Aston & Lukas

Senaste inläggen

Av AnnCatrin - 21 maj 2011 17:17

Hallå!
Visst är det märkligt att man alltid blir så förundrad över naturens skönhet och utsikten när man åker utsocknes .......... sen att man har milsvidd utsikt bara ett stenkast hemifrån faller liksom bort ....... men när vi nu bor i staden mellan bergen så kanske man skulle utnyttja detta lite mer?
Sagt och gjort, stämde möte med fru Anderholm och finaste Kliff idag för en tur upp på en av Sundsvalls finaste platser, södra berget.  där kanske det finns rum för hund när vi ska vår special, utsikten går jag i god för!
  det kan vara värt några deciliter bensin för att njuta av denna utsikt, förstår inte varför man inte kommit på detta tidigare ..........det är för nära och för självklart, det är helt klart det!
  tjoho i backen! detta är en slalombacke på vintern .......nästa gång kanske vi ska parkera längst ner och ta fot för fot uppöver .........men då kan man nog glömma fina bilder med tungor långa som slipsar!
  Jag tror aldrig att min lilla farbror kommer att lära sig "stanna kvar" om man ens tänker tanken sänker han huvudet och trummar på framåt som en liten pansarvagn ........jäkla särring .......stanna tänker jag INTE göra!
  Vilken tur att man kan redigera bort "oönskade" objekt ur bilden .......typ en matte som försöker få polarna att sitta fint samtidigt ......... 
  orginalbilden ........  jag erkänner ....jag har blivit helt besatt av att fixa till bilder .......snart kommer lilla farbrorn i ett mycket slankare format .......  fast det räcker väl inte med att bara visa upp en bild i ringen .......hmmmmm....... 
   

  Lukas hårfager!  Kliff blev lite trött på lilla farbrorn som kan hålla låda hur länge som helst!
    finaste Kliff, han kan iallafall sitta still med bästa bakgrunden på rätt ställe!
        Bäst att skynda sig att fota nu när pälsen sitter kvar ........
  Kliff
  Lukas kan borstas ur hur mycket som helst .......men nu har jag bestämt att det bara är underullen som ryker ........någonting ska man väl ändå ha att säga till om som matte eller??
och innan moster i Huljen rycker ut och förtvivlat undrar varför Aston inte är med på kort så lovar jag att åka upp på berget med honom oxå en vacker dag!
två timmar kvar tills det ska arbetas .......ha en fortsatt trevlig lördag! / AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 20 maj 2011 20:15

Hallå!
Ja då var det helg igen då ......njuter av lugnet på hemmaplan för sen så ska det rännas runt på helgerna framöver ......... spännande med "riktig" utställning, det kan bli precis hur som helst ........liten knubbig farbror möter välkroppade äldre juniorer ......hmmm .....  
   ...finns ju en som inte kunde bry sig mindre ......... 
Igår begav vi oss på vandring mot Granloholm , en kollega ville ha lite placeringstips på tavlor efter en ommålning, så då knatade vi bortöver,
5 kilometer är en alldeles lagom tur när det är på gränsen till att vara för varmt!

http://kartor.eniro.se/m/aufkw
Tur det finns strategiskt bra placerade bäckar att svalka sig i!
    Kameran fick följa med för jag hade lovat att fota den lilla "golvmoppen" ........hon blänger surt på mej, hon har nog inte förlåtit mej för att jag sagt att jag ska stoppa en käpp där bak och använda henne som mopp .......och inte blev jag väl mer populär när jag kom dragandes med två stora svarta monster!
      Molly, en liten blandning av Bichon Frisé och pudel.
  hmmmm ......lipar åt fotografen minsann!
  på hemvägen försökte vi oss på en avstickare .......rakt in i sumpmarken .......så det var bara att ge upp och vända .......vilket sitter väldigt långt inne i min värld ........man fortsätter framåt och det med basta!
Idag så blev det vandring i hemmaskogen .......som är en arbetsplats just nu .....
  Väldigt onödigt om ni frågar mej att parkera en timmerbil där vi ska fram och förbi ........så det var bara att ta en omkrok rakt upp för berget ........ finns inte en muskel som får vila på våra prommisar, det är då ett som är säkert!
A ´puh, lite vatten efter den klättringen satt fint!
och flipperkulan bränner kalorier genom att springa som en galning i snårskogen, ju mer ris och trångt och besvärligt desto bättre verkar vara mottot! ( och som vanligt så blockerar filmen alla andra bilder så jag lägger den i ett eget inlägg efter)
Imorgon skall vi göra en utflykt i vår egen stad, förhoppningsvis med lite fina bilder som bonus .......skulle visst med kaffe oxå, kan bli riktigt nice!
Sen ska det jobbas lite på nattakröken, som sagt, det ska knåpas ihop till en heltid oxå!
ha en trevlig helg, det ska jag ha! / AC

ANNONS
Av AnnCatrin - 18 maj 2011 21:15

Hallå!

Måste bara klämma in några rader på kvällskvisten ........den där lilla farbrorn .....den fd lillfisen .........han är rolig han ....... eller inte.......  det beror ju på storleken på plånboken om man kan se det roliga i det hela ......... jag har ju typ länge ......tyckt att han varit av en rundare rondör än önskvärt ......men har fått till mig av dom jag frågat och som har klämt och känt att han inte är i högt hull ......men har sjukt mycket skinn ......och som jag påtalat förut svajar skinnet från sida till sida som ett hav i kraftig höststorm .......men jag vägrar gå från magersnören .....som jag alltid förr haft i kopplet ......till att få inskrivet i kritiken att hunden har högt hull .....O `NO !!!!......matte har högt hull ....där går f-n gränsen!   
Så nu bantar han ........nja ....få nu inte kaffet i vrångstrupen ....unga hundar bantar INTE ......nä, men jag drar ner lite grann .......han har alltid ätit ett milt vuxenfoder .......och med den kroppsform han har så ser han rultig ut .......och med mindre hull kommer skinnet att rulla än mer ......ja ja, pest eller kolera .......vi väntar ut unghundstiden och väntar in en mer passande kostym ......är man small i kroppen behöver man inte ranta runt med en XL-kostym!   
Ja, och vad var det som var kostsamt då??? ......JO ! ......förstår ni, jag fick ett litet infall av ordningsinne idag, så jag plockade lite här och lite där ......det låg några plastbitar i hallen som åkte i soporna utan större eftertanke .......sen skulle jag flytta på min eccosandal som låg mitt i hallen ........   hmmmm .......plaskblöt ..... nog för att det hällregnade igår men takdropp inomhus???   ...... och konstig såg den ut oxå ....höll liksom inte ihop ......  hmmm .....AHA !
det var nog dom kasserade plastbitarna som skulle ha hållit ihop den arma sandalen .......ja, nu är det väl rättvist i Lukas värld, svinhugg går igen ...........och den lilla tjockisen ligger förnöjt och trynar i ett hörn ........."no one puts baby in a corner" .......ostraffat!!!!!! 
och när han ändå är på hugget så har han hittat sig en väg ut från tomten oxå.......vid parkeringen, hussen stod i godan ro och tvättade hojen när han plötsligt hade sällskap ......Lukas pressar sig mellan grannens staket och syrenhäcken ......matte gick till motanfall och placerade ett kompostgaller strategiskt ...  .......lilla farbrorn kontrade med att hoppa galant över staketet ........   .... hmmm  .inga problem med fetma där inte! hundskrälle!
Måste genast lovorda Aston Martin som aldrig bitit sönder något av värde
( som  jag kan minnas) eller hoppat över staketet .......mattes busbulle, han har sina egenheter men lilla farbrorn är f-n snäppet värre!
Ja, livet på Bågevägen har sina stunder, den lilla korpulenta lugna farbrorn blir som en flipperkula när vi kommer till skogen, han far som ett jehu över stock och sten .....det går ett tag sen får jag koppla Aston och låta "flipper" rejsa järnet ......annars bryter väl nån nacken i den vilda jakten!
ja, det var dagen och vardagen på Bågevägen .....UTAN bilder .....jamän jag jobbar jag oxå emellan varven ......inte som vissa varje dag ....men jag knåpar ihop till en heltid varje månad faktiskt!
.......Och sommarschemat är nu spikat ....lite skarvat kan vi säga att hela juni och hela augusti blev ledigt ......ska jobba lite här och lite där men i det stora hela .....NÖJD!

ha det bra tills vi möts igen i en bildblogg!   // AC

Av AnnCatrin - 15 maj 2011 13:00

Hallå!
Nu är matte glad igen för den lilla korpulenta farbrorn knep ett HP   Kliff blev BIR och blev fyra i gruppfinalen, hade han haft päls så hade han nog klippt första platsen för herr domare var grymt imponerad av hans rörelser, heja Kliff!!
    
Hans ettriga lilla matte var inte på nåt ringspringshumör för fem öre men hon tinade upp så småningom .......till och med ringspringsfröknarna såg att hon var lite ur slag .........så hon fick lite bassning från ringside minsann, Camilla då, denna tråkiga attityd får du lägga bort tills vi ska iväg på nästa evenemang  
   Kliff
  Lukas
  Återigen en domare som säger " dom är ungefär lika gamla va?" Så nu fick jag mål i munnen och sa att det faktiskt skiljer 7,5 månader   han föll som sagt för Kliffs rörelser men tyckte att Lukas hade en fantastisk päls ........ja, och det är ju väldigt opassande att han bestämt sig för att lägga av sig den nu då när det drar ihop sig till officiella sammanhang!
Sen tyckte han även att den lilla knubbsälen var lite hög i hullet ........men han var ändå värd ett HP så jag är nöjd!
 
  mattes finaste lilla farbror!
Lukas kritik:
bra typ och bra storlek
utmärkt huvud och uttryck
bra ben och tassar
bra vinklar fram normala bak
utmärkt kropp men något högt hull
utmärkt päls
rör sig med bra steg från sidan men något trångt bak
utmärkt temperament
välvisad
domare Bengt Danielsson


Nu laddar vi för allvaret om några veckor , spännande!
Igår var det dax för sennenträff i Härnösand, mycket onödigt att regnet behagade stå som spön i backen, en snabb runda blev det och ett tappert försök till gruppbild ........det var inte läge att ha kameran framme så länge i strilande regn och då blev det lite hastigt och lustigt!
 
trevligt hade vi iallafall, tack Monica för fikat och tack Ulrika för skjutsen!

Häromdagen skulle vi försöka oss på en ny runda ........det gick väl sådär kan man säga .......vi kom ut på en skogsväg som mynnade ut i övre Birsta ....... så för att ta oss in i hemtama skogar igen fick vi snällt knalla iväg på asfalt en bit och gå två gånger under motorvägen i tunnlar för att komma på rätt spår igen......
jaja......nästa gång går vi samma skogsväg åt andra hållet, då kommer vi INTE till Birsta, det vet jag, men exakt vart vi kommer får den vandringen utvisa!

http://kartor.eniro.se/m/aQoVe
nio kilmeter avverkade vi iallafall, helt klart godkänt men ett minus i kanten för asfalten!
Och lerdiken var väl inte heller på pluskontot men vi passerar en bäck på hemvägen där det mesta kan sköljas av ........... och orkar man inte med smuts och lera ska man nog satsa på porslinshundar!
  ha en fortsatt skön söndag! / AC

Av AnnCatrin - 12 maj 2011 09:15

Hallå!
Ja, vi fick en glimt av sommarvärmen innan den drog vidare och gömde sig bakom ett hörn ....... kom genast tillbaka!
Igår morse var det ett herrans liv, det tog ett tag för poletten att ramla ned att det var åskan som mullrade  ........och sen var det inte nådigt när himlen öppnade sina portar, tydligen dunstade snön uppåt för nu fick vi tillbaks den i regnform,
BIG TIME ! det är inte klokt vilka mängder det kan komma i en åskskur!
Tur att man inte måste hasta ut med nån hund precis den tiden    jag var på jobbet och när jag åkte hem var det faktiskt lite sol igen.
Det bliev en runda med Aston innan jag skulle tillbaka på jobbet för APT, lilla farbrorn var hos "momme" nu kan han verkligen inte vara hemma när jag jobbar, är han hos min mor får han rejäla promenader den lilla knubbsälen!
    tjock kan du vara själv jäkla särring.........
Fick en ny infallsvinkel på det hela i måndags när vi hade ett givande och trevligt möte för att planera sennenspecialen här i oktober, ekipaget skall vara i harmoni  .........och då kan ju inte jag springa runt med ett magersnöre .......då blir det obalans serrni!  
Ett fantastiskt bra möte, vi var 11 stycken om jag inte glömt nån, majoriteten har inte varit med om att anordna detta förut men detta kommer att bli hur bra som helst det är jag helt övertygad om!
Är det någon utanför denna grupp som har nåt att skänka i prisväg eller vet nån som kan tänkas sponsra, HÖR AV ER !
Vi har  duktiga "tiggare" som redan fått ihop strålande priser, kanonbra!
nu är det dax för lite ledighet igen ........ eller inte, sommarschemat som hängt i luften kan vi äntligen spika, vi har inte kunnat göra nåt pga av vissa yttre faktorer men nu är det löst och vi vet vad vi har för personal och då vill man ju ha klart schemat på stört, så det blir nog en sväng på jobbet idag!
Men först en sväng med hundarna, mulet och lite kyligt idag, bra för dom iofs, i måndags försökte vi oss på en promenad med korven, det gick INTE ......Lukas var helt besatt och varmt var det så vi fick dela på oss på hemvägen annars tror jag att han hade fått både värme- och k-tslag  
Så vi får lägga dom promenaderna på hyllan ett tag och se om hormonerna stillar sig  
Filmer i slutet på bloggen, lägger jag dom här så försvinner halva bloggen vid publicering ........knepigt! hmmmm ....det funkade inte heller, lägger dom i ett eget inlägg 2011-05-11
Hela våran närmsta vackra skog ligger numera ner .......GRRRRRR .... vi får väl se om dom har vett att röja fram stigarna igen ......förstår inte varför dom måste ta ner denna skog som ligger så nära ett bostadsområde, många dagisgrupper går ju till skogen ........små ben orkar inte gå hur långt som helst för att få upplevelsen av att befinna sig i en skog .......kalhygge är liasom inte samma sak ......."OGILLAKNAPPEN" ! ! !
 
  
 
.......i vattnet går fiskarna ........inte så oskyldig som han ser ut den gode farbrorn ........


  tur att en hund har koll på sina hormoner iallafall!


 
  mums fillibabba med färskt gräs!
Helgen är fulltecknad med sennenträff i Härnösand på lördag och en inoff i Gudmundsbyn på söndag, snart har halva maj gått och det drar ihop sig till "riktig" utställning ........spännande!
.
........ kommer då genast att tänka på vad Angelica sa med ett skratt ......
" vad ska du göra åt Lukas viktproblem då? " ........ja, jag kan ju inte svälta honom så det är bara att tugga i sig att han ser lite rultig ut, lite klädnypor här och där kan kanske strama upp skinnet så att det inte böljar från sida till sida som ett hav i höststorm   
Det är bara att konstatera att jag återigen fått en hund som måste fylla ut kostymen .........och denna gång är det verkligen kostymen som är för stor, inte kroppen  
  mattes hjärtebarn, i mina ögon är dom perfekta båda två, och det är väl det som räknas i slutänden! 
ha en trevlig helg, det blir väl lite bilder sen från helgen ......
om vädergudarna kan hålla sig i skinnet, det har varit lite olika bud på den fronten men allt utom regn och snö är acceptabelt!
// ACAv AnnCatrin - 8 maj 2011 19:30

Hallå!
Ja det var väl inte direkt oväntat att det står något högt hull i kritiken, med den kroppsformen och med allt löst skinn på lilla farbrorn är det väl mer konstigt att han inte fått det förut  
men lite putt blir jag ändå för hon höll in HP pga av detta, och så illa är det inte !
   
Och när jag ändå är på gnällhumör skulle jag vilja veta vad som menas med " borde ha bättre utv. förbröst " jag förstår innebörden men inte till i vilket förhållande ........i jämförelse med Kliff som är 7,5 månad äldre förstår jag resonemanget, men hon frågade aldrig hur gamla dom var, däremot frågade hon om dom var bröder i KK, hmmm ........i min sinnevärld är dom inte speciellt lika i typ. Nåja, vad är väl en Inoff, vi harvar runt i bakhasorna på Kliff några utställningar till och ser fram emot den dagen han kliver in i unghund  
   
STORT GRATTIS TILL BÄSTA KLIFF ! ! ! han är absolut värd dagens BIR vinst men min hund var värd ett ynkas HP oxå!
Så där ja, då har jag fått klaga lite så nu blickar vi framåt .......eller in i rumpan på Kliffen ett tag till,   och NEJ jag är inte sur för att vi inte vann, hade inte väntat mig nåt annat mot Kliff, men jag tycker att en del i bedömningen var orättvist mot lilla farbrorn!
  vi kanske ska döpa om kompisarna till Kliff & tjocka farbrorn!
  Kliff i gruppfinalen där han inte blev placerad, men bra jobbat ändå!
Lukas kritik:
Juniorhane med vackert huvud & uttryck
skulle ha bättre tillbakalagd skuldra

stark rygglinje
välkroppad men visas i lite högt hull
borde ha bättre utvecklat förbröst
står fransyskt
något knapp hasvinkel
rör sig mycket kohasigt och något bundet bak
vacker färg och teckning
trevlig
välvisad


Domare Jessica Björling


Dagen avslutades trivsamt i höga kusten området, middag i Norrfällsviken blev en pizza i Nordinggrå, ja det gick ju det oxå!
sen lite turistande i bygden, Bönhamn & Rotsidan hann vi med.


  
  
  Aston vill gärna upp på den högsta punkten och blicka ut över havet!
jag som är helt anti mot att vara med på bild fick släppa den fobin för en stund för jag ville gärna ha en bild med mej och hundarna .......vilket betyder att just jag då måste vara med på bild .......... annars faller liksom poängen med det hela ..........  
  
  Angelica har fotat och jag är faktiskt nöjd .......även om jag själv är med på bilden   
Nu ska jag sticka iväg och jobba, en lång och händelserik dag är till ända!


  hejdå hussen ........... som drog iväg på tur om lördagen.........

Aston blir helt galen när Björn startar hojen, det är inte utan att man funderar på om han tänker försöka hoppa över staketet och älga efter ........  
ha det bra / AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Aston & Lukas med Blogkeen
Följ Aston & Lukas med Bloglovin'

Facebook

         
                               

   
 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se