela familjen spelat in en video var en väl bevarad hemlighet, så jäkla bra!

Eftersom att busbullen och jag så lägligt jobbat in ett viltspårschampionat så fick hon en skärbräda i glas med bästa busbullen på .

  

....och en liten förstoring med honom i hans rätta element . flygande i luften!
 
     


Och ett rim hör ju till oxå    
 

Tänk att det blev han med damp, som skulle bli kennelns första
svamp!
Stort grattis på 50 årsdagen, här får du ett minne av dagen,
jag lovade ju ett
CHAMPIONAT,
denna sak kan passa till speciell mat
Inte nåt billigt får det vara på den exklusiva grej, typ leverpastej
Nä, på denna ska skivas av finaste sort
allt simpelt går bort
Tänk när du yrvaken i köket kommer ner, vad är det första du ser?

Jo en plusmeny med extra allt,
prydd med championrosett, det är väl ballt?
Men att stå still är väl inte riktigt hans melodi
så du får även en bild med fart i
Bästa busbullen med fart och fläkt
en sån tavla är väl  lite käckt?


Igår på hemvägen regnade det konstant, så länge det är ljust ute går det ju någorlunda men vi insåg ganska snabbt att nya torkarblad måste införskaffas, det blev bara som snor på rutan, som att sitta med trocaderobottnar framför ögonen när mörkret kom smygande, och det gör det ju tidigt denna årstid!
En ny naturupplevelse bjöds vi på strax söder om Södertälje, helt plötsligt kom ett stort kolsvart vildsvin galoppernade över ett fält, första gången jag sett en livslevande vilt sådant ..........och jag har ingen önskan om att se nån fler eller att dom ska komma hem till oss i Norrland heller, dom kan hålla sig i pannkakslandet! HUA vilka bestar!
Idag är det uselt i kroppshyddan, det tar på att sitta i bilen, men en liten vandring orkar man alltid med, och när solen skiner så måste ju kameran hänga med!

Jag fick ta till ett fult knep och knyta fast den lilla modellen för att få dom på samma bild  
 
       
Ja tråkigt på våra vandringar har vi inte!
 
Solen står så lågt så man får leta efter soliga platser     det mesta ligger i skugga ändå fast himlen är blå!
       
   
Nu ska vi bara  vara hemma i flera månader, inga jobbiga långa bilresor ........eller .......hmmm...........ja just ja! vi skulle visst till huvudstaden framöver, nåja, men efter det ska vi minsann bara vara hemma på våran gata! 
Och som av en händelse så ringde en arbetskamrat och ville göra ett byte, så nu får jag inte jobba förrän på fredag .......så tokigt det kan bli, ledig hela veckan!  
........Och till helgen är det stor baluns igen när vi ska fira Tutans championat, det ska bli kul, fest varje helg, vilket flyt man är inne i!
Ha en skön vecka! / AC 
      ANNONS
Av AnnCatrin - 15 november 2011 22:15

Hallå!
vilka härliga dagar vi har!!  
Vi är i mitten av november och inte en snöflinga så långt ögat når, för den som minns så har jag ju numera konverterat från snöälskare till den andra sidan, som tycker att den kan få komma i januari och februari men när mars knackar på då kan snön gå!  

Fast! vid närmare eftertanke, vi ska ju åka skidor i vinter, hej och hå, då kanske det vita eländet måste ligga ett tag ......tills vi lärt oss!
Jag har ju åkt skidor på längden i min ungdom, det tyckte min mor var en trevlig sysselsättning, när jag blev stor och fick bestämma själv blev det i utförsbacke, slalom! Inte nån hejare på det men ner kommer man alltid! 
men nu så ska det visst bli en trevlig sysselsättning tillsammans med sin hund ....................f-n tro´t ...............nuförtiden är ju skidorna som tandpetare, och jag i spåret med två ystra hundar kan ju vara en syn för gudarna ......................för man kan ju inte åka med en och en .....................eller? 
jag har faktiskt skidor av nyare modell, vallningsfria, men dom kan säkert vallas så att vallabodsansvarig icke blir göralös!
Liten farbror ska få lite upprättelse, matte la ju ut mindre smickrande bilder i förra bloggen, när det inte är tjejer i närheten ser han helt normal ut!


 


 

jag förstår inte vart minneskapaciteten tagit vägen???  Pang så står kameran i autoläge och verkar inte kunna prestera nåt annat, jag blir galen när jag vet att det går att få till bra mycket bättre bilder ......det gäller bara att komma ihåg hur ............   jag har ju läst och förkovrat mig ......och testat .......men sen går det några dagar och så är det väck med pusta .........och ratten vrids till AUTO .......störigt! 
Det är så sjukt tråkigt att bara ha suddiga rörliga bilder ....................så idag blev det lite påläsning, kameran runt halsen och villiga ystra objekt i koppel .......hej och hå mot skogen vi gå! 

 

 

 

 

 
japp, betydligt bättre, inte klockrent på alla men ändå godkänt!
Och färgerna blir ju helt annat oxå om inte den där nedrans ratten står på AUTO!
Berner gör sig verkligen fantastiskt i höstfärger måste man få tycka!

japp, ro hit med en godis så ska jag hoppa och studsa lite till! 
 


Lukas lillfarbror, hur timid han än må vara så förvandlas han till en fullblodsracer när han släpps lös, 0-100 på 0 sekunder typ, han förväntar sig att Aston skall ta upp jakten , vilket han lite halvhjärtat gör för han har insett att han inte har en sportkeps att hinna ifatt! 
Att ha muskler som en ubersnabb sprinter är väl inte riktigt i harmoni med rasstandarden ............ 


För några veckor sedan frågade jag Camilla om hon sett bilderna på fejan på Tibetansk Mastiff, det hade hon inte men nu är det flera som uppmärksammat denna enorma hund, fast i ärlighetens namn så har jag sett bilder på dom som inte är så ståtliga oxå, men en matchvikt på 90 kilo är ändå beundransvärt


 
   Generell beskrivning:
Tibetansk mastiff är en kraftig, välbyggd hund med kraftig benstomme. Utseendet är värdigt men vänligt. Hanen bör vara minst 66 cm i manken och tiken 61 cm. Pälsen är kraftig och tjock på vintern men lättskött. Överpälsen är både smuts- och vattenavstötande. Pga den feta pälsen är rasen även lämplig för allergiger. Tibetansk mastiff utvecklas långsamt. Tiken når sin fulla mognad vid 2-3årsåldern. Hanhunden vid tidigast 4 års ålder. Specifikt för rasen är att tiken löper endast en gång per år, på sena hösten.Tibetan mastiff luktar inte "hund" som andra hundar gör. Personligheten varierar mellan hundarna men allmänt är hundarna modiga, reserverade mot främlingar, de är envisa och självständiga. Det är en intelligent ras som är van att fatta sina egna beslut. De är lekfulla och toleranta med barnen samt har stark vaktinstinkt. Rasen trivs bäst på lantlig miljö med stora ytor. Tibetansk mastiff trivs bäst ute även på vintern. Den gillar att gräva hål i marken . De är lättlärda men är ingen lydnadshund som underställer sig människan utan vill vara som familjemedlem och gärna fatta egna beslut. Den har mycket god minne. De är också lite "kattlika" i sitt beteende. Det sägs också att få vara "ägt" och älskad av en Tibetansk mastiff är ett privilegium.

Andra kommmentarer:Tibetansk mastiff vill helst vistas ute men kräver stängsel, annars blir reviren större och större. Ytterst få exempel kan man ha utan koppel på promenader. Kommer alltid hem om den rymmer, men det kan ta från 30 min till några dagar.


Trevligt att den alltid kommer hem om den rymmer, lite halvjobbigt läge om det tar flera dagar!  
Det är iallfall en hundras som har fastnat i huvudet på mej, kanske kan bli en sån i nästa liv när man möjligtvis bor isolerad ute på tundran!
Dom hushållsnära tjänsterna går framåt ........NOT! ett fönster putsat   ett fönster urplockat för putsning.......................vilket jag tänkte göra ikväll, maken skakade på huvudet till att putsa fönster i kolmörker, AHA, du tänker så! jamän då spar jag det till en annan dag ........... 
Lukas är iallafall genomkammad och frissad inför sitt veckoslut på kollo, alltså det är helt sjukt vilken tjock päls han har, den kom tillbaka i rekordfart efter den enorma fällningen i slutet av sommaren, man får verkligen jobba sig igenom för att kamma ordentligt, men han behöver sitt hårsvall den lilla fisen, det var inte så hävt när han var naken  
Bästa Tuffa har varit och röntgat sin trilskande armbåge idag, vi håller tummar och tassar hårt för ett lyckat ingrepp om några veckor!
mer om detta kan du läsa på Camillas blogg
Det börjar ju tryta i förrådet med omeriterade hundar så vi ställer vårt hopp till Tuffa att vi får heja fram henne i spårskogen till våren!

Och sen finns det visst dom som spånar på en Norgeresa ........................spåra i norska skogar är lite annorlunda, men inte omöjligt ..............ingenting är omöjligt i galna spårgänget ......." THE SKY IS THE LIMIT" ....eller hur var det vi sa?
Nä, nu ska man nog gå och nanna kudden, APT imorgon!
ha det bra // AC


 

  

ANNONS
Av AnnCatrin - 14 november 2011 10:15

Ja vad ska man säga? 
Doremis Huble UWA låg för döden för två veckor sedan, han hade tuggat i sig frigolit och det var kritiskt efter OP för tarmen såg inte så fräsch ut ........................men ibland så bara händer det! 

Han återhämtade sig mirakulöst och i lördags hejade vi fram honom och matte Rosa till det sista första priset som behövdes för SE VCH   

Kommer precis på att vi skulle ta vinnarbilder på honom igår, det föll visst bort!   
Grattis till Bernerdalens Rock´n Roll King som klarade sitt anlagsprov oxå, undrar just om det ramlat in så många meriter på berner på så kort tid i nån annan landsända?
Vi är väl uppe i 6 champions nu på dryga 2 månader, det borde väl ge grupppoäng kan man tycka  

och Bernerdalens E´de Bruce kan väl oxå räknas in i gänget, då är dom 7, han tog ju sitt championat i våras.
Hårt och idogt arbete i oländig terräng, dom kan göra om reglerna hur mycket dom vill, den terräng som vi buffats och knuffats, ramlat och klättrat i borde vara underlag för att göra om reglerna till mildare format, men det är klart, neröver pannkakslandet är det väl inte lika kuperat ........eller som här på gränsen till omänskligt!   
Vilken fantastisk höst vi har haft, jag har väl aldrig varit så aktiv med mina hundar som nu, vilket både dom och jag mår bra av, precis som det ska vara!
Igår var det sennenträff, jag fick åka och jobba på grund av personalbrist, men promenad och korvgrillning hanns med före , lillgrillen förblev oanvänd då en rejäl grillplats fanns att tillgå. 
det är helt otroligt vilka fina ställen det finns i närområdet som man inte har en susning om!

Vi gick en bit efter Gusturleden, i Mosjöområdet.
 
Lukas fick följa med själv, lite egentid med matte!
Bea, Bernerdalens Black Velvet har ju en förmåga att dofta himelskt i bernerpojkarnas hormonstinna nosar ..........................sånt har ICKE mattes lilla farbror pysslat med ..................NÄÄÉ DÅ!  Han vill bara leka han ............................  
     
...........................Suck och dubbelsuck säger både Bea och jag .....................hormonerna löpte visst amok BIG TIME på denna lilla filur oxå!   
     
 TJOHOOOO .......................vämta på mig oxå!
 
tant Ellan kan oxå springa ...................kan ju vara värt en godis!
 
Några gick lite längre promenad och andra fastnade med näsan i svampskogen, precis som vanligt med andra ord, varför ändra på ett vinnande koncept?

Maria langar svamp till Marie ........ta från dom svamprika och ge till dom svampfattiga!  bra där Maria, ni ska ju ha plats att bo i vinter oxå, svampar överallt!
   
Man måste vara väldigt högt upp och inga träd i vägen om solen skall lysa över tillvaron, attans vad lågt den står på himlen nu!
 
Vi har tur som tusan med vädret jämt känns det som, det var en gång i höstas när det var surdimma annars har det nog varit hyfsat varje gång! 
Farsdagsmiddag blir det idag eftersom jag fick jobba igår, men först en vandring i skogarna  
ha en skön vecka  // AC     

Av AnnCatrin - 11 november 2011 09:04

Hallå!
Idag är det ett alldels speciellt datum, som bara dyker upp vart 100:ade år, elva elva elva, sov gott du är i ljust minne bevarad kära farmor Nanny som skulle fyllt 100 år idag om hon levat  
Men på detta dygn föds nya små liv som får bara ettor i personnumret, lite häftigt är det allt!
Idag ska jag verkligen försöka ta tag i lite hushållsnära tjänster, nu har jag flamsat boret flera lediga dagar på bara roliga saker så nu måste det bli lite plus på vuxenpoängkontot ......................ack så tråkigt bara!
Men imorgon så ska det hejas i spårskogen igen och på söndag är det sennenträff och sen ville visst barnen ha farsdagsmiddag ....................fullspäckad helg med andra ord!  
igår var vi iväg och gick träningsspår, det gick väl så där, båda grabbarna gjorde sina sämsta spår hittills .....................vilket är lite lustigt för man kan ju tycka att mattes tävlingsnerver ska sätta käppar i hjulet när det gäller, men icke, när vi igår gick bara för kul då strulade det mesta!
Lukas fick söka upp sin start själv, vilket inte gick så bra när det fullständigt drällde av ben efter nåt dött djur precis där, så han blev ju mer intresserad av ett mellanmål än att söka!   fast samtidigt är det ju bra att det inte går som på räls hela tiden, nu fick ju jag jobba lite för att få igång honom!
Sen gick det väl ganska bra men han var ur spår några gånger, vilket man snabbt uppfattar när domaren stannar och vi fortsätter, uppenbarligen åt fel håll!  
Men han fick yra på ett tag och sen så var han på banan igen, tråkigt att klöven inte fanns kvar i spårslutet, det är ju liksom belöningen för hunden, det blev ju likadant för Hubbe en gång men han hittade sin klöv ändå som var slängd en bit därifrån.
Ja, och vad ska man säga om Aston Martin då?
Jag kan ju börja med att banna mig själv som inte lät honom gå först, det funkar mindre bra när han fått suttit i bilen och skruvat upp förväntningarna till ohanterbara nivåer, BUSBULLE!  
Han var verkligen i sitt esse och försökte tackla omkull både domare och en person till vid flera tillfällen, och däremellan så tacklade och hoppade han på mig ...................övertaggad till max!
Uppe på ett hygge fick han vindkänning och genade friskt sisådär 75 meter istället för att använda nosen ....... 
Men för att vara mer i luften än på backen så är det ändå godkänt att hitta klöven!
En hund till av annan ras gick för anlag, där gick det mindre bra, han spårade efter nåt helt annat vid två tillfällen i början på starten och fick visas tillbaka på spåret av domaren, men han jobbade på bra mot slutet men inte med den noggrannhet som man är van att se, lärorikt!
Det var ju skönt att mattes bästa spårkillar bestämde sig för att ha en dålig dag när det bara var träningsspår!  
Men jag fick iallfall beröm för att jag jobbade bra på linan, sedär, någonting lär man sig varje gång!
Håller sig snön borta blir det nog nåt eget spår annars så tar vi rast fram mot våren, då blir det förhoppningsvis ett långspår oxå, då ligger spåren efter varandra och alla hundar som ska spåra går med och spårar varsin sträcka, det låter väl kul!!
Nä, nu måste jag putsa fönster ......................BLÄÄÄÄÄ vad tråkigt!
Ha en skön helg! // AC
 

Av AnnCatrin - 9 november 2011 08:58

Hallå!

Ja, varför ska man skriva nya bloggar när man kan kopiera föregående? Vi har fått en CHAMPIONhund IGEN!
Sötaste "Tutan" Bernerdalens Irish Coffee har tagit sina tre första pris       på en vecka, WHOW! bra jobbat!
Eftersom jag var ledig så hängde jag med och kollade in bedriften, tur som några tokar hade vi med vädret, det kunde ju varit spösnö och hällregn oxå!Tutan har lite samma tag som Lukas för sig ........."nä, jag tänker inte se bra ut på kort, pilutta er! "
Men hon är söt ändå men hon kan bättre än så här!     
Tutan fick söka upp spårstarten själv vilket ingår i dom nya reglerna som kommer efter nyår, vilket inte var några som helst problem.Bernerdalens E´de Bruce "Busen" gick oxå spår och tog ett första pris, duktig pojke, även han sökte upp starten själv.
Och även Figo klarade detta galant, både uppsök och ett första pris, duktiga hundar!!!!Nu blev ju vi i publiken en aningens distraherade på Figos spår ........................det gick bara inte att gå förbi ett hav av trattisar  dom bara måste plockas!två fulla påsar på ett liten ögonblick och alla fick följa med mig hem!   
Ja, så ni inser ju vad detta betyder, vi har en CHAMPIONmiddag att se fram emot ......................hua, undrar om man ska ringa VC och få några sobril utskrivna ........................man vet ju inte vart gränsen går för hur mycket galenskap man orkar med!   

Putte fick inte gå nåt spår, han gick med oss och fick se sin matte försvinna in i skogen när vi blev fast vid svamparna!


 


MALLIG! Jag tycker SÅÅÅÅÅÅ synd om Ulrika för så fort det händer nåt kul så bryter hennes allergi ut ..............................tråkigt. men jag tror nog att hon var lite glad ändå trots att tårana sprutade    
 
   


MEEN! ULRIKA! en CHAMPIONhund med tussar på tassarna, HUA!  
Tror jag genast måste gå ett varv med saxen på mina egna ögonstenar kom jag just på!

Domare för dagen Birger Bylund, alltid lika trevlig!
När vi satt och FIKADE och hade genomgång så kom Birgers fru hem, " är det glada gänget som är här! " ........................jag tänk, den stämpeln kan vi leva med! 
Det löste sig med spår för oss denna vecka, jag hade ju bara fått ett, men jag kunde byta dag till torsdag så då ska båda grabbarna få gå varsitt spår.
När man går träningsspår så kan ju domaren prata fritt och ge tips efter vägen, vi har mycket kvar att lära!
Det ger dåligt med poäng att tävla i viltspår jämfört med annat vad det gäller årets arbetande hund, hade det gett högre poäng då hade jag nog jobbat på för att dra in fler första pris, nu känns det som bortkastade pengar, vi spar tävlingsspåren till våren!
Man vet aldrig, rätt vad det är så kanske vi är med på ett fast prov, då tävlar man mot andra, spännande!Tänk att det ska vara så omöjligt att få denna lilla farbror att STÅÅ!  Men han har ju ett fantastiskt vackert huvud kan jag helt opartiskt tycka så då får det bli huvudbilder!  
Nä,  nu ska jag försöka hitta igen originalfärgen på golven här i huset, blir nog både dammsugning och svabbning BIG TIME för att det ska lyckas .....................Attans att man inte bara får göra roliga saker! 
Ha det bra // AC 
  

Av AnnCatrin - 6 november 2011 19:30

Hallå!
Ja, om ingen har missat det så håller jag på att jobba ihjäl mig ..........  klockan har ringt " ma ett ma ett" som min salig farmor skulle ha sagt, att kliva upp efter klockan varje dag i veckan är ju helt omänskligt ..........i min sinnevärld .........och det är ju den som räknas ........hemma på min gata!  
nåja, ett "mitt över dagen pass" imorgon ........men sen så, ÅTTA dagar ledigt! jo man tackar!   
Som jag nämnt tidigare så har jag inga problem med att jobba, det är arla morgonstund som är proppen i röret, men bara man är på bena så ordnar det sig!

Och gårdagens arbetspass med trerätters middag på Aveny och MUSIKSCHLAGET jobbades på lätta fötter        

skojar ni vilket röj! 10 bidrag från hela Sverige!
Man blir alldeles varm i hjärtat av den korade vinnaren, en tjej från Solna, så mycket glädje!Ja, vad ska man säga, idel hurrarop!!!  


Ja, det blir ju lite tjatigt, men nu har vi en CHAMPION igen !!!!!!! i vårt glada spårargäng, ja, då måste det ju firas med pompa och ståt, hurrarop och ystra glädjeyttringar !      
Stort grattis till Alnöitens Edina Elecktra till SE VCH 10 år och 8 månader gammal!

Visste är det väl härligt!............................med viltspårCHAMPIONhundar, vi hade som sig bör en Championmiddag i fredags, jag skulle ju upp och jobba så det blev väldigt lugnt för min del ..................... host host .........................det kan aldrig bli lugnt när fru Anderholm är i närheten ......................men för att göra en lång historia kort så är vi alla ( utom fru Anderholm som har fågelfobi) rörande överens om att påskfjädrar kommer från RIKTIGA fåglar och inte kommer från påskfjäderfabriken där dom görs av typ bomull

 

 Ja, vad ska man säga, det ramlar sanningar över oss varje dag! 
         
Vi har ju som tur är tagit bort regeln om att person på bild får ha en åsikt före publicering  
Finaste Ellan fick lysande svampar minsann!
   
 FINA!

jaha, här spårade det visst ur IGEN !!!! hua damer vilka bastanta skrattmuskler vi får!

huvudpersonen dagen till ära!
Ja, nu har jag jobbat och jobbat så när tillfälle bjöds så bar det av till skogs idag ..........................
 
     ..........mitt svampförråd försvann ut genom ytterdörren med dottern ........så nu måste jag jaga nya, idag var dom svårfångade men med lite hjälp från fröken svampbob fick jag med mig ett gäng hem!

Till veckan ska vi gå ett träningsspår, har bara fått ett så jag få väl sova på saken vilken vovve som ska få hänga med. Vilka bekymmer man har!

Ha en skön vecka alla goa glada människor   // AC 
 

Av AnnCatrin - 2 november 2011 18:37

Hallå!
Ja men hörrni! skojar ni vilket svampår vi har haft i år! Först så lär man man sig plocka svamp när man klivit över på döhalvan ........sen regnar det champions bland dom fyrbenta, HÄRLIGT!!!!
Bästa Ellan, Alnöitens Edina Electra knep sin titel igår, bra jobbat av gamla damen 10 år och 8 månader ..........    snacka om att tuffa runt i skogen i sin egen takt, lugnt och metodiskt helt i harmoni med gamla damer i svampskogen ............nu är ju iofs Ellan en pigg dam men har ändå den gamla damens pondus!
 
Nu hade ju jag sånt där som kallas arbete på agendan igår så jag missade den stora tilldragelsen, men några gamla bilder får duga !

Finaste Tutan tog sitt första första pris oxå   heja heja, nu är det bara att tuta och köra, 2 till bara!  8 dagar kvar till snön kommer .............


 
10 :de November ifjol kom den ........och lagd snö låg .............det blev en hiskeligt lång vinter!      

 men nja, jag vet inte om det blir samma lika i år ........idag åkte fleecetröjan av på promenaden och jag gick runt i linne när vi var i solen, 14 grader cirkus på termometern ........... 
I måndags följde kameran med på promenaden ........trodde i min enfald att denna lilla modellen någon gång under dom två timmar vi var ute skulle hitta nåt intressant på håll och ställa upp sig snyggt och spana...........hmmm
         finns ingen anledning att stå upp när man kan slänga sig ner i blåbärsriset och tugga pinnar .........när han inte rusar runt som ett skållat troll det vill säga .......allt eller inget!


 


 
äh, vad är väl ett ståkort ............huvudsaken att vi får vara ute i naturen!

lycklig kille på språng, omtänksamma människor hade lämnat lite mellis ..............
.brunt sådant .............     matte mindre lycklig ...........nåja, lite skit har ingen dött av eller? Tur att han inte är som morbrorn som knaprat frigolit och tagit ut dom den omständiga vägen via op............  2 ggr på 1,5 månader  Hubbe då!


 


 


 
Tänk om vi kan få ha det så här ljuvligt hela november!  


 


 


 


 


 
Jobba har jag inte  gjort klart före denna vecka, har medvetet lagt lite tätt med pass för att kunna vara långledig  andra veckor .........och det är inte att jobba som tär på .........det är det där att kliva upp i ottan varje morgon ........... morgonstund har guld i mun .......jo pyttsan!

Det blev en tvåtimmarsvandring idag oxå, då kan man lägga omkull sig en stund sedan med gott samvete, i bakgrunden skymtar Birsta. 

TRÅKIGT!!!!!   jäkla särring, du bara jobbar och jobbar och aldrig får man göra nåt roligt!
ska man aldrig få träffa några kompisar nuförtiden??
Busa med Kliff och tjusas med Tutan är väl ändå inte för mycket begärt??
Ja, det är inte lätt att vara hund på Bågevägen ...........att han får vara timmar i skogen varje dag verkar inte betyda nåt   .........nåja, jag vet att dom får vad dom behöver .........det finns nog en hel del som inte får det!
ha det bra / AC
  


Av AnnCatrin - 30 oktober 2011 10:03

Hallå!
Nu hade det ju varit läge att lägga ned bloggen ........så att det sista inlägget för alltid hade varit det om championat .........  men så kan vi ju inte ha det!
Igår hade vi middag för att fira våra "svampar" trevligt att sitta tillsammans vid dukat bord som omväxling till alla fikastunder ute i skogen .......vilka naturligtvis har varit lika trevliga 
 
välkomstdrink ........spännande moment med en studsande Aston Martin runt benen.   
   
     fru Anderholm fick en nagelpetare .........undrar vems naglar hon ska peta månntro? ....troligen nån med bajs mellan tårna ........... 

Ellan fick ett tjusigt prinsessdiadem, passar ju som handsaken till den rosa spårselen!    
 
en svamp per "champ" .........haha jag fick två jag!
   
ja, det här får vi göra om, väntar med spänning på nästa "svamp" !
 
lite stjärnglans över Lukas lillfarbror  
Fantastiskt skönt att ha en timme tillgodo idag eftersom det ska jobbas, till veckan ska det jobbas ganska mycket, men så är det ju, någonstans måste ju timmarna klämmas in så att man får ihop sin heltid!   
Nu ska jag masa mig ut med lilla farbrorn, hussen har gått en runda med Aston, Lukas behöver lite egentid så att vi kan klämma in lite träning, "stanna kvar" funkar finfint när han släpps lös, han får bara sticka iväg när jag säger varsegod, och står snällt och väntar ........men att stanna kvar när matte backar bakåt är betydligt svårare, då böjer han ner tjurnacken och trummar framåt ......... träna träna!  
tack alla för en trevlig rolig kväll igår och ha en fortsatt skön söndag! // AC
( fru Anderholm, jag kommer förbi med dina pinaler före jobbet, typ kamera och sånt........   .) 


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se