Aston & Lukas

Senaste inläggen

Av AnnCatrin - 20 augusti 2011 12:15

Hallå! ja här händer inte mycket att orda om, därav bloggtorkan, sommaren drar helt uppenbart sina sista suckar, som vanligt så hann man inte med innan hösten knackar på    men nu bor i i den delen av världen där det finns fyra årstider, så då är det bara att växla över till hösthumöret, njuta av fina dagar med hög och klar luft, en uppvärmning inför den längsta årstiden, den med snö & kyla   sommaren är kort, alltför kort!
I veckan hade vi avelsmöte angående det nya avelsindexet som införs vid nyår, intressant med en hel del ändringar och nyheter, trevligt har vi på våra möten, vi är nog ganska eniga för det blir inga vilda disskutioner, förhoppningsvis så ser det ut som sådant i övriga Sverige oxå, att alla jobbar mot ett gemensamt mål att våra hundar ska få leva längre och vara friska.


 han fyller 3,5 år idag bästa busbullen, ser klok ut!


 Mindre varma kvällar gör cykling till en lämpligt aktivitet, att gå iväg med två hundar och samtidigt hålla i en cykel kändes lite övermäktigt, men det finns en lösning på allt, en cykelhållare från Biltema löste den lilla detaljen, vi tar bilen till planen där vi brukar cykla!


   Ännu ett bevis på vard sjukt olika dom är mina fyrbenta vänner, det finns inte på kartan att Aston skulle lägga sig utomhus, Lukas han har hittat sitt lilla krypin, där kan han ligga och mysa länge!


     ........ när man vill vara för sig själv en liten stund   


Imorgon ska jag hänga med och kolla när finaste Kliff gör sitt MH, han hade "turen" att en av tikarna i Thidas G-kull börjat löpa så då fick han en plats, mindre roligt för henne men flax för Kliff!


   Vi får väl hoppas att vi får en plats till våren, det är inte hela världen om det inte blir av , vi får vänta och se.
Man vet ju som regel redan vad man har för typ av hund innanför väggarna.  
Bara  några veckor kvar till årets sista utomhusutställning för våran del, Aston skall tampas mot bästa brollan Aragon, spännande!
Sista veckan av ledighet står för dörren, men jag känner mig nöjd, nästa år står jag på tur för att ha ledigt från mitten av Juli och framåt kanske blir 6 veckor på raken då ........vem vet  
Ha en skön helg! / AC 


ANNONS
Av AnnCatrin - 15 augusti 2011 00:00

Hallå!

Ja då var den över för denna gång, Byskehelgen, det enda negativa jag kan säga är att det inte varit riktigt lika varmt som vi varit bortskämda med tidigare år, fast egentligen är väl inte det riktigt sant heller för vi har alltid kommit på fredagen, i år kom vi redan på onsdag och då var det både kallt och regnigt, men mot helgen sprack det upp, varmt och skönt så länge man höll sig i solen men i skuggan var det riktigt kyligt.

men oavsett väder, vi har ju haft tak över huvudet och hållt oss varma med irish coffee, så var det superskönt att vara på plats några dagar innan utställningen, det konceptet kör vi på nästa år oxå!

Stugbyte var oxå en nyhet i år, skönt att ha en egen kuppe att krypa in i, eller upp i som fru Anderholm skulle ha sagt   tur hon har en snäll make som lyfter ner frugan sin när hon har fastnat i överslafen  
.......... ibland blir det lite snävt .............    
komposthage i skuggan, här samsades dom bra!
   mmmm .......... frulle i Byske.
  man får vara glad att man kommer fram och tillbaka helskinnat, detta ekipage stod på trekvart på uppvägen, inte kul att ligga i omkörningsfilen när detta åbäke till släp börjar vobbla!
Vi hade tur som hann passera för dom stängde vägen i båda riktningarna när dom skulle bärga den.
  fantastiska vägar att vandra på i Byskeskogarna, när man kommit upp på fredagen så har det inte hunnits med några långa vandringar, dessa dagar har vi gått en hel del!
      mest plask och lek i vattenbrynet på badfronten, fast å ´andra sidan har det inte varit sån värme att dom behövde blötas ner heller!
  Bästa Kliff i glädjeskutt över sitt första CK, han blev minsann ensam kvar i unghundsklass, den enda som fick excellent, men äpplet faller inte långt från päronträdet eller hur det nu var, Kliffs pappa Berntiers Forward slog till och blev BIS !
  Kliff i bästa hanhundsklass, pappsen till höger i bakgrunden.
  BIR Berntiers Forward BIM Bernerdalens Bouquet
Hanhundcertet Brånslättens Sverre Stjärnskott Tikcertet Bernerdalens Filippa K, stort grattis till er alla!
Heja Bea, nästa gång är det din tur!!!!
Det var ju premiär för mig att ställa två hundar, kungligt att bara ta med en och sen gå hem och byta hund, maken satt lika gärna hemma på bron så det funkade ju alldeles utmärkt!
       först ut var lilla farbrorn, han som står som ett ljus annars blir som en hal ål i ringen, han tänker minsann inte stå och stå som Aston brukar göra, nu hade ju inte det nån betydelse för bakstället drar ner betyget, men så länge jag får kritik som jag känner igen i min hund så är det bara att tugga i sig, det blir specialen här i Sundsvall för honom och sen så växer vi på oss tills nästa sommar.


Lukas kritik:
mentalitet bra
1 år liten hane
något lågställd

ganska bra huvud

tillräckligt nosparti
bra ögon
korrekt bett
något stora öron
tillräcklig hals
bra förbröst
tillräcklig benstomme
något kort bröstkorg
alltför svagt bakställ med svaga hasor
brant kors
rör sig mycket instabilt bak
hög svans

lös front
något öppen pälsstruktur med bra färgtecken


Domare Petra Junehall
det blev ett GOOD

mycket snällt att skriva något öppen pälsstruktur, naken hade varit mer med sanningen överensstämmande ........... fast har man inte sett honom i full mundering så kanske han inte ser så pälslös ut  
 
Jaha, gult kort, det var bara att kvista iväg och byta jycke, jag har ju nån form av fobi mot att ställa Aston själv,  så Camilla stod beredd, men eftersom jag är så trött på mig själv som håller på att konstra hela tiden så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen, eller rättare sagt Aston Martin i ett stadigt grepp ..........  
     kontakten kan man inte klaga på, han tycker det är så sjukt roligt att springa med sin matte så då får han väl göra det!
    snacka om att veta vad det går ut på nuförtiden, som en mallgroda!
Och bästa busbullen fick ett EXCELLENT!
Tänk att jag hade börjat räkna ut honom när det gick så trögt i öppenklass, men nu har han börjat växa i sin kostym, 3,5 år gammal och matte är så glad och stolt!


Aston kritik:
mentalitet stabil ?
utmärkt typ
( oläsligt) proportioner
maskulint välformat huvud
kunde dock ha mer bredd i skallen
tångbett
bra nosparti

mörka ögon
bra hals och överlinje
tillräckligt förbröst
bröstkorgen kunde ha mer volym
mycket bra kors och svans
tillräckliga vnklar

passande benstomme
sunda parallella rörelser

men kunde ha lite mer drive
välskött päls med bra struktur
färg mängd tecken ?
domare Petra Junehall


det var inte helt lättlästa kritiklappar 

Tänk att bästa busbullen som var krulligare än det krulligaste fåret har fått så rak och fin päls, och han har ju inte heller haft det stabilaste bakstället men det har helt klart blivit mycket bättre med åldern, så hopp finns för lilla farbror Lukas oxå! 
Och Aston skötte sig med bravur, klart han försöker sig på nåt litet krumsprång av ren lycka men är man en levnadsglad duracell så är man!
Ja, summa summarum så är vi nöjda med helgen, finns säkert dom som sätter ribban högre men för mig så funkar ett excellent alldels utmärkt, och med Astons utveckling i minnet så har jag goda förhoppningar om att Lukas ska slippa dom blå och gula banden oxå så småningom ......... vi skyndar långsamt!
Och fru Anderholm, henne vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, herregud människan höll ju på att gräva ner både sig och finaste Kliffen redan på onsdagen, snacka om att ta ut sorger i förskott, min försäkran om att bilda sig en egen uppfattning och ha en åsikt först efter utställningen fladdrade iväg förbi döva öron .......... haha, kändes gött att kunna klämma i med den gamla dängan " vad var det jag sa" när hon stod där helt lyrisk med CK-rosetten i näven och kippade efter luft!  

Jag säger det igen till fru negativa vibbar, minns mina ord!
  finns ju dom som skiter högaktningsfullt i mattarnas jakt på flådiga rosetter ............ men vi jagar vidare, land och rike runt , hutlösa bensinräkningar, hotellrum, stugor och mat på lokal ....... det kostar att ligga på topp säger dom som vet ........ vi som är några våningar ner håller med och betalar så gärna för detta fantastiskt trevliga fritidsintresse!
  en sista spaning över Byske innan hemfärd ............  
nä, nu är det väl dags att knoppa, skall bli så trevligt i sin egen säng, borta bra men hemma bäst, så sant så sant!
ha det bra och tack alla som bidrog till denna härliga sennenhelg!

/ AnnCatrin 


 

ANNONS
Av AnnCatrin - 9 augusti 2011 21:45

Hallå!
jag hinner inte riktigt med mig ............. vilket är synnerligen besynnerligt eftersom det är semestertider ..........  ............. all tid i världen funkar inte på mig ......... det måste komma till " point of no return" för att jag ska få ändan ur vagnen ....... men nu så, det mesta utstuvat i bilen ...........  

Har dragit på den där otrevliga husmorssysslan strykning  hela dagen .......... inser ju att jag icke idkar strykjärnet alltför frenetiskt när jag varje gång måste inleda med att fundera varför strykbrädan svajar som ett skepp i höststorm .......... ja just ja! saltomortalen nedför källartrappen med mej i släptåg i jultider lämnade vissa spår ..........  kanske ska stryka lite oftare eller köpa en ny strykbräda ? ..........ny strykbräda antecknad på " to do list"
I helgen hängde fru Anderholm och jag med Rosa till Svenstavik ......... det har varit sjukt surt att jag inte anmälde Aston, Lukas var ju under karens, vilket iofs var obetydligt när han ser ut som en tik efter en kull valpar ......... det är SÅÅ uppmuntrande att höra "alla" förfasa sig över bristen på päls ...........  fast med tanke på vilket hårsvall han hade före så hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att precis ALLT skulle falla av, ......... ordet för dagen: ALLT ELLER INGET! 
  BIR & BIM Bernerdalens Bouquet & Brånslättens Ville Vargtass
Stort grattis till er!
  fina Bernerdalens Åzzie sprang in ett cert, GRATTIS!!!
  Bernerdalens Filippa K cert, GRATTIS !
  Doremis Hubble UWA exellent med Camilla Anderholm i andra ändan på kopplet   
  Tutan / Bernerdalens Irish Coffee BIR Valp, GRATTIS!!!!
jag fotade en hel del och har skickat bilder kors och tvärs   lägger in fler bilder en annan dag!
Nu ska jag packa klart ........jourtelefonen har varit tyst så patientens tillstånd lär ju vara stabilt ............. jag fick rycka ut och lugna fru Anderholm igår, försökte göra det via telefon men insåg att det var lönlöst   jag har ju haft fukteksem på några hundar och går efter tesen att så länge det vätskar så är det inge´ bra ............ kunde konstatera på finaste Tuffa att det inte vätskade längre, även om hennes matte inte riktigt var med på dom noterna ........   dom hade ju satt in en hel del insatser så det är väl klart att det stannade upp ........ fick in frun på dom tankebanorna till slut  
Nu förlitar jag mig på vädergudarna att dom skickar lite solstrålar norrut!
ha det bra / AC
 
 

Av AnnCatrin - 6 augusti 2011 11:30

Hallå!

Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2011-08-02Veterinärhuset Södra Berget AB      HD grad A                    
2011-08-02Veterinärhuset Södra Berget AB      ED ua (0)                    


Bästa möjliga resultat, jo man tackar!!!!!!!

Ucsh vad jobbigt det är att gå och vänta, även om veterinären "som inte får säga nåt" ändå dristade sig till en kommentar typ " så där såg min hunds plåtar ut oxå och han har A-höfter" ............   så vill man ändå ha det svart på vitt ( eller svart på grönt går bra oxå! ) det tog över en timme bara att få till plåten på höfterna så det är fantastiskt roligt med ett klockrent resultat.

Stort grattis till uppfödarna oxå! König & Linnéa på Doremis kennel och stort grattis till Björn Magnusson på Kronblommas kennel som har Lukas pappa Iago.
Jag måste säga att jag är ödmjukt tacksam över detta resultat, jag har haft "tur" med mina bernerbjörnar, av 5 stycken så är det bara Aston som har en neslig etta på ett framben, övriga har travat runt på prima ben runt om!

Nu ska han få fortsätta att växa, för några centimeter till får han nog lägga på sig   
Och vi ska lägga lite krut på att muskla upp bakstället och få lite kraft i rörelserna ........pilutta olyckskorparna som trodde att han var utåtvriden ända uppifrån höften ........... det är bara tassarna !


 
jag skulle vilja göra MH oxå men det är svårt att få plats på nån brukshundsklubb i höst, vi får satsa på vårkanten istället. 


 

Vår påbörjade bana som vattentraskare i havsbrynet fick en oönskad konsekvens .........när vi for hem på torsdag så kliade det på benen så jag var nära att stanna bilen på motorvägen och hoppa ut och skrika ........... den biten brukar fru Anderholm stå för, jag blir aldrig myggbiten och henne håller dom på att äta upp .......... men hon är ju en liten badkruka så hon var inte så mycket i vattnet, men jag och Lukas gick fram och tillbaka ganska länge, Kliff har samma åsikt som sin matte, varför gå fram och tillbaka i vattnet när man kan stå på stranden och titta på?
På torsdagkväll hade vi utställningsmöte och allt var som vanligt, på natten vaknar jag av att det började klia och sen spred det sig över hela benen .......... usch vad obehagligt att veta att det är parasiter som kryper in i huden och dör, det är det som ger klåda.  
badklåda 
Som tur är så verkar Lukas helt oberörd, det står i tidningen idag att det har varit flera stränder runt kusten här som drabbats av detta,  det är bara att härda ut den vecka det ska ta för klådan att lägga sig.

    På onsdagen fick Aston & Tuffa hänga med till stranden oxå ............ det var väl för att jag var i vattnet två dagar i rad som det blev så illa med kusarna, om onsdagen blötte minsann fru Anderholm inte ner sina porslinstår, hon gjorde ju ett försök på torsdagen att gå med Kliff .......... svårt att säga vem som gav upp först men snabtt gick det   
hela gänget!
    Tuffa blir uppvaktad av Lukas och Aston ♥

Vädret till veckan är väl inte precis det man hade önskat, men på onsdag bär det av till Byske, längtar!
Nu har det slutat ösa ner regn så lilla farbrorn och jag ska gå på vandring, jag med ett fånigt flin på läpparna medans han travar på som vanligt på sina fyra prima friska ben!
trevlig helg! / AC

Av AnnCatrin - 2 augusti 2011 17:45

Hallå!
Ja då har vi stökat undan röntgen då ......... och det var inte gjort på en kafferast ........... snarare en extra lång lunch   att dom fick dutta på med lite mer sedering säjer väl allt .......... hur dom än vände och vridde så fick dom inte bäckenet rakt, och det är ju ingen vits att skicka bilder som inte godkänns så på´et igen bara ........ nu är ju inte jag nån röntgenexpert men tanken är väl för personalens skull att antalet exponeringar för strålning skall hållas nere ........... dom började skoja om att vi skulle vara självlysande allihop innan det var klart ........  
jag är lika nollställd nu som innan, tror ingenting förrän det är avläst, men några katastrofplåtar såg det inte ut att vara iallafall   
.........sen beror det förstås på vart man sätter ribban för katastrof .......... min ligger vid fel som begränsar hunden att vara hund! 
En extra plåt på magen fick dom ta, inte för att jag trott att det ligger en liten skattgömma däri men när han nu ändå låg där under mackapären var det ju dumt att inte ta chansen. 
Och visst har det varit lite extra fundersamt några dagar för helt plötsligt äter han lugnt .........eller inte alls   det var det sista jag hade trott om detta matmonster! 
ja, så nu väntar vi, förhoppningsvis så gick plåtarna iväg idag ........ det lät lite svajigt på den fronten ............ jag blir galen om dom blir liggande på kliniken en vecka!


  han hade minsann en gäst igår på födelsedagen, Camilla kom förbi med en brölgris .......... den är redan utan knorr ........får man reklamera?  Och på kvällen fick han åka iväg alldels själv och leka med bästa Kliffen.
 
Vid havet blir det  betydligt mindre sand med hem konstigt nog .......... men jag klagar inte!

       Ni som har FB har väl kanske redan sett dessa bilder men det finns ju dom som inte har FB oxå .......... FAKTISKT SANT!
      Ett till kort på Kliff där bara huvudet syns ......... 

Idag hann vi precis hem från vetten innan brorsonen Hektor kom, föräldrarna är på semester och han bor hos farmor, min mor , hon var bjuden på lunch så då fick han tillbringa några timmar hos faster och "monsterhundarna" litet barn som skriker lite halvförskräckt och viftar med armarna när Aston närmar sig är ingen bra kombination ............ Aston vill ju gärna busa till det lite då ......... tur att Lukas är Lukas !
    Det ingjuter ett visst lugn med en hund som bara sitter och låter sig klappas!
  Igår var vi till "våran" vette för vaccinering och vägning, 42,1 kg väger det lilla livet, Camilla skulle hjälpa mig med ett ståkort men det gick väl sisådär .........han är liksom inte i sin vackraste ålder om man säger så!
  "min" veterinär tycker nog att jag är lite tokig som röntgar honom redan ........... ja, det finns olika bud om det men jag har aldrig förstått vitsen med att vänta, tur att man får bestämma själv!

Trött liten kille har sovit mest hela dagen, ingen kvällsmat ville han ha ............ och som av en händelse så har Aston börjat dissa maten oxå ......... det kanske är i hans mage mobilen ligger   

ha det bra / AC 

Av AnnCatrin - 1 augusti 2011 00:15

 Hallå!
Tänk vad ett år swischar förbi, Lukas lillfarbror firar sin första födelsedag idag, jag hoppas att det blir många många fler!
           Doremis Lucky Luke Kid 
       ettårskille på kvällsprommis!


den första gång jag såg dig ..........    


     
  kärlek vid första ögonkastet tror jag bestämt det var ......... och på den vägen har det fortsatt .......... även om han har kostat en hel del slantar i förstörd egendom ............     
          han är fenomenal på att dra runt på grejor ........och tugga på dom när han blir lämnad ensam ............ men det mest förundransvärda må väl ändå vara min mobil som försvann inom loppet av några minuter ........och har ännu inte kommit tillbaka!
  efter inhandlande av nytt bakstycke till den "gamla" mobilen, som "råkade" fastna mellan valptänderna så får den duga så länge.
                    Tjoho! det blev ju bra till slut ........ när Aston Martin förstod att lillfisen var här för att stanna,  då var det bara till att börja äta upp sina portioner, för maken till litet hungrigt knyte har sällan skådats!
           
Hipp hipp hurra till alla syskonen oxå på 1:a födelsedagen!


  foto Åsa Thorsén


        nej, nån duracell är han sannerligen inte, men han har sina egna små egenheter, säga vad man vill om Aston Martin, men hans krumsprång brukar inte göra plånboken gråtfärdig .........
Och i skogen är Lukas definitivt ingen sobril, då far han runt som ett skållat troll   
 
Debuten på en inoff gick ju strålande ......... sen har det gått sisådär i officiell klass, lite bättre kraft i bakstället så ska nog det ordna till sig oxå, och gör det inte det så är det inte hela världen.

sammanfattningsvis så har jag fått en underbar hund mentalt .........eller så är han bara helt sonika som en berner ska vara ......... jag har ju en specialutgåva sen tidigare ......... 


 

Aston har storleken och massan som jag vill ha på en bernerkille, Lukas har lugnet och tryggheten, jag hade väl hoppats på en lite större kille för hans pappa är ganska stor ........  liten men naggande god är en bra beskrivning av Lukas lillfarbror   

 det är inte helt lätt att få till bilder utan blixt, men jag jobbar på det! 
Om lördagen föll pälsen på sidorna och magen ........nu får det väl ändå räcka!
Det är väl vid sådana här´a tillfällen som "proffsen" inser att man hoppar över momentet "ställa ut pälslös pälshund" ........ÄH, han är ju anmäld så vi tar det för vad det blir, en liten träningsrunda i vänstervarv .........  

     Tur att Aston är i någorlunda päls iallafall, men han fäller oxå, INNAN den nya pälsen hunnit komma på plats ordentligt ........."OGILLA"
Nu längtar vi till Byske, fint väder och salta bad beställt!  .........men först ska vi stöka undan det där halvjobbiga momentet som har med ettårsdagen att göra .........HÅLL TUMMARNA!
Första augusti är inte bara ettårsdag, näpp, när jag slutar jobba kl 10 är det SEMESTER!!!!!!!!  
Pilutta alla er som börjar jobba    själv ska jag leka strandad val på gräsmattan, gå på svampjakt och bara vara ........ HÄRLIGT!
ha det bra / AC
Av AnnCatrin - 29 juli 2011 10:52

Hallå & Godmorgon!
Min mobil har visst inte sommartid .......... jag tyckte att klockan var mycket när hon började närma sig 9 när jag klev upp     höll på att svimma när jag kom ut i köket och micron lyser 10:00 ........ojoj, inte undra på att den mindre modellen pockade på uppmärksamhet!    
Vilken tur att jag kan utnyttja motionstimmen idag annars har det blivit lite snärjigt att vara på jobbet till 12!
Och istället för att göra nån nytta medans maten sjunker undan i hundmagarna så pillar jag lite på tangenterna.
Här kommer en bildkavalkad från häromkvällen när vi var till grusgropen .......... Denna gång fick Aston hänga på oxå, Typiskt fall av moder som tvingar barn att ta med ett syskon till i leken .......  Lukas & Kliff är ju på samma nivå, det blir lite uppskruvat när Aston är med och rör om i grytan, Lukas han pinnar på som vanligt men Kliff försökte göra sig osynlig när klunsediunshunden kommer ångande .........och då var han faktiskt inte i sitt esse, jag tycker han skötte sig väldigt bra faktiskt !
    Kliff passar på att nosa medans Aston är distraherad av godis, sen när Aston kom lös lyckades han oxå plurra det första han gjorde precis som Lukas förra gången.   
Går man i vattnet på sidan om "stranden" blir det väldigt djupt på en gång!
Det blev en haltande lek för så fort dom kom igång ville Aston vara med på ett hörn och då nästan frös Kliff till is mitt i en rörelse .........hysteriskt roligt att titta på, Aston fattar ingenting, VADÅ? skulle vi inte leka, spring då! Snacka om att ingjuta respekt i småglina, inte lätt att vara stor och bufflig och få andra att förstå att man är snäll fast på ett eget vis!  
     Kliff ser helt bedrövad ut!
            Skärp dig brorsan du skrämmer Kliffen!
    ja, detta blir resultatet efter en stund i grusgropen ...........  

jag jobbar vidare på att inte få panikångest över sandiga hundar, ett steg i terapin var att ta med båda ...... 
    
  haha, det ser ut som Kliffs huvud kommer upp ur sanden!
Aston fick vara kopplad en stund så att grabbarna fick brottas lite.
  Åsså gäddan Kliff !
  Nåt spännande i sanden dök upp ........jag var ju så ordningsam och tog upp efter Lukas .......... trevligt av mej, mindre trevligt att jag glömde kvar påsen i bilen ........upptäckte det vid lunchtid, 27 grader ute och bilen stod mitt i solen .......... efter en hel dags vädring så går det att sitta i den igen utan att hulka ...... 
Eftersom det inte blir nån semestertripp förutom Byske så har jag bestämt mig för att slutligen lära mej kameran, nu får det vara nog med att ha "AUTOläget" på i parti och minut, så ner på bibblan och låna några böcker, nu ska det pluggas och exprimenteras, jag har redan börjat få kläm på färgerna, slipper den ljusa gråa tonen i fullt dagsljus .........känner mig nöjd bara med den lilla biten faktiskt!
   Tur man har ett villigt objekt som gärna poserar i full fart framför kameran!
  och lilla nakenfisen ställer oxå upp, om han får bära på nåt!
Nä, nu ska vi gå på vandring, bättre sent än aldrig!
trevlig helg! / AnnCatrin

Av AnnCatrin - 26 juli 2011 13:15

Hallå!
Tänk att en liten samling svampar i en skogsdunge kan bringa fram förtjusta tillrop och euforiskt lyckorus!   
jag älskar svamp, men har aldrig sett en livs levande ätbar svamp någonsin på mina promenader, trots diverse tips  ........ eller jag kanske sett ätbara varianter men jag törs bara plocka det som garanterat ser ut som en kantarell .....och dom har lyst med sin frånvaro, nu kan jag väl erkänna att mina försök att hitta dom varit halvhjärtade, står dom inte uppradade efter stigen så får det vara!
Men när till och med fru Anderholm med make hittar svamp i "mina" skogar får det faktiskt vara nog!   
Mottot för dagen var att jag går f-n inte hem förrän jag hittat en svamp-djävel .......... ursäkta svordomarna lilla mor, men ibland måste man morska upp sig med lite kraftuttryck........  
Så idag gjorde jag som hundarna, varför vandra på stigar när man kan kasta sig ut i lingonriset?
Och här uppe i södra norrland är det ju inte direkt terräng av pannkakslandstyp ........hej och hå över stock och sten .......... men den som letar han söker ......... och finner ..........
 
och där var dom helt plötsligt, i en ljuvlig liten gul hög ........... synd att inte datorn och mobilen vill samarbeta, hade minsann en liten bild på det oxå! ( sonen kom och fixade och trixade så nu gick det att ladda över bilden)
  mitt livs första handplockade svampar kan man ju inte bara lägga vart som helst, näpp fram med en liten silverbricka ur gömmorna och föreviga fyndet!  


   mumma! inte mycket att dela på dessa små stackare så det bidde en liten stekt toast till bara mej   .........och det var jag verkligen värd för dom sålde sig dyrt, vi fick traska både hit och dit, myggigt, taggigt, mossigt och blött ........... men hundarna tyckte det var hysteriskt roligt, dom for som skållade troll när jag gömde mig ...... SHIT! vi har tappat bort henne!!


  mattes stornos!
  han med den mindre nosen jobbar på mot ett naket format, även om högen ligger fram så var det baksida lår och svansrot som slängde in handduken, det är helt sjukt hur mycket päls som lossnar, men nu börjar han ju faktiskt se "normal" ut när det är pälslöst överallt, "kala" fläckar lite här och där var ingen vacker syn!
 
Märkligt sett att fälla på, inte överallt på en gång, han har tagit det bit för bit, ena dagen sitter det som berget för att någon dag senare lossna helt.
 
Och att vara helt urfälld utom på rumpan har väl mest liknat en ballerina med volangkjol ............ men allt klär en skönhet kan man trots allt konstatera, jag brukar skoja och säga att han ser ut som en liten tjej för att han är så söt, som en bildskön Adonis, inte grabbig och bufflig som Aston Martin  
  Liten kommer den lilla fisen alltid vara i jämförelse med Aston, men icke att förglömma så är han bara knappt ett år så det ska väl hända lite med den här kroppen oxå vad det lider!
  Busbulleblicken, den goaste av dom alla!
  och lilla farbrorn kan oxå plira!
  Söt som socker .......... uppfinningsrik och full i bus mellan varven  
Billös idag, den står på verkstad för service, och det var visst både det ena och det tredje som måste fixas, nämen vad konstigt nu när den sista avbetalningen är gjord, det vore ju förfärligt om den bara skulle rulla på nu och bara kosta bensin, försäkring och skatt ............ herregud då hade det ju kunna blivit en slant över, hemska tanke!
Jobb i kväll och två dygn till helgen men sen så ..............  blir det lata dagar .........HÄRLIGT!
 
Har satt upp en skylt på baksidan, hittade igen den i ett skåp, synd att ligga där och drälla när man kan skrämma potentiella tjuvar på flykten   
ha det bra / AnnCatrin
 


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se