Aston & Lukas

Direktlänk till inlägg 20 november 2008

valptiden förbi......20/11

Av AnnCatrin - 20 november 2008 11:58


Han är inte högre bak, han står högre med bakdelen
Hallå!
Ja´här blir inte många knop gjorda på min lediga vecka, men det är skönt att inte göra någonting ibland oxå!
Idag tar vi klivet in i "juniorstadiet", hunden fyller 9 månader.

tjoohoo över stock och sten

bakdelsstudie
Gick förbi veterinären och kollade vikten, den landade på prick 42 kg. höjden är nånstans runt 66 cm.

ja´och vad gör man med en 42 -kilos bernerklump som gör glada toksprång i luften av lycka när vi lämnar huset?


Han är ju bara så lycklig......och mina armar sååå långa och ansträngda till bristningsgränsen...så jag funderar skarpt på att inte ta ett endaste steg till på gator och trottoarer, jag tror att vi håller oss i skogen tills han skakat av sig allt spring i benen !

Har fått ordning på kameran oxå som varit så vansinnigt seg, troligen en kombination av ett minneskort som inte passade riktigt och ett batteri på upphällningen, så nu är det laddat med både nytt kort och batteri och det tar inte längre "evigheter" att ta ett kort, funkar nästan bra att ta kort i rörelse oxå, förut hann han springa både fram och förbi innan kameran bestämde sig för att det var läge att knäppa.
Idag mötte vi en snart 6- årig goldenkille i skogen, vi möttes mitt på stigen men Aston stannade snällt så jag fick koppla honom.
Jag frågade om han fick hälsa och det gick bra så jag släppte honom, jättekul att han kan få hälsa på andra hundar, det här var en vuxen hane som satte lilleman på plats, han blev väldigt snopen först men det känns bra att se att han läser av den andra hunden och kan tyda signaler.
Det blev lite bus men sen bestämde sig den andra vovven för att det fick räcka och det spelade ingen roll hur Aston höll på och försökte få igång honom så stod han bara helt coolt och kollade " du, ta och lugna ner dig nu grabben, leken är över" !
Vi skulle behöva ha ett hundmöte varje dag så kanske mina armar finns kvar ett tag till.
Har som vanligt hiskeligt konstiga drömmar om utställningen på Söndag, inatt var jag handler åt en okänd tik som fick kanonkritik och alla möjliga rosetter, det var Malin som har Gissvallens kennel som var domare, Tack för bra kritik !...men min egen hund då, vart tog han vägen? inte vet jag, så är det ju i drömmarnas värld!

Imorse skulle bilen vara på besiktningen kl 7...vad är det för hutlös tid?....vilken tur att min snälla son förbarmade sig så att mamsen kunde ligga kvar i sängen.....han hummade nåt om att då får jag åka och besikta hans bil imorgon, han har en föraning om att det kanske blir dyrt, så det är lite nervöst kan jag förstå, men sist jag körde hans bil så hade han satt i en rallystol, det var på vippen att jag måste monteras ut tillsammans med stolen för att komma loss......jag är inte byggd för formgutna säten...hmmm

Nu ska jag gå ner i tvättstugan och göra ett ryck, typ alla kläder i detta hus ligger i drivor, förut kunda jag skylla på stressen av att hunden inte gick i trappen så jag inte ville lämna honom själv uppe, men nu håller inte den ursäkten längre eftersom trappmonstret är besegrat så det är väl bara att gå ner och börja vika och lägga undan i skåp och lådor.
Nu kan man anmäla sig till anatomikursen med Yvonne Brink, lite tråkigt var det att man inte får ta med sin egen hund men det är säkert lärorikt, iallafall för mej som inte har en susning om hur ett bra rörelsemönster skall se ut, kan vara intressant att kolla in hur andra hundar rör sig ( för det skulle vara hundar med) då kanske jag oxå kan få en blick för vad ett "löst bakställ" är för nåt !
jag har ju en hund med löst bakställ som rör sig med ett bundet steg bak !?? löst eller bundet? jag fattar nada!!! ska nog genast kasta in en anmälan, hoppas att dom tar emot helt okunniga oxå!
Ikväll är det Timråmatch igen, förra matchen lägger vi till handlingarna och glömmer lite snabbt och förväntar oss en vinst ikväll.
Har lagt badplanerna på hyllan för hunden, han är ju faktiskt inte så smutsig så att det är befogat, våra 3 minuter i ringen på Söndag kan vi nog fixa utan bad och föning......( han blir väl ändå krulligare om han är nybadad )
ha de bra AC

 
 
Ingen bild

Sissi

20 november 2008 14:56

Hej
Så stor och fin kille Aston blivit, Lycka till på Söndag
Bernerhälsning Sissi

 
Anneli

Anneli

20 november 2008 15:46

Men halloj !
Vilka fina bilder i bloggen :)Måste ju gratulera Aston idag för steget in i juniorvärlden :) Jasså...du vill hellre ställa andras hundar du ;-)Du får ställa Olga åt mig om du vill på söndag...för matte vill ju ha massor av rosetter och sånt får ju du :)
Fniss va kul det måste sett ut när du skulle ta dig ur sätet i din sons kärra :D

Ska vi anmäla oss till anatomikursen ??
Kram Anneli

http://www.maximilian.panatet.se

 
Anne-Lie

Anne-Lie

20 november 2008 19:52

Hallå........ va´ leker Aston med andra killar i skogen... Natus surnade till rejält!!! Men får din skrutt hoppa över stockar... AKTA AKTA lederna.. ha ha !!! du är ju inte nojig eller hur??? Grattis till juniorvärlden, Natus har ju gått över till unghund så han tycker juniorer är småskitar.. hihi Kram från grann frun

http://www.jezzieochnatus.se

 
Camilla

Camilla

21 november 2008 09:08

Halloj!
Usch och fy vilka kompisar Aston har som inte kommer ihåg vad det var för dag när killen gick från valp till junior...
En liten ursäkt är att matten inte hade en dator hemma igår förrän vid halv ett på natten...
Vilka härliga kort tagna på jubilaren... han är så snygg så så han kommer bli farlig för damerna i framtiden.
Ha en bra dag Camilla

http://www.mills.zoomin.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnCatrin - 26 februari 2014 22:23

jag förnyar mig och byter blogg!häng med till den nya!  http://acufoto.wordpress.com ...

Av AnnCatrin - 20 februari 2014 14:00

Hallå!   Ytterligare ett år av galenskaper att lägga till handlingarna och jag bara kräver att han blir lika gammal som sin mor, dvs 12 år .........så vi har många år kvar av stolleprov!Tur att jag väljer själv vart jag lägger fokus ........... kunde...

Av AnnCatrin - 7 februari 2014 22:30

Hallå!Hur kan man bli valpsugen så här hux flux när man ingen valp ska ha???Vilken tur att man kan få sig en dos valpmys i en annan kommun så att man klarar sig ett tag ........... för dom är ju inte valpar för evigt .......... som på beställning bli...

Av AnnCatrin - 30 januari 2014 20:41

Hallå!Jajamän, nu har vi stökat undan januari,även om jag känner mig lite missnöjd med vädret så är det bara att gilla läget ........ det är då tusan vad solen håller sig borta ........ men då borde vi ha tillgodo när sommaren kommer tycker jag!Men t...

Av AnnCatrin - 19 januari 2014 08:13

Godmorgon!Uppe med tuppen ........ja allt är ju relativt, men att kliva upp 7.30 är i allafall tidigt i min sinnevärld .......... men så får det bli när man ska jobba, hundarna måste få mat och vila magen efter det, sen kan vi promma innan jag åker p...


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards